TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

MMA Revolution – Összefoglaló

2014.03.25. 14:00 td_soleado

Lezajlott a Magyar MMA Premium Liga bemutatkozó rendezvénye, az MMA Revolution. A szombat esti gálát nagy várakozás előzte meg, így mi is a helyszínen tekintettük meg azt.

1381430_1458718437693391_1969625359_n.jpg

A helyszín kiválasztása azt gondolom ideális volt, a Fővárosi Nagycirkusz belső kialakításának köszönhetően minden szektorból jól láthatóak voltak a küzdelmek, és a menetek közti szünetben a táblát vivő hölgyek. A gála megemlékezéssel kezdődött a gála előtt egy héttel tragikus hirtelenséggel elhunyt Vikker Dániel emlékére. A harcosok gyors bevonulása és a Himnuszok meghallgatása után kezdetét is vették a küzdelmek.

1001906_1458718337693401_217532334_n.jpg

A 2 súlycsoport (65 és 71 kg) küzdelmeivel indult az esti program, Nagy István és Gönczi János küzdelmével, melyet utóbbi egy karfeszítéssel meg is nyert. A 65 kg-os csoport második mérkőzése szintén a földön dőlt el Molnár Benjámin javára, amivel ki is alakult a a 65 kg-os döntő párosítása. Gönczi János és Molnár Benjámin összecsapása az este egyik legjobb meccsét hozta. Az első menetben a zalaegerszegi harcos kezdett jobban, a másodikban már aktívabb Gönczi is, így következett az extra menet, melyben ismét Molnár dominált, amivel meggyőzte a pontozókat is. A novemberi döntőben tehát elsőként Molnár Benjámin jutott be.

1625754_1458720081026560_2066795811_n.jpg

A 71 kg-os csoport első győzelmét Kovács László könyvelhette el, miután egy kemény KO-val lépett túl Varga Györgyön. Ezután következett a Róma Ádám vs Rádi Richárd páros, melyből egyhangú pontozással lépett a csoport döntőjébe a Bárdosi Küzdősport Akadémia versenyzője, a sokszor már túlzottan passzív Rádi ellenében. Róma Ádám teljesítménye számomra az este meglepetését hozta. Az első meccsen még időnként túl határozatlan Róma a döntőben kicsit sem illetődött meg a brutális KO-val győzedelmeskedő Kovács Lászlótól, és az első menetben egy szép kimura után már beírhatta naptárába a novemberi nagydöntő dátumát.

A másik 71 kilós csoportot Furkó László nyerte, Tendl Péteren és a Forró Lászlót legyőző Tóth Istvánon túllépve.

A 3 Superfight 3 magyar győzelmet hozott. Tánczos Gábor az osztrák Klein-t, majd Soltész Laci a cseh Hajtmar-t győzte le karfeszítéssel. A cseh szívósságáról minden elárul, hogy Laci elmondása szerint Hajtmar még akkor sem kopogott, amikor karja a tépőzár felnyitásához hasonló hangon ropogott. A debreceni fighter ettől függetlenül nem engedte már kibújni a cseh versenyzőt, így az ő keze lendült aztán a magasba, Hajtmar-ét pedig az orvosi stáb emelgette. A legszorosabb Superfight a szegedi Sárközi Róbert és a szlovák Peter Stacho közt zajlott, és a szlovák versenyző kemény meló elé állította Robit, aki azonban végig uralva a 3-szor 5 perces mérkőzést, egyhangú pontozással győzedelmeskedett.

Jött a főmérkőzés. Perjés Dóra és Eleonora Tassinari. A tét a WFFA Kontinentális bajnoki öve.

A meccs villám rajtot vett, a lányok nem nagyon bajlódtak azzal, hogy felmérjék az ütőtávot vagy hogy miként reagál az ellenfél az egyes mozgásokra. Rövid ütésváltás és gyürke után Dóri már az olasz lány nyakában volt, és hogy biztosra menjen, nem egy, hanem mindkét kezét befogta, ami csak azért volt baj, mert így nem volt mivel kopognia Tassinarinak, de a vezetőbíró még a komoly sérülés bekövetkezése előtt megállította a küzdelmet, az öv pedig Dóri derekára került.

10007234_1458685934363308_218221423_n.jpg

Összességében egy jó gálát láthatott, aki ellátogatott a Fővárosi Nagycirkuszba. Kilépve a „tornatermi gálák” árnyékából az ilyen rendezvények segíthetik a sportág itthoni fejlődését. Ahol a néző kényelmesen, megfelelő jegyárak mellett színvonalas programot láthat, a harcosoknak pedig nem a folyosón kell átöltöznie a meccsük előtt. Mert, ha valaki megérdemli a színvonal emelkedését, az nem más, mint aki keményen, tisztességgel felkészülve belép a ketrecbe (vagy a ringbe). Tisztában vagyok vele, hogy nem minden hónapban lehet ilyen volumenű gálákat tető alá hozni, de az igényesség és a sportolók tisztelete nem pénz kérdése. Remélhetőleg a szombat este után végre egy olyan útra került a hazai MMA sportág, mely a tehetségek jövőjét szolgálja majd.

fotók: Premium MMA League

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr465877357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása