TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Facebook

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Global Grappling: A fejlődés útján

2013.12.26. 16:46 td_soleado

A Global Grappling 2009-ben jelent meg Magyarországon. Első körben Ju Jitsu versenyeken belül rendeztek Global Grappling szabályrendszerben küzdelmeket, majd 2012-ben már önálló szervezetként bonyolították le az I. Global kupát. Az alapítók Kovács Gábor, Fekete Sándor és Berkes László mindhárman a Magyar Ju Jitsu Szövetség danfokozatú instruktorai.

314956_341187782638151_1368622507_n.jpg

Az egyik alapító, Berkes László így mesélt az alapításról, az idei évről és a jövőbeli tervekről:

 „Amikor több évtizedes versenyeztetési és versenyszervezési tapasztalatok után megismerkedtünk a grappling-gel, akkor úgy éreztük, hogy majdnem megtaláltuk a régóta keresett rendszert, melyben ideális versenyezni. Azért csak majdnem, mert voltak a szabályok között olyanok, melyek túl bonyolultnak, kevésbé logikusnak tűntek, illetve nagyon a NoGi Grappling oldaláról közelített, azt hangsúlyozta, megbontva az egyensúlyt a Gi és a NoGi ágak között. A Global Grappling megalkotásánál ennek az egyensúlynak a felállítása és az egyszerűsítés, a logikus felépítés voltak a fő szempontok.”

 2012 szeptemberében jött a következő állomás a GG történetében, elindult a G4 Global Grappling Liga, 3 szabályrendszerben: Gi grappling, NoGi grappling és a Combat grappling, ahol már az ütések és rúgások is megengedettek. Negyedik versenyszámként, idén a Liga szegedi állomásán novemberben debütált a Cage grappling szabályrendszer is, melynek elsődleges célja, hogy a versenyzők, akik később MMA-ban is kipróbálnák tudásukat, itt tudnak belekóstolni a ketrecben történő küzdelembe.

 „Az első évad tapasztalatai alapján módosítottunk a korosztályokon és súlycsoportokon, hogy minél közelebb legyen az egy kategóriába sorolt versenyzők kora és súlya. Korábban a leányok, nők a verseny napján voltak csoportosítva, ma már nekik is vannak súlycsoportjaik. Ezeket a módosításokat az tette lehetővé, hogy örvendetesen sok a fiatal és a leány, női versenyző.A második évadot 2013 szeptemberében indítottuk. A bíróink száma 10 fölé emelkedett, felkészültünk a négy páston történő megrendezésre. A második évadban már saját gyártású fém érmet és oklevelet adtunk, melynek nagy a presztízse.A Gyakorló Versenyeinken elkezdtük új versenyszámunk, a kesztyűs küzdelem bevezetését. A jövő évadtól hivatalos versenyszámunk lesz, most a Gyakorló Versenyeken készülünk rá. Az eddig bázisnak számító Kecskemét mellett elvittük más városba is a Gyakorló Versenyünket. Az évet november végén a II. Szeged Grappling Bajnokság megrendezésével fejeztük be, melyen 32 klub 250-nél is több nevezéssel indult.”

A_Global_Grappling_csapata.jpg

A 2014-es versenysorozat szeptemberben rajtol majd el, kiegészülve Debrecennel és Dombóvárral immár 7 állomásos lesz, így a jelenleg hatvannál is több klubot összefogó G4 Global Grappling Liga tovább bővülhet, ami szintén a versenyzőknek kedvez. De színvonalas grappling versenyre nem kell természetesen szeptemberig várnunk:

 „Január 18-án rögtön jön az eddigi legnagyobb durranás a II. Budapest Grappling Bajnokság a Megyeri úton az UTE Judo csarnokában. Az előző évadban a budapesti versenyen volt ugyanis a legtöbb nevező. Versenyeink meghívásosak, de szeretettel várjuk új klubok jelentkezését! Jelentkezés és információ: info [kukac] globalgrappling.hu

2014 szeptemberében tervezzük indítani a G4 Grappling Liga harmadik évadát, melynek szintén több újdonsága lesz. A nagy létszámú férfi Junior és Felnőtt korosztályokban be fogjuk vezetni a B Ligát, melyben a kezdők indulhatnak. Az új versenyzők egy darabig majd a B ligában indulnak a kezdők között, majd átmennek az A Ligába a haladók közé. Újdonság lesz a harmadik évadban a már említett kesztyűs küzdelem versenyszám, melyben szintén engedélyezett az ütés és a rúgás és a kesztyűben fejre is lehet ütni. Ezzel teljessé válik a versenyrendszer, lesz összekapaszkodós Gi és NoGi és ütő-rúgós Gi és NoGi versenyszám is. Azt várjuk, hogy a Global Grappling versenyek iránti érdeklődés 2014-ben is növekedni fog, hiszen egyike azon versenyrendszereknek, amely színvonalas versenyzési lehetőséget biztosít több küzdő stílusnak is.”

 A Global Grappling versenyeit természetesen mi is figyelemmel kísérjük majd, és minden fontosabb eseményről elsőként számolunk be Nektek!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr785707905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.