TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Wanderlei Silva vs Brian Stann összefoglaló

2013.03.03. 15:54 td_axl

Wanderlei Silva többéves egyeduralkodása a Pride Fc középsúlyú mezőnyében egyrészt megalapozta halhatatlanságát az MMA történetében, másrészt példát mutatott arra, miként volt képes Wandy mindenkoron erőt, energiát meríteni a szigetország rajongóinak támogatásából. Domináns hengerlései mellett nem egyszer állt a kiütés szélén Silva korábban, de elmondása szerint mindig felül tudott kerekedni ezen helyzeteken a körülötte lüktető energiamező révén.

20130302103438_top.JPG

Ez felfoghatnánk egyfajta misztikus legendaépítő szövegnek is, de ma hajnalban ismét tanúbizonyságát láthattuk ennek a folyamatnak. A bukik izmos underdog-ként sorolták Wanderleit Stann ellenében, az ex-tengerészgyalogos pedig bármennyire is tisztelte a brazil legendát, tudta, hogy Wandy álla bizony megannyi háborút megjárt már, repedni képes egy komoly rohamtól (lásd Leben). Ennek megfelelően ráment Silva-ra, olyan tűzijátékot láthattunk, melyre egyre inkább ritkábban kerül sor az UFC rácsai között. Találatok mindkét oldalon, Silva és Stann is padlót fogott nem egyszer, de talán a brazilt viselték meg jobban ezek a találatok, igaz, Brian arca rosszabbul festett. Mintha a Diaz vs Daley forgatókönyvét követték volna, a tömeg őrjöngött, bármilyen taktikát is állítottak fel előzetesen a srácok, az ment a levesbe ezen ütésváltások után, a benzintartályt hatezres fordulaton égették.

A másodikban próbált Stann felvenni egy átgondoltabb farbát, nem volt olyan lüktető a bunyó, mint addig, de érezhetően benne volt a levegőben egy újabb gyilkos roham mindkét részről. Aztán Silva villantott a szünetben kapott tanácsot követve, a kemény jobbos megfogta az előre törő Stannt, a ballal leküldte, a földön pedig már csak finishelt.

Wanderlei Silva és Brian Stann klasszikus alkotott ma hajnalban, ez kétségtelen. Wandy elismerte, hogy az első menetben többször érezte úgy, hogy befejeződött számára a küzdelem, egy hajszálnyira volt a kiütéses vereségtől. Véleményem szerint ezzel a teljesítménnyel megadatott a brazil legendának, hogy régi fényét idézze az UFC-ben is, de talán utoljára tudta így felszívni magát és átvészelni ilyen kemény támadásokat. Shogun-hoz hasonlóan túl sok háborút járt meg hadi sebekkel, melyek hosszútávon nem tesznek jót egészségének. Ismét kiszolgálta a közönséget, de nem mindegy, milyen áron teszi mindezt Wanderlei. 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr695114697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása