Veszélyzóna

Totaldamage Cage Grappling 2014

td_cage_grappling.jpg

Facebook

Írj nekünk!

kapcsolat.jpg

Utolsó kommentek

UFC on FOX 11: Werdum vs Browne fakasszemek

2014.04.18. 21:04 td_axl

werdum_browne.jpg

Hétvégén jön a következő nagyobb UFC gála, mely ismét a FOX műsorán kap helyet. Ahogy ilyenkor lenni szokott, jött a sajtótájékoztató és a farkasszemes, fotózkodós történet. A főmeccsen Fabricio Werum és Travis Browne találkozik egymással, hogy a győztes Velasquez ellen mehessen a címért Mexikóban. Jön még hétvégén a Tate vs Carmouche, Cerrone vs Barboza és a Tavares vs Romero párosítás, melyekek mindegyike parázs kis bunyót sejtet. Jó lesz ez. 

Kempos éremeső Portugáliában

2014.04.18. 12:47 td_soleado

Újra itthon a Zen Bu Kan Kempo válogatott a portugáliai World All Styles Championship versenyről, ahol fantasztikus eredményekkel gazdagították országunk sportsikereinek számát, összesen 32 (!) éremmel tértek haza Vagosból, amiből 22 arany lett.

10169261_641016355935864_6622488609167532635_n.jpg 

Lévai László beszámolóját olvashatjátok:

„Az első napon, csütörtökön, éjszaka 11 re értünk be a mérlegelésre, az egész napos utazás után, mindenki sokat stresszelt a súlya miatt, nekem nem volt különösebb gondom vele, soha nem kellett a súlyomra figyelnem, én 92,5 kg-mal mérlegeltem.
Az első napon nem történt semmi, hajnalban ébredtünk, és mentünk be a csarnokba, miközben több órát csúszott a rendezvény. Kimerítő és fárasztó volt. A második nap mozgalmas volt szerencsére, mind küzdöttünk, egymást segítettük, erőt merítettünk egymásból. Én már alig vártam, hogy küzdhessek. Közben sajnos a K-1 mérkőzéseket le kellett mondjam, mert akkor szólítottak, amikor már küzdöttem Knock Down-ba az elődöntőben. 
A Knock Down szabályzatilag olyan volt, mint nálunk a pusztakezes viadal, tehát abszolút feküdt a csapatnak, aki elindult, az meg is nyerte tőlünk. Olyan, mint az MMA szabályrendszer, fejre viszont nem lehet ütni, köríves rúgásokat viszont annál inkább. Az elődöntőben az ellenfelemre mindig ránehezkedtem, így sikerült befogni őt egy nyaklezárásba, és kopogtatni. A döntőben egy igazi görög "színésszel" volt dolgom. Amint be kapott valami nagy ütést, könyököst testre, egyből jelezte a bíróknak, hogy az fejre ment, vagy nyakra. Sőt, a meccs vége felé sikerült lekopogtatnom karfeszítéssel, ám itt is sikerült elhitetnie a bírókkal, hogy előtte tökön rúgtam... Szóval, rá tettek még egy percet a küzdelemre, rá soroztam párat, aztán engem hoztak ki győztesen, pontozással.
Az utolsó nap majdnem olyan fárasztó volt, mint az első. A enyhe kényelmetlenségek ellenére, nagyon nagy tapasztaltra tettem szert, azt látom, hogy a magyarok ott vannak az élmezőnyben. Rengeteg külföldi jött oda hozzám, elismerni a csapatot, és a küzdelmemet is. Köszönöm a ZBK Kemponak, hogy elértem ideáig és a Totaldamage-nek is, üdv Mindenkinek!”

10156089_760827493957652_3389204409176574676_n.jpg

A zenbukankempo.com oldal helyszíni jelentése alapján a válogatott hölgy tagjai is nagy sikernek örvendtek, Kovács Alexandrát győzelme után „motivációs” fotózás céljából kapták lencse végre, míg Csókási Zsuzsával egy helyi televízió készített interjút.

Az eredmények számokban: 22 arany, 3 ezüst és 7 bronzérem.Gratulálunk a válogatott tagjainak és vezetőinek!

fotók: zenbukankempo.com

Tyrone Spong máris talpon lábtörését követően

2014.04.17. 21:24 td_axl

spong-saki-leg.jpg

Tyrone Spong hétvégén brutális lábtörést szenvedett Gökhan Saki ellenében Isztambulban a GLORY félnehézsúlyú torna döntőjében. Spong mindjárt másnak Floridába repült, ahol műtétet hajtottak végre rajta. Az orvosok szerint szerencsés törést szenvedett Spong, ha lehet ilyet írni, az operáció komplikáció nélkül lefolyt, a rehabilitációnak pedig optimistán néznek elébe a felek. Olyannyira, hogy fél éven belül már edzhet a dokik szerint Spong, aki ezt maximálisan ki is használná. Ez azért korainak hangzik, de láthattuk már Anderson esetében, milyen bámulatos gyorsaságú felépülés érhető el megfelelő orvosi felügyelet mellett. Mindenesetre Spong kidobott egy videót, melyben 40 órával műtét után mankó nélkül biceg és Supermant emleget, középső névként. Van benne valami, Tyrone a meccse előtt barátját és nagybátyát veszítette el, mindkettőt meggyilkolták, Saki pedig lábát törte, de innen kell felállni, kicsit morbid végpoénnal. 

The Notorious - Conor McGregor dokumentumfilm

2014.04.17. 17:03 td_adamrepa

Az ember, aki szinte berobbant Európából az UFC-be. Conor tartja a tempót, és hamarosan címközelbe ér?

KSW 27: Khalidov vs Falcao előzetes

2014.04.17. 17:02 td_adamrepa

KSW 27.jpg

Közeledik a május 17, a KSW pedig kezdi felpörgetni a promókat, hogy legújabb gáláját minél inkább beharangozza a lehetséges fórumokon. A 28-4-2 mérlegű és valószínűleg a UFC felé tartó Mamed Khalidov és a UFC-ből anno, jogi problémák miatt csúnyán kicsapott Maiquel Falcao összecsapásán kívül látható lesz még Pudza is, aki Oli Thompsonnal találkozik majd, Piotr Strus, Virgil Zwicker, Aslambek Saidov és két hölgy is - Karolina Kowalkiewicz és Jasminka Cive az egyéb neveken kívül.

Ellenberger: Hendricks egy évnél tovább nem lesz bajnok

2014.04.17. 17:01 td_hriczuakos

Jake-Ellenberger1.jpg

Az UFC váltósúlyú mezőnyét 2009 óta erősítő Jake Ellenberger-t jelenleg az 5-ik helyre rangsorolják súlycsoportjában, így tehát akár egy címmérkőzésre is lehetőséget kaphat, amennyiben sikerül begyűjtenie még 1-2 skalpot a nagy nevek közül. Legközelebb a nemrégiben Hendricks ellen elbukó Robbie Lawler várja majd a ketrecben, az összecsapásnak pedig nagy tétje is lehet. Egy esetleges győzelemmel mindkét fél jogosan bizakodhatna egy bajnoki meccsért Johny ellen. Jake gondolatai:

„Ahhoz, hogy legyőzd GSP-t, mindennek precízen a helyén kell lennie. Johny stílusával, hogy te diktálod a mérkőzés iramát, egyértelműen legyőzhető. Nem látom, hogy Hendricks 1 év múlva is bajnok lenne, túl sok jó bunyós van körülötte. Elég nagy lehetőségek vannak a TOP 10-es harcosok előtt. Most nem fűzök komoly reményeket a bajnoki cím iránt, mert a következő meccsemre kell összpontosítanom, de nagyon izgalmas időszak következik.”

H.Ákos

Wanderlei és Sonnen bunyó a TUF Brasil 3 forgatásán

2014.04.15. 18:13 td_axl


Wanderlei Silva vagy nagyon jó színész, vagy egyszerűen nem tudja profin kezelni az érzéseit Chael Sonnen ellenében. A TUF Brasil 3 soron következő epizódjában tetlegességig fajult a szópárbaj a két csapatfőnök között, mely egy Sonnen-féle földrevitellel végződött és pár földön eleresztett ütéssel. Valószínűleg a mérkőzés forgatókönyve is ez lesz, de ott legalább nem fogja még Sonnent megcsapkodni Wanderlei segítője is. Andre Dida ezért repült is a show-ból, na de döntsétek el ti, hogy műbalhéról, vagy igazi hirigről volt szó ebben a szituációban!

Munoz: A levegőbe fogom emelni Mousasi-t

2014.04.15. 18:00 td_hriczuakos

123_2-GYI0062552452.jpg

Az UFC az Egyesült Arab Emírségek után Németországba is visszatér, méghozzá nem is oly sokára, hisz május végén Berlinben rendeznek meg egy Fight Night gálát. 2009 és 2010 után tehát megint kapnak egy kis ízelítőt a német fanok, méghozzá egy egész pofás kis fight card keretein belül. Az est főmérkőzésén Mark Munoz találkozik majd Gegard Mousasi ellen, a győztesnek pedig esélye lesz feljebb lépni a ranglistán, ezáltal kicsit közelebb kúszva Weidman trónjához. Munoz gondolatai közelgő meccsével kapcsolatban:

A Gegard elleni meccsről:

„Nagyon jó állóbunyós, aki leginkább ezt a stílust fogja erőltetni. Szeret folyamatosan előrejönni, én pedig kedvelem az ilyen bunyósokat. Jó esély lesz arra, hogy valaki a földre kerüljön.”

Mit tanult Mousasi legutóbbi mérkőzéséből:

„Amíg Lyoto körbe mozgott, addig Mousasi-nak néhol meg kellett állnia, hogy előkészítse a nagy ütéseit. Amikor ezt fogja tenni, én ott leszek az arcában, és fel fogom őt emelni.”

Az USA-n kívüli mérkőzésről:

„Ez megadja nekem az esélyt, hogy utazgassak egy kicsit. Szeretek az USA-n belül harcolni, de sohasem voltam még Berlinben. Ez egy történelmi város. Szeretném meglátogatni a berlini falat, és ha lehet, akkor megpróbálom lerombolni Mousasi falát is.”

Ki az esélyesebb a Weidman vs Machida meccsen:

„Chris számára az veszethet győzelemhez, ha megpróbálja zárni a távolságot, és a földön eldönteni a meccset. Machida-nak pedig a kontrákra kell figyelnie, kézzel és lábbal egyaránt. Ez az, amiben ő igazán jó, nagyon nehéz őt lent tartani a földön. Mégis azt mondom, hogy Chris-nél van az előny, ha zárni tudja a távolságot, és leviszi a brazilt a földre, aki viszont a hátán is veszélyes.”

H.Ákos

A Bellator középsúlyú bajnoka ellen tér vissza Tito Ortiz

2014.04.15. 18:00 td_hriczuakos

ufc133_pc_012.jpg

Eredetileg tavaly novemberben dobbantott volna a Bellator a PPV irányába, ám akkor Ortiz sérülése miatt Beltran ugrott be Rampage ellen, így pedig a gála maradt ingyenes a Spike TV-n. Azóta meg Rampage elindult a félnehézsúlyú négyes tornán, ahol a döntőbe jutott, ott pedig King Mo ellen találkozik, szóval egy ideig biztos nem találkozik egymással a két fél. De hogy Ortiz se maradjon ki a jóból, kijelölték neki soron következő ellenfelét, akivel majd a Bellator 120 gáláján találkozik, ami PPV-csomagban jön.

Bellator-Alexander-Shlemenko.jpg

És hogy ne legyen túlságosan könnyű dolga, Tito majd Alexander Shlemenko ellen találkozik, aki a szervezet középsúlyú bajnoka. Az orosz bunyós brutális mérleget tudhat magáénak, hisz 7 veresége mellett 50 győzelmet gyűjtött be, ráadásul ebből 37-et idő előtt fejezett be. 13 győzelmet számlál zsinórban, legutóbb Hector Lombard kapta el, még a 2010-es évben. A „Vihar” becenévre hallgató Shlemenko a megüresedett bajnoki címet Maiquel Falcao ellen gyűjtötte be, és idáig 3-szor védte meg, egyszer pontozással, egyszer kiütéssel, legutóbb pedig submission-nel. A felek egyébként félnehézsúlyban találkoznak majd, így tehát Alexander bajnoki címe most nem lesz terítéken, és Tito-nak sem kell vért izzadnia, hogy bemérjen 185 fontba.

A Bellator tehát megint komoly neveket pakolt össze a PPV miatt, hisz a fent említett párosítás mellett jön majd a Rampage vs. Kin Mo meccs, aminek győztese majd Newton ellen mehet a bajnoki címért. Az est főmérkőzésén pedig Alvarez és Chandler immáron harmadjára találkozik, hogy eldöntsék, ki is a legjobb. Ezen meccsek miatt pedig igazán várós már a gála, reméljük ezúttal nem történik semmilyen meglepetés, és az eredeti terveknek megfelelően megy le Rebney-ék első PPV húzása.

H.Ákos

UFC 172: Jones vs Teixeira kiterjesztett előzetes

2014.04.15. 15:23 td_adamrepa

Legend III: eredmények

2014.04.14. 11:06 td_adamrepa

legend-3.jpg

A K-1 szabályok szerinti gála harmadik felvonásáról nemrégiben adtunk hírt. Némileg kapcsolódva ehhez bemutattunk egy fiatal, tehetséges olasz harcos profilját is, most pedig a mérkőzések videóival kedveskedünk nektek. Annyit elöljáróban is elárulhatunk, hogy Groenhart vagy Paul Daley meccseit most is érdemes megnézni. ;)

Murthel Groenhart vs. Dzhabar Askerov

 Paul Daley vs. Alexander Surjko

 Pavel Zhuravlev vs. Michal Turynski

 

 Andy Souwer vs. Yuri Bessmertny

 Sitthichai Sitsongpeenong vs. Mohamed Khamal

Alim Nabiev vs. Armen Petrosyan

Enrikho Gogokhia vs. Alessandro Campagna

 

Abu Dhabiban versenyeznek a magyar jitsusok

2014.04.14. 10:59 td_soleado

A római sikerek után máris újabb versenyre utaznak sportolóink. Április 15 és 19 közt rendezik Abu Dhabiban a World Professional Jiu Jitsu Championship versenyt, ahol a felnőtt kategória mellett gyermekek is tatamira lépnek majd.

Abu-Dhabi-World-Professional-Jiu-Jitsu-Championship-2014.jpg 

A mieink közül elsőként a kecskeméti Szűcs Kristóf szerzett jogot, hogy a versenyen részt vegyen, az ő költségeit teljes mértékben a verseny szervezői állják majd. Kristóf idén folytatja a tavalyihoz hasonló kiváló szereplését, idén minden versenyen érmekkel tért haza, legutóbb épp Rómából egy arany és egy bronz társaságában. Kimondatlanul is jó esélyekkel vág neki ennek a megmérettetésnek is.

 976325_798323433528702_1070062147_o.jpg

Egy másik magyar résztvevő is lesz, a szintén kecskeméti Lakatos Sándor, aki ugyancsak remekül hangolt Rómában, egy arany éremmel alapozta meg az önbizalmát erre a hétre. Sanyi teljesítménye folyamatosan ível felfele, köszönhetően a Kecskeméten Berkes László és Fekete Sándor keze alatt elvégzett munkának, és a Gracie Barra Hungary vezetőjének, Max Carvalho mesternek, aki a csapat vezetőjeként szintén indul majd Abu Dhabiban, de a csapattal tart még Tereza Souza is.

A versenyt természetesen nyomon követjük majd mi is, és beszámolunk Nektek a Gracie Barra Hungary –remélhetőleg eredményes- szerepléséről!

Paul Walker emlékére: Veszélyzóna nyereményjáték

2014.04.14. 09:29 td_axl

veszelyzona_td.jpg

A 'Halálos iramban' filmek nemrég tragikus körülmények között elhunyt sztárjának, Paul Walkernek utolsó, befejezett filmje a Veszélyzóna, április 24-én kerül bemutatásra a hazai mozikban. Köszönhetően a Totaldamage, a MAX2014 eXpo és a film hazai forgalmazója, a BIG BANG MEDIA KFT közötti együttműködésnek, az alábbi kérdés helyes megválaszolásával a premier előtti vetítésére nyerhetsz páros jegyet (Lurdy Ház, április 22.,19:00)! A válaszadásra 2014. április 14-20. között van lehetőség. Sok sikert!

GLORY 15: tűzijáték és balszerencse - összefoglaló

2014.04.13. 22:03 td_adamrepa

GLORY15-eventposter_FBcover.jpg

Újabb kemény, minőségi gálát hozott a GLORY, ezúttal Isztambulban. Mozgalmas este volt, ezért hosszabb bevezető nélkül vágnánk bele. Korábban már így is olvashattatok a résztvevőkről, részben már az eredményeket is láthattátok. Nem sorrendben fogunk haladni, hanem a kevésbé meglepő eredmények felől a nagyobb meglepetések irányába

Danyo Ilungo vs Andrei Stoica

Őszintén megmondom, hogy az eredmény abszolút várható volt. Ilunga nagyon összeszedett, szinte lézer-pontosságú volt és csak egy eleresztett ütés utáni résre várt Stoica pajzsán, mely adta is magát hamar. Ellentámadásba ment át és egy jobbostól Stoica csúnyán lement. Rászámoltak, de Stoica nem volt képben, így Ilunga első menetes KO-val nyert.

ilunga-stoica.jpg


Gokhan Saki vs Nathan Corbett

Saki elég jónak tűnt, de nem sok derült ki, mert egy nagy bal horog után Corbett füle szétrobbant és olyan lett a mellkasa, mint egy hentes pultja. Nem tudni pontosan, mi történt. Az eredmény Saki TKO győzelme lett.

corbett.jpg

Tyrone Spong vs Saulo Cavalari

Cavalari-ban komoly tűz égett, hogy megmutassa a világnak: bár lehet, hogy nem ismerik nevét annyian, mint Spong-ét, de azért nem kéne előre leírni. Az első menetet igazából elvitte a brazil, Spong pedig a másodikban jött vissza keményen. Igazi háború volt a szorítóban, Cavalari-ra pedig páran most biztosan felkapták a fejüket. Ezután valószínűleg majd jobban odafigyelnek rá. Három menet után Spong végül pontozással nyert, de megdolgozott a győzelemért.

spong-cavalari.jpg


Robin van Roosmalen vs Marat Grigorian

Roosmalen még jobban megizzadt, mint Spong és könnyen lehet, hogy ha Grigorian nagyobb ismertséggel és több rajongóval rendelkezik, akkor nagy felhördülés követte volna a három, nagyon kemény menet után a döntést, mely Roosmalen-t hozt aki végül győztesnek.

rosmaalen.jpg

Gokhan Saki vs Tyrone Spong

spong-saki-leg.jpg
Nos, az eredményt már láttátok az oldalon. Spong egy kemény lábrúgást küldött Saki vezető lábára, de a török a rúgást blokkolandó a térdét tartotta oda. Az eredmény hasonló, mint Anderson Silváé a Chris Weidman elleni visszavágón. Spong bokája környékén a lába zselé-szerűvé vált, így amikor a rúgásból visszahúzta és rálépett volna, egyszerűen összecsuklott. Saki is a fejét fogta, mikor látta mi van, mert senkinek nem kívánna ilyet. Nem így akart nyerni ő sem.

Saki az alábbiakat nyilatkozta a történtekről:

"Szégyen, hogy ez történt. Jobb lett volna, ha tovább tart a meccs és egy kiütéssel tudom befejezni. Soha se akarhatod, hogy egy küzdelmed így érjen véget. Ugyanakkor, a meccs be lett fejezve - Tyrone rúgott egyet, én pedig tökéletesen blokkoltam. Láttátok az eredményt. Szóval nem érzem úgy, hogy szerencsém lett csak volna vagy valami hasonló.

Mondtam Tyrone-nak, hogy mennyire tisztelem és mennyire sajnálom, hogy így ért véget a meccs. Tyrone egy igazi harcos és nagyon tisztelem. Biztos vagyok benne, hogy amikor visszatér, ismét az övre tör majd.

Az élmény hihetetlen volt. Nem tudom elmondani. Életem fénypontja volt ez.

Sokan arról beszéltek, hogy mekkora nyomás nehezedett rám, de őszintén, az egyetlen nyomás az volt, hogy az edzőtábor kellős közepén szereztem egy hátsérülést, amire azt mondták a dokik, hogy az MRI alapján nem szabadna küzdenem. De sikerült, nyertem és bajnok lettem. Bárkivel kiállok, akit a GLORY elém rak. Semmi sem számít. Az első vagyok és kész vagyok az első helyemet megvédeni bárkivel szemben, aki ezt el akarja venni tőlem.

Lefogyni félnehézbe nagyon nehéz volt. Nagyon kellett figyelnem. Az első dolog most az lesz, hogy bezabálok - McDonald's, Burger King, KFC egy tányéron! Ha!" - mondta Saki.


saki.jpg

A Superfightok eredményei:

  • Hedsy Gerges a második menetben nyert TKO-val Jhnota Diniz ellen
  • Filip Verlinden pontozással nyert Israel Adesanya ellen
  • Mourad Bouzidi wins pontozással győzött Randy Blake ellen
  • Niclas Larsen TKO győzelmet aratott a második menetben Steve Moxon ellen
  • Jonatan Oliveira pontozással nyert Atakan Arslan ellen

Magyar MMA Prémium Liga 2.: Csúcsragadozók a Ketrecben gála beszámoló

2014.04.13. 13:46 td_axl

1798697_657467457634271_64105967_n.jpg

A rendezvénynek Kovács Szabolcs, a debreceni Hungarian Pitbull Fighters vezetője és egyben a MMPL alelnöke adott otthont Debrecenben a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban.  A prominens rendezvényre szép számmal érkeztek az ország minden részéről. A gálát Növényi Norbert olimpiai bajnok díszvendégként tisztelte meg.  A rendezvénysorozat a márciusi fővárosi nyitány után hangulatában, színvonalában és szakmai minőségében folytatódott. A Scitec Nutrition jóvoltából a díszlet és a díjazás is megfelelt a cirkuszban látottaknak. Az ültető mérkőzés K-3 szabály rendszerben zajlott 90kg-ban, melyet JUHÁSZ VALUJEV GERGŐ (Pásztor Team - Nyíregyháza) és KISS SÁNDOR (SÁRKÁNY) (Dragon Fight klub - Hajdúböszörmény) vívott a Victor Securty jóvoltából. A mérkőzésen az első menetben ( 1:03 min. ) a „Sárkány” fojtással győzedelmeskedett.  Ezután következtek a Magyar MMA Prémium Liga női -60kg-s 4es tornák selejtezői, melyet JUHÁSZ BEÁTA (Juhász Team - Túrkeve) és CSEH-LANTOS RENÁTA (Jász Kempo karate klub - Jászberény) ütközete nyitott meg. Renáta óriási térdesei végett vetettek az első menetben 0:58s alatt, így TKO-val máris a döntőben tudhatta magát. A második párosítást osztott pontozással Rácz Irén (Hungarien Pitbull Fighters – Debrecen) nyerte nagy riválisa, NAGY FRUZSINA (Jóni Team 22- Szigethalom) ellen. Parádés küzdelem volt, melyben bemutatásra került egyaránt az álló- és a földharc szépsége. Első mentben még Nagy Fruzsina vezetett, de Rácz a több pontot érő földrevitelekkel és dominálással vitte a mérkőzést. A döntőre Irèn màr leharcolt àllapotban érkezett Renàtàval ellentétben, aki ismét 0:58s idő alatt győzni tudott, ezúttal földön fojtàssal. 

mpl2.jpg

A férfi -77kg-os 4 tornán gigászi csaták kerekedtek! Óriási ütközetben nyert Kottes Pál (Bárdosi Küzdősport Akadémia - Budapest) egyhangú pontozással a veterán Szabó "Végrehajtó" Gáborral szemben. Ez a küzdelem biztosan bekerül a törtènelem könyvekbe a kiemelkedő küzdőszellem miatt! A kategória második párosítását Végh Sándor (Hungarian Pitbull Fighters - Debrecen) tudhatta magáénak Besztercei Rajmunddal (Besztercei Kempo Team - Ózd) szemben. Az első menet 3:42 percében gyönyörű földharc technikával egy hátsó fojtással kvalifikálta magát a középdöntőre. Kottes és Végh harca a szintén egyértelmű pontozással dőlt el Kottes Pál javára. A rutinos és technikás Végh Sanyi mindent megtett a győzelem érdekében. Kevésnek bizonyultak még a tiszta fejrúgások és térdesek is Bárdosi Sándor tanítványának kemény fejével és kitartó szívével szemben. Ezzel a győzelemmel a Bárdosi Akadémia két fővel (-71kg és -77kg) van ott a Novemberi nagydöntőn a MMPL övéért!

mpl3.jpg

A -84kg-ban a  BJJ-é volt a főszerep. Az első párosítás MÓZSI ATTILA (Patai Gladiátor Priskin Team - Budapest) és MÁTÉ LÁSZLÓ (Szegedi Küzdősport SE. - Szeged)  volt, melyet az első menetben ( 1:10min ) Mózsi karfeszítéssel fejezett be. Ezt követte KERTÉSZ MÁTÉ (Kokó Gym - Győr) és GŐZ BÁLINT (Ronin Hse – Pápa) csatája, mely szintén az első menet ( 1:00min ) alatt karfeszítéssel ért véget. Gőz Mózsit is verte a középdöntőben ismét karfeszítéssel ( 1:35min ) az első menetben.

mpl4.jpg

A super fightok alatt sem kellett sokat várni a végeredményekre, de annál pörgősebb és technikásabb mérkőzéseket láthattunk! -77kg-ban ütközött CSIRKE TAMÁS (Spartacus Warriors - Jászberény) és ZSIGA SÁNDOR  (Hungarian Pitbull Fighters - Debrecen) melyet a  helyi Zsiga Sándor hozott le az első menetben ( 3:26min ) fojtással. Ezután Csehország vs. Magyarország harcok zajlottak totális magyar győzelemmel! 75 kg-ban PAVEL POSPISIL –t NYÍRI BENCE (Hungarian Pitbull Fighters - Debrecen) verte az első menet végén ( 4:50min ) háromszögfojtással. +100 kg-ban FRANTISEK VOBR -t  BÍRÓ TIBOR ( Ötelem Combat Fight team – Budapest) verte az első menetben ( 1:34min ) hátsó fojtással egy gyönyörű földre vitel után. -77kg-ban ALES TOMANEK-et SOLTÉSZ LÁSZLÓ búcsúztatta az első menetben ( 1:08min ) szintén hátsó fojtással.

mpl5.jpg

A MMPL torna és gálasorozat folytatódik Szegeden, május 17.-én a nehézsúlyú harcosokkal, de előtte kis kitérőt teszünk Győrbe május 1.-én, ahol a Győri KOKO GYM szervezésében megtekinthetjük a térség harcosait amatőr szabály rendszerben, valamint Tánczos Gábor MMPL főtitkárának profi MMA mérkőzést ismét egy külföldi harcossal szemben ill. főmérkőzésként a Pápai KOKO GYM edzőjének, Korpics Gábornak mérkőzését.                                    

Tánczos Gábor

főtitkár és kommunikációs vezető
Magyar MMA Prémium Liga

Tyrone Spong brutális lábtörést szenvedett Saki ellen

2014.04.13. 11:52 td_axl

spong-saki-leg.jpg

Tegnap este Isztambul adott otthont a GLORY 15 gála számára, mely megannyi impozáns párosítás mellet a félnehézsúlyú négyes tornának is otthont adott. Tyrone Spong első körben a tornán fekete lónak számító Saulo Cavalari ellen kezdett, akivel egy háborúba kerekedett, Cavalari élete lehetőségét akarta megragadni. Az első menetet vitte is Spong ellen, majd Tyrone a másodiktól feléledt és pontozással vitte a küzdelmet. A másik ágon Saki jött Corbett ellen, A török származású bunyós élesnek tűnt, de nem tudott sokat megmutatni magából, miután egy balos után szétrobbantotta Corbett fülét, melyből ömlött a vér, első menetben ment tovább Saki.

Aztán a döntő PPV szempontból a lehető legjobban alakult így, hiszen Saki és Spong találkozásával autentikus király várt a súlycsoportra. A végkifejlet azonban tragikus lett, ugyanis szinte megismétlődött az Anderson Silva vs Chris Weidman 2 befejezése: Spong jobb low-kick rúgását Saki térdel csekkolta, melytől Tyrone lába azonnal eltört, súlyát erre visszahelyezvén elterült a földön.

saki-spong-leg-2.jpg

A helyszín és a Twitter-reakciók is elborzadtak a látványtól és a tudattól, hogy egy fiatal harcos legsikeresebb időszakában szenved el egy ilyen, karrier-formáló sérülést. Saki rendkívül sportszerűen nem ünnepelt, Tyrone segítségére sietett, ellentétben mondjuk Weidman rekaciójával. Ezzel Gökhan Saki a Glory félnehézsúlyú bajnoka, nyilatkozata és további infók hamarosan jönnek!

GLORY 15: Isztambul stream

2014.04.12. 20:05 td_axl

Ma este 21:30 óra kezdettel itt nézhetitek élőben a GLORY 15: Isztambul gálát, mely izgalmas félnehézsúlyú bunyókat tartogat egy négyes torna keretén belül Saki, Spong, Corbett és Cavalari részvételével. A mérlegelésről és a gáláról további infókat itt olvashattok!