TOTALDAMAGE Hírlevél

TOTALDAMAGE Black Friday

oldalboboz.jpg

Facebook

Scitec POW3RD! 2.0

Írj nekünk!

kapcsolat.jpg

Utolsó kommentek

TOTALDAMAGE Black Friday: TD Snapback nagyszerű áron!

2014.11.27. 16:49 td_axl

bk_friday_td.jpg

A TOTALDAMAGE csatlakozik a Magyarországon is immár népszerűvé vált kezdeményezéshez, hogy az USA-i mintára a karácsonyi bevásárlási szezon nyitányaként szolgáló Black Friday, azaz Fekete Péntek alkalmával komoly akcióval lepünk meg Titeket!

Arról már eddig is értesülhettetek, hogy TOTALDAMAGE street wear cuccokat kínálunk, ezek közül is a Snapback sapka a legnépszerűbb termékünk. Most jelentős leárazással, kizárólag november 28-án 00:00-24:00 óra között 4.990 Ft-ért vásárolhatod meg kizárólag online, de rendelés után személyesen is átvehetsz a shop-ban jelölt elérhetőségen Budapesten!

Jöjjön november 28-án a Black Friday, vásárolj itt TOTALDAMAGE Snapback sapkát!

BJJ délután: Metamoris 5, ahogy a Gracie fiúk látták

2014.11.27. 13:59 td_axl

gracie-sakuraa.jpg

Hétvégén érkezett a Metamoris 5: Gracie vs Sakuraba rendezvény, mely napjaink elit BJJ szervezetének/rendezvény sorozatának következő állomása volt. Talán nem ér meglepetésként, mikor megtudod, hogy a Gracie család berkein belül marad a Metamoris megszületésének és menedzselésének apropója, Ralek hívta életre, hétvégén pedig Renzo mérkőzött a család ősi mumusa, Sakuraba ellen. Ryron és Rener Gracie pedig kijött a Metamoris 5 során látott technikák elemzésével, alább láthatjátok az anyagot.

bk_friday_td.jpg

lll. Amatőr GLOBAL GRAPPLING és MMA Magyar Bajnokság most szombaton Szegeden

2014.11.26. 20:31 td_axl

mma-szeged.gif

Ahogy azt az elmúlt években már megszokhattátok, idén is megrendezésre kerül november 29-én Szegeden az amatőr küzdősport bajnokság. Az MMA-nak és grappling versenyszámoknak harmadik alkalommal otthont adó rendezvény növekedése jól mérhető a regisztrált versenyzők számában, valamint abban, hogy idén már 2 ketrec és 5 tatami áll rendelkezésre a versenyszámokhoz. Idén nem lesz thai box, de a Global Grappling versenysorozat következő állomását itt hozzák le megannyi versenyszámmal és super fight küzdelmekkel. A Global Grappling mellett a Magyar MMA Országos Küzdősport Szövetség és a hazai Szegedi Küzdősport Klub jóvoltából érkezik az Amatőr MMA Bajnokság, mely tavaly is nagyszerű bunyókat hozott, fejlődési lehetőséget biztosítva a pályakezdő, fejlődni vágyó fiataloknak.

A program 10:00-tól kezdődik, előtte tartják a mérlegeléseket 07:00-09:00 között. A belépő 600 Ft. Lázasan megy a készülődés jelenleg is, mindenkit szeretettel várnak.

Valóban követsz minket?

td_ertesites.gif

UFC 180: Werdum vs Hunt, ahogy a fantom kamera látta

2014.11.26. 19:00 td_axl

hunt-werdum_1.jpg

Az elmúlt hétvégén az UFC 180 során új, interim nehézsúlyú bajnokot kapott az UFC Fabricio Werdum személyében. A főmeccs során látványos repülő térdessel terítette le a brazil Mark Hunt-ot, de a card bővelkedett további szép mérkőzésekben. Ahogy lenni szokott, érkezi a fantom kamera, avagy lassítva láthatjátok az UFC 180 legszebb pillanatait.

Svédország: Gustafsson és Rumble nyilvános edzése

2014.11.26. 12:07 td_axl

gus_rumble.jpg

Az UFC on FOX 14: Gustafsson vs Johnson hypolására Stockholmban a Tele2 Arenában nyilvános edzést tartottak a két főszereplővel. Az Arénában a lapizás úgy dübörgött, mintha pisztolylövések dörrentek volna, a kilátogató rajongók hálásak voltak a programért. Rumble és Guszti is elismerően beszél a másikról, Rumble szerint a svéd srác igazából egy vadállat, úgy érzi, hogy akár Jones ellen is mehetne ennyi erővel. Szemre láthatóan Johnson mázsa fölött van, Guszti jobban kordában tartja a kilóit, karácsonyi nagy kajálást egyik srác sem fog tolni a január 24-i bunyó előtt.

Halmi Viktor: A bajnoki övem csak egy jelkép, az út a fontos, ami idáig vezetett

2014.11.25. 21:04 td_axl

halmi1.gif

Hétvégén Porecban, az FFC 15 főmérkőzésén Halmi Viktor (Halmi Vale Tudo) a magyar MMA történetének egyik legnagyobb sikerét aratta, mikor Matej “Do Koske“ Truhan ellenében egy izgalmas mérkőzésen megszerezte a szervezet könnyűsúlyú bajnoki címét. Viktor nehéz utat járt be eddig az eredményig, melyben hű társa és segítője volt Sényei László, aki szintén az FFC profi harcosa. Laci is mérkőzött volna szombaton, de sajnálatos módon erre nem került sor orvosi tiltás miatt. Viktor emlékezik vissza az FFC 15 történésekre

Milyen érzéssel töltött el, hogy címmérkőzést vívhatsz az FFC-ben?

Köszöntöm az olvasókat! Bevallom, az elmúlt években már kaptam felkérést címmeccsre két másik szervezetnél, de mindkettőt visszautasítottam, mert van egy olyan megállapításom, hogy minden bajnoki öv annyit ér, amennyit a mögötte álló szervezet. A Final Fight Championship-et jelenlegi tulajdonosa Orsat Zovko alkotta meg a legendás Pride Fc mintájára. Néhány év alatt erős szervezetté nőtte ki magát, a komoly elnök színvonalas gálákat hozott le, széles médiaháttérrel. Mirko Filipvic menedzsereként nem jelentett számára gondot, hogy UFC veteránokat tegyen be a rendezvényei rendszeres fellépői közé. Ennek tudatában hatalmas motivációt jelentett, hogy a Ljubljanai váltósúlyú győzelem után egy ilyen színvonalú sorozat bajnoki övéért mehetek.

halmi3.gif

 

Hogy sikerült a felkészülés, mennyire viselt meg a fogyasztás?

A felkészülést szeptember elején kezdtük meg bajtársammal, Sényei Lászlóval, mint mindig. Már évek óta ő a fő sparingom, úgy érzem, senki mással nem tudnék ilyen ütemben fejlődni. Az elég reális sparingokon nagy segítséget nyújtott még csapatunk többi tagja is. Külön külföldi edzőtábor most nem volt. A felkészülés legnagyobb kihívása azonban kétségtelenül a fogyasztás volt. Nem vagyok a nagy fogyasztások rajongója, de az tény, hogy mára ez része lett a játéknak.12 kilót kellett legyőznöm, megjegyzem már 82 kilósan is elég száraz vagyok. Két részre osztottuk fogyást: az első 6 kilótól egészséges diétával szabadultam meg, a második 6 kilótól weigh cut módszerrel. Nem akarok hazudni, pokoljárás volt, főleg az utolsó hét mindkettőnknek. De hála Istennek minden rendben ment és csütörtökön megnyertük az első ütközetet a súly ellen a mérlegelésen!

Mesélj egy kicsit a címmérkőzésedről! Véres háborúról írnak a horvát lapok!

A mérkőzésem az mma kártya főmeccse volt. 3x5 perc, Pride rules. Nem akarták ingyen nekem adni a címet, tudták is pontosan, kit kell küldeni erre a feladatra. Truhan igazi pszihopata, de ami a legveszélyesebb, hogy az okos fajta. Abszolút nem feküdt nekem a stílusa. Primozzal ellentétben (Viktor előző ellenfele) sokat használta a kezét, gyors volt és folyamatosan lemozgó lábmunkát csinált, miközben olyan alakzatot vett fel, hogy ne lássam a földre vitelt.

 

 

Az első menetben elég hideg voltam még, inaktívan egyeztem és nem találtam még magamat, meg nagyon őt sem. A második menet sem volt sokkal jobb, így már 2 menetet ő nyert. A súlyvesztésnek és a jó felkészültségnek köszönhetően meglepően sok energiám maradt a 3. menetre és tudtam, hogy ha most nem váltom le a biztonsági játékot és nem indulok el, akkor úszik az öv. A harmadik menet kb. felénél  minden fordult.Több tiszta találatom volt és,mint másnap kiderült,  eltört a járomcsontja, így onnantól már inkább arra koncentrált, valamit kondira is előtte magát akkorra. Azonnal levettem, hogy most jött el az idő, és bár nem túl látványosan, de hatásosan őröltem fel. Végül TKO-val sikerült legyőznöm őt.

halmi2.gif

 

Mit érzel most, bajnokként? Mi a következő lépés?

Nagyon boldog és elégedett vagyok, mert egy olyan szervezet bajnoka vagyok amit nagyra értékelek! Sok munkám, időm, lemondásom és sérülésem van ebben a 3 hónapban,de megérte. Nem csak az öv miatt, mert az csak egy jelkép. Az út miatt és az akarat miatt, amit az út közben szereztem. Truhan sokkal keményebb, mint amilyennek tűnik, a ruszkiknál is komolyat mutatott, méltó ellenfél volt.(érdekesség hogy a meccs napján mind a ketten 78 kg-osak voltunk).

 

A következő lépés az öv megvédése lesz, de erről még többet nem tudok jelenleg. A vállam és a derekam megsérült, így legközelebb év elején szeretnék csak mérkőzni. Jelenleg 66 és 70 kilós súlycsoportban van öv kiosztva az FFC-nél. A szervezet 2015 évben minden súlycsoportban szeretne bajnokot avatni, ez még szintén érint majd minket...

halmi-senyei.gif

Sényei Laciról is szólj kérlek pár mondatot: végül miért nem küzdhetett, mennyire csalódott, mi a következő lépés esetében?

Sényei László egy váratlan probléma miatt most nem harcolhatott. Kérésére erről most ennyit mondanék. Minden rendben van, dolgozunk rajta, hogy még idén ringbe léphessen Primoz ellen.

Kinek szeretnél köszönetet mondani az elért eredményed kapcsán?

Szeretnék köszönetet nyilvánítani azoknak az embereknek, akik mindig mellettem vannak, bíznak bennem és stabil pontként állnak minden győzelmem hátterében. Első helyen a feleségemnek,a családomnak és a csapatomnak. Külön köszönetet szeretnék mondani Lakatos Péter barátomnak, aki évek óta segíti felkészülésemet a Tactical Shop termékeivel. Bittner Csabának, az University Box Club elnökének, aki szintén sokban hozzájárul a sikereinket megelőző munkához. Varga Levente barátomnak, akinek az évek alatt nagyon sokat köszönhetek. Kőkemény 50 fős szurkolótáborunknak, akik a helyszínen biztattak.Valamint  annak a nagyon sok kedves embernek akik a napokban elismerésüket fejezték ki valamilyen formában. Tisztelettel:Halmi Viktor

halmi4.gif

Nick Diaz: GSP félt kiállni Anderson ellen

2014.11.25. 19:43 td_hriczuakos

the_enigma_nick_diaz_by_stephengladue-d54c055.jpg

A magam részéről alig várom már a 2015-ös esztendőt, mivel az UFC által bejelentett meccsek azonnal mosolyt csaltak az arcomra. Kezdve a Jones vs. Cormier meccsel, de a Rumble vs. Guszti találkozó is nagyot fog szólni úgy érzem. És akkor a Diaz vs. Silva meccsről nem is beszélve, mely miatt azonnal libabőrös is leszek, bár gondolom, ez nem csupán nálam fordul elő. Szóval igen, januárban minden eldől, vagy legalábbis egy pár dolog biztosan. Az idősebbik Diaz maga mögött hagyva a durcizást, és a GSP elleni kudarcot, valahogy mégiscsak igent mondott a kopasz hívószavára, és megkapta Anderson-t partnerként, hogy azért izgalmas legyen a keringő. De a stocktoni srác ezúton sem feledkezett el kanadai cimborájáról, miután GSP szerint hiba volt Diaz részéről elvállalni a bunyót Anderson ellen. Nick nem rejtette véka alá a véleményét:

„Az a helyzet, hogy nem a jó öreg Georges bácsi vállalta be a meccset, világos? Mindössze két dolgot kellett volna kimondania, de nem tette meg, mert egész egyszerűen félt. Nem akart 185 fontban meccselni, és biztos azt gondolta, hogy van bennünk valami közös, mivel én sem akarom majd elfogadni ezt a feltételt. Honnan a f*szból tudhatná? Ki tudja, lehet, hogy nekem nehezebb lesz a fogyasztás, mint ami neki lett volna, vékony vagyok, mint a sz*r. George még általában 5 kilót izmot magára pakol, ezt kellett volna akkor is, ha bevállalja az összecsapást. Szóval nézhetitek a szitut, ahogy akarjátok, de az a helyzet, hogy szerintem ő még csak fontolóra sem vette az egészet, nekem ez a véleményem.”

Az UFC korábbi harcosa, és jelenlegi szakkommentátora, Kenny Florian is egyetértett Diaz-zal, pedig korábban még GSP mellett készült az Aldo elleni meccsére. Gondolom ezután nem lesz gyakori vendég GSP-nél.

H.Ákos

Valóban követsz minket?

fb_ertessites.jpg

Tim Kennedy váltósúlyban?

2014.11.25. 16:53 td_hriczuakos

036_Tim_Kennedy_gallery_post.0_standard_730.01.jpg

Igencsak vitatható körülmények között szenvedett vereséget legutóbb az UFC középsúlyú mezőnyének egyik legjobbja, Tim Kennedy. Yoel Romero csapata a harmadik menet megkezdése előtt jócskán húzva az időt próbálta meg kicsit felpörgetni a kubai harcost, mely annyira jól sikerült, hogy a harmadik menet elején Romero el is kapta Kennedy-t. Tim aztán az eredményhirdetést követően érhető okokból nem volt boldog, szerinte ellopták tőle a győzelmet, ezzel pedig nem sikerült közelebb juttatnia magát Weidman koronájához. Yoel meg azt se tudta mi van, nem értette, hogy Tim miért küldte el a levesbe, pedig baráti kézfogást szeretett volna intézni ellenfele irányába, ami végül nem jött össze.

Tim pár nappal ezelőtt a Submission Radio vendégeként beszélt arról, elképzelhető, hogy hamarosan súlycsoportot vált. Igen ám, de nem egy csoporttal feljebb, hanem lejjebb menne Kennedy, hogy a váltósúlyban folytassa megkezdett vadászatát. A döntést azzal magyarázta, hogy a középsúlyban lévő harcosok többsége magasabb, mint ő, ez pedig sokszor állítja őt megoldhatatlan feladatok elé. Váltósúlyban már más lenne a helyzet, fizikailag az ellenfelei fölé tudna emelkedni, és az sem zavarja, hogy 230 fontról kezdjen el fogyasztani, mert szerinte nem lenne akadály számára az ilyen mértékű súlyvesztés sem. Ez a terv még nincs kőbe vésve, szóval lehet, hogy csupán egy gondolat marad Kennedy fejében, azonban ha mégis úgy dönt, hogy kipróbálja magát 170 fontban, talán a szintén váltósúlyba néző Bendo ellen is összekerülhet.

H.Ákos

Nem sikerült Boráros Gábor svéd kalandja

2014.11.24. 20:16 td_axl

bori.gif

Ahogy azt jeleztük szombatok nektek, a HFC frissen koronázott -77 kilós bajnoka, Boráros Gábor Stockholma repült hétvégén, hogy az IRFA 7 gálán a főmérkőzést megmérkőzzön Sadibou Sy ellenében. A magasságkülönbség a mérlegelésen is szembetűnő volt már, az ütőtáv különbség pedig veszélyesnek tűnt Gábor számára, de szlovákiai harcos bátran állt ki a bunyóra. A második menetben azonban törött állkapoccsal leléptették őt, így vereséggel volt kénytelen haza érni a Kiborg. Gábor gondolatai a mérkőzésről:

Egy kisebb sérüléssel a HFC győzelem után,bevállaltam a svéd meccset is. Bár a két meccs közt csak egy hetem volt, nem mondhatom hogy felkészületlenül mentem volna ki Svédországba. Az ellenfél meccseit nézve láttam, hogy magas lesz ,de hogy ennyire, azt nem gondoltam volna. Jól fel volt készülve, hogy a földrevitelt kivédekezze, mert tudta hogy ott elkapnám. Állóharcban viszont nem tudtam vele mit kezdeni. Néhány találatom volt, míg ő szét tudott távolról rugdalni. Így telt a bunyó, amíg a 2. menetben sérülés miatt a meccs elment. Jól esett a sok biztatás ,motiválás tőletek, még találkozunk!

Rumble Johnson: Mikor vége lett a felfüggesztésemnek, csak sírni tudtam

2014.11.24. 16:31 td_hriczuakos

AnthonyJohnsonEL_large_verge_super_wide.jpg

Kemény hónapok állnak Anthony Johnson háta mögött, ám úgy néz ki, hogy a nehéz időknek vége van, és teljes erőbedobással készülhet a Gustafsson elleni sorsdöntő összecsapásra. A győztes szinte biztosan megkapja a Jones vs. Cormier parti nyertesét, ugyanis más kihívó 205 fontban már nem nagyon akad, és hogy Jon még egy kevés ideig maradjon félnehézsúlyban, mindenképp szükség van a neves kihívókra. Szóval Rumble fellélegezhet, az ellene felhozott vádakat ejtették, ismét az UFC kötelékében állva komoly lehetőség kapujában áll a bunyós, aki megosztotta a The MMA Hour műsorában, hogy miken ment keresztül az elmúlt időszakban:

„Mikor ejtették a vádakat, hazamentem, és csak sírtam. Azért sírtam, mert nagyon sok dolog történt mostanság, én viszont valahogy mindig megtaláltam a reményt, és végig hittem magamban. Érzelmes pillanatok voltak, az már biztos. Sok mindenen mentem keresztül, aztán megkaptam életem egyik legnagyobb lehetőségét.”

 

„Nincs már igazán mit mondani, az egész ügy le van zárva, és csak ez számít. Mindketten megyünk a saját utunkon, ez a sztori vége. Az exfeleségem iránt nem érzek haragot, ahogy mondtam, mindössze pozitívan szeretnék állni ezután a dolgokhoz. Szóval, tényleg nincs már mit mondani.”

H.Ákos

fb_ertessites.jpg

dos Anjos: Nate Diaz nem érdemli meg ezt a lehetőséget ellenem

2014.11.24. 16:29 td_hriczuakos

img_3154.jpg

A könnyűsúlyú mezőny egyik TOP harcosa, a brazil Rafael dos Anjos nemrég az MMAFighting.com nevű weboldalnak adott egy interjút, melyben kifejtette, hogy nem tartja korrekt húzásnak, hogy Nate Diaz ellen kell legközelebb mérkőznie:

„Az emberek akkor kezdtek el igazán beszélni rólam, miután vége lett a Bendo elleni mérkőzésnek, de a legnagyobb álmom még mindig várat magára. December 13-án egy kemény harcos, Nate Diaz ellen bunyózom, és most csak arra fókuszálok, hogy legyőzzem őt, és megkapjam végre a címmeccsemet.”

 

„Kicsit meglepődtem, amikor a találkozót hivatalosan is bejelentették, mivel Diaz majdnem 1 éve nem harcolt, és már nincs is benne a TOP 10-ben. Én viszont szeretnék aktív maradni, hogy megőrizzem a formámat.”

 

„Hogy őszinte legyek, szerintem ő egyáltalán nem érdemli meg ezt a meccset. De mint mondtam, csupán azért fogadtam el a kihívást, mert szeretnék formában maradni, és így aznap este léphetek a ketrecbe, amikor a bajnoki cím sorsa is eldől. Szeretném megkapni az esélyt, haza akarom vinni ezt az övet Brazíliába.”

 

„Melendez-nek eddig három meccse volt az UFC-ben. A legelső meccsén mindjárt az övért küzdött, de veszített. Nehezen jutott túl Diego Sanchez-en, mégis megint ő van soron. Véleményem szerint ez nem túl korrekt így. Miután legyőzöm Nate Diaz-t, meg akarom kapni a címmérkőzést.”

H.Ákos

fb_ertessites.jpg

UFC Fight Night 57: Edgar vs Swanson összefoglaló

2014.11.23. 19:32 td_axl

edgar-swanson_1.gif

Ma hajnalban rendezték az UFC Fight Night 57: Edgar vs Swanson gálát, melynek eredményeit itt olvashatjátok, a mérkőzései összefoglalóiról pedig alább olvashattok. ,,Keretbe,, lett foglalva a gála. Az eleje illetve a vége komolyra sikeredett, míg a közepe töltelék bunyókkal volt feltöltve.

Doo Ho Choi vs. Juan Manuel Puig
A fiatal koreainak első bunyója volt a szervezetnél, a mexikói ellenfele egy KO vereséget feledtetett volna. Nem teketóriázott sokat Choi röpke 18 sec. alatt lecsapta, majd a földön büntette az ellenfelét. Szép bemutatkozás volt.

Paige VanZant vs. Kailin Curran

vanzant.gif
Jöttek a szalmasúlyú hölgyek, akik kegyetlenül kitettek magukért! Vannak akik leszólják a női mma-t, de a fanyalgóknak ajánlom ezt a bunyót, mert volt itt minden, ami szem szájnak ingere! Takedown-ok, dobások, állóharc, sub kísérletek! 3. meneteben azonban Paige gnp -vel mattolta Kailin-t, szép TKO győzelemmel zárta le a háborút a 20 éves hölgy. Meg is nyerték a FoTN díjat! Az eddigi strawweight küzdelmeket elnézve, sokkal élvezetesebbek mint a női bantamweight bunyók! Pörgősebbek és technikailag is jobbak. Paige VanZant-t pedig nem csak Lesnar borította volna szét.

Könnyen felejthető, alibi töltelék bunyókkal volt tele a Fox Sports prelim card-ja, kivéve rögtön az első párosítás:

Akbarh Arreola vs. Yves Edwards

A mexikói Arreola-ra egy igazi veterán UFC, Pride, Strikeforce,Bellator, EliteXC harcos Edwards várt. Mindkét bunyósnak nagyon kellett a győzelem, mert egy vereség esetén könnyen a szervezeten kívül találhatják magukat. Nem is teketóriáztak sokat a srácok, hamar egymásnak estek, amiből viszont Akbarh jött ki jobban. Egy uppercut után a földre kerülő Edwards-t nem ütésekkel büntette, hanem behúzott egy csodaszép armbart! Edwards kopogott, aki így 2012-óta nyeretlen, 0-4-1 mérlege elég gyenge, 38 évesen nem biztos, hogy megtud már újulni...vagy repül a szervezettől vagy szögre akasztja a kesztyűit.

Következtek a főmeccsek.

Joseph Benavidez vs. Dustin Ortiz

benavidez.gif

A UFC flyweight divízió ,,örökmásodik, Benavidez találkozott Dustin Ortizzal, aki nem titkolt szándéka volt, hogy Benavidez legyőzése után címmeccset kapjon. Azonban először ezen a találkozón kellett volna győzedelmeskedni. Kiütközött viszont a tudás különbség a két bunyós között, végig Benavidez irányított, ellenfele fölé nőzz mind állva, mind a földön. Joseph egy sima győzelemmel megint egyre közelebb kerül egy esetleges címmeccshez, csak kérdés, hogy akarja-e a UFC egy esetleges harmadik találkozót a bajnokkal. Következő bunyója lehetne esetleg John Lineker ellen, ott aki nyer, mehetne a bajnok ellen.

Oleksiy Oliynyk vs. Jared Rosholt

Igazi generációk küzdelme volt az ukrán és amerikai bunyója! Oliynyk az elképesztő tapasztalatában ( 49-9-1 mérleg a meccs előtt!!!) valamint top földharcában bízhatott. Jared a tapasztalatlanságát az ütőerejével, birkózó tudásával, valamint fiatalabb korával (28) próbálta ellensúlyozni. Mindenki arra számított, hogy Oleksiy a földre viszi a küzdelmet, ahol sub-ni próbálja majd az amerikait, azonban az ellenkezője következett be! Egy kemény ütés váltás után Jared nehéz helyzetbe hozta az ukránt a ketrecnél, aki viszont túlélte a záporozó pofonokat. A folytatásban Oleksiy ment előre és egy bivaly erős ütésével KO-zta Jared-et, akire a földön fekve még rácsapott párat és ezzel megszerezte az 50. (!!!) győzelmét + még mellé a PoTN ért járó 50 ropit.

Chico Camus vs. Brad Pickett

Camusnak az első bunyója volt a flyweight súlycsoportban és nem aprózták el az ellenfél választást neki, a WEC/UFC veterán angol Pickett személyében. Brad Pickett mindig szórakoztató bunyót szokott hozni, amiben most partnere volt Camus is. Volt, hogy leengedett kézzel küzdött az angol ellen, vagy éppen hárította a td kísérleteit. Egy igazi szoros csatában a debütáló örülhetett SD -el, Camus elverte Pickett-et. Bradnak össze kell kapnia, magát, mert azzal nem titkolt céllal fogyasztott le flyweight-be, hogy egy esetleges jó szerepléssel a címért mehessen...eddig 1-2 a súlycsoportban...Camusnak pedig egy óriási skalp!

Edson Barboza vs. Bobby Green

barboza.gif
A nagyképűség ára...akár ez is lehetne a párosítás címe a bunyó után. Green egy 8 meccses győzelmi széria után jött, a szervezetnél 7. helyen rangsorolták, míg Barbozat a 12. helyen. Cerrone elleni vereség és a Dunham felett aratott győzelemmel a háta mögött kapaszkodott volna vissza a könnyűsúly top10-es táborába Edson.
Rögtön az első ütések és lábrúgások után jelezte Green, hogy ,,semmik,, a próbálkozások. Vállrángatás, váll ,,porolás,, volt a válasz szinte minden ütés, rúgás kombinációra, amit Barboza eleresztett. Bobby a maga passzív counter ütés-rúgásaival próbálkozott, de nem sokra ment az aktívabb, többet mozgó brazil ellen. A második menetben egy ütés kombinációval megfogta Edson Bobbyt, majd egy wheel kick-el a földre küldte az amerikait, aki túlélte a rúgást. A harmadik menetben rákapcsolt Green, mert érezte, hogy az első kettőt Barboza vitte, de így se tudott annyira felpörögni, mint Barboza, aki még ütött pár kombót, a végén pedig csak elmozgott Bobby elől. Megérdemelt győzelmével, újra a top10között lehet a brazil. Bobby Green-nek nem jött össze a pszichológiai hadviselése és csúnyán ráfázott a passzív bunyójára!

Frankie Edgard vs. Cub SwansonA pehelysúly két nagyágyúja a 2. Swanson, illetve a 3. volt könnyűsúlyú bajnok Frankie Edgard találkozott egymással a card, main event-én. A tét óriási volt! Egy esetleges győzelemmel mindketten a címmeccs közelében érhettek volna. Igazi háborúra lehetett számítani, Cub nagyon fogadkozott, Edgard talán kicsit ,,csendesebben,, készült a mérkőzésre, ami aztán egészen hihetetlenre sikeredett. Nem azért, mert annyira kegyetlen háborút vívtak a srácok, hanem Frankie dominanciája lenyűgöző volt! Végig dominált Cub ellen, okosan földre vitte az ellenfelét, ahol aztán büntetett a könyököseivel, ütéseivel. Swanson hírhedt állóharcával nem ment sokra Frankie ellen, még állva is jobb volt a volt könnyűsúlyú bajnok. A 3. menetig a mosolygós Swanson a 4.-re már komorabb arccal jött ki, de a forgatókönyv maradt, állóharc után Edgard csodás takedownnal földre vitte Cub-ot, ott tartotta majd büntetett. Az 5. menet végén, 4 másodperccel a gongszó előtt egy csodás neck crankkel sub-olta Frankie Swansont!

Nagy győzelem volt Edgard-nak, aki hihetetlen formával megsemmisítette ellenfelét. 3 legutolsó meccsét megnyerte, kettőt idő előtt. Elég lesz ez a teljesítmény egy címmeccsre? Nehéz megmondani, január 18-i McGregor vs. Siver után majd kiderül. Szerintem Edgar megkapja a lehetőséget Aldo ellen, McGregornak lesz még egy köre Siver után, ha hozza a Dennis elleni meccset. Persze pénz beszél, kutya ugat.
Cub-tól ez egy nagyon-nagyon gyenge teljesítmény volt. Frankie vitte a másik PoTN díjat.

írta: Péter Balázs

Metamoris 5: Sakuraba vs Gracie gyors összefoglaló

2014.11.23. 15:44 td_axl

M5Card-banner.jpg

Ma hajnalban rendezték a nagy érdeklődéssel várt Metamoris 5 gálát, melynek főmeccsén a szervezők családi ágon Renzo Graciet hívták harca Sakuraba ellen. Ez lényegében a Pride 10 meccsük visszavágójának felelt meg, elnézve attól az aprócska ténytől, hogy grappling meccsről lévén szó nem üthették egymást a felek és csak szubbal lehet meccset nyerni, ellenkező esetben döntetlent hirdetnek. Japánban anno Saku eltörte Renzo kezét, ennek a forgatókönyvnek itt már volt realitása, de végül szerencsére nem került erre sor. A küzdelem első felében Saku nagyrészt Gracie guardjában volt, melyből szabadulva azonban Renzo került jobb pozícióba és próbált megannyi kimurat eladni, de egyik sem jött össze, így döntetlennel ért véget a küzdelem.

Az est mérkőzését talán az UFC váltósúlyú trónra törő Rory MacDonald és ellenfele, J.T. Torres hozta. RorMac több repülő ollót és lábfeszítés kísérletett hozott, de Torres jól védte őket, párhuzamosan pedig keményen tolta az offenzívákat. Torres többször könnyedén jött ki RorMac guardjából, de a kanadai minden esetben jól védekezett és tolta vissza őt. RorMac került a legveszélyesebb helyzetbe a meccs folyamán, mikor Torres egy szoros kimurat rakott rá, de a kanadai valahogy csak képes volt túlélni a szitut, így ez a meccs is döntetlennel zárult.

Ismét egy titkos párosítással kívánták meglepni a népet az est folyamán, vagyis előre be nem jelentett párosítás résztvevői léptek a küzdőtérre. A meglepetés arc nem volt más, mint Jake Shields, a korábbi Strikeforce bajnok és UFC veterán, aki jelenleg a WSOF-ban vitézkedik. Roberto Satoshi ellen mérkőzött, ahol szinte mindvégig domináns szerepkörben volt, több mount pozicíót harcolt ki és guardból szabadulva side controlból veszélyeztetett, de végül itt sem született szub, így pontozással ért véget a mérkőzés.

GLORY 18: Lassított felvételeken a legszebb pillanatok

2014.11.23. 14:54 td_axl

kriia-rosmaalen.gif

A GLORY 18: Return to Glory  gálát magunk mögött tudhatjuk immár, most pedig kapjuk az arcunkba a rendezvény rövid összefoglalóját, mely hanglatos slowmo felvételekkel mutatja a legszebb pillanatokat, backstage felvételek és rövid interjúk közepette. Robin van Roosmalen trónszerzése Davit Kiria ellenében, vagy mondjuk Mwekassa és Saulo Cavalari KO-ja, mindez az alábbi videóban.

UFC Fight Night 57: Edgar vs Swanson mérkőzések videói

2014.11.23. 10:23 td_axl

edgar-swanson_1.gif

Ma hajnalban rendezték az UFC Fight Night 57: Edgar vs Swanson gálát, melynek részletes eredményeit itt olvashatjátok, a rendezvény bunyóit pedig itt nézhetitek vissza.

Boráros Gábor ma este Svédországban mérkőzik

2014.11.22. 16:41 td_axl

boraros.gif

Boráros Gábor a múlt hétvégi HFC Final során Kottes Pál ellenében megszerezte a magyar szervezet -77 kilós övét, melyhez egy pápai négyes tornán keresztül vezetett az útja. Gábor gyors térnyerése a magyar és szlovák MMA-ban nem maradt visszhang nélkül, Végh Pumukli Attila védenceként most hétvégén ismét egy mérkőzés vár rá Svédországban az IRFA szervezetnél. Az IRFA 7 gálán Gábor a főmérkőzést vívja majd Sadibou Sy ellen, aki eddig az IRFA-nál építgette a karrierjét. A fekete srác jelentős magasság és ütőtáv előnnyel érkezik a meccsre, melyet Borinak véleményem szerint tapadós, erős közelharccal kell majd ellensúlyoznia. Sok sikert kívánunk, WAAR Bori!

boraros-weigh-in.gif

UFC Fight Night 57: Edgar vs Swanson mérlegelés

2014.11.22. 16:09 td_axl

edgar-swanson.gif

Ez a hétvége sem múlhat el UFC Fight Night nélkül. Ezúttal az elnyűhetetlen Frankie Edgar tér vissza, hogy Cub Swanson ellen törjön utat magának Aldo-hoz. Vagyis a bajnokhoz, aki felé sokak becélozták már az irányt, így Swanson is gürizett már eleget a lehetőségért, hogy a király ellen menjen. Mindkét srác titokban, napjainkban pedig inkább már nyíltan hangoztatva arra számít, hogy címmeccset ér neki majd hétvégi győzelme, a háttérben viszont McGregor keveri a szalámit és beelőzne mindenkit. Barboza és Green meccse is tutinak ígérkezik, ahogy Pickett meccsein sem unatkozhatunk soha. A kis Paige VanZant érkezése körül csináltak még hypeot odaát, a cukorfalat külső mögött most megláthatjuk, hogy milyen vadmacska lakozik.

Main card (FOX Sports 1 at 10 p.m. ET)
Frankie Edgar (145) vs. Cub Swanson (145.8)
Bobby Green (155.4) vs. Edson Barboza (155)
Brad Pickett (126) vs. Chico Camus (125.6)
Jared Rosholt (240) vs. Oleksiy Oliynyk (235)
Joseph Benavidez (125.6) vs. Dustin Ortiz (125.6)
Matt Wiman (155.4) vs. Isaac Vallie-Flagg (156)

Undercard (FOX Sports 1 at 8 p.m. ET)
Ruslan Magomedov (246) vs. Josh Copeland (264)
Luke Barnatt (185.4) vs. Roger Narvaez (185.4)
James Vick (155.8) vs. Nick Hein (154.2)
Yves Edwards (154.6) vs. Akbarh Arreola (155.6)

Undercard (UFC Fight Pass at 7 p.m. ET)
Paige VanZant (114.6) vs. Kailin Curran (115.6)
Juan Manuel Puig (145.6) vs. Doo Ho Choi (145.8)