TOTALDAMAGE cuccok

td_cikk_sapka_banner_odaldoboz.gif

Facebook

Írj nekünk!

kapcsolat.jpg

Utolsó kommentek

McGregor legközelebb Poirier ellen bizonyíthat

2014.07.23. 08:59 td_axl

mecgregor.jpg

Új mérkőzéssel bővült az eddig is kiváló bunyósokat felvonultató UFC 178. A Jon Jones, Alex Gustafsson visszavágó mellett a tizenegy mérkőzés óta veretlen Conor McGregor (15-2) és a pehelysúlyban hatodikként rangsorolt Dustin Poirier (16-3) is ketrecbe lép. Kettőjük közötti találkozót régóta húzódó „trash talk” is fűszerezi, nemrég Dustin így nyilatkozott a Conort körbevevő iszonyatos UFC „hyperól” (ami főként az írországi piacra való nyitásnak köszönhető):

Túl sokat jár a szád… Lépjünk ketrecbe és döntsük el tényleg akkora csávó vagy-e, mint a fanjaiddal együtt gondolod. Mostanában csomó gyökér üzenetet kapok tőlük, de nem gáz, ennyivel édesebb lesz, amikor végre elintézlek. Én leszek a végső bírája annak, milyen szintű bunyós vagy!

A már említett mérkőzéseken kívül  a súlyos szalagszakadásból felépült Dominick Cruz, a jelenleg is teljes állású katona Tim Kennedy, Ronda Rousey lehetséges jövőbeli kihívója Cat Zingano és a karate specialista Stephen Thompson is ketrecbe lép.

írta: td_gdaniel

Napi KO: Dupla kivégzés

2014.07.22. 21:02 td_axl

Ha annak idején te is toltad az Unreal Tournament gamet, akkor csak ennyit írok: double kill. Szépen elrendezték egymást a srácok. Pedig elég kicsi az esélye ennek...

Weidman majdnem lemondta a Machida elleni címvédést

2014.07.22. 20:49 td_hriczuakos

weidman machida.jpg

Második ízben védte meg sikeresen középsúlyú bajnoki címét Chris Weidman, miután az UFC 175 főmérkőzésén legyőzte Lyoto Machida-t. Chris a gála előtt folyton hangoztatta, hogy nagyon szeretne bizonyítani, mivel az Anderson Silva elleni győzelmeket követően még most sem veszik őt igazán komolyan, ezen pedig változtatni szeretne. Nos, a győzelme után ez alighanem sikerül majd neki, ráadásul nemrégiben a The MMA Hour műsorában felfedte, hogy 2 héttel a Machida elleni mérkőzés előtt nem is volt 100%-os állapotban.

Weidman ugyanis nem nagyon tudta mozgatni a bal kezét, nem tudott fogni vele semmit, nem tudott fogat mosni sem. A jobb kezével nem volt baj, de így is közel álltak ahhoz, hogy lefújják a Machida elleni meccset. Chris szerint borzalmas volt az egész szitu, nem akart kibújni a találkozó alól, hiszen úgy volt vele, hogyha a keze nem tört el, akkor nyugodtan bunyózhat. Kapott injekciós kezelést, bár elmondták neki, hogy ez sem garantálja a teljes felépülést. Végül azonban, mint ahogy azt már tudjuk, mégiscsak kiállt a brazil ellen, és ha nem is simán, de behúzta a meccset. Legközelebb alighanem Belfort ellen készülhet, akinek csapatával már üzent is, miszerint nincs is ezzel baj, csak ne csaljon Vitor, és álljon ki igazi férfi módjára.

H.Ákos

A küzdelem története #4: Nelson Mandela, a nehézsúlyú bokszoló

2014.07.22. 18:20 td_axl

mandela.jpg

Nelson Mandela Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű elnöke volt,  korábban apartheidellenes aktivista, melynek köszönhetően 27 évet börtönben töltött. Kevesen tudják azonban, hogy Mandela fiatal korában amatőr nehézsúlyú ökölvívó volt.

Nem szerettem az ökölvívás erőszakkal kapcsolatos oldalát, sokkal inkább a művészetet láttam benne. Ami pedig ennél is fontosabb volt számomra, hogy ez a sport egyenlőséget biztosított: a ringben mindegy volt, hogy mi a rangod, milyen a bőröd színe, mennyire vagy gazdag…

Mark Bocek: Nőkkel edzeni olyan, mint kisfiúkkal

2014.07.22. 09:28 td_hriczuakos

06_Bocek_Hazelett07.jpg

Az elmúlt időszakban nem sokat foglalkoztatták a kanadai könnyűsúlyú harcost, Mark Bocek-et. A Tristar Gym-ben GSP csapattársaként azért kijutott neki a jóból edzések terén, az UFC-ben viszont annyira nem brillírozott, bár 2007-es érkezése óta még mindig Dana a kenyéradója, ami viszont igen impozáns teljesítmény. Legutóbb idén áprilisban lépett a ketrecbe, és megosztott pontozással győzte le Mike de la Torre-t. Mostanság pedig abban leli örömét, hogy előszeretettel kóstolgatja a női mezőnyt, és nem éppen randevúkat kér. Néhány hete Rousey és Mousasi gurultak egyet a földön, melyről Bocek-nek is megvan a véleménye:

„Micsoda időpocsékolás volt ez Gegard-nak, pedig biztos jó fej srác lehet. Talán néhányan nem értitek ezt, ezért elmagyarázom. Amikor egy olimpiai ezüstérmes női birkózó ellen birkózom, az olyan, mintha egy 12 éves fiúval csinálnám ugyanazt. Szerintetek egy nő le tudna győzni egy férfit egy küzdelemben? Ugyan már.”

Mark helyében én inkább óvatosan bánnék a szavakkal, nehogy Ronda kisasszony is megneszelje őket. Sonnen kiválásával nem sok trash talker maradt már az UFC-ben, lehet, hogy Bocek is erre a címre pályázik?

H.Ákos

Napi szub: Ha nem bírsz magaddal, a mérkőzésvezető majd lefojt

2014.07.21. 18:32 td_axl

Így jár az, aki nem érti, hogy fight is over.

A küzdelem története #3: Ápolónők ju-jitsu képzése a második világháborúban

2014.07.21. 18:30 td_axl

worldwarjujitsu.jpg

Komoly előzetes kiképzést kellett abszolválniuk a szövetségesek ápolónőinek a normandiai partraszállás előtt, mikor is az ejtőernyősöket kellett követniük a sebesülések ellátása érdekében. A képen Louise Erma amerikai ápolónő hajítja el Major Strom nevű ju-jitsu kiképzőjét. 

Lawler vs Brown: út az oktagonba

2014.07.21. 12:35 td_adamrepa

Bermudez vs Guida, Johnson vs Lil' Nog, Lawler vs Brown. Igen erős card-nak nézünk elébe!

Cerrone bevállalja a Nurmegomedov elleni mérkőzést

2014.07.21. 11:03 td_hriczuakos

ufox6_pc_007.jpg

Ismét egy fantasztikus győzelmet húzott be magának Donald Cerrone, amikor New Jersey-ben legyőzte a hazaiak egyik kedvencét, Jim Miller-t. Fontos mérkőzés volt ez a két fél számára, hiszen mindketten közel voltak a TOP 5-ös rangsoroláshoz, vagyis egyre közelebb érnek Pettis-hez. Donald hozta a szokásos formáját, és nem sokat teketóriázva a 2-ik menetben végül egy fejrúgás és néhány ütés kíséretében szerezte meg a győzelmet. Már a gála előtti interjúkban is arról beszélt, hogy amennyiben az UFC is beleegyezik, akkor szívesen kiáll Khabib Nurmagomedov ellen:

„Mindenki fél kiállni ez ellen a srác ellen. Én azonban nem. Engem nem érdekel, ha kell, én megyek és kiállok ellene.”

Majd a jövőjét firtató kérdésekre is válaszolt:

„A bajnoki címért akarok bunyózni, ez természetes. Az egyetlen probléma az, hogy a címmeccsekre sokat kell várni. Ülnöd és várnod kell 6-8 hónapig. Én viszont nem az a várós fajta vagyok. Szeretem a pénzt, és szeretem elkölteni. Gondoskodnom kell róla, hogy továbbra is dőljön lé, ezért szeretnék aktív maradni.”

043014-UFC-KHABIB-NURMAGOMEDOV-DONALD-CERRONE-DC-PI.jpg

Khabib aztán nemrégiben az UFC twitter-én jelentette be, hogy neki is megfelel a Cerrone elleni meccs, ezért a kopasz össze is rakta őket egy szeptemberi meccsre. Már a szerződés aláírása is megtörtént, amikor Dana kapott egy e-mail-t Joe Silva-tól. Nurmagomedov a szerződés aláfirkantása után elment az edzőterembe, és egyből ki is ment a térde. Mindössze 20 percig élt tehát ez az összecsapás, de a főnököt ismerve nem hagyja annyiban ezt a dolgot, és egy későbbi időpontra teszi ezt az izgalmasnak ígérkező találkozót, mely minden bizonnyal kihívói pozícióért is megy majd.

H.Ákos

Perjés Dóra az XFC-hez igazolt!

2014.07.21. 08:44 td_fruska

image_1.jpg

Magyarország legeredményesebb női mma versenyzője, Perjés Dóra neve nem ismeretlen azok számára, akik követik kis hazánk küzdősport történéseit. Dórival a terveiről, a dél-amerikai igazolásról és az elmúlt év eseményeiről beszélgettünk.

Az elmúlt egy év nagyon sikeresnek mondható számodra, melyik eredményeire vagy a legbüszkébb es miért?

Igen, nem panaszkodhatom, jó lendületet vett a profi MMA karrierem. Természetesen a WFFA övmérkőzésre vagyok jelenleg a legbüszkébb, mivel itthon nyerhettem meg a családom és barátaim előtt.

Hogy vagy? Mivel telik a nyár?

Köszönöm kérdésed, rengeteg dolog történt velem az utóbbi időben, de azért próbálom a szabadidőmet pihenéssel tölteni.

Az Xtreme Fighting Championships (XFC) MMA-szervezethez szerződtél. Tudod már, hogy mikor mutatkozol be náluk?

Legközelebb szeptember 13-án küzdök Brazíliában, az ellenfelemről még nem tájékoztattak minket, talán a napokban megérkezik az információ.

image_2.jpg

Mentálisan nagyon erős versenyző vagy, mi az amiben szeretnél fejlődni, változtatni?

Korábban nem fektettem elég hangsúlyt a birkózásra és a levitelekre , de gőzerővel dolgozunk Bárdosi Sándorral a dolgon.

Apropó, adja magát a következő kérdés: a közelmúltban egyesületet váltottál. Hogy sikerült beilleszkedni az új csapatba, milyenek az első benyomások?

Igen, Bárdosi Sándort kértem meg, hogy készítsen fel a jövőben a Bárdosi Küzdősport Akadémián. A beilleszkedés gyors volt, sok mindenkit ismertem korábbról. Jól fogadtak, igazi családias a hangulat. Emellett a Carlson Gracie csapatban Sztraka Mihály irányítása mellett tanulom a bjj-t, így egészen komplex a felkészülésem, napi 2-3 edzéssel.

Beadtátok a kérelmet az Invicta Fc-hez is. Milyen súlycsoportba? Hogy haladnak a tárgyalások?

Tánczos Gábort a Magyar MMA Prémium Liga főtitkárát kértem meg, hogy segítse az utam. Gábor írt az Invictanak, miután a TOTALDAMAGE oldalán olvashattuk, hogy korábbi legyőzött ellenfelemet leigazolták. Beadott mindent. amit kértek. de az idei szezonra már nem tudott érdemben tárgyalni, mivel a keret már kész volt a 105lbs/48kg-ban. Sok fele tárgyalt, keresve a legjobb megoldást számomra. Ekkor jött a dél-amerikai szervezet az XFC, melyből többen igazoltak át az Invictába és a TUF-ba. A szerződés egy torna rendszerről szól, mely ha minden jól megy, 2015. március végéig tart. Esetleg ha eljutok a címmérkőzésig +2évvel hosszabodhat. Fontos kiemelnem, hogy nem hagyom el az országot. Itthon készülök a csapatommal és csak a mérkőzések előtt utazom el Brazíliába.

Ezúton szeretném megköszönni a Magyar MMA Prémium Liga vezetésének, hogy márciusban az indító rendezvényükön bíztak bennem és összehozták a címmérkőzést. A sok embernek, aki szurkol nekem a meccseim alatt. Edzőimnek és edzőtársamnak a munkát, amivel fejlődhetek nap mint nap. Valamint végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a családomnak, akik lehetővé teszik számomra, hogy 100%-ot tudjak teljesíteni a felkészülés alatt és a versenyeken egyaránt.

Sok sikert kívánunk Dórinak és a csapatának!

UFC Fight Night Dublin: McGregor vs. Brandao összefogló

2014.07.20. 20:37 td_Emree

ufn46.jpg

Tegnap zajlott le az UFC dublini gálája, aminek a főmeccsét Diego Brandao vívta Conor McGregor ellen. McGregor már a mérlegelésen hatalmas show-t csinált, és az ír közönség a gálán is hihetetlen átéléssel szurkolt kedvenceinek, hasonlót csak a brazil gálákon lát az ember.Az est kiváló meccseket hozott, lássuk is őket sorban!

holohan.jpg

Holohan vs Sampo

Az első mérkőzésre Patrick Holohan és Josh Sampo között került sor légsúlyban. Ahogy ettől a súlycsoporttól várni lehet mindkét versenyző gyorsan, pörgősen kezdett. A hazai Patrick Holohannak sikerült egy földrevitelt követően dominálnia ellenfelét, de az amerikait sem kellett félteni. Annyira nem, hogy Holohan hamar egy karfeszítésben találta magát, de az onnan való kiutat is hamar meglelte. Egy látványos fordítást követően a karfeszítésből ki -és ellenfele hátára ráfordulva már ment is a hátsó fojtásra, amit Josh Sampo az első menet vége előtt le is kopogott. Egy nulla Írországnak.

krylov.jpg

Krylov vs Donovan

A második meccs félnehézsúlyban került terítékre. Itt nem volt hazai érdekeltség, Cody Donovan és Nikita Krylov csaptak össze. Krylov nekem az egyik kedvenc bunyósom az UFC-ben, bár vannak hiányosságai, nem kis potenciál van a srácban. Állásban az ukrán volt a jobb, de hamar kiütközött, hogy a birkózás az amerikainak fekszik jobban. Egy takedownt követően Nikita hamar egy karfeszítésben találta magát ahonnan, azonban sikerült kiszabadulnia.

 

Ismét egy kis állóbunyó következett majd a küzdő felek ismét a földre került, ahol Cody Donovan dominált, az első menet végén sikerült egy hátsófojtást is kiviteleznie. Krylov azonban nem esett kétségbe, sikerült kifordulnia majd olyan ütészáport zúdítani Donovanre, ami a mérkőzés bírói beszüntetéséhez vezetett. Magyarán Krylov nyert technikai K.O. –val az első menet legvégén.

Troeng.jpg

Smith vs Troeng

Az est harmadik bunyójához Tor Troenget és Trevor Smitht szólították az oktagonba. A srácoktól egy első osztályú grappling meccset láthattunk a három menet alatt. Az első menetben, a villámok és mennydörgés viking istene után elnevezett Tor Troeng dominált, azonban a második menettől az amerikainak állt a zászló. Ezt a pontozók is, így látták így végül mindhárman 29-28-ra Trevor Smithnek adták a győzelmet, megérdemelten.

A sorban következő negyedik mérkőzésen ismét egy hazai illetőségű harcos is ketrecbe lépett. Cathal Pendred, a helyi erő az amerikai Mike Kinggel akasztotta össze a kiskesztyűt. Az első menetben az amerikainak többször is sikerült ellenfelét a földre vinnie, volt itt miden karfeszítés és kimura kísérlettől kezdve a ground and poundig. Cathal olyan verést állt ki az első menetben, amitől véleményem szerint még egy ló is kidőlt volna, de nem tört meg. A hazai közönség példaértékűen szorított neki a második menetben is. A küzdelem az pofonok elcsattanása után ismét a földre került, ahol most Pendred dominált, sikerült is befognia a hátsófojtást, most Kingen volt a sor, hogy megmutassa, mekkora szíve van. Meg is tette, szabadulni nem tudott, de nem is kopogott, így miután elájult a bíró azonnal beszüntette a mérkőzést. Cathal Pendred nyert a második menetben. Írország kettő nulla.

seery.png

Seery vs Hariss

Félúthoz érkeztünk, hiszen az est ötödik mérkőzésénél járunk. A ketrecet a hazai Neil Seery osztotta meg az angliai illetőségű Phil Harissal. Az írek és az angolok nincsenek túlzottan oda egymásért, de ez nem ment a sportszerűség rovására, sőt. Egy igen pörgős légsúlyú meccset láthattunk, ahol Neil Serry végig dominált. Állásból első osztályú ütéseivel operált – nem hiába volt bokszoló – és remek földreviteleivel nem egy kellemetlen percet szerzett az angolnak. Ismét ki kell emelnem a közönséget, akik a biztatást összehangolták Seery rúgásaival és, amikor az egy tiszta találatot vitt be hangos üvöltésben törtek ki. A pontozók a mérkőzés végén 30-27-re Neil Seery-t látták jobbnak. Írország három nulla.

Az utolsó „ültető mérkőzést” az amerikai Chris Dempsey vívta a cseppet sem svéd hangzású névvel megáldott Ilir Latifivel. Kettejük harca kicsit lassabban kezdődött, köröztek, felmérték egymást a srácok. Ilir Latifi egy súlycsoporttal nagyobbnak tűnt ellenfelénél, ha nem kettővel. Az első menet közepe táján a svéd eleresztett egy combost, amit egy jól időzített ütéskombinációval fejezett be a ketrecnek szorított ellenfelén. Az eredmény nem maradt el, az amerikai már ájultan esett a földre. A győzelem Ilir Latifié lett egy elsőmenetes technikai K. O. képében.

Latifi vs Dempsey

Elérkeztünk a főmérkőzésekhez. Mivel a gálán elég sok idő előtti befejezésre került sor, ez nem is tartott túl sokáig. Csapjunk is a lecsóba, vagy annak az ír megfelelőjébe!

Az este első mérkőzését, ami a main cardon kapott helyet a japán Naoyuki Kotani szerepelt az észak-ír Norman Parke ellen. Parke a TUF Smashes-ben tűnt fel, és azóta is folytatja menetelését az UFC-ben, ahol eleddig veretlen. Naoyuki fogadkozott, hogy legyőzi ellenfelét ezzel is építgetve saját, könnyűsúlyú karrierjét. Az első menetben végig Parke dominált, állásban és földön is. Nagy hasznát vett ehhez judo múltjának, Naoyuki azonban nem tört meg. A második menet első perceiben Parkenak sikerült ismét földre vinnie ellenfelét, majd ketrec mellett kb. bőröndnyire összepréselnie és már következett is a ground and pound. Kotani semmi lényegest nem tudott tenni saját védelmét illetően, így a vezetőbíró indokoltan állította meg a küzdelmet. Norman Parke egy második menetes TKO-val húzta be a győzelmet. Írország négy nulla.

mccall.jpg

McCall vs Pickett

A következő összecsapás ismét egy érdekes párosítást hozott. Az angol Brad Pickett akasztotta össze bajszát az ír felmenőkkel bíró bajuszkirály Ian McCallal. Mindketten a légsúly elitjében szerepelnek, így a tét nem volt kicsi. McCall mint valami gonosz Duracell nyuszi ment és ment és ment. Az első menet végén Picketten már látszott, hogy nem kicsit fáradt. McCallon ellenben a fáradtság legkisebb jele sem látszott, többször földre vitte ellenfelét és sikerült is lent tartania.

 

Állából is végig ő volt az aktívabb. Ennek köszönhetően 30-27, 30-27, 29-28 arányban ő lett a győztes. A meccs végén üzent is a súlycsoport bajnokának Demetrious Johnsonnak, – akivel korábban már kétszer összecsaptak – hogy ő lesz a következő a listán. Továbbá hangot adott annak a vélekedésének is, hogy tudja az írek alapjában véve nincsenek oda az angolokért és köszöni a bíztatást. Írország öt nulla?

Az este utolsó előtti mérkőzésén Gunnar Nelsont láthattuk Zack Cummings ellen az oktagonba lépni. Gunnar szintén nagy kedvencem, így nem kevés izgalommal vártam az összecsapást. Ezt csak fokozta, hogy mindkettejüknek makulátlan a mérlege az UFC-ben.

gunnar.jpg

Nelsont vs Cummings

Az első menetben kissé lassan kezdtek, egymást próbálták felmérni. Gunnar inkább kontrából dolgozott, míg Cummings a ketrecnél próbált pontokat kicsikarni. Mindenesetre nem lett volna a pontozók helyében az első menetet illetően. A második menetben Gunnarnak egyre több ütése talált tisztán. A menet utolsó előtt percében sikerült Cummingsnak elkapnia ellenfele lábát, de innentől nem tudott semmi értékelhetőt kezdeni vele. Annyira nem, hogy Nelson volt az, aki egy földrevitelt követően rámászott ellenfele hátára és pontot tett a küzdelem végére egy hátsó fojtással. Ha engem kérdeztek Gunnar Nelsonnal egyre komolyabban kell számolni a jövőben az UFC váltósúlyú mezőnyét illetően.

Ilyen izgalmak után érkeztünk el, az este főmérkőzéséhez a várva várt Connor McGregor Diego Brandao összecsapáshoz. Connor a meccs előtti videókban megígérte, hogy a kiütésre fog menni. És amilyen hangulatot csinált a mérlegelésen nem volt kétség a parázs összecsapást illetően. Természetesen ehhez kellett Brandao személye is, akit szintén nem kell félteni.

mcgregor_1.jpg

McGregor vs Brandao

Mindkét fél rendkívül motiváltan lépett a ketrecbe és onnantól nem is volt megállás. McGregor állásban érvényesítette karate alapú stílusát, ami nem igazán feküdt a brazilnak. Sikerült is többször földre vinnie Brandaót, aki itt sem esett kétségbe, egymás után indította a submission kísérleteket, de egyik sem vált be, ellenben egyre inkább látszott McGregor ütéseinek a hatása.

Egy jobb – bal kombinációt követően Brandao a földre rogyott és a sikert teljessé téve McGregor már ugrott is, néhány ütést követően a vezetőbírónak egyértelművé vált a küzdelem kimenetele, és beszüntette azt. A csarnok majdnem felrobbant Connor McGregor győzött technikai K.O. val. McGregor ezzel súlyos üzenetet küldött súlycsoportjának. Ahogy csapattársával Gunnar Nelsonnal, vele is komolyan számolni kell a jövőben.

Az est mérkőzése díjat a Cathal Pendred kontra Mike King mérkőzés nyerte el. Az est teljesítményéért járó kitüntettek pedig Conor McGregor és Gunnar Nelson. Mit is mondhatnék befejezésül? Az egyik legjobb gála volt a dublini. Ékes példája, hogy nem csak a legnagyobb nevek tudnak technikás, közönségszórakoztató bunyót csinálni. A másik tanulsága, hogy, aki teheti, nézze meg az „ültető meccseket ” is, mert a jövő bajnokai ott vannak!

Tyrone Spong UFC szerződést kért Dana White-tól

2014.07.20. 17:14 td_axl

tyrone spong.jpg

Tyrone Spong brutális lábtöréséből lábadozva tegnap este a helyszínen tekintette meg Dublinban az UFC Fight Night 46: McGregor vs Brandao gálát. Hamarosan érkező beszámolónkból a rendezvényről kiderül majd, hogy az írek fergeteges, pokoli hangulatot csináltak az O2 Arénában, ahogy az már előzetesen a mérlegelésen is tapasztalható volt. Spongot lenyűgözte ez az atmoszféra a csarnokban, a gála utáni sajtótájékoztatón megkereste Dana White-ot, hogy akár egy meccsre szóló szerződést kérjen az UFC-től, mikor az legközelebb visszatér Dublinba, ős is mérkőzni akar. Spong is át akarja élni azt az eufóriát a ketrecben, mikor a közönség leordítja a csarnok tetejét. A holland kiválóság eddig két MMA meccset hozott le a WSOF-ban, akikhez szerződés köti, ahogy a GLORY-hoz is, szóval az UFC-kaland jelen helyzetben kissé komplikált. Meg mély víz is lenne, a lábsérülést követő rehabilitáció után sokakban megfogalmazódott a kérdés, hogy bármekkora küzdőszelleme, szíve van Spongnak, pszichésen fel kell dolgozni egy ilyen sérülést, visszatérő meccsén mutatott teljesítménye erről majd egyértelmű képet fog adni. Ettől függetlenül izgalmas vérfrissítése lenne az UFC félnehézsúlyának Tyrone Spong egyetlen meccs erejéig is. 

A küzdelem története #2: Ernest Hemingway Afrikában bokszol

2014.07.20. 15:53 td_axl

hemingway.png

Ernest Hemingway irodalmi Nobel-díjas regényíró, novellista, újságíró, az elveszett nemzedék jeles tagja. Mindezek mellett amatőr ökölvívó, Afrika szavannáin vadászva pár menetet öklözve.

UFC Fight Night 46: McGregor vs. Brandao mérkőzések videói

2014.07.20. 12:47 td_axl

ufn46.jpg

Tegnap este rendezték Dublinban az UFC Fight Night 46: McGregor vs Brandao gálát, melynek eredményeit itt olvashatjátok, a mérkőzések videóit pedig itt nézhetitek vissza.

A küzdelem története #1: Ali és a bevonulás megtagadása

2014.07.19. 17:46 td_axl

ali.jpg

Nem fogok egyenruhát ölteni, 10.000 mérföldet utazni és bombákat dobni más emberekre, mert a saját testvéreim emberi jogai sincsenek hazámban garantálva. Figyelmeztettek, hogy ha kiállok ezen elhatározásom mellett, az milliókba fog kerülni nekem és börtönbe is kerülhetek. Börtönbe? 400 éve élünk börtönben, nem veszíthetek semmit, ha kitartok a hitem mellett! (Muhammad Ali, 1967)

GSP: Elvesztettem a motivációmat

2014.07.19. 17:29 td_hriczuakos

gsp_bandw.jpg

GSP ismét megindokolta távozásának okait:

„Szükségem volt erre, azért, hogy boldog legyek.”

 

„A visszatérésem után, amikor Condit ellen meccseltem, nagyon jól szórakoztam, jól sikerült a felkészülésem. Azután a meccs után viszont már nem. A legutóbbi meccsemen pedig már egyáltalán nem. Elvesztettem a motivációmat, a szórakozás érzését a meccsek kapcsán. Arra volt szükségem, hogy kilépjek ebből. Vissza kell szereznem a tüzet, az akarást. Az érzést, hogy ismét a ketrecbe léphessek.”

 

„Az MMA nem az a sportág, ahol lehet rossz napod is, ez nem olyan, mint egy verseny. Nem olyan, mint egy hoki, vagy egy focimeccs. Ha rossz napod van, elég csúnyán megsérülhetsz.”

 

„Tényleg hiszek benne, hogyha idővel ismét megtalálom és visszaszerzem a régi tüzet, akkor én leszek a legjobb a világon. Ha valaha is visszatérek, az azért lesz, hogy ezeket a dolgokat megmutassam. De most kiélvezem az időmet.”

 

„Volt már térdműtétem, a térdem majdnem teljesen károsodott. Ez olyasmi, amit helyre kell hoznom. Ez azért van, mert nagyon régen rásérültem, de sosem igazán vigyáztam rá. Csak idő kérdése volt, hogy ez mikor fog bekövetkezni. A térdeim nemsokára 100%-os állapotban lesznek, és már alig várom.”

H.Ákos

Badr Hari ismét Dubajozni fog

2014.07.19. 17:22 td_axl

badr.jpg

Badr Hari a Global Fighting Championship (GFC) égisze alatt úgy tűnik, hogy problémamentes és könnyű pénzszerzési lehetőséghez jutott. A Dubai-i szervezet valószínűleg nem sokat kérdez, Hari bírósági tárgyalásai sem jelentenek problémát, hogy vele adják el gáláikat. Ez lesz ugyanis a második bulija Harinak náluk, október 16-án  Patrice Quarteron ellen bunyózik majd. Patrice onnan lehet ismerős neked, hogy a 2005-ös K-1 magyar nagydíjon Debrecenben Karacs Attila csapta ki őt az elsőben. Szóval visszatérve, Hari továbbra sem kerül közelebb a Glory-hoz, megfelel neki Dubajozni, meg a Glory sem töri össze magát Badr másodfokú tárgyalása előtt leszerződtetni a srácot. Amúgy azon az októberi estén Melvin Manhoef is kötelek közé lép, a Glory középsúlyú tornán való indulását követően Dubaiban már nehézsúlyú négyes tornán vitézkedik majd, addig épp fel tud majd tölteni.