TOTALDAMAGE cuccok

td_cikk_sapka_banner_odaldoboz.gif

Facebook

Írj nekünk!

kapcsolat.jpg

Utolsó kommentek

Nick Diaz visszatér, aláírta új UFC szerződését

2014.07.25. 19:53 td_axl

diaz.jpg

Nick Diaz a Condit és GSP ellen elszenvedett vereségeit követően nyugdíjba ment. Ezt valahogy úgy értékelhettük akkor, mint GSP elvonulását, egyikük sem búcsúzott végelegesen, csak mindketten  bizonyos feltételekhez kötötték kimondva, vagy kimondatlanul a visszatérést. GSP a cucc-teszteket látná olimpiai szinten az UFC-nél, Diaz pedig, nos neki a kasszagép gyönyörű kattogása elég, pénz kérdése a történet. Egy éve még egy Anderson elleni meccsről beszélt, ott tudna annyi zsetont kaszálni. És hogy mennyit is változik a világ: akkor simán kiröhögte őt Dana és Loranzo, most viszont már Anderson visszatérő ellenfeleként emlegethetik. Silva lábtörését követően 2015 közepén bunyózna ismét,

És az esti "ribanc-pofon"

Nick Diaz tegnap pedig aláírt az UFC-hez három meccsre ismét, és 2015-ben térne vissza. Véletlen? Lehet, de nyomban Andersonról beszélt. Amúgy a váltósúlyban felgyorsuló eseményeknek is adna még egy ívet, ha Nick beszálna a buliba. Lawlert korábban mattolta, Brown ellen még nem akart kiállni tavaly, most lehet, hogy meggondolná, ha Matt hétvégén lelépi Lawlert. Condit ellen meg van egy lezáratlan ügye és sorolhatnám még. Szóval Nick kiült a verandára egy cigire, közben az UFC-ben kicsit átrendeződtek a passzátszelek...

Johny Hendricks nem tart GSP-től

2014.07.25. 18:45 td_interim

A váltósúly bajnoka mostanában kicsit eltűnt a szemünk elől. Annyit tudtunk róla, hogy bicepszizom szakadásból lábadozik, hízik, és nem ül fel minden provokációnak. Az MMAjunkie Radio most meghívta őt a stúdiójába, hogy tisztázzák, mi a helyzet vele. A műsorban kifaggatták a riválisokról, első sorban a szintén sérülésből lábadozó Georges St-Pierre-ről is, aki nem csak ebben hasonlít Hendricksre, hanem abban is, hogy ő is egyre nehezebb – csak ami az amerikainál hamburgerzsírból növesztett úszógumi, az Rushnál saját bevallása szerint színtiszta izom. Hendricks-t ez – egy klasszikust idézve – egyáltalán nem nyűgözte le.

johny-hendricks-car-interview-video-1091088-TwoByOne.jpg

 

Nem szoktam elolvasni a nyilatkozatait, de az emberek azért csak mesélnek róla. Arról beszél, hogy kábé 201 fontot nyom. Hú, király. Na és? Ha felszedtél pár fontot, nem jelenti azt, hogy az izom is, és ha valóban két-három fontnyi plusz izmot szedtél fel, attól sem leszel olyan erős, mint én.

Bigg Rigg arról is beszélt, hogy nem csak az ereje miatt ilyen magabiztos, hanem azért is, mert már most világbajnok, pedig a technikai fejlődésben még csak az út elején jár.

Minél többet edzek ezekre az ötmenetes meccsekre, annál jobb leszek, és még mindig fiatalnak számítok ebben a sportban. A legtöbb ellenfelem már 10, 12, 14 éve harcol. Én csak hét éve. Még mindig az ütéseimet fejlesztem, próbálok finomhangolni. Minden kezd a helyére kerülni.

Hendricks visszatérésének egyelőre nincs meg az időpontja, hogy ki lesz a következő kihívója, az viszont már a szombati UFC on FOX 12 gálán kiderül, ahol a Robbie Lawler – Matt Brown meccs győztese mehet legközelebb az övért.

The Reem s3e6: The Foundation

2014.07.25. 12:32 td_axl

Megjelent a The Reem sorozat következő epizódja, mely Alistair Overeem pályafutásának legutóbbi éveit kíséri. A friss epizód a kulisszák mögé vezet minket Overeem Mir elleni meccse során (UFC 169), egy kis MMA Hour vendégeskedés, a fater meglátogatása Jamaicában és Alistair csatlakozását láthatjuk a Jackson's MMA Gym csapatához.

THE REEM SEASON 3 EPISODE 6: THE FOUNDATION from THE REEM on Vimeo.

 

Sonnent csak két évre tiltották el, megúszta a pénzbírságot, és még új állást is kapott

2014.07.25. 08:43 td_interim

Július 23-án ülésezett a Nevadai Sportbizottság, a napirendi pontok közt utolsóként Chael Sonnen ügyét vitatták meg. Sonnen kétéves eltiltást kapott az MMA-tól, állnia kell az őt lebuktató mindkét doppingvizsgálat költségeit, és a továbbiakban a Bizottság előadójaként részt kell vennie a dopping elleni harcban.

 

sonnen-nsac.0_standard_783.0.jpg

 

Meglepően enyhe az ítélet, hiszen korábban a Bizottság egy 250 000 dolláros pénzbírságot is kilátásba helyezett, az eltiltás időtartama pedig – annak ellenére, hogy soha ilyen hosszút nem szabtak még ki MMA-ban – különösen rövid egy visszaeső doppingolónak. Anthony A. Marnell III biztos örökös eltiltással sújtotta volna Sonnent. A büntetést Raymond Avansino és Pat Lundvall biztosok javaslatára rövidítették le, és az ő kezdeményezésükre vonják be a volt UFC ikont doppingellenes programjukba, melyben Sonnen harcosokat okít majd a tiltott szerek jogi és egészségügyi kockázatairól.

Ma jött el a nap, amikor felelősséget kell vállalnia a csalásaiért. Ma nem bújhat hamis kifogások mögé. Úgy gondolom, nagy büntetést szabtunk ki, de ezt a sport jövőjének tisztaságáért tettük.

- mondta Francisco Aguilar biztos.

 

Sonnen a nyár elején egy hónapon belül két doppingteszten is megbukott, a vizsgálatok összesen ötféle tiltott anyagot mutattak ki a szervezetében. Az első vizsgálat eredményei még csak az MMA-tól való visszavonulását hozták, a második teszt eredményeinek beérkezése után viszont mind a UFC, mind a FOX sportcsatorna felbontotta a vele kötött kommentátori szerződést. Sonnen a NSAC vádai ellen írásban nem fellebbezett, ahogy a meghallgatáson sem volt ellenvetése:

Nem kívánok semmi olyasmit mondani, ami kifogásként hangozhatna, mert bűnös vagyok. Szégyellem magam.

Sonnen 39 éves lesz, mire eltiltása lejár. Ha ez után úgy dönt, visszatér a ketrecbe, újra folyamodnia kell az engedélyéért a Nevadai Sportbizottságnál. Augusztus 9-én eltiltásától függetlenül részt vesz a Metamoris 4 grappling gálán.

Arnold Schwarzenegger is gratulált Conor McGregornak

2014.07.25. 08:41 td_interim

Valamit tényleg jól csinálhatsz, ha már az öreg testépítő legenda/hollywoodi gigasztár/robot/kormányzó is hozzád dörgölőzik. McGregor szombati, első menetes TKO győzelme elég jónak ítéltetett ahhoz, hogy kiérdemelje Schwarzenegger virtuális hátba veregetését.

Gratulálok Conor McGregornak a tegnapi, fantasztikus győzelméhez. Te vagy a McGregor-nátor.

Mi köszönjük, Arnie!

Keményen összeszólalkozott csapattársaival Rumble Johnson

2014.07.24. 14:25 td_hriczuakos

5.jpg

Most hétvégén eszméletlen gálát hoz az UFC a FOX csatornáján, melynek főmérkőzésén a 2 legszórakoztatóbb meccseket vívó váltósúlyú kihívók csapnak össze, nevezetesen Robbie Lawler és Matt Brown. A győztes biztos, hogy megy Hendricks ellen, ám az este további kitűnő párosításokat is tartogat még. Visszatér közel másfél éves pihenőjéből Lil Nog, hogy a legutóbb parádézó Anthony „Rumble” Johnson ellen bizonyítsa. Szeretné nyomatékosítani, hogy Evans legyőzése nem csupán a véletlen műve volt. Rumble iskolabunyót bemutatva hagyta állva Phil Davies-t, miután rövid kitérő után ismét a kopaszéknál kötött ki. Az edzőtáborok lassan a végéhez közelítenek, de hogy a felkészülési időszak ne legyen zökkenőmentes, arról a Blackzilians csapatának pár tagja gondoskodott.

Anthony ugyanis Facebook oldalán néhány napja keresetlen szavakat intézett csapattársai felé, finoman elküldte őket a levesbe. Szerinte megy rendesen a sz*rkavarás, melyet próbálnak lehetőleg előle eltitkolni, de nem minden suttogás jut csupán az eredeti címzetthez. Rumble is tudja, hogy elkövetett hibákat a múltban, ugyanakkor a rossznyelvűek nem hajlandóak nyíltan kiállni elé, és megmondani a frankót. Bár Johnson tudja, ki vagy kik lehettek ezek a pusmogók, jobb szeretné nyíltan az arcába kapni a vélt igazságtalanságokat, és nem kell félni, ő majd megőrzi az illetők titkát. Ez a kis kavarodás aligha hiányzik Anthony-nak soron következő meccse előtt, nehogy kihatással legyen a teljesítményére. Guillard meg Overeem már megpattantak Boca Raton-ból, vajon Rumble lesz a következő, vagy elrendezik gyorsan házon belül a dolgot?

H.Ákos

Matt Brown - A sikereim titka..

2014.07.24. 14:25 td_adamrepa

Hétvégén jön a Brown vs Lawler a UFC on Fox 12 gálán. A szokásos média-megjelenések részeként Matt Brown-t az Inside MMA műsorban is megszólaltatták, ahol karrierjéről, sikereiről és egyebekről kérdezték. Pár nap múlva Brown élete legnagyobb küzdelmét vívhatja meg, melynek ráadásul tétje is igen komoly, hiszen Robbie Lawler legyőzésével igen valószínű, hogy a következő meccset már az övért vívhatná.

"Inkább a jövőt nézem, mint a múltat. Nem akarok leragadni annál, amit eddig elértem. Inkább arra koncentrálok, amit a jövőben tervezek."

A kérdésre, hogy tervez-e valami specifikusat Lawler-rel kapcsolatban, így válaszolt:

"Próbálok nem tervezgetni, hanem egyszerűen csak bunyózni. Ha le akar vinni, az az ő döntése. Kész vagyok rá. Nem feltétlenül van valami kész stratégiám. Ahogy Bruce Lee mondta: Légy olyan, mint a víz. Bármi is történjék, kész vagyok."

Brown azt is elárulta, hogy edzéséből inkább elvenni igyekszik, egyszerűsíteni rajta, semmint hozzátenni és egyfajta primitív, leegyszerűsített módon hozzáállni a dolgokhoz, mely eddig igen jól működött nála.

"Vissza az egyszerűhöz. A nyers, alap cuccokhoz. A sok extra igazából csak visszatartott és túlgondolkodtam, túlanalizáltam magam miattuk. A mostani hozzáállásom inkább arról szól, hogy az ember hű marad ahhoz, aki. Csináljuk egyszerűen a dolgokat. Ezért is hívom egyfajta primitív hozzáállásnak."

Gustafsson megsérült, Jones ellenfele Cormier lesz

2014.07.24. 13:17 td_axl

jones-gustafsson.jpg

A várva várt Jones vs Gustafsson visszavágó sajnos elmarad! Alex - a UFC bejelentése alapján- edzés közben térdsérülést szenvedett (meniscus szakadás), ezért nem tud ketrecbe lépni az UFC 178 során. Helyette a sokáig nehézsúlyban versenyző, ez idáig veretlen olimpikon Daniel Cormier (15-0) bunyózik. Jones és Cormier sokat kóstolgatta egymást korábban a Twitteren. Jones PR-tanácsadója meg szabadszágon lehetett az elmúlt hónapokban, mert Jones sokszor beégette magát a közösségi oldalon. Most úgy gondolta, hogy privátban ír Cormier-nek a bejelentést követően, melyben az áll: "Remélem készen állsz apucira!" DC meg kitolta publikba, egy el nem küldött válasszal...

Cormiert a Cain Velasquezzel kötött szoros barátsága és edzőtársi kapcsolata megakadályozta abban, hogy az övért küzdhessen, ezért kisméretű (178 cm) nehézsúlyúként a legjobb lehetőség félnehézsúlyban kínálkozott számára. 2014 elején, olimpiai birkózó karrierje óta először, le is fogyasztott 205 fontra (93kg). Ott a relatíve ismeretlen, barisztaként dolgozó Pat Cumminsot KO-zta kevesebb, mint másfél perc alatt, majd májusban a legendás, (szintén olimpikon) Dan Hendersont fojtotta le a harmadik menetben. Az eddig is kiváló felhozatallal rendelkező UFC 178 semmit nem veszít fényéből, Cormiernek a páratlan birkózó karrierje és eddigi MMA meccsei miatt legalább olyan jó esélye van az öv megszerzésére, mint Gustafssonnak volt.

írta: td_gdaniel

UFC Fight Night: Cerrone vs Miller, ahogy a fantom kamera látta

2014.07.23. 18:25 td_adamrepa

Anderson Silva a visszatérés útján

2014.07.23. 18:24 td_adamrepa

Még 2013-ban elszenvedett horror-sérülése után Anderson Silva elkezdett a felépülés útjára lépni. A jövőre 40 éves Silva, amint már láthattuk korábban, azóta ismét képes járni, rúgni, sparringolni, bjj-zni, de még mindig 8-10 hónap választja el attól, hogy visszatérhessen a versenyzés világába. Bár saját elmondása szerint nincsenek övvel kapcsolatos tervei, szerződésének szeretne eleget tenni, ez pedig még midig elég sok embernek jelenthet majd rossz hírt.

Luke Barnatt visszavágna Wanderlei-nek

2014.07.23. 14:39 td_hriczuakos

Luke-Barnatt-1.JPG

„A baltás gyilkos” körül zajlik az élet rendesen: előbb kibújt a Sonnen elleni meccs alól, majd elkezdte kóstolgatni Belfort-ot egy esetleges mérkőzés miatt. Bár Wanderlei szerint szó sincs arról, hogy megfutamodott volna Chael ellen, ezt kevesen hiszik el neki. Ráadásul a kirúgást is megúszta, amiért bőszen hálálkodhat majd a kopasznak. Sonnen meg közben lassan építette le magát, miután 2 doppingteszten is megbukott, mely nem csupán az UFC-től, de a FOX-tól is elszakította őt, bár a soron következő Metamoris gála főmeccsén azért gurul majd egyet.

Szóval Chael nem is oly rég Jones ellen vezette csapatát a TUF-ban, és mentorálltjaival igen jó kapcsolatot alakított ki. Ezen szoros kapocsnak is köszönhető, hogy a show-ban feltűnt angol bunyós, Luke Barnatt visszavágna Sonnen kapitány sérelmeiért, méghozzá úgy, hogy móresre tanítja Silva-t:

„A név, akit én keresek, az egy bizonyos Mr. Wanderlei Silva. Körülbelül 40 éves lehet, én meg fiatalember vagyok, szóval ez egy jó meccs lenne nekem. Legendás alakja a sportnak, de én még az első menetben kiütném, azt hiszem, az megrendítő lenne a számára, visszavágás a rosszfiúknak. Chael Sonnen az edzőm volt, nagyon közel állunk egymáshoz. Nehéz időszakon ment keresztül, és az elsődleges célpontja Wanderlei Silva volt. Legyőzném Wandy-t Sonnen kedvéért, ami nekem is jó lenne, és akarnám is. Wanderlei már halott, az emberek új bunyósokat akarnak látni, olyanokat, mint én. Ezért szeretik még az emberek az ő meccseit, hogy lássák, ahogy kikap a fiatalabbaktól.”

UFC110_WandcomemoravitoriacontraBisping.jpg

Wanderlei válasza sem késlekedett sokáig:

„Sonnen és Belfort azok, akik ellen szeretnék harcolni, és ezek a meccsek meg is fognak történni. Amikor Sonnen ismét harcra kész lesz, akkor megtörténik. De vannak más emberek is, például Luke Rockhold, aki kikapott Belfort-tól. Onnan ismerem, hogy legyőzte őt Vitor. Vagy ott van az a sovány Barnatt, egyszerű pénzkeresésnek tűnik. Azt se tudom, ki ő. Megláttam a fényképét és azt kérdeztem: ez a sovány csávó komolyan gondolja? Az ilyen idióták legyőzése könnyű pénzt hoz a számlámra, szívesen adok neki egy verést.”

H.Ákos

McGregor legközelebb Poirier ellen bizonyíthat

2014.07.23. 08:59 td_axl

mecgregor.jpg

Új mérkőzéssel bővült az eddig is kiváló bunyósokat felvonultató UFC 178. A Jon Jones, Alex Gustafsson visszavágó mellett a tizenegy mérkőzés óta veretlen Conor McGregor (15-2) és a pehelysúlyban hatodikként rangsorolt Dustin Poirier (16-3) is ketrecbe lép. Kettőjük közötti találkozót régóta húzódó „trash talk” is fűszerezi, nemrég Dustin így nyilatkozott a Conort körbevevő iszonyatos UFC „hyperól” (ami főként az írországi piacra való nyitásnak köszönhető):

Túl sokat jár a szád… Lépjünk ketrecbe és döntsük el tényleg akkora csávó vagy-e, mint a fanjaiddal együtt gondolod. Mostanában csomó gyökér üzenetet kapok tőlük, de nem gáz, ennyivel édesebb lesz, amikor végre elintézlek. Én leszek a végső bírája annak, milyen szintű bunyós vagy!

A már említett mérkőzéseken kívül  a súlyos szalagszakadásból felépült Dominick Cruz, a jelenleg is teljes állású katona Tim Kennedy, Ronda Rousey lehetséges jövőbeli kihívója Cat Zingano és a karate specialista Stephen Thompson is ketrecbe lép.

írta: td_gdaniel

Napi KO: Dupla kivégzés

2014.07.22. 21:02 td_axl

Ha annak idején te is toltad az Unreal Tournament gamet, akkor csak ennyit írok: double kill. Szépen elrendezték egymást a srácok. Pedig elég kicsi az esélye ennek...

Weidman majdnem lemondta a Machida elleni címvédést

2014.07.22. 20:49 td_hriczuakos

weidman machida.jpg

Második ízben védte meg sikeresen középsúlyú bajnoki címét Chris Weidman, miután az UFC 175 főmérkőzésén legyőzte Lyoto Machida-t. Chris a gála előtt folyton hangoztatta, hogy nagyon szeretne bizonyítani, mivel az Anderson Silva elleni győzelmeket követően még most sem veszik őt igazán komolyan, ezen pedig változtatni szeretne. Nos, a győzelme után ez alighanem sikerül majd neki, ráadásul nemrégiben a The MMA Hour műsorában felfedte, hogy 2 héttel a Machida elleni mérkőzés előtt nem is volt 100%-os állapotban.

Weidman ugyanis nem nagyon tudta mozgatni a bal kezét, nem tudott fogni vele semmit, nem tudott fogat mosni sem. A jobb kezével nem volt baj, de így is közel álltak ahhoz, hogy lefújják a Machida elleni meccset. Chris szerint borzalmas volt az egész szitu, nem akart kibújni a találkozó alól, hiszen úgy volt vele, hogyha a keze nem tört el, akkor nyugodtan bunyózhat. Kapott injekciós kezelést, bár elmondták neki, hogy ez sem garantálja a teljes felépülést. Végül azonban, mint ahogy azt már tudjuk, mégiscsak kiállt a brazil ellen, és ha nem is simán, de behúzta a meccset. Legközelebb alighanem Belfort ellen készülhet, akinek csapatával már üzent is, miszerint nincs is ezzel baj, csak ne csaljon Vitor, és álljon ki igazi férfi módjára.

H.Ákos

A küzdelem története #4: Nelson Mandela, a nehézsúlyú bokszoló

2014.07.22. 18:20 td_axl

mandela.jpg

Nelson Mandela Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű elnöke volt,  korábban apartheidellenes aktivista, melynek köszönhetően 27 évet börtönben töltött. Kevesen tudják azonban, hogy Mandela fiatal korában amatőr nehézsúlyú ökölvívó volt.

Nem szerettem az ökölvívás erőszakkal kapcsolatos oldalát, sokkal inkább a művészetet láttam benne. Ami pedig ennél is fontosabb volt számomra, hogy ez a sport egyenlőséget biztosított: a ringben mindegy volt, hogy mi a rangod, milyen a bőröd színe, mennyire vagy gazdag…

Mark Bocek: Nőkkel edzeni olyan, mint kisfiúkkal

2014.07.22. 09:28 td_hriczuakos

06_Bocek_Hazelett07.jpg

Az elmúlt időszakban nem sokat foglalkoztatták a kanadai könnyűsúlyú harcost, Mark Bocek-et. A Tristar Gym-ben GSP csapattársaként azért kijutott neki a jóból edzések terén, az UFC-ben viszont annyira nem brillírozott, bár 2007-es érkezése óta még mindig Dana a kenyéradója, ami viszont igen impozáns teljesítmény. Legutóbb idén áprilisban lépett a ketrecbe, és megosztott pontozással győzte le Mike de la Torre-t. Mostanság pedig abban leli örömét, hogy előszeretettel kóstolgatja a női mezőnyt, és nem éppen randevúkat kér. Néhány hete Rousey és Mousasi gurultak egyet a földön, melyről Bocek-nek is megvan a véleménye:

„Micsoda időpocsékolás volt ez Gegard-nak, pedig biztos jó fej srác lehet. Talán néhányan nem értitek ezt, ezért elmagyarázom. Amikor egy olimpiai ezüstérmes női birkózó ellen birkózom, az olyan, mintha egy 12 éves fiúval csinálnám ugyanazt. Szerintetek egy nő le tudna győzni egy férfit egy küzdelemben? Ugyan már.”

Mark helyében én inkább óvatosan bánnék a szavakkal, nehogy Ronda kisasszony is megneszelje őket. Sonnen kiválásával nem sok trash talker maradt már az UFC-ben, lehet, hogy Bocek is erre a címre pályázik?

H.Ákos

Napi szub: Ha nem bírsz magaddal, a mérkőzésvezető majd lefojt

2014.07.21. 18:32 td_axl

Így jár az, aki nem érti, hogy fight is over.