Veszélyzóna

Totaldamage Cage Grappling 2014

td_cage_grappling.jpg

Facebook

Írj nekünk!

kapcsolat.jpg

Utolsó kommentek

Buchinger Buki Iván: M-1 Global bajnok akarok lenni! (videóinterjú)

2014.04.24. 20:06 td_axl

buchingerivan.jpg

Buchinger Buki Iván múlt héten érkezett haza Frankfurtból, az MMA Spirit küzdősport kluból, itt készül immár a bősi harcos M-1 Global mérkőzéseire. Buki első menetes szubbal mutatkozott be új szervezeténél, ezen apropóból látogattam meg őt szombati edzésén. Május 24-én kérdezd személyesen Bukit friss élményeiről a MAX 2014 eXpo helyszínén, vagy edz vele és Pumuklival együtt.

JDS: Most Aldo a legjobb

2014.04.24. 12:08 td_hriczuakos

junior-dos-santos-ufc-1601.jpg

Pár hónapja olvashattátok, hogy a korábbi UFC nehézsúlyú bajnok, Junior dos Santos hátrahagyva a Nogueira testvéreket, új csapatban folytatja felkészülését. Ez a csapat pedig nem más, mint a Nova União, melyben többek között Aldo és Barao is készül. Junior készülhet következő meccsére, melyet Stipe Miocic ellen vív majd, immár tehát új csapatban. Nemrégiben megkérdezték Cigano-t, hogy szerinte ki a legjobb MMA bunyós jelenleg:

„Most nagyon sok jó harcos van. Nem könnyű, de José Aldo-t mondanám. És nem azért, mert most a Nova União-ban vagyok. Annak idején is ugyanezt feleltem erre a kérdésre. Lenyűgöző az, amit Aldo csinált a súlycsoportjában. Tudom, hogy sok ember Jon Jones-t mondaná, és ő tényleg fenomenális, de Aldo karrierje csúcsán van, és régebb óta védi meg az övet. Most ő a legjobb bunyós.”

H.Ákos

A nap KO-ja: Anderson után szabadon

2014.04.24. 12:07 td_axl

Anderson Silva árnyékolás négy hónappal lábtörését követően

2014.04.24. 08:21 td_axl

Ezt csináld utána, lehetett volna ez a cím is. Brutális lábtörését követően Anderson már árnyékboksszal nyomja a teremben. Kisebb összegem lenne rá, hogy Tyrone Spong rá fog licitálni erre, de inkább gyógyuljanak meg rendesen a srácok!

Radar alatt: Boráros Gábor, az ifjú bősi tehetség

2014.04.23. 19:41 td_axl

boraros.jpg

Végh Pumukli Attila és Buchinger Buki Iván a bősi és magyar-szlovák MMA két ikonjává nőtte ki magát az elmúlt években, sikereikkel beírták magukat a hazai küzdőport történelemkönyvébe. Szinte természetesnek tekinthető, hogy a szlovákiai faluban a fiatalok példaképeivé váltak, erős motivációs alapot biztosítva ahhoz, hogy sikereiket a következő generáció a jövőben tovább vigye. Boráros Gábor nevét véleményem szerint érdemes megjegyezni, az ifjú harcos ebből a közegből érkezik és keményen dolgozik az álmaiért, hogy sikeres harcos legyen. Ehhez tehetsége adott, a Fight Explosion csapatánál és szervezetnél épül karrierje. Sérülései ugyan jelenleg hátráltatják, de ígérete szerint hamarosan visszatér és 77 kg-ban portyázik majd. Ismerd meg a fenti videóban a bősi harcost!

 

Helio Gracie: Kéztöréssel folytathatod, de ha lefojtanak, aludni fogsz

2014.04.23. 19:40 td_axl

helio.jpg

Előnyben részesítem a fojtást az izületeket támadó feszítésekkel szemben. Hogy miért? Egy kemény harcos tovább küzdhet törött kézzel is, de bárki, akit lefojtanak, az aludni fog. Helio Gracie

UFC on FOX 11: Werdum vs Browne, ahogy az árnyékkamera látta

2014.04.23. 17:03 td_axl

Hétvégén láthattad, ill. olvashattál nálunk az UFC on FOX 11: Werdum vs Browne gáláról, melyhez szokás szerint érkezik az ’árnyékkamerás’ összeállítás, amire már te is vártál, nemde?

Ahogy még sosem láttad: Jones vs Gustafsson

2014.04.23. 17:00 td_axl

Közeledik a hétvégi Jones vs Teixeira küzdelem, amely előtt az UFC kidobta a félnehézsúlyú bajnok előző, eddig legsorosabb címvédésének felvételét Gustafsson ellen. Nem csupán a meccs képei láthatók, hanem különleges szögekből felvett, valamint backstage pillanatok is jönnek, mely igazán élvezetessé teszi az anyagot. Szerinted is ez volt az UFC történetének legjobb félnehézsúlyú címmérkőzése?

UFC 172: Jones vs Teixeira Countdown

2014.04.22. 20:15 td_axl

Hétvégén jön az UFC 172: Jones vs Teixeira gála, mely Dana szerint az UFC történetének leghuzósabb fight card-ját hozza. Ezzel azért vitatkoznék, de kétségtelenül érdekes bunyókat tartogat az event. Jones visszatér a Guszti elleni bunyót követően, mikor is kiderült, hogy mégsem érinthetetlen, Teixeira pedig címet szerezne, vagyis beáll a sorba. Anthony Johnson is visszaküzdötte magát az UFC-be, hogy mindjárt a félnehéz egyik nagyágyújával találkozzon. Phil Davis máris túlnéz a Rumble gyereken, már Jonest ekézi, de nem kéne még. Rockhold meg azt bizonyítaná, vagy inkább hangsúlyozná ismét, hogy Belfort ellen a TRT áldozata lett, Boetsch meg a maga hanyag eleganciájával rendezné le az ex-Strikeforce bajnokot. Alább a Countdown videó, a Teixeira felvételeken mi is látszunk néha, az ATT-ben vették fel, de ez rajtam kívül senkit sem izgat, vágom.

UFC 171: Hendricks vs Lawler a kulisszák mögött

2014.04.22. 20:04 td_axl

Fight week, blog week. Dana így vezeti fel a komolyabb gálákat, vagyis az előző event kulisszák mögötti eseményeit regéli el a következő videó. Egy kis termékpromó után láthatod Hendricks mérlegelés körüli mizériáját, majd a váltósúly új királyának megkoronázását. 

GLORY 16: Denver előzetes

2014.04.22. 15:27 td_adamrepa

GLORY16.jpg

Május 3-án érkezik a következő GLORY gála. Sérülés miatt Nieky Holzken nem lesz jelen, így helyette Karapet Karapetyan ugrik be De Bonte ellen. Zimmerman az ausztrál Ben Edwards ellen, Kharitonov Braddock Silvával lép szorítóba és először láthatjuk majd az MMA-t hátrahagyó Pat Barry-t a GLORY színeiben. A Superfightokban többek között látható lesz majd Jamal Ben Saddik, Adegbuyi, Jurkovic, Vakhitov, Artem Levin, Raymond Daniels.

A nap földrevitele: Yoel Romero Palacio beast mode

2014.04.22. 09:00 td_axl

Yoel Romero Palacio immár az UFC-ben domborít, ahová Ausztriát is megjárva a Strikeforce-on keresztül vezetett az útja. No meg egy Olimpiai ezüst is van a vitrinben, ami elég szolid bázist ad a srácnak. Beast mode...

I. WHB Győri Koko-Gym Kevert Harcművészeti Gála beharangozó

2014.04.21. 20:30 td_axl

gyor-ko-gym.jpg

Győri KOKO-GYM MMA S.E.szervezésében május 1-én egy frankó kis rendezvény ígérkezik Győrött. Az I. WHB Győri Koko-Gym Kevert Harcművészeti Gála elnevezésű programban amatőr K-1 és MMA szabályrendszerben mérik össze erejüket a versenyzők, a küzdőteret pedig ketrec biztosítja majd. Az ETO Park második emeletén 17:00 órai kezdettel 14 bunyót láthatnak a helyszínre látogatók, a győri klub mellett több baráti egyesület harcosai, többek között Tatabánya, Pápa, Csepel és Keszthely csapatai indulnak. A est műsorvezetője Német "Nyiba" Sándor lesz, díszvendégként Növényi Norbert is tiszteletét teszi, Mr Busta pedig sztárvendégeskedik. A főmérkőzést Korpics ,,KOKÓ" Gábor K-1 szabályrendszerben vívja majd, valamint ismét ketrecbe lép a Magyar MMA Prémium Liga főtitkára Tánczos Gábor  német ellenfél ellen. Gyertek el ti is, mi ott leszünk!

Bemutatkozik a Győri KOKO-GYM 

UFC On Fox 11: Werdum vs Browne eredmények

2014.04.20. 13:57 td_adamrepa

UFC-on-Fox-11-Poster.png
Kezdjük azzal, hogy egy igen komoly estét és cardot zártunk tegnap/ma hajnalban. Jobbnál jobb meccsek, párosítások és az év eddigi legjobb nehézsúlyú küzdelme jellemezték a UFC on Fox 11-et. A prelimek a lentebbiekbe nem is nagyon férnek bele, pedig..

Thiago Alves nem úgy nézett ki, mint aki két éve nem versenyzett - ellenfele, Seth Baczynski az elején még próbálkozott elkörözni a gyilkos jobb lábtól, de Alves belőtte a távot és komoly lábrúgásokat vitt be. A második menetben még sebességet is váltott és ütésekkel, további durva rúgásokkal puhította Baczynski-t, aki kicsit szétnyílt, lábain pedig látszott a rúgások által kivetett könyörtelen "adó". Megpróbált mindent, hogy földre vigye Alves-t és az utolsó menetben beleadott apait-anyait, de Alvesnak mindenre megvolt a válasza. A pontozólapokon végül egyértelművé vált az eredmény: 30-27 Alves javára.

Jorge Masvidal nem csak, hogy a legjobb formáját hozta, de Pat Healy-t saját erősségeiben is legyőzte. a ketrecnek szorításos fárasztás, levitel taktikája nem vált be, mivel Masvidal újra és újra kiszabadult, az oktagon közepén pedig szétszedte Healy-t. A harmadik menetben már egyértelmű volt, hogy Healy-n csak a csoda segíthet, de az elmaradt. A bíróknál Masvidal egyértelmű, 30-27, 30-27 és 29-28 pontokkal nyerte a találkozót.

Khabib Nurmagomedov és Rafael dos Anjos utóbbi 5 meccsüket mind megnyerték. Ahogy egy bizonyos filmben elhangzott: csak egy maradhat. Dos Anjos párszor megvillant az első menetben, de a "szerencse" hamar fordult. Khabib az agresszor szerepére váltott, sorra hozta a földre-viteleket és a GNP-t. Ha valami, az mindenképp egyértelművé vált, hogy a súlycsoportban mindenkinek nagyon komolyan rá kell feküdnie a birkózás gyakorlására, aki még ne tette volna ezt meg. Nurmagomedov egyértelmű pontozással, 30-27-re vitte a találkozót.

Yoel Romero. Mit lehetne mondani? A 36 éves kubai, aki 2000-ben ezüst érmes volt az olimpián birkózásban, bár nem épp a fiatalok közé tartozik, tán épp az idő szorító fogai miatt rohamléptekkel fejlődik. A tehetséges, nála jóval fiatalabb Brad Tavares-t egyszerűen lehengerelte. Világszínvonalú birkózás, szinte ijesztő ütőerő jellemzik a kubait, aki folyamatos levitellel puhítgatta, idegesítette ellenfelét az első menetben. A másodikban Tavares beugrott a trükknek, előre támadt, mire egy nagyon kemény könyökösbe szaladt bele, ami fel is nyitotta. A harmadikban Tavares már érezte, hogy gond van, de a menet felénél körülbelül Romero megint levitte, a záró pillanatokban pedig egy újabb nagy dobás következett, ami végleg megpecsételte Tavares estéjét és a találkozó végkimenetelét. Romero egyértelműen, 30-27-re vitte a meccset.


Donald Cerrone és Edson Barboza találkozóján nagyjából három percig úgy tűnt, hogy egyszerűen a két harcos nincs egy szinten. Barboza mindenben jobbnak tűnt és ízekre tűnt szedni Cowboy-t. De ez az MMA, ahol klisé vagy sem, tényleg egyetlen pillanat alatt minden megváltozhat. Egy balos jab-vel Cerrone leküldte Barboza-t, rápattant és a hátára tekeredett. Az eredmény: első menetes RNC, 3:15-nél. Akik szeretjük, többek között ezért szeretjük Cowboy-t - egyetlen hiba és máris két kézzel kap a lehetőség után, mindent megtéve azért, hogy  befejezze meccseit.


Miesha Tate és Liz Carmouche találkozójának az érdekessége, hogy az egyébként rendkívül piszkosan küzdő Tate két menet után ébredt fel saját bevallása szerint is és kapcsolt sebességbe. Az utolsó öt percben mindent megtett, hogy befejezze, de az RNC kísérlet nem vált be, mert a rendkívül ellenálló Carmouche egyszerűen nem adta magát. A pontozólapokon Tate felé billent a mérleg, egy 30-27 képében.

Fabricio Werdum és Travis Browne meccsével kapcsolatban bizony igen sokan tévedtek. Rég láthatták Werdumot és tán elfelejtették mennyit fejlődött, valamint bizonytalankodtak, hogy melyik Werdum érkezik a meccsre: az Overeem ellen magát eldobáló és hátán fetrengő Werdum, a már-már inkább kickbox irányba elmozdult Werdum (akit Roy Nelson ellen láthattunk) vagy a Nogot suboló verzió.

Nos, Werdum minden értelemben irányította a küzdelmet - az elején egy Brown levitel és némi "kalapácsos" puhítás után hamar fordult a kocka. Werdum felkelt és onnantól a kormány az ő kezében volt. Browne-t UFC karrierje során először levitték. Ugyan felkelt, de szédítő egyveleg fogadta: ütések, térdesek a clinch-ből és pörgő visszakezesek. A második menetben testrúgásokkal, gyomorszájasokkal, belső combra mért rúgásokkal puhította tovább 'Hapa'-t, akinek nem igazán volt válasza a rá záporozó büntetésre. A harmadik menetre Browne lefulladt, köszönhetően a módszeres fárasztásnak - a testrúgások, az ütések száma, a levitelek mind kivettek Browne tankjából.

Nem viccelek, ha azt mondom, hogy ez eddig az év nehézsúlyú meccse, sőt, lehet, hogy az is marad. A kardió, a technika, a kitartás, ami mindkét harcost jellemzi, az apróbb és finomabb, szubtilisebb technikai dolgokkal együtt könnyen lehet, hogy a súlycsoport jövőjévé teszik mind Werdumot, mint pedig Browne-t. Sokan vártunk már erre: nehézsúlyúakra, akik mindenre képesek: jók a földön, jó a technikájuk és kibírnak több menetet is.

Hol van már az a bizonyos 'új faj', azok a 240+ fontos Shane Carwinok vagy Brock Lesnarok? Azzal a fizikummal, kardióval lehetetlenek az ilyen teljesítmények. Carwin a második menetben azonnal lefulladt (összesen két meccse jutott el odáig), Lesnar pedig összecsuklott a nyomás alatt, amit egy másik olyan ember ütése jelentett, aki súlyban nem volt messzebb tőle 30 fontnál. Ez az új generáció - a Werdumok, Browne-ok, akik átlagos méretűek és nem 300 fontos gorillák. Akik képesek több menetre és a visszatérésre, a meglepetésre, mikor ellenfelük esetleg elfárad és lelassul.


A pontozólapok egyértelműen mutatták, amit mi is láthattunk: 49-46, 50-45 és 50-45 Werdum javára, akinek következő ellenfele a már korábban garantált Cain Velasquez lesz, Mexikóban. White kicsit kritizálta ugyan a brazilt, hogy túl biztonságosra vette a figurát és befejezhette volna a találkozót, amit Werdum kicsit el is ismert, de nagy butaság lett volna gondatlanságból belerohanni valamibe. Korábban már garantált volt a címmeccse, de Cain sérülése és az elhúzódó rehab miatt kényszerült a Browne elleni meccs bevállalására, így pedig nagy kár lett volna, ha egy apró hiba miatt elúszik a lehetősége, hogy az övért küzdhessen.

GLORY 15: Isztambul - a kulisszák mögött

2014.04.20. 11:52 td_adamrepa

A gáláról volt már szó párszor, láthattátok a videókat, interjúkat, az összefoglalót - most nézzünk be kicsit a függöny mögé is!

UFC on FOX 11: Werdum vs Browne mérkőzések videói

2014.04.20. 09:39 td_axl

Hajnalban rendezték Floridában az UFC on FOX 11: Werdum vs Browne gálát, mely mérkőzéseinek eredményeit itt olvashatjátok, a bunyók felvételeit pedig itt nézhetitek vissza.

Rogan: Rousey elintézné Mayweather-t

2014.04.19. 16:33 td_hriczuakos

Screen-Shot-2014-03-03-at-12.48.21-PM.jpg

Az UFC szakkommentátora, Joe Rogan nemrégiben az ESPN SportsNation című műsorának volt a vendége, ahol többek között arról faggatták, hogy egy esetleges Rousey vs. Mayweather mérkőzésnek milyen lehetséges végkifejlete lenne:

„Minden azon múlna, hogy Mayweather-nek mennyi ideje lenne a felkészülésre, mert nagyon sokat kellene dolgoznia a földrevitelek kivédésében. Ez lenne a lényeg. Ha Rousey befogná clinch-be, akkor nem csak a földrevitel miatt kellene aggódnia, hanem a testére mért térdesek miatt is. Tartania kellene attól, hogy Rousey olyan mozdulatokat csinálna, melyeket ő nem igazán ért. És nagyon nehéz elkerülni a clinch-et. Ha megnézed Floyd Mayweather meccseit, nagyon ritkán érnek véget együtéses KO-val. Törékeny kezei vannak. És az MMA-ban kisebb kesztyűt használnak, amelyekben még jobban eltörheted a kezedet. Ronda sok olyan mozdulatot vinne véghez, melyeket Floyd nem értene.”

Ronda-Rousey-vs-Floyd-Mayweather-fight.jpg

A beszélgetés során Rogan arra is kitért, hogy minimum 6 hónap felkészülési idő kellene egy bokszolónak ahhoz, hogy az ökölvívásból átálljon az MMA-ra. Mivel az állótechnikájával Floyd-nak nincs baj, ezért csak a grappling-re kellene figyelnie, de azokat világklasszis edzők segítségével kell elsajátítania. Ki sajnálja még, hogy ez a meccs sosem jön létre?

H.Ákos