TOTALDAMAGE Hírlevél

TOTALDAMAGE Akció

td-akcio.jpg

Facebook

Scitec POW3RD! 2.0

Írj nekünk!

kapcsolat.jpg

Utolsó kommentek

UFC Fight Night 57: Edgar vs Swanson mérkőzések videói

2014.11.23. 10:23 td_axl

edgar-swanson_1.gif

Ma hajnalban rendezték az UFC Fight Night 57: Edgar vs Swanson gálát, melynek részletes eredményeit itt olvashatjátok, a rendezvény bunyóit pedig itt nézhetitek vissza.

Boráros Gábor ma este Svédországban mérkőzik

2014.11.22. 16:41 td_axl

boraros.gif

Boráros Gábor a múlt hétvégi HFC Final során Kottes Pál ellenében megszerezte a magyar szervezet -77 kilós övét, melyhez egy pápai négyes tornán keresztül vezetett az útja. Gábor gyors térnyerése a magyar és szlovák MMA-ban nem maradt visszhang nélkül, Végh Pumukli Attila védenceként most hétvégén ismét egy mérkőzés vár rá Svédországban az IRFA szervezetnél. Az IRFA 7 gálán Gábor a főmérkőzést vívja majd Sadibou Sy ellen, aki eddig az IRFA-nál építgette a karrierjét. A fekete srác jelentős magasság és ütőtáv előnnyel érkezik a meccsre, melyet Borinak véleményem szerint tapadós, erős közelharccal kell majd ellensúlyoznia. Sok sikert kívánunk, WAAR Bori!

boraros-weigh-in.gif

UFC Fight Night 57: Edgar vs Swanson mérlegelés

2014.11.22. 16:09 td_axl

edgar-swanson.gif

Ez a hétvége sem múlhat el UFC Fight Night nélkül. Ezúttal az elnyűhetetlen Frankie Edgar tér vissza, hogy Cub Swanson ellen törjön utat magának Aldo-hoz. Vagyis a bajnokhoz, aki felé sokak becélozták már az irányt, így Swanson is gürizett már eleget a lehetőségért, hogy a király ellen menjen. Mindkét srác titokban, napjainkban pedig inkább már nyíltan hangoztatva arra számít, hogy címmeccset ér neki majd hétvégi győzelme, a háttérben viszont McGregor keveri a szalámit és beelőzne mindenkit. Barboza és Green meccse is tutinak ígérkezik, ahogy Pickett meccsein sem unatkozhatunk soha. A kis Paige VanZant érkezése körül csináltak még hypeot odaát, a cukorfalat külső mögött most megláthatjuk, hogy milyen vadmacska lakozik.

Main card (FOX Sports 1 at 10 p.m. ET)
Frankie Edgar (145) vs. Cub Swanson (145.8)
Bobby Green (155.4) vs. Edson Barboza (155)
Brad Pickett (126) vs. Chico Camus (125.6)
Jared Rosholt (240) vs. Oleksiy Oliynyk (235)
Joseph Benavidez (125.6) vs. Dustin Ortiz (125.6)
Matt Wiman (155.4) vs. Isaac Vallie-Flagg (156)

Undercard (FOX Sports 1 at 8 p.m. ET)
Ruslan Magomedov (246) vs. Josh Copeland (264)
Luke Barnatt (185.4) vs. Roger Narvaez (185.4)
James Vick (155.8) vs. Nick Hein (154.2)
Yves Edwards (154.6) vs. Akbarh Arreola (155.6)

Undercard (UFC Fight Pass at 7 p.m. ET)
Paige VanZant (114.6) vs. Kailin Curran (115.6)
Juan Manuel Puig (145.6) vs. Doo Ho Choi (145.8)

Halmi Viktor az FFC könnyűsúlyú világbajnoka!

2014.11.22. 11:56 td_axl

halmi_1.gif

Ahogy azt jeleztük nektek, Halmi Viktor (HALMI VALE TUDO) és csapattársa, Sényei László tegnap este a horvátországi Porecben várta küzdelmét az FFC 15 programjában. Halmi Viktor karrierje eddigi legnagyobb megmérettetésére készült, hiszen a szervezet betöltetlen könnyűsúlyú címéért küzdött Matej “Do Koske“ Truhan ellen. Viktor hamarosan bővebben kifejti az est történéseit, de a helyszíni beszámolók szerint az FFC történetének talán legjobb, véres és fordulatokkal teli mérkőzésén a harmadik menetben TKO-val nyert Truhan ellen Viktor!!! Horvát szomszédaink nem győznek áradozni a mérkőzésről, Viktor és Truhan valódi háborút hozott. Viktor kemény munkája az előző években most beérni látszik, Európa rangos szervezeténél viselheti immár az övet. A TKO pillanatai itt tekinthetők meg!

Sényei László eddigi híreim szerint sajnos nem állhatott ki tegnap este Primoz Vrbinc ellen, az orvosi vizsgálaton magas vérnyomást állapítottam meg nála, így nem engedélyezték a küzdelmet. A Sárközi MMA TEAM képviseletében Jani 'Káposzta' István is bunyózott az est programjában, az ő ellenfele Josep Perica volt. Sárközi Robi infói szerint Káposzta is egy véres küzdelem járt meg, melyet sikerült megnyernie!

Gratulálunk mindenkinek, érkezzetek haza rendben harcosok!

Myles Jury: Cerrone még nem küzdött olyan harcossal, mint én

2014.11.21. 16:23 td_hriczuakos

ufc155_weighin_020.jpg

Minden bizonnyal karrierje legfontosabb mérkőzése következik Myles Jury-nek, aki januárban Donald Cerrone ellen nézhet farkasszemet. Jury a TUF-ból kikerülve szép sorozatot indított el, zsinórban 6 megnyert meccsnél tart, nem csoda tehát, ha a súlycsoporton belüli rangsorban is egyre feljebb tornássza magát. Myles még veretlen, 15-0-s mérlege igen impozáns, ráadásul legutóbb a japán legendát, Takanori Gomi-t sikerült 1 menet alatt levadásznia. „Cowboy” nem lesz könnyű ellenfél a számára, ám a fiatal harcos úgy gondolja, mindene megvan ahhoz, hogy győztesen jöjjön ki a csatából:

„Ez egy nagyon-nagyon kemény mérkőzés lesz. Mindketten szép győzelmi sorozatban vagyunk, így ez lesz a legjobb alkalom, hogy eldőljön ki a legjobb kettőnk közül. Minden a karrierem egészét figyelem, sosem a következő, vagy az a legutóbbi meccsemet, próbálom a teljes képet nézni.”

 

„Persze az is igaz, hogy mindig a soron következő mérkőzés a legfontosabb, de visszatekintve a korábbi évekre, ez is csak egy átlagos összecsapás lesz. Csak annyit szeretnék, hogy megmutassam a ketrecben, hogy mennyi mindenre vagyok képes.”

 

„Úgy gondolom, hogy képes leszek majd jó teljesítményre Donald ellen. Elég jól képzett az állóharc terén, de szeretem azt gondolni, hogy én még jobb vagyok. Szerintem még sosem küzdött olyan jó harcossal, mint én vagyok, így magabiztos leszek majd.”

H.Ákos

fb_ertessites.jpg

Halmi Viktor és Sényei László is sikeresen bemért az FFC 15 gálára

2014.11.20. 19:32 td_axl

Ma tartották Porecben az FFC 15 hivatalos mérlegelését, mely során nagy fogyasztás után sikeresen bemért 69.7 kilóval Halmi Viktor (HALMI VALE TUDO) a holnapi címmérkőzésére Matej “Do Koske“ Truhan ellen. Szintén a cardban bunyózik majd a HALMI VALE TUDO másik oszlopos tagja, Sényei László, aki 76.4 kg-val hozta a váltósúlyú előírást, holnap pedig Primoz Vrbinc ellen akár egy címmérkőzés lehetőségét is megszerezheti. Korábbi cikkünket itt olvashatjátok a Viktorral és Lácival készült interjút az FFC 15 kapcsán.

Sikeresen hoztuk mindketten a súlyunkat, aminek nagyon örülünk. Most felszabadultan és harcra éhesen várjuk a holnapi meccseket!! Sziasztok! Viktor és Laci

UPDATE: Információink szerint Jani 'Káposzta' István (Sárközi MMA TEAM) is mérkőzik holnap este Josep Perica ellen, vagyis a HFC öv megszerzése után nyomban harcba indul. Hajrá magyarok, Veletek vagyunk!

td_ertesites.gif

Február végére halasztották a Rousey – Zingano meccset, az ok: Cat lábadozik

2014.11.20. 18:29 td_interim

Ronda-Rousey-vs-Cat-Zingano-478x270.jpg

Január harmadika helyett a február 28-i UFC 184-en, a Los Angeles-i Staples Center-ben csap össze a szervezet női divíziójának két legjobbja. Rousey és Zingano így a Jon Jones – Daniel Cormier meccs helyett a Chris Weidman – Vitor Belfort találkozó előtt lép ketrecbe.

A halasztás okáról Zingano menedzsmentje beszélt a UFC Tonight-ban. Elmondásuk szerint Cat hátsérüléssel bajlódik, mely január elejére még biztosan nem jött volna rendbe, de Alpha a majdnem két hónappal későbbi időpontra már csúcsformába tud lendülni.

Rousey nemrég ismét az MMA Hour vendége volt, ahol arról beszélt, hogy nem örült a variálásnak, az új helyszín miatt viszont extra izgatottan várja a gálát.

Mindig arról álmodtam, hogy a Staples Center-ben harcoljak, szóval ez az öröm az ürömben. Emlékszem, amikor még koktélpincérnő voltam, és néztem a tévében a Lakers meccset, azt gondoltam, basszus, milyen jó lenne, ha megváltoznának a dolgok, ha mondjuk besétálna ide Luke Walton és randira hívna, és soha többé nem kéne itt dolgoznom. Ott ültem egy lepukkant bárban a Crenshaw-n és arra gondoltam, ha a Lakers harmadvonalbeli játékosa elhívna, mennyivel másabb lenne az életem. Most meg én leszek az egyik fénypontja a Staples Centernek, hát, ez elég vicces. Tényleg különleges érzés.

Metamoris 5: Gracie vs Sakuraba Countdown

2014.11.19. 19:50 td_Emree

M5Card-banner.jpg

Ha máshonnan nem is, akkor tőlünk már értesülhettetek, hogy hamarosan megrendezésre kerül a Metamoris 5. gálája. A Metamorist a Gracie család tagjai hívták életre. Ez egy PPV alapú submission grappling gála, ahol nincs pontozás, csakis submissionnal lehet nyerni, ellenkező esetben nem hirdetnek győztest, csakis döntetlent. Hogy mennyire bírja a nép ezt a fajta stílust, mi sem bizonyítja jobban, hogy november 22-én, már az ötödik gálát hozzák le a szervezők. Ha egy üzlet beindul…Ehhez eprsze az is kellett, hogy valóban nagy neveket rántsanak össze a gáláikra. Sonnen legutóbb garancia volt, ahogy Barnett neve sem csengett rosszul, és itt persze nem a BJJ közösségre gondolok, hanem a Metamoris képes ezzel átkötni az MMA fanok figyelmére is. A következő nagy dobásuk pedig Sakuraba reaktiválása Renzo Gracie ellen. Egy visszavágó, egyben a Gracie család szépítési próbálkozása a "Gracie hunter" ellen.

A Metamoris háza táján azt mondhatnánk, hogy eddig minden simán ment. A héten azonban elkezdtek gyülekezni a viharfelhők. A Yuri Simoes ellen készülő Rafael Lovato Jr. ugyanis mellizom szakadást szenvedett, így nem tud kiállni Yuri ellen. A Metamorisos srácok, azonban nem estek kétségbe, hogy a rajongók is ki legyenek szolgálva és Yuri Simoes is megizzadjon beszervezték Keenan Corneliust, mint kései beugrót, királyság.

Azért, hogy kellően rá tudjatok hangolódni a bő egy hét múlva esedékes gálára, és jobban meg tudjátok ismerni a gála indulóit, jöjjön néhány videó a résztvevőkről!

Renzo Gracie vs. Kazushi Sakuraba

Rory MacDonald vs. J.T. Torres

Yuri Simoes vs. Rafael Lovato Jr. -utóbb Keenan Corneliussal helyettesítve

Vinny Magalhaes vs. Kevin Casey

Garry Tonon vs. Zak Maxwell

fb_ertessites.jpg

Belátható időn belül magyar UFC gála?Az UFC 2015-ös tervezett programja

2014.11.19. 16:18 td_Emree

201500001293.jpg

Közeledik az év vége és egyesek már karácsonyra készülődnek. Valószínűleg az UFC fejesei is hasonló légkörben várják az év végét, hiszen közzétették a teljes, jövő évre tervezett UFC rendezvénylistát. Erre a „The Time is Now” elnevezésű sajtótájékoztató alatt került sor, melyről láthattatok már nálunk pár felvételt.

Mit jelent ez nekünk? Az UFC 45 gálát tervez a 2015-ös esztendőre, vagyis majdnem minden héten érkezik, valami csemege. A 45-ből tizenhárom lesz számozott gála, vagyis ezekhez jönnek a countdown videók és a legnagyobb hype. 32 gálát az UFC Fight Night sorozatának keretein belül fognak megrendezni. Négyet a Fox network, tizennyolcat a Fox Sport 1 közvetít. Tizet, pedig az UFC Fight Passen keresztül lehet majd legálisan elérni. Azt, hogy mely városok fognak helyet biztosítani a kiskesztyűs cirkusznak, még nem lehet tudni. Feltehetőleg a gálák felére kerül sor az USA-ban, amiből hatot a szervezett fellegvárában, Las Vegasban terveznek lehozni.

10384223_302168323324059_7977323698409973553_n.jpg

A fő csapásirányt az USA-n kívül, Brazília jelenti hét megrendezésre kerülő gálával, valamint Kanada 3-5 gálával. Öt, vagy hat gálát terveznek áthozni Európába és a Közel-Keletre. Ennek fényében várható, hogy jövőre is UFC gálának adhat otthont az Egyesült Királyság, Írország, Németország, Svédország. Továbbá lehetséges, hogy visszatérnek Abu Dhabiba is.

Brazília és Kanada említése nem okoz meglepetést, hiszen mindkét ország bajnokokat adott a sportnak. Emellett komoly piaci potenciál van mindkettőben és az MMA népszerűsége is emelkedőben van. Európán belül az Egyesült Királyság egyértelműen az első helyen áll, sok bunyósuk az UFC-ben bunyózik már és pénz is akad dögivel. Svédországra sem lehet panasz a harcosok terén, bár a legutóbbi svéd gála nem éppen a várakozásaik szerint sült el. Írországba Conor McGregor népszerűségén lovagolva lehet betörni. Ezen felül a Bostonban és az USA egyéb más területein élő ír gyökerű fanokra is számítani lehet. Németországban ugyan már került megrendezésre UFC gála, de az igazi áttörésre egyelőre várni kell. Németországba elsősorban a gazdasági megfontolások vihetik el az UFC-t.

Az UFC kifejtette azon szándékát is, miszerint Európában új piacokra is betörne, melyek között első helyen Lengyelország, Oroszország és Hollandia szerepelnek. De ki tudja, mi lehet ebből, hamarosan akár magyar UFC gálát is láthatunk? Az még egy kicsit odébb lesz szerény véleményem szerint, sajnos.

Lengyelországban komoly múlt áll az MMA mögött, ez az otthona Európa egyik legkomolyabb szervezetének, a KSW-nek. Pumukli is több bunyót hozott le itt, elmondása szerint a Pride Fc egykori gáláinak hangultatát idézik a KSW rendezvények. Emellett egy harmincötmilliós országról van szó, ami bármikor képes felsorakozni a hazai bunyósok mögött. Gondoljunk csak Mariusz Pudzianowski népszerűségére. Piotr Hallmann személyében pedig már ott vannak az UFC-ben is. Hollandia ismét pénzügyi téren lehet vonzó célpont, bár mostanában egyre több első osztályú állóbunyósuk kacérkodik az MMA világával (Tyron Spong), a korábbi kiválóságok mellett (Bus Rutten, Alistair Overeem). Oroszország már mást tészta. Itt megvan minden, ami kellhet az UFC-nek. Nagy ország, kiváló bunyósok és egy első osztályú szervezet (M-1 Global). Az ide való betörés, azonban kemény dió lehet.

Egyéb tervezett helyszínek is elhangzottak a sajtótájékoztatón. Mexikóba két gálát terveznek jövőre, az egyiket Mexikóvárosban. Mexikó az UFC latin-amerikai nyomulásának lehet a következő állomása. Ausztrália egy vagy két gálának adhat otthont, míg Ázsiába két-három gálát ütemeztek be. Itt a fő megcélozni kívánt piacokat Japán, Kína, Korea és a Fülöp-szigetek jelentik. Japánban nagy hagyományai vannak az MMA-nak. A mostani japán harcosok azonban nem igazán tudtak eddig maradandót alkotni az UFC-ben, de a fanatikus szurkolókra mindig lehet számítani a szigetországban. Kínában egyelőre fejlődési szakaszban van az MMA. Az biztos, hogy óriási piacot jelent, a nehézségek, pedig ehhez mérten óriásiak is. Koreába a helyi nevekre építve juthat el az UFC (Dong Hyun Kim, Chang Sung Jung).

Kíváncsi leszek, mi valósul meg a fentiekből. Ha ennek csak a fele is igaz nem lehet majd panaszunk a 2015-ös esztendőre! A 2015-re tervezett UFC gálák az alábbiak:

 

Dillashaw: Nagyon meg akarok mérkőzni Aldo ellen

2014.11.19. 12:02 td_hriczuakos

USATSI_7151292_168380138.jpg

A harmatsúlyú bajnok, TJ Dillashaw idén sokkolta az MMA világot, miután elvette az övet az addig érinthetetlennek hitt Barao ellen, majd a szinte ismeretlen Joe Soto-n is sikerült átgázolnia. A súlycsoportban akadnak komoly kihívások TJ számára, például az a Raphael Assunção, aki legutoljára legyőzte a bajnokot. És akkor ne feledkezzünk meg a korábbi bajnokról, Dominick Cruz-ról sem, aki nagy visszatérőként egyből megsemmisítette Mizugaki-t, majd Dana gyorsan be is ígért neki egy meccset TJ trónjáért. A bajnok azonban más terveket szövöget:

„Nagyon szeretnék kiállni Aldo ellen, tudom, hogy legyőzném őt. Tiszteletem Jose-t, hiszen egy nagyszerű harcosról beszélünk.”

TJ ezután megosztotta gondolatait a közelgő Swanson vs Edgar meccsről is:

„Remélem, hogy Cub nyer. Csípem Edgar-t, jó arc, de Cub Swanson elképesztő figura, és az állóharc terén fényéveket fejlődött. Már láttuk Frankie-t Aldo ellen küzdeni, és az a meccs minden volt, csak nem sima Edgar számára. Én most inkább egy Swanson vs Aldo meccsre lennék kíváncsi, ha most Cub nyer, neki kell mennie legközelebb Jose ellen.”

 

„Swanson rengeteget fejlődött, Aldo pedig már nem az a harcos, aki korábban volt. Már nem olyan agresszív, mint azelőtt, megváltozott, és engedi az ellenfeleinek, hogy kicsit ők is belekóstoljanak a bunyóba.”

H.Ákos

fb_ertessites.jpg

Hungarian Fight Championship Final élménybeszámoló

2014.11.18. 21:05 td_titusz

hfc.jpg

Az Magyar Prémium MMA Liga nagy fába vágta a fejszéjét idén év elején, amikor is a hazánkban sajnálatos módon kissé lapos (értem itt a komolyabb, nem sportágspecifikus gálák hiányát) hazai küzdősport életbe egy új lehetőséget szerettek volna megvalósítani. Egy egész gála sorozatot indítottak el, mely országszerte több helyszínen "jelentkezett", hogy végül idén év végén súlycsoportonként avassanak bajnokot, ezzel inspirálva az elkövetkező esztendő harcosait, hogy felvegyék a kesztyűt és kísérletet tegyenek a bajnoki öv elhódítására.

Kíváncsian vártam, hogy miben fog változni a szervezés a Fővárosi Nagycirkuszban látottakhoz képest, és előre lelőve a poént, nagyon pozitívan csalódtam! Több olyan - számomra annak tűnő - szervezési bakit sikerült most elkerülni, hogy azt kell mondjam a gála az elejétől a végéig szórakoztató volt, és nem találtam benne hibát.

A rendezvény körülbelül 18:30-kor vette kezdetét közel telt ház előtt, amikor is egy rövidfilm keretében bemutatták a szervezet, és a harcosok útját, majd megjelentek az asszasszinnak öltözött harcosok, mindenki a maga ellenfelével egy "párt" alkotva. A rövid bevonulás után nem sok idő maradt az unatkozásra, hiszen egyből a ringbe szólították az est harcos amazonjait, hogy eldöntsék az első - és egyben egyetlen - női bajnoki öv sorsát. Mivel a teljes gála megtekinthető az interneten, így engedjétek meg, hogy személyes élményeimet írjam le a meccsek pontos visszadásáról.

A teljes gála felvételét alább nézhetitek meg., mely alatt kolléganőm, td_fruska szakkomentátorként hallható.

Ugrás után a mérkőzések részletes beszámolója.

UFC óriások farkasszemei egy helyen!

2014.11.18. 18:02 td_axl

Hajnalra az UFC egy nagyszabású sajtótájékoztatót hívott össze, melyre Dana egy komoly bejelentést ígért. Mindenki izgatottan várta persze az eseményt, végül White lehűtött mindenkit: elmondása szerint nem sikerült nyélbe ütnie a dolgot, később jön a bejelentés. De hogy nadrág ne maradjon szárazon, összehívták az UFC következő hónapjainak meghatározó sztárpárosításait, lényegében az UFC fennmaradásának zálog bunyóit. Egy helyen nyüzsögtek olyan arcok, mint Anderson, Diaz, Jones, Comier, Rousey, Zingano, Weidman, Belfort, Gustafsson, Rumble, McGregor, Siver, Machida és CB Dollaway. Nem rossz, igaz? Tippelj, hogy sérülés miatt melyik fog elmaradni! Nem károgok, mert nehogy! Pofás program, fent képek, alább pedig egy HL a buliról.

X. Hungarian BJJ Open eredmények

2014.11.18. 17:46 td_Emree

bjj-hungarian-open_2_1.jpg

Ahogy korábbi gyors élménybeszámolómban ígértem, következzen a X. Hungarian BJJ Open teljes eredménylistája. Összességében több mint 400 harcos mérettette meg magát november 15-én a Vasas Sportcsarnokban, Budapesten. Ugrás után az eredmények, előtte pedig pár kép.

TDMusic: UFC 180: Werdum vs Hunt bevonuló zenék

2014.11.17. 19:08 td_axl

mariachi.jpg

Folytatódik TDMusic sorozatunk, mi más lehetne ezen rész témája, mint a hétvégi UFC 180: Werdum vs Hunt gála bevonuló zenéinek listázása. Miután az UFC most először látogatott Mexikóba és a cardot alapvetően mexikói, vagy innét származó srácokkal töltötték fel, várható volt, hogy a grupera, mariachi, és egyéb latin dallamok dübörögnek majd az est folyamán. Alább olvashatod a bunyósokhoz tartozó bevonuló zenék listáját + egy szemezgető youtube és spotiy lejátszási listát. Válassz bunyó szimpátia után zenei vonalon is kedvenc harcost a hétvége kapcsán.

 • Mark Hunt: Jesus Culture “Set a Fire” | Live From New York (2012)
  Fabricio Werdum: Mariachi Vargas de Tecalitian “Cielito Lindo” | 20 Diamantes (2014)
  Kelvin Gastelum: Vincente Fernandez “El Palenque” | Arriba Huentitan (1972)
  Jake Ellenberger: Aerosmith “Dream On” | Aerosmith (1973)
  Dennis Bermudez: Wale feat. Meek Mill, Rick Ross “Ambition” | Ambition (2011)
  Ricardo Lamas: Sonora Santanera “De Mexico a la Habana” | 15 Exitos (1991)
  Chris Heatherly: Migos “Handsome and Wealthy” | No Label 2 (2014)
  Augusto Montano: La Maldita “Un Gran Circo” | El Circo (1991)
  Hector Urbina: Celso Pina “Cumbia Sobre el Rio” | Barrio Bravo (2001)
  Edgar Garcia: Don Omar feat. Tego Calderon “Bandoleros” | Los Bandoleros (2005)
  Gabriel Benitez: Tierra Santa “Mejor Morir En Pie” | Mejor Morir En Pie (2006)
  Enrique Briones: David Guetta feat. Showtek, Vassy “Bad” | Listen (2014)
  Marlon Vera: Chris Brown feat. Benny Benassi “Beautiful People” | F.A.M.E. (2011)
  Marco Beltran: Control Machete “Asi Son Mis Dias” | Mucho Barato ... (1996)
  Guido Cannetti: Carlos Gardel “Mi Buenos Aires Querido” | Mi Buenos Aires Querido Soundtrack

Dana White: Ha kell, megfosztjuk Cain-t a címétől

2014.11.17. 16:38 td_titusz

Dana-White-UFC-144-pre-press-3.jpg

Dana White rendszeres vendége a The Download nevű UFC-s műsornak, melyben a legaktuálisabb történéseket vesézi ki a szervezet elnöke. Lássuk, milyen témákat érintettek.

Cain Velasquez, és a nehézsúlyú ideiglenes-bajnoki öv

ufc180-werdum-hunt.jpg

Egyik ilyen - bulváros frázissal élve - forró téma Cain Velasquez. Az amerikai-mexikói bajnoknak most hétvégén kellett volna címet védenie Fabrico Werdum ellen, azonban Cain ismételten megsérült. A beugró szerepét Mark Hunt vállalta, és a mérkőzés az ideiglenes (ún. interim) bajnoki övért zajlott és Werdum győzelmével ért véget. Velasquez tervek szerint 2015 márciusában tér vissza. Amennyiben ez nem jön össze, úgy Velasquezt meg fogják fosztani bajnoki státuszától. Dana White:

 „Ebbe az irányba haladunk. A mexikói gálán (UFC 180) ideiglenes bajnokot avattunk. Tehát, ha Cain nem lesz képes küzdeni legközelebb, akkor a mostani meccs győztese lesz a bajnok.”

Egy biztos, a Werdum vs. Hunt párosítás nem okozott csalódást. White szerint Huntnak ez a tökéletes időzítés volt a visszatérésre és címszerzésre, méltatta Werdumot is, hiszen nehézsúlyban ritkán látni repülő térdest.

A túl kemény edzésekről

Ha már Velasquez szóba került, White nem tudott elmenni amellett a kérdéskör mellett, hogy mostanában rengeteg harcos sérül meg a felkészülés alatt. Idén ez olyan nagy számot öltött, hogy White-ot is komolyan aggasztani kezdte a helyzet:

„Ha megnézzük az NFL-t, edzésen nem ütik egymást a srácok. Minden héten mérkőzést játszanak. Az MMA edzés hatalmasat fejlődött, és teljesen más szintre érkezett meg. Úgy gondolom, hogy ideje lenne egy kicsit visszafogni ezt."

Luke Rockhold kapcsán pár gondolat

rockhold_bsping.jpg

Rockhold egy héttel ezelőtt megnyerő magabiztossággal győzte le az angol Michael Bispinget. Dana White hozzátette, hogy Rockhold volt az első ember, aki Bispinget le tudta kopogtatni, pedig az angol mögött 33 mérkőzés van már.

„Rockhold teljesítménye megmutatta nekünk, hogy milyen szinten is van, mert akárki akármit gondol Michael Bispingről, mint harcost, mindenki tiszteli őt. Lehet rá mondani, hogy ő a válasz vonal a top10 és a többi harcos között („gatekeeper”), de sok nagyon komoly embert legyőzött.”

Rockhold a győzelem után kihívta Jacare Souzát, akit korábban még a Strikforcenál győzött le, és vette el tőle bajnoki címét. Két nappal később Rockhold továbbment, és elmondta, hogy teljesen meglepődött, hogy a 185 fontos divízióban a brazilt föléje rangsorolták. White szerint Rockholdnak valahol igaza van.

„Rockhold az ötödik helyre van sorolva, szerintem a Vitor Belfort ellen elszenvedett veresége miatt. De rámutatott valamire. Legyőzte Jacarét, és fenomenálisan jó volt Bisping ellen. Hogy a fenébe lett ötödik? Jó kérdés."

White szerint sok ellenfél van, aki közül választani tudnak Rockholdnak. Luke elmondta, hogy folyamatosan kész lesz arra az esetre, ha Vitor Belfort kiesik Weidman elleni meccsről, melyet tervek szerint az UFC 184-es gálán tartanak. White erősen elgondolkodott azon, hogy Rockhold következő ellenfele Lyoto Machida legyen.

Nos, ezeket mondta kopasz barátunk a The Download riporterének. Kíváncsi leszek, hogy Cain vissza tud-e térni márciusban, a ma hajnali UFC 180 győztese ellen.  A másik ágon említett Rockhold vs. Machida meccs igazán felborzolta a képzeletem, egy ütős összecsapás lenne, és komoly teszt Rockholdnak, hogy valóban ott a helye a top5-ös középsúlyú harcosok között.

fb_ertessites.jpg

Chael Sonnen az ESPN-hez igazolt

2014.11.17. 11:54 td_interim

chael-sonnen-suit.jpg

Feldobod: kokszos munkanélküli, leesik: az egyik legnagyobb amerikai sportcsatorna MMA-ügyi megmondóembere, ki az? Chael fuckin' Sonnen, hölgyeim és uraim. Az ember, aki nem tud veszíteni, leszerződött az ESPN-hez MMA-szakértőnek. Sonnen pénteken, a SportsCenter című műsorban debütál a csatornán, a szombat éjjeli UFC 180 main cardját fogja elemezni – és saját elmondása szerint nem lesz neki büdös a munka.

Imádok harcokat elemezni és imádom nézni is őket. Az ESPN meg megengedi, hogy ugyanazt csináljam, amit otthon is csinálnék, csak mindezt élő adásban és frankó öltönyben kell tennem – és ők ezt munkának nevezik!

Sonnen ígérete szerint a doppingügyeket sem fogja elsunnyogni.

Nem fogok kihagyni egyetlen témát sem, még azt sem, ami szégyent hozott rám. Vannak ilyen dolgok, és azok között a harcosok között, akikről beszélnem kell majd, vannak olyanok is, akik ugyancsak szégyent hoztak magukra, de ez is a sport része.

Glenn Jacobs, ESPN-nagykutya szerint egyébként sem para új beosztottjának rovott múltja:

Tudjuk, hogy Chael a múltban elkövetett néhány hibát. De őszinte volt és teljesen nyíltan beszélt ezekről a dolgokról. Megfizetett a bűneiért és továbblépett. Különös éleslátással szemléli a sportot, a rajongók pedig borzasztóan jól járnak majd azzal, ha őt nézik a műsorban. Ha ezek után harcokat néznek, egészen más dolgokra fognak odafigyelni, mint tették azt Chael nélkül.

Egy igazán katasztrofális nyárból úgy kijönni, hogy először bemutatsz az elvtelenül csuklóztatni próbáló Nevadának, és a kamutiltás ellenére main eventként gurulsz egyet a világ első számú grappling gáláján, aztán elkapsz egy szökésben lévő közellenséget, majd frissen indított überkirály podcastodban arról beszélsz, hogy lazán elpöcköltél egy ötmillió dolláros üzletet, mert csak, és végül beülsz az ESPN bársonyszékébe – hát, ez olyan teljesítmény, amire jelenleg csakis az Amerikai Gengszter képes. Sokadszorra is: „Welcome to two thousand and Chael.”

UFC 180: Werdum vs Hunt rövid összefoglaló

2014.11.16. 20:38 td_axl

hunt-werdum.jpg

Elég nagy volt a felhajtás a ma hajnali UFC 180: Werdum vs Hunt gála előtt (részletes eredmények itt). Egyrészt először rendeztek UFC gálát Mexikóban, melyet egyértelműen Velasquez köré építettek. Cain térde azonban kiment, a fizikai fájdalmon kívül elsősorban lélekben került mélypontra a bajnok, elmondása szerint a végzetének tekintette, hogy most hétvégén a népe előtt küzdjön. A végzet azonban talán másnak kívánt kedvezni, legalábbis sokan így kötötték át, hogy Mark Hunt kapta meg a lehetőséget Fabricio Werdum ellen a címszerzésre. Cain sérülésével ugyanis ideiglenes övmeccs lett a buli, Hunt pedig tekintve, hogy nem sok jót jósoltak neki pár éve UFC érkezésekor, az ígéret kapujába érkezett.

Ugyan rövid volt a felkészülési ideje, hiszen nem is oly rég még Nelson ellen ment Japánban, így hát arra tippeltünk sokan, hogy kardió terén első menetes villanás kell a szamoai harcostól. Ennek megfelelően Hunt kezdeményezőként lépett fel, de korántsem siettette a bunyót. Már csak azért sem, mert könnyedén zavarba hozta Werdumot kombinációival, képes volt középről irányítani, biztonságban érezhette magát. Mehetett előre, mert Werdum tétova földreviteli kísérleteket hozott, Hunt kombinációi meg közben szépen ültek, melytől dőlt Werdum, de azt azért látni kellett, hogy könnyedén dobta el magát, hátha követi őt a földre Hunt. Mark azonban tanult Fedor hibájából, nem rontott Werdumra, egyedül akkor került földre, mikor ő vitte le a brazilt. Ott azonban okosan védekezett, hiába nyerítette Joe Rogan, hogy most aztán vége lehet mindennek, Werdum nem mutatott semmit a hátáról.

Szóval Hunt fórral mentek a szünetre, a másodikban pedig Hunt bátran, Werdum talán passzivitást imitáló cselének köszönhetően kereste a nyitási pillanatokat, hogy küldje a bombáit. Olyannyira erre állt be, hogy Werdum kitörő repülő térdesét telibe benyelte állon, a földre zuhanván pedig a kalapácsokat számolta a fején. Dean megadott neki minden lehetőséget, hogy kijöjjön a szituból, hogy túléljen, de Mark beragadt, a meccset pedig Dean leállította. Hunt a tatamit ütve nyomban tudta, hogy ezt csúnyán benézte, egyetlen hiba elég volt Werdum ellen, hogy az vigye az interim címet és az 50e dollár bónuszt.

A főmeccs előtt még Kelvin Gastelum és Jake Ellenberger meccsét várta leginkább az átlag MMA fan. Elsősorban a beszédtéma az volt, hogy Gastelum középsúlyból érkezve simán lemehetne még könnyűsúlyba is a fizikai paraméterei alapján. És persze a másik vonalon Ellenberger pszichés állapota volt a beszédtéma, hiszen Jake a korábbi címközeli pozícióból RorMac és Lawler jóvoltából messzire zuhant, Gastelum ellen a kötelező győzelem súlya nyomta. Ez pedig olyan súlyosnak hatott számára, hogy egy általa indított támadás és földrekerülés után máris veszítette a kontrollt, Kelvin pedig szinte játszi könnyedséggel akaszthatta be a fojtást hátulról, így mindjárt az első menetben mattolt a TUF 17 győztes.

A kedélyeket az est folyamán Jessica Eye és Leslie Smith mérkőzése borzolta leginkább, mikor is Smith füle szinte leszakadt a fejéről. Még az első menetben keletkezett a sérülés, mely a másodikban öltött olyan méretet, hogy a mérkőzést le kellett állítani, ezzel Eye számára TKO-győzelmet hirdettek. A kép olyan csúnya, hogy inkább ugrás utánra rakom az érzékeny lelkűek miatt. Van amúgy itt ilyen egyén?