TOTALDAMAGE Hírlevél

TOTALDAMAGE cuccok

td_cikk_sapka_banner_odaldoboz.gif

Facebook

Scitec POW3RD! 2.0

Írj nekünk!

kapcsolat.jpg

Utolsó kommentek

MMA Motivation Highlights

2014.08.29. 12:50 td_hriczuakos

És neked milyen motivációra van szükséged?

H.Ákos

Hamarosan visszavonul Minotauro Nogueira

2014.08.29. 11:50 td_hriczuakos

274001_Papel-de-Parede-Minotauro-Nogueira_2048x1536.jpg

2 mérkőzés maradt hátra Big Nog szerződéséből, aki lehet, hogy már a jövő évben ezzel be is fejezi legendás karrierjét. Erről az Ag Fight csapatával beszélgetett, ahol elmondta, hogy ideje nagy részét most az öccsével közösen vezetett edzőtermek működtetése teszi ki. Véleménye szerint a teste már csak 1 évet bír ebben a sportban, aztán a helyes lépést kell megtenni, vagyis szögre akasztani a kesztyűt. Bár a brazil drukkerek rendkívül kritikusak vele kapcsolatban, mindenképp kitöltené a szerződését, hogy elhallgatassa a kétkedőket, és 2 győzelemmel zárja le nem mindennapi pályafutását. Nem érti, hogyha Randy Couture 2 verességgel a háta mögött hős lehetett Amerikában, akkor rá miért verik a port a brazilok, amely egyébként a sportolókra is rossz hatással van.

H.Ákos

Rumble Johnson: Felmegyek nehézsúlyba, és kiütöm Overeem-et

2014.08.28. 09:42 td_hriczuakos

Anthony-Rumble-Johnson.jpg

Nem zajlott le zökkenőmentesen Alistair Overeem csapatváltása, miután a napfényes Floridát maga mögött hagyva úgy döntött, hogy inkább Új-Mexikó felé veszi az irányt. Hallani lehetett olyan pletykákat, hogy a Blackzilians háza táján a holland harcos nem bánt épp kesztyűs kézzel edzőpartnereivel, aminek jó néhányan megitták a levét. Most pedig elvileg Jones sérüléséhez is köze van The Reem-nek, aki majdnem Arlovski soron következő fellépését is elintézte, de a képek tanulsága alapján nincs harag a felek között. Viszont Boca Raton-ban néhányan nem felejtenek, köztük Rumble Johnson sem, aki meglepő kijelentést tett korábbi csapattársával kapcsolatban:

„Ha Joe Silva felhívott volna, és felajánlotta volna ezt a meccset, akkor elfogadtam volna az ajánlatot, mindenféle hezitálás nélkül. És nem csupán azért, mert egyébként is nehézsúlyban képzelem el a hosszú távú karrieremet. De mielőtt visszavonulnék – amit egyébként nem mostanában tervezek – szeretnék néhányszor nehézsúlyúként harcolni.”

 

„És most, Alistair Overeem lenne a tökéletes ember. Nagyon szeretném kiütné őt, méghozzá egy hatalmas mosollyal az arcomon.”

H.Ákos

McGregor: Új király van a városban

2014.08.28. 09:42 td_hriczuakos

ConorMcGregor.jpg

Az ír bunyós, Conor McGregor sosem csinált titkot abból, hogy kellő magabiztossággal rendelkezik, melyet mérkőzéseire is igyekszik átmenteni. Eddig az UFC is vevő erre a politikára, ráadásul Conor elintézte a kopaszéknak, hogy Írországba jó néhányszor ellátogassanak, nem csupán a bevétel, de a hangulat miatt is. Soron következő mérkőzése Dustin Poirier ellen lesz, a bukik pedig McGregor-t tartják a találkozó esélyesének. Conor nemrégiben nyilatkozott a pehelysúlyú mezőnyről, és a Poirier elleni mérkőzéséről is:

„Vannak azok a pehelysúlyú bunyósok, akik csak rinyálnak, mint a kislányok, arról hogy: miért kaptam főmeccset a saját hazámban? Miért küzdhet az év legnagyobb gáláján? Ami engem illet, az év 365 napján mindig formában vagyok, 0-24-ben, és ezt meg is szoktam mutatni a mérkőzéseimen. Nem fagyok le, csak megyek előre és elrendezem az embereket. Ismerem magam, és tudom, hogy ki a király. Mert új király van a városban.”

 

„Nincs semmi bajom Dustin-nal, rendes srác, egy kisvárosból jött, de semmit nem tud majd tenni ellenem. Csúnya este elé néz majd, és amikor arra tér magához, hogy az orra teljesen elferdült az arcán, akkor majd rájön, hogy én egy magasabb színvonalat képviselek.”

H.Ákos

TUF 20 promo

2014.08.28. 09:42 td_hriczuakos

Pettis és Melendez irányítása alatt jön a The Ultimate Fighter 20-ik évada, mely a korábbi szezonokhoz képest csak női versenyzőket foglalkoztat majd. Szerencsénk van, mivel Dana nem követte el ugyanazt a hibát, hogy a szériát a Fight Pass rendszeren keresztül sugározzák, így szokásosan jön majd a FOX csatornán az amazonok viadala. Alább láthatod a műsor promóját, ütős cucc lett, mint mindig.

H.Ákos

Bellator: Mayhem Miller is az érkezők táborát gyarapíthatja

2014.08.27. 12:45 td_hriczuakos

jason-miller.jpg

Persze csakis abban az esetben, ha minden sínen megy a magánéletével kapcsolatban. Legalábbis így nyilatkozott Scott Coker, a Bellator új fejese, aki már eddig is impozáns harcosokat szerződtetett a szervezetbe, de ezen törekvései folytatódnak, és Mayhem is kiköthet a roster-ben. Coker szerint Miller fantasztikus harcos, de fejben nincs minden rendben nála, és amíg ezeken a dolgokon nem tud változtatni, addig felesleges egy esetleges szerződésről beszélni. Mayhem rövid karriert futott be az UFC-ben, 2 vereséget követően repült a kopaszéktól, meg aztán úgy hírlik, hogy nem is voltak túlságosan jó viszonyban egymással. Kirúgását követően Miller szembekerült a törvénnyel is, valamint sérülést is beszedett, és bár korábban hangoztatta, hogy kész visszatérni, nem igazán kapkodtak érte még a kisebb szervezetek sem. A tornarendszer eltörlésével könnyen odaérhetne Shlemenko elé Mayhem, mert azért van még benne fantázia, a trash talk meg elég lehet arra, hogy kilobbizzon magának egy címmeccset, akárcsak Sonnen tette azt nem is egy alkalommal.

H.Ákos

Ezért vonult vissza Krzysztof Soszynski

2014.08.27. 12:44 td_hriczuakos

07_Soszynski_Pokrajac_05.jpg

Amennyiben megnézted a TUF 8-ik évadát, vagy a 2008-as évtől követed az UFC-t, akkor biztosan ismerős lehet számodra Krzysztof Soszynski. A kanadai-lengyel harcos 9 meccset nyomott le az UFC-ben, felemás mérleggel, de olyan neveket is le tudott győzni, mint pl. Brian Stann vagy Stephan Bonnar. Krzysztof 2011 decemberében lépett be utoljára az Oktagonba, ahol kiütéses vereséget szenvedett a horvát Igor Pokrajac ellenében. Soszynski nemrégiben az Inside MMA műsorának vendége volt, ott beszélt többek között visszavonulásának okairól. A Pokrajac elleni veresége után az agya kb. 40 percig nem ébredt fel, szinte semmire nem emlékszik abból az időszakból.

Csináltak vele egy interjút a találkozó után, de erről sem maradtak emlékei, később jött rá, miután visszanéztek a felvételeket, hogy mi is történt valójában. Edzés közben is előfordult vele, hogy komolyabb ütéseket szedett be, majd az egyik ilyen történés után az agya azt mondta: elég, ne legyen folytatás. Azóta Krzysztof állapota nem lett jobb, de rosszabb sem, ugyanakkor még mindig érzi néha a sport következményeit. Manapság filmes karrierjét egyengeti, szerepelt többek között a Maflás című vígjátékban is, Bas Rutten és Mark DellaGrotte oldalán.

H.Ákos

UFC 177: Dillashaw vs Barao 2 Countdown

2014.08.27. 12:44 td_hriczuakos

177-poster.jpg

Az UFC jó szokásához híven ismét elhozta visszaszámlálós videóját a hétvégi UFC 177 gáláról. Ebben az epizódban a Dillashaw vs Barao 2, valamint a Castillo vs Ferguson meccsekhez kapsz egy kis ízelítőt. Jó szórakozást kívánunk!

H.Ákos

Végh "Pumukli" Attila kikerült a Bellator keretéből

2014.08.26. 12:08 td_Emree

1378650_attila-vegh-zapasenie-crop.jpg

Nem tudom ki, hogy ébredt ma reggel, de én elég nehézkesen. Aztán meg is bántam a korai kelést, amint robbant a hír, Végh „Pumukli” Attilát a Bellator FC torna győztesét, és korábbi félnehézsúlyú bajnokát menesztette Scott Coker a szervezet új igazgatója, több más harcossal egyetemben.

A hírt az mmajunkie.com robbantotta és a Bellator is megerősítette. Ha felnéztek az oldalukra a harcosok közt már nem találjátok meg Pumuklit. A harcosok többsége – összesen 13 embert tett lapátra Coker – nem muzsikált túl fényesen mostanában, azonban nem egy van köztük, akinek a teljesítménye nem indokolja ezt a lépést. A Bellator nem is tett közzé hivatalos indoklást az ügyben.

Pumukli 2012-ben megnyerte a Bellator félnehézsúlyú tornáját, ahol a döntőben kiütéssel diadalmaskodott Travis Wiuff felett. Christian M’Pumbutól tavaly februárban szerezte meg a Bellator félnehézsúlyú övét. Az övet idén márciusig birtokolta, amikor is egy megosztott pontozásos vereséget követően elvesztette azt, Emanuel Newton ellen. Newtont még a félhenézsúlyú tornán megosztott pontozással győzte le korábban. Kettejük második csatája igen véleményesre sikeredett, maga Newton sem értette, hogyan hozhatták ki őt győztesnek. A sherdog.com a legutóbbi félnehézsúlyú ranglistájában is megemlítette Attilát közvetlenül a Top 10 után, emellett nemrég írtak alá vele egy új szerződést, ezek fényében a történtek eléggé érthetetlenek.

Ahogy írtam nem csak Attila neve az egyetlen a listán, akinek a kirúgása fejtörésre ad okot. Des Green öt alkalommal küzdött a Bellator égisze alatt, és beverekedte magát a tízedik évad pehelysúlyú döntőjébe.

Shahbulat Shamhalaev szintén pehelysúlyú és szintén ötször küzdött a Bellatorban. Megnyerte a hetedik évad pehelysúlyú tornáját. A lista még ezeket a neveket tartalmazza:

Bryan Baker, Mighty MoSiglia, Mark Godbeer, Justin Torrey, Egidijus Valavicius, Sergio Junior, Rodney Wallace, Ron Sparks, Patrick Cenoble, Austen Heidlage

Pumukli korábban azt nyilatkozta, hogy a cél az UFC, és nem akar Rampaggel, vagy Tito Ortizzal bunyózni, de egy Emanuel Newton elleni trilógia kedvére való lenne.

Mielőtt, azonban csakis az árnyoldalát látnánk a történteknek, vegyük figyelembe, hogy ez akár egy lehetőség is lehet. Coker korábban a Strikeforce igazgatója volt, ami a UFC-nél kötött ki. Mostani Bellatoros kinevezése körül is voltak, olyan pletykák, hogy ő az UFC trójai falova, amivel igyekeznek a szervezetet magukba olvasztani, megszerezve a legjobb harcosokat és ezzel lényegében egyeduralkodóvá válni az amerikai piacon.

Egyelőre nem lehet tudni, mi lesz Pumukli sorsa, de reméljük a legjobbakat, az ő tehetségével nem lehet gond új szervezetet találni magának. A fejleményekről, amint lesznek, természetesen azonnal beszámolunk.

Demetrious Johnson: Végre igazi főmeccse lesz az UFC 178-nak

2014.08.26. 11:59 td_hriczuakos

01UFConFX2_Presser.jpg

Hőzöngés ide, csalódott drukkerek oda, Jones sérülése miatt kénytelenek vagyunk várakozó álláspontra váltani, egészen a jövő év januárjáig. Ekkor fogják pótolni ugyanis az UFC 178 törölt főmeccsét, melynek helyét a Demetrious Johnson vs Chris Cariaso légsúlyú bajnoki címmérkőzés veszi át. Persze akadnak olyanok, akik csak örülnek ennek a hírnek, például a bajnok, Demetrious Johnson. DJ nemrégiben egy twitter bejegyzésben osztotta meg gondolatait a rajongóival:

„Rossz hír: kicsit tovább kell várnotok, hogy ismét győzni láthassatok engem.

Jó hír: én leszek az UFC 178 főmérkőzésén. Épp időben kapott a gála egy igazi főmeccset.”

Mighty Mouse eredetileg az UFC 177 gáláján volt érdekelt, méghozzá a Dillashaw vs Barao 2 előtt, de Jones sérülése miatt azonban muszáj volt változtatni White-éknak. Johnson mostanság egyre merészebb nyilatkozatokat hagy maga mögött, és állítson most bármit is, mi tudjuk, hogy egy Johnson vs Cariaso meccs nem egyenlő a Jones vs Cormier, vagy Jones vs Gustafsson 2 egyikével sem.

H.Ákos

50 Cent kihívta Floyd Mayweathert-t! Oda a barátság?

2014.08.26. 11:59 td_titusz

50-Cent-Floyd-Mayweather.jpg

50 Cent nekitámadt Floy Mayweathernek. No nem kell véres párbajra gondolni, csupán arra hívta ki Instagramján keresztül, hogy olvasson fel egy oldalt a Harry Potterből, az ASL Ice Bucket Challange helyett.

Bizonyára sokan tudjátok, hogy a két fél üzleti partnerként élték életüket, mígnem a népszerű rapper azt mondta a boxolónak, hogy $750 000 fizet bármelyik, Mayweather által választott jótékonysági szervezetnek, ha egy oldalt fel tud olvasni a Harry Potterből hiba nélkül. Pár órával később 50 Cent emelte a tétet, amikor is újabb videót lőtt fel az internetre: "Nem akarlak túlzottan nyomás alá helyezni, tudom, hogy képtelen vagy kibetűzni a Harry Potterben lévő szavakat, ezért megengedem, hogy a sapkámról olvasd fel a Cat feliratot (Cat in the Hat)."

 

Mayweather sajtósa elmondta, hogy ha a bokszoló vállalja a kihívást, annak a közösségi oldalak valamelyikén fog eleget tenni. Érdekes kis "harc" lesz ez, kíváncsian várom, hogy Floyd kiáll-e, és útjára indul az új őrület. Money kezdte a balhét, "f*ck 50" szöveggel, + pár rapper arcot még felsorolt. Curtis nem értette a bekóstolást, de ha már így mennek a dolgok, akkor ne vizet borogasson magára, hanem tanuljon meg Floyd olvasni. Money stílusosan kitolta utolsó két, rekord összegű fizujának csekkjét, kommentben: ezt olvasd! Ha nem is tud Money Floyd olvasni, számolni tud, mi pedig sem előzőért, sem utóbbiért nézzük a meccseit. Szép az élet.

410x410xfloyd-checks.jpg.speedilic.ic.9d7IVQ6Kt0.jpg

Na ez miafranc? Overeem "cuki" tweetet tolt Arlovskival

2014.08.25. 20:40 td_titusz

overeem_3.jpg

Na, ezt magyarázza meg nekem valaki. A Jackson MMA háza tájáról jöttek a hírek, hogy Overeem tönkrevágta Jon Jonest, aki ezzel bukta a szeptemberi címvédését Daniel Cormier ellen, sőt, egész a 2014-es év maradék részét is ki kell hagynia. Aztán, hogy ne legyen idilli a kép, jött Arlovski, aki szintén panaszkodott a holland behemótra, hogy ej bizony, ő neki is majdnem eltörte a bordáit sparring közben. Sokan várták, hogy mikor jelentik be a hírt, hogy Overeemnek ismét új csapat után kell nézni, de ilyesmire végül nem került sor. Annál érdekesebb azonban a Reem augusztus 24-i tweetje, melyen Arlovskival látható széles mosollyal, az alábbi kiírással:"UFC nézünk a mérges csapattárssammal Andrei Arlovskival & barátok @ twin peaks"

Szóval már csak egy kérdés maradt. Vajon tényleg akkora vadállat Overeem az edzéseken mint mondják, és a kép csak a marketing része, vagy alapjában véve kamu az egész sérülésokozós sztori, és Jones valami más miatt kényszerült pihenőre. Amúgy Cowboy Cerrone is írta Twitterén, hogy Overeem egy tündét, és nincs vele semmi gond. Várom az ötleteket.

 

JDS: Werdum legyőzheti Velasquez-t

2014.08.25. 08:39 td_hriczuakos

ufc_155_mma_25395609.jpg

November 15-én az UFC 180 alkalmával találkozik majd egymással Cain Velasquez és Fabricio Werdum, mely a nehézsúlyú bajnoki cím mellett a TUF Latin America lezárása is lesz egyben. Werdum az UFC-be visszatérve megtáltosodott, a világklasszis BJJ mellett most már állóharc terén is oda kell figyelni a brazilra, akit sokan a médiában Cain eddigi legkeményebb ellenfeleként emlegetnek. Ennek apropóján a korábbi bajnok, Junior dos Santos is megszólalt:

„Werdum legutóbbi teljesítménye nagyon meggyőző volt. Soha nem láttam még olyan jól küzdeni, mint ahogyan azt Browne ellen tette. Nagy győzelmet szerzett magának, és egyben egy címmérkőzést is.”

 

„Brazilként természetesen Werdum-nak fogok drukkolni, és annak, hogy a bajnoki cím visszakerüljön Brazíliába, de nem lesz könnyű dolga. Velasquez pokolian jó harcos, jó a kardiója, de tudom, hogy Fabricio is nagyon keményen készül. Ha olyan jól fog küzdeni, mint ahogyan azt legutóbb tette, akkor jó esélye van a győzelemre.”

H.Ákos

Huszonhét évet kapott GSP drogbáró barátja

2014.08.25. 08:39 td_interim

7744275-750x340-1404135538.jpg

Jimmy Cournoyer, a montréali „Fűkirály” ügyében augusztus 20-án mondott ítéletet a brooklyni szövetségi bíróság. Georges St-Pierre jóbarátja – akinek védelmében a UFC-legenda saját hírnevét sem kímélve levélben szólalt fel – viszonylag olcsón megúszta, tekintve, hogy a minimálisan kiszabható büntetés 20 év lett volna. GSP levelével a minimális idő megítélése mellett azért is kampányolt, hogy engedélyezzék Cournoyernek, hogy Kanadában tölthesse le a büntetést, közel a családjához. Egyelőre ez utóbbi sem valósul meg.

Cournoyert legkorábban 7 év múlva lehetne feltételesen szabadlábra helyezni, ha Kanadában kezdhetné meg ítélete letöltését. Ezt azonban elutasították: az USÁ-ban kell börtönbe vonulnia, határon túli intézménybe való áthelyezéséért legkorábban kilenc év múlva folyamodhat.

pot21n-1-web.jpg

GSP júniusi, bírósághoz címzett levelében Cournoyert „hűséges barátnak” és „pozitív embernek” nevezte, aki „olyan, mintha a testvére lenne.” Sorait a sajtó azonnal felkapta, azok óriási felzúdulást keltettek, és az MMA-sztár magyarázkodásra kényszerült. A twitterére posztolt nyílt levelében már arról írt, hogy Cournoyer alvilági ügyeiről csak akkor szerzett tudomást, amikor a drogbárót előállították, hogy megdöbbentette az eset, és hogy nem vitatja el a büntetés jogosságát. Ugyanakkor hisz a hűségben és a megbocsátásban, és amikor Cournoyer kijön a börtönből, ott lesz mellette, és segít neki újrakezdeni életét egy jobb úton.

Cournoyer 1998 és 2012 között 1 milliárd dollár értékben csempészett drogokat és fegyvereket az USÁ-ba, a montréali és a new yorki maffiával, a Pokol Angyalaival, valamint a mexikói Sinaloa drogkartellel együttműködve. A new yorki Daily News beszámolója szerint az egyik ügyész a tárgyaláson azt állította, hogy Cournoyer egy társával még pár órával az ítélethirdetés előtt is egy drogüzlet nyélbe ütésén munkálkodott.

Saffiedine elkezdte kóstolgatni Rory MacDonald-ot

2014.08.25. 08:38 td_hriczuakos

1655883_10151963524118367_602320212_n.jpg

A belga Tarec Saffiedine merész lépésre szánta el magát, és kihívta a váltósúlyú mezőny egyik legnagyobb ígéretét, Rory MacDonald-ot. Rory el is fogadta a kihívást, az UFC meg rábólintott a meccsre, a két harcos pedig októberben találkozik majd egymással. Tarec biztosra megy, már most elkezdte „befűteni a kazánt”, vagyis finoman jelezte Rory irányába, hogy nem lesz sétagalopp a kanadai számára a találkozó. Saffiedine véleménye szerint minden eszköze megvan ahhoz, hogy hatástalanítsa MacDonald-ot, ráadásul Rory kickbox technikái nem hordoznak magukban igazi veszélyt. Rory rúgásaival nincs baj, de Saffiedine azt az álláspontot képviseli, hogy MacDonald nem fogja tudni levinni őt a mérkőzés során, ráadásul minden harcos annyira jó, mint amilyen teljesítményt a legutóbbi meccsén mutatott. A belgát pedig nem nyűgözte le Rory teljesítménye Woodley ellen, így aztán összebeszélve a menedzserével, úgy döntöttek, hogy bepróbálkoznak a kopasznál, hogy mit szólna egy MacDonald elleni meccshez. Nos, ez össze is jött, a többit pedig már tudjátok, szóval hátradőlve várhatjuk még októbert, na meg ezt az izgalmasnak ígérkező váltósúlyú összecsapást.

H.Ákos

Andy Hug 14 éve hunyt el

2014.08.24. 13:41 td_axl

andy-hug.jpg

Repül az idő. 2000. augusztus 24-én hunyt el a küzdősport világának egyik legjelentősebb alakja, Andy Hug. A kék szemű szamuráj 1996-ban nyerte meg a K-1 WGP-t, a következő két évben pedig döntős volt. Hug hatalmas mértékben segítette a K-1 népszerűsítését, a küzdősportok történetének egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő alakjává vált. A K-1 alapítója,  Kazuyoshi Ishii szamuráj címmel tűntekkel ki, a szervezet mezőnyében egyedüliként a kyokushin alapokkal rendelkező harcost. Karizmatikus alakja és technikai képzettsége minden alkalommal magával ragadta a közönséget és sporttársait. Andy Hug harminchatodik születésnapja előtt pár héttel hunyt el leukémiában, temetésén több ezeren rótták le tiszteletüket előtte, Tokió belvárosában szentélyt állítottak emlékére. Nyugodj békében Harcos!

Mirko Cro Cop könyöke döntött Satoshi Ishii ellen

2014.08.24. 13:26 td_axl

mirko-cro-cop.jpg

Tegnap este rendezték Tokióban  az Inoki Genome Fight (IGF) második gáláját, melynek főmeccsén Mirko Cro Cop lépett kötelek közé Saotshi Ishii ellen MMA szabályrendszerben. Mirko MMA-ban az Alexey Oleinik ellen elszenvedett vereségét követően először bunyózott, a japánok 2008-as judo olimpiai aranyérmese, vagyis Ishii pedig elég aktívnak tekinthető, a három évvel ezelőtti Fedortól elszenvedett vereségét követően nem volt vesztes meccse, olyan nevek ellen nyert, mint Sylvia, McCorkle, Monson vagy Fujita. A történet szépségét kissé beárnyékolja, hogy a pénteki mérlegelésen Ishii nem jelent meg, a japán sajtó teljes inkorrektségről írt, Cro Cop pedig érezhetően továbbra is isteni státuszban van náluk. 

Maga a mérkőzés nem tartott sokáig, hamar a földre kerültek a harcosok, a hátáról Cro Cop egy könyököst indítva felszakította Ishii szemöldökét. A vér dőlt, ami nagyon nem tetszett az  orvosnak, 2:37 perc után leállította a bunyót, TKO-győzelmet hirdettek Cro Cop számára.