TOTALDAMAGE Hírlevél

TOTALDAMAGE cuccok

td_cikk_sapka_banner_odaldoboz.gif

Facebook

Scitec POW3RD! 2.0

Írj nekünk!

kapcsolat.jpg

Utolsó kommentek

Átok vagy csak az új rend? Sérülések nyomában az UFC-nél

2014.10.31. 20:12 td_axl

velasquez_1.jpg

Az idén gondolkodtam már párszor azon, hogy #nincsújanapalatt hashtag alkalmazásával rakom ki azokat a cikkeket, melyek várva-várt UFC párosítások törléséről szóltak. Ha fogyasztás nagy probléma a bunyósok egészsége kapcsán, akkor a harcosok egészségi állapotából fakadó hátrányok legalább ekkora problémát jelentenek napjainkban, de ez már gazdasági szempontból igaz. Aki pedig mindezt elszenvedi, az az UFC kieső bevétel formájában, az első sorban pedig mi ülünk, akik nem kapjuk meg a beígért bunyóinkat.

A sérülések szinte észrevétlenül úsztak be egy-egy cardba, érzékeltük őket, de mivel túl nagy nevek és PPV-eladásokat befolyásoló meccsek nem maradtak el ilyen okok miatt, a felszín alatt maradt a dolog. Talán az UFC 133 mizériája volt az első, ahol kapkodtunk a fejünket. Lil' Nog, Jones és Davis is megsérült sorban, akkor egyedülálló esetről beszéltünk. Később aztán egyre sűrűsödtek a sérülések, immár nagy nevekkel. Ki ne emlékezne Hendo sérülése miatt elmaradt címmeccsére Jones ellen, Velasquez vagy Pettis ritka címvédéseire, vagy a már említett Lil'Nog évenkénti bizonytalan megjelenésére. Az idei évről akkor még nem is beszéltem, 2014 ősze szinte érdektelenül folyik el nagyobb nevű bajnokok hiányában, ha szerencsénk van, Pettist még látjuk idén, a többiek pihennek.

Sokan átokról beszélnek, de ez valószínűleg nem rontás, nem is balszerencsés sorozat, ez a modern kori MMA sivár valósága. De miért is alakult így a történet?

Sokan a már említett UFC 133 ideje környékén bevezetett UFC egészségbiztosítási rendszerben látják a probléma forrását. Az UFC egy alapot hozott létre a szerződött bunyósai számára, mely támogatja őket orvosi beavatkozások, műtétek, rehabilitációk anyagi finanszírozásában. A sérülések mértékétől függően részben, vagy akár teljes egészében kifizetnek kórházi csekkeket, melyek valljuk be, az USA-ban igen kövérek olykor sportorvosi beavatkozások esetében. Szóval a rossz nyelvek szerint az UFC ezzel kinyitotta a bejárati kaput azon arcok előtt, akik már évek óta nyögtek a rozsdás térdeiken, elérkezettnek látták az időt, hogy ropogó könyökeiket és vállaikat rendbe rakassák. És itt mindjárt különbséget is kell tenni egészségügyi problémák és sérülések között.

Melyik harcos nem bajlódik kisebb-nagyobb, évek óta húzódó nyavajával? Mindegyik. Azonban hány harcos szenved térdszalag szakadás évente, kétévente, vagy edzésen kimegy a válla stb? Ez eddig nem volt jellemző.  A kisebb nevek amúgy sem engedhetik meg maguknak, hogy fél, vagy egy évre távol maradjanak a bunyótól, ugyanis pár tízezres meccsbevételük nagy részét elviszik a felkészülések a bunyókra, a gyereket meg etetni kell, nem rehabra járni. Jones és Weidman elvannak akár egy évet is otthon, de felvezető card bunyósai nem, nem erről van szó tehát.

Az UFC számára ez már egyben kritikus kérdéskör is. Az UFC ugyanis terméket szolgáltat számunkra, nevezzük ezeket gáláknak, melyből profitorientáltan minél többet szeretne eladni nekünk. A folyamatos kínálathoz kell számunkra a bunyósok szolgáltatása, hogy akkor, azon az estén a ketrecbe mennek és bunyóznak. A minőségi kérdés kezd a háttérbe szorulni, hiába a motiváló erőnek szánt "Az Est teljesítménye" díj, ha mellette ott a "két zsinór vereség után repülsz" balta a harcosok feje fölött. A bunyós reggel pedig tükörbe néz, és tudja hogy termék, de ha el akarja adni magát, akkor nyernie kell, mert győzelmi szériás emberekre építenek, akik pedig ilyen szériában vannak, azt rendszeresen pörgetik a cardokban. Akit pedig rendszeresen hívnak, annak rendszeresen kell halálra melóznia magát a teremben, terhelve izomzatát, ízületeit és mentális állóképességét.

Ilyen igénybevétel mellett pedig elkerülhetetlenek ezen komolyabb sérülések. És ha gonosz is vagyok kicsit, akkor azt írom, hogy a csapdát egy másik oldalról is ássák a bunyósok számára, mert TRT-megvonás és szigorodó cucctesztek mellett drágább anyagok mellett lehet csak gyorsan regenrálódni, amit nem mindenki tud megfizetni. Nehéz az út a csúcsra tehát.

Szóval ha egy UFC gála  termékként mondjuk egy okostelefon, a bunyósok pedig az alkatrészek, akkor ki venne olyan telefont, amiből kihagyják a legjobb részeket rendszeresen,mert azok meghibásodnak? A kapitalista, új MMA rendszer önmagát rúgja seggbe.

Ronda Rousey topless fotózás pillanatok

2014.10.31. 17:00 td_axl

rousey_4.jpg

Emlékszem még az időre, mikor Rousey kisasszony az Olimpián kis duci arccal vigyorgott az érme fölött. Azóta eltelt pár év, a kis Ronda nagy Ronda lett, de csak névben, a domináns UFC hadjárata mellett felfedezi őt az amerikai piac is magának. Hollywood filmjei mellett immár a Buffalo Pro lifestyle brand egyetlen női arcaként népszerűsíti majd a terméket, melynek fotózásáról az alábbi videóit tolták ki. Kellemes esti pillanatokat szolgáltat, ismerd meg Rousey nőiesebb oldalát!

Hungarian Fight Championship - Borics vs. Molnár beharangozó

2014.10.31. 15:01 td_fruska

November 15-én a Magyar Premium MMA Liga történetében mérföldkőhöz érkezik. Az első évad négyes torna sorozatainak győztesei csapnak majd össze a budapesti Gerevich Aladár sportcsarnokban a liga bajnoki öveiért. A kialakult párosítások már első látásra is izgalmasnak ígérkeznek, lássuk hát őket sorjában, következzen a lányok után a -65 kilogrammos döntő.

borics_molnar.jpg

A férfiak -65kg-os döntője igazi csemegének ígérkezik. Aki ismeri a srácokat tudja, hogy igazi technikás, pörgős bunyóra számíthatunk. A Cirkuszban óriási csatában, a döntőben ifj. Gönczi János ellen Molnár Benjamin hozta el a négyestorna győzelmet, Benji számára pedig egészen a pápai gáláig nyitva maradt az ellenfél személyének kérdése. Tarnai József és Borics Ádám extra menettel végződő összecsapása szintén az egyik legpörgősebb, legizgalmasabb meccse volt a gálának Pápán, óriási csatában Ádám került ki győztesen. Ezzel nemcsak a négyestornát hozta, de az American Top Teamben való edzőtáborozás lehetőségét is elnyerte Borics.

A birkózó alapokkal rendelkező Molnár Benjamin éhes a küzdelemre, top formában várja a döntőt:

Folyamatosan heti 10 edzéssel készülök a meccsre. A föld és állóharcok mellett nagy hangsúlyt fektetünk a kondim javítására, hiszen az 5x5 perc igencsak kemény próbatétel lesz. Sajnos ebben az évben nem volt túl sok meccsem, ezért már nagyon várom a november 15.-ét! Remek gála lesz, izgalmas küzdelmekkel!

Borics Ádám az Eger Shootfighters versenyzője, napi két edzéssel, Balla Tamás irányítása alatt készül a döntőre:

Szeretném megköszönni a Premium MMA Ligának, hogy részese lehetek ennek a nagyszerű gálasorozatnak. Az álló- és földharc edzéseimet funkcionális edzésekkel egészítem ki, a Fit Line SE-ben Major Attila segítségével, emellett pedig az Egri Vasas birkózó edzéseit is látogatom. Hétvégén a pihenésen, regenerálódáson van a hangsúly.

 

Szeretném megköszönni elsősorban Balla Tamás edzőmnek, hogy a kezdetek óta foglalkozik velem és remélem, hogy nagyon sok közös harcot vívunk még. Családomnak, akiktől rengeteg támogatást kapok és a csapatom, az Eger Shootfighters minden egyes tagjának, hogy mindig segítik a felkészülésem. Segítségükkel óriási lehetőségek kapujában állhatok. Köszönöm mindenkinek, aki bármilyen formában segíti a felkészülésem, a sok-sok biztatást azoknak különösképpen, akik eljönnek a meccseimre és szurkolnak nekem. 

Benjaminnak sok sikert kívánok, remélem egy látványos bunyót fogunk csinálni!

Phil Davis elmagyarázta miért hívta ki Anderson-t

2014.10.31. 14:52 td_hriczuakos

IMG_9667logobig.jpg

Domináns győzelmet aratott Glover Teixeira ellen az UFC 179 programjában Phil Davis, ezzel pedig ismét egy kicsivel feljebb tornászta magát a súlycsoportban. Az amerikai harcos elképesztő birkózásával gyakorlatilag rövidzárlatot okozott Glover-nél, egyúttal ez volt a negyedik győzelme brazilhonban, brazil harcos ellen. A média persze egyből elkapta a témát, Phil-t tartják a „brazil gyilkosnak”, akinek szemmel láthatóan tetszik is ez a szerep, hisz győzelmét követően rögvest kihívta Anderson Silva-t:

„Silva fantasztikus harcos, talán az egyik legjobb, aki valaha megfordult az UFC-ben. Ezért is gondoltam azt, hogy akkor miért ne hívhatnám ki? A médiában már minden kérdés arra összpontosult, hogy én vagyok a „brazil gyilkos”. Nem tudom, hogy ennek nevezhetném-e magam, ugyanakkor jó lenne összehozni egy 5-ös befutót brazil harcosok ellen.”

Anderson-nek majd januárban lesz ismét jelenése a ketrecben, méghozzá a szintén visszatérő Nick Diaz ellen. Silva lábtörése után próbálná meg folytatni örökségét, Diaz meg végre igent mondott egy ajánlatra, még akkor is, ha nem épp GSP ellen kell kiállnia. Amúgy Anderson a napokban írta alá új szerződését, mely 15! meccsről szól, így tehát nem nagyon kell izgulnia Davis-nek, mert még ő is megkaphatja az esélyt „A pók” ellen.

H.Ákos

Az Invicta Bajnok Perjés Dóra kalocsai mintás ruhájában pózol

2014.10.31. 10:52 td_fruska

image_1414748494.jpg_685x960

Barb "The Little Warrior" Honchak, az Invicta FC 125 fontos bajnoka Perjés Dóri kalocsai mintás Dragon Do ruháját választotta a November 1-i Invicta 9 Honchak vs. Hashi gàla profil fotózásához. Na, ez a nem mindegy! Dóri eközben Sao Paoloban izzít a szombati összecsapásra Luana Medeirossal az XFCben!

WAR Dóri, WAR Barb!

TDMozi: Kimbo Slice életrajzi film jön?

2014.10.30. 19:56 td_axl

kimbo-slice.jpg

Még ma is sokszor járok úgy, hogy mikor megkérdezik, hogy miről blogolok és mondom, hogy elsősorban MMA, akkor jön a laikus válasz. Ááá, az a Kimbo gyerek csinálja azt, az a youtubos feka arc, nem? Ha valaki, hát Kimbo Slice népszerű lett, vagy népszerűvé tette a sportot, bár itt nem feltétlenül beszélnék MMA-ról. A lényeg, hogy Kimbo hatása a mai napig érezhető és mérhető, azt pedig, hogy hogy sikerült neki ezt elérni, elég mozi-gyanús illat lengi körül. Ha pedig USA, akkor hidd el, hogy lecsapnak ilyen pénz illatra, mert egy B vagy C kategóriás film rendezője ölni tudna akkora nézettségért, amit Kimbo a youtubon halászott össze. Még 2011-ben jött Kevin Connolly először a hírrel, hogy megvette a jogokat és forgatókönyve is van már a storyhoz, csak a zseton nem akart összejönni. Most ismét szárnyra kapott a pletyka, hogy jön a Kimbo mozi, de hogy mi sül ki ebből a végén, még kérdéses.

A korábbi tervek szerint Kimbo, azaz Kevin Ferguson saját magát alakítaná az életrajzi filmben, mely elsősorban hányattatott életútjának fő mérföldköveit dolgozná fel. Bemutatná a srácot, aki a Bahamákról gyerekkorában kerül át Floridába. Fiatalként az amerikai fociban próbálkozott a suliban, de nem jött össze neki az amerikai álom, helyette egy tornádó elvitte a házukat, amiért egy hónapig a Nissanjában aludt. Striptíz bárok kidobója volt, majd a híres pornó producer RK Netmedia testőre és limósofőre, mígnem a kertekben lehozott fogadásos bunyóit ki nem rakták a youtubera és fel nem zabálta őt a monitor másik oldala az egész világon. 2007-ben az EliteXC TV-re vitte ketrecben, MMA szabályrendszerben, James Thomson elleni meccse pedig minden idők legnézettebb MMA küzdelme volt, amiről Dana bácsi álmodik csak Jones, vagy jelenleg McGregor kapcsán. Szóval egy filmet megér, én megnézném.

Mérlegelés a bunyó napján? Ez következhet MMA szabályrendszerben az USA-ban

2014.10.30. 19:27 td_axl

barao.jpg

Azt hiszem, hogy nem kell nektek ecsetelnem, hogy a brutális fogyasztások éveit éljük napjaink MMA világában. A recept egyszerű: menj el a szakadék széléig, vagyis hajts ki magadból minél több folyadékot, minimalizáld a testzsír százalékod, hogy visszatöltve a meccsre, akár 7-8 kilóval nehezebb légy ellenfelednél, aki naturálisan a bunyóra kiírt súlycsoport körkénykén mozog alapvetően. Fizikai előnnyel dominálhatod így őt, főleg, ha technika terén úgy érzed, van még mit fejlődnöd. Vagy egyszerűen nem hibázhatsz, mert két zsinór vereséget követően kiraknak. Nem vagy bajnok anyag, mellette meg nem is szórakoztatod a nézőket, mert várj, tényleg, a dehidratáltság miatt épp csak arra maradt erőd, hogy túléld a meccset, nem fogsz látványos rúgásokkal villogni még. Ismerős, nem?

Aztán hallunk történeteket Dél-Amerikából, ahol orvosilag nem túlzottan biztosított rendezvényeken meghal egy srác, mert nem bír egy hét alatt 10 kilót leadni. Mit mond erre a média? A dzsungelban sportban előfordul az ilyen sajnos. Aztán csak a közelmúltból említve Renan Barao elájul fogyasztás közben és nem tud kiállni TJ ellen, vagy mondjuk egyazon mérlegelés előtt lesz rosszul a nagy dirrel-durral MMA-ban bemutatkozni vágyó korábbi olimpikon Henry Cejudo, megvan? Sokak szerint csak a brutál fogyasztás rizikócsöve által kilőtt golyók elől hajolgatunk el, előbb vagy utóbb baj lesz. De meg kell ezt várni?

Az marikai középiskolák és egyetemek hagyományosan erős birkózó intézményrendszerben működnek, pár évtizeddel ezelőtt, szerintem még napjainkban is, a profitorientáltság és tehetségvadászat lihegése közepette megfeledkeztek a lényegről: a gyerekről és a sportról. Kemény fogyasztások domináltak, melynek aztán 1997-ben az lett a vége, hogy egy hónapon belül hárman haltak meg, üveges szemmel terültek el a kövön, mikor az utolsó grammokat akarták lenyomni magukról. Akkor az NCAA komolyabb szabályozásokat hozott be, vagyis ellenőrizték a versenyzők testének hidratáltság szintjét, nem vonhattak meg maguktól drasztikusan ételt és italt, nem hányathatták magukat, és ellenőrzött testtömeg értékekkel meghatározták a maximum fogyasztható kilószámot.

A hírek szerint most valamit hasonlót tervez Andy Foster, a California State Athletic Commission egyik elismert tagja az MMA szabályrendszerű rendezvények kapcsán. Foster szerint első körben rendszeres vizsgálatokkal meg szeretnék állapítani a bunyósok számára azt a minimum súlyhatárt, ameddig fogyaszthatnak egy adott éven belül. E mögé azonban komolyabb rendszert és támogatást kell felépíteni, mely időbe telhet, nem beszélve a jelenlegi gyakorlat alapozta rendszer várható ellenállásával. Első körben, egyszerűbb alternatíva lépésként megjelölésre került a már régóta pedzegetett, általatok, olvasók által is favorizált mérkőzés napján tartott mérlegelés. A cél egyértelmű, de vajon hány bunyós építi erre karrierjét, hány srác esetében szűnne meg domináns teljesítménye kiegyenlítettebb mezőnybe csöppenvén? Mondjuk Jones, Weidman, Bendo, Tibau vagy Romero?

Cormier: Egyáltalán nem sajnálom Gustafsson-t

2014.10.30. 10:11 td_hriczuakos

patrick-cummins-daniel-cormier-mandalay-bay-mma-ufc-170-press-conference-850x560.jpg

2015 januárjában mérkőzik majd egymás ellen Jones és DC, akik a médiában van lökdösős-megborítós jelenettel már komolyan befűtöttek a találkozónak. Személy szerint nekem már csak ez elég lenne a gála megtekintéséhez, azonban egyéb okok miatt is érdekes lesz majd a PPV. Jones eredetileg Guszti ellen ment volna egy visszavágót, de a svéd fiú sérülése miatt Cormier vállalta a beugró szerepét, de mivel tudjuk, hogy mostanság divat az UFC-ben a harcosok lesérülése, természetesen nem az eredetileg tervezett időpontban jön létre a meccs. Alex tehát mondhatni szopóágra került, DC meg élete nagy lehetőségének kapujában áll, ja, és amúgy csöppet sem érdekli, hogy Guszti hogyan érez:

„Minden a körülmények miatt alakult így, ez ennyire egyszerű. Néha megadatik az embernek egy lehetőség, amikor előre kell lépnie ahhoz, hogy meg is kapja azt. Nem sajnálom Gustafsson-t, és nem is fogom, azért, mert a 2015-ös év végéig várnia kell majd. Meg fogom verni Jones-t, aki aztán azonnal kapja a visszavágót, így tehát Alex megint a körülmények áldozata lesz. Szóval nem, egyáltalán nem sajnálom őt.”

H.Ákos

Anderson Silva és Shogun Rua vezeti a TUF Brasil 4. évadot

2014.10.30. 10:00 td_axl

shogun-anderson.jpg

Ha felkaptad a fejed a címre és azt mondtad magadban gyorsan, hogy ez nem lehetséges, akkor igazad van, részben. Az, hogy két legenda vezeti a TUF Brasil 4 showt, az egyértelműen szükséges az UFC-nek, mert bármennyire is népszerű az MMA Brazíliában, a TUF évadok nézettsége a dél-amerikai országban is hanyatlott az elmúlt időszakban. Viszont több fronton is szakít az eddigi hagyományokkal a sorozat. Ami a legfontosabb, hogy a két csapatvezető ez esetben nem fog megküzdeni egymással a sorozat végén, tehát nem lesz Anderson vs Shogun finálé meccs. A két brazil nagyon jó barát, a Chute Boxe Academy falait között nevelkedtek együtt,  elképzelhetetlen lenne kettejük csatája. Másrészt ami furcsa újítás, hogy a TUF Brasil 4 showt Vegasban veszik majd fel, logisztikai szempontból kifizetődőbb, mint leköltözni Brazíliába. Most már csak a rekord létszámú, több, mint 600 jelentkezőből kell kiválasztani azt a 16 főt, aki versenghet majd a pehelysúlyú és könnyűsúlyú reality győzelemért.

Hungarian Fight Championship Final: Cseh-Lantos vs. Varjú beharangozó

2014.10.29. 15:04 td_fruska

November 15-én a Magyar Premium MMA Liga történetében mérföldkőhöz érkezik. Az első évad négyes torna sorozatainak győztesei csapnak majd össze a budapesti Gerevich Aladár sportcsarnokban a liga bajnoki öveiért, mely immár a  Hungarian Fight Championship név alatt kerül megrendezésre. A kialakult párosítások már első látásra is izgalmasnak ígérkeznek, lássuk hát őket sorjában, kezdjük a lányokkal.image_8.jpg

A -60 kg-os, egyetlen női súlycsoportban a debreceni Csúcsragadozók a ketrecben gáláról Cseh-Lantos Renáta (Jász Kempo Karate Klub - Jászberény) kvalifikálta magát elsőként. Reni rendkívül agresszív bunyóval, két első menetes győzelemmel érkezett a döntőbe.

Heti 10 edzéssel készülök, ami 5 kempo és 5 konditermi edzést takar. A döntővel kapcsolatban csak a győzelem a cél! - mondta el az 1. Danos kempo sensei a TOTALDAMAGE-nek.

Varjú "Tinky" Zita, a Bárdosi Küzdősport Akadémia szőke ciklonja szintén két meggyőző győztes meccsel érkezett. A hosszú kezű, hosszú lábú lány nemcsak rámenős állóbunyójával vívta ki a győzelmeket és a közönség elismerését magának, hanem rendkívül technikás bjj-je is emlékezetes maradhatott a pápai The Cage gáláról. Zita felkészülten várja a döntőt:

Az ellenfelem erős és tapasztalt, de ez nem félemlít meg, mert bízom magamban. Tűkön ülve várom a gálát, a sáskalábú Tinky lecsap!- mondta Zita.

GLORY TOP 20 kiütések 1. rész

2014.10.29. 11:05 td_axl

glory_top20.jpg

Emlékszel, hogy annak idején szájtátva nézted a K-1 WGP legnagyobb, legszebb kiütéseinek összefoglalóit? Sokan akkor szerettünk bele a sportba, most pedig a GLORY is ezt az érzelmi húrt akarja megpengetni: rövid fennállásának TOP 20 kiütését gyűjtötték össze. Szemezgessetek az alábbi videókból, frankók, hamarosan várható a folytatás.

TDMozi: Badr, avagy érkezik Badr Hari pályafutását bemutató dokusorozat

2014.10.28. 20:51 td_axl

badr-hari_2.jpg

Badr Hari múlt héten jelentette be hivatalos facebook oldalán, hogy hamarosan elindul a "Badr" címre keresztelt online dokusorozat, mely pályafutását hivatott bemutatni Hari szemüvegén keresztül. A világ tetejéről lezuhanni a mélybe, megannyi érzelemmel átitatott sportpillanat, melyet a hírek szerint a zseniális Will "StillWill" Prescott rendez majd, kinek nevéhez talán a világ legjobb K-1 és MMA highlight videói fűződnek a neten. Kíváncsian várom a sorozatot, mely ha nem is objektíven, de infót adhat Hari utóbbi éveinek törvénnyel vívott harcáról is. 

Mayweather bajban? Perlik a veretlen bajnokot illegális sparringért

2014.10.28. 19:02 td_axl

Bár az oldal nem foglalkozik a profi box-al, vagy éppen csak nagy ritkàn most mégis napjaink legnagyobb box ikonjának és az MMA-s eltiltások miatt jól ismert Nevadai Atlétikai bizottság harcáról lesz szó!

mayweather2.jpg

Történt ugyanis hogy a Maidana elleni második mérkőzésre készülő Floyd Mayweathert figyelemmel kísérte egy forgató csoport, mely az All Acces promó sorozathoz készített felvételeket. Az egyik epizódban látható, ahogy Haseem Rahman kisebbik fia egy angol bokszolóval keveredik vitába és May tanácsára a vitát a ringben rendezik le. Ezzel még nem is lenne gond, ám May szabályai szerint a szorítót csak a legvégső esetben lehet elhagyni, és nincsen szünet. A kisebbik Rahman kikap, majd jön a bátyja és egy szintén "Dog House" mérkőzésen visszavág a családot ért sérelemért. Ez May elmondása szerint csupán a show kedvért volt megrendezve, ám a bizottságnak több dolog is szemet szúrt! Először is hogy az egyik mérkőzésen lezajlik egy 31(!) perces menet, mely a szabályok szerint tilos, valamint a műsorban a ring mellett állok folyamatosan fogadásokat kötöttek a srácokra.

A meghallgatásokon Mayweather továbbra is kitart a mellett hogy az egész csak megrendezett volt, ám a résztvevők mást mondanak. Egy külsős szerint a Dog House szabályait May hozta, lényege hogy a meccset akkor hagyhatod abba, ha nagyon szétvertek. Az ifjabbik Rahman elmondása szerint már korábban abba akarta hagyni a "sparringot" ám May azt mondta az ellenfélnek ha ez megtörténik kapják el a ringen kívül!

Hogy megdöbbentő igazságról, vagy egy rosszul elsült marketing fogásról van e szó, azt még nem tudni, az viszont bizonyos hogy May nagyon rosszuk jöhet ki ebből az egészből. Mayweather cége ugyanis foglalkozik gyerekekkel is, mely engedélyhez kötött és ezeket nagyon hamar visszavonhatja a bizottság! Másrészt Money Floyd pont a napokban pedzegette, hogy beszállna az MMA üzletbe és saját szervezetet indítana.

Supras

Tyrone Spong: Valószínűleg bokszmeccsen térek vissza

2014.10.28. 16:36 td_axl

spong_1.jpg

Tyrone Spong áprilisban szenvedett brutális lábtörést Gökhan Saki ellen, hasonló borzalmas pillanatok szemtanúi lehettünk  Anderson Silva sérülésekor. Spong a törést követően aktívan postolt közösségi oldalain, beszámolt felépülésének fázisairól, mely az utóbbi időben alább hagyott. Hétvégén az UFC 179 során Blackzillians csapattársát, Gilbert Burnst kísérte Brazíliába, mikor is elkapták őt pár kérdés erejéig interjúzni. Spong elmondása szerint az egészségére koncentrál első sorban, erősebben akar visszatérni, mint valaha. Hogy lábait megfelelően pihentesse, bokszmérkőzésen térne vissza szíve szerint jövőre, az MMA és kick-box mellett ezt a pályát is építeni akarta, hát most itt érzi a különleges lehetőséget erre. Azt is megtudhatjuk, hogy GLORY szerződésre lejárt, de bízik benne, hogy miután a hátán vitte a szervezetet, megkeresik őt hosszabítással, mert eddig még nem nagyon kopogtattak nála ezzel. 

Mark Hunt: A súlyom lesz az első ellenfelem Werdum ellen

2014.10.28. 13:58 td_axl

hunt_1.jpg

Mark Hunt egy hónappal azután, hogy az első emberré lépett elő, aki kiütötte Roy Nelsont, interim nehézsúlyú címmeccset kapott, miután Cain Velasquez megsérült. Mindez azt jelenti, hogy november 15-én, aránylag késői beugróként megy majd Fabricio Werdum ellen Mexikóban, egy igencsak keservesen felépülő cardban. Hunt nagyot fogyasztott már Nelson ellen is, hogy a nehézsúly felső limitjét hozza. A győzelmet követően nem ígértek neki meccset 2014-re már, így átment apuka üzemmódba, a kilók meg jöttek fel, szóval most a felkészülés mellett nehéz fogyasztás is vár rá. Alább a szokásos Hunt stílusú interjú, én pedig még mindig nem hiszem el, hogy az öreg róka meg tudta csinálni, hogy temetett MMA-bunyósból UFC címközelbe dolgozta fel magát- Respect. 

Werdum: Velasquez sérülése elég különös

2014.10.28. 10:33 td_hriczuakos

205693_355270_werdum_retorno_ao_ufc_2.jpg

Egyre többször fordul elő az UFC háza táján, hogy a bajnokok, vagy épp a nagy húzónevek folyamatosan kidőlnek soron következő meccsük előtt. Az UFC 180 cardja is szépen elkezdett leépülni, előbb Cain, majd Lauzon, és végül Diego Sanchez marad ki a gáláról sérülés miatt. Hunt ugyan beugróként valamelyest megmentette az estét, de azt gondolom, hogy lesznek páran azért, akik visszakérik a jegy árát. Werdum és Hunt tehát interim címmeccsen találkoznak, a győztes alighanem bevárja majd Velasquez-t, és csak reménykedhet benne, hogy nem tart majd sokáig a bajnok rehabilitációja. Fabricio reagált a történtekre:

„Épp Mexikóban pihentem a csapatommal, amikor láttam, hogy Dana White hív. Azt mondta, hogy van egy jó, és egy rossz híre: a jó hír az, hogy továbbra is címmeccset vívok, a rossz hír viszont az, hogy Cain lesérült, és emiatt Mark Hunt ellen kell bunyóznom.”

 

„Az én célom továbbra is a bajnoki cím megszerzése, sajnálom, hogy így alakultak a dolgok, mert Velasquez egy kemény bunyós, aki komoly kihívást jelent, de hát ez van. Azért a sérülése számomra nagyon különös volt.”

 

„A K-1-es karrierje óta követem Mark Hunt-ot, rendes embernek tartom. A stílusa abból áll, hogy minden egyes alkalommal megpróbál kiütni téged. A földön nem igazán képzett, viszont jó a védekezése, emiatt pedig változtatnom kell egy kicsit a stratégiámon, de arra fogok összpontosítani, hogy az én derekamra csatolják majd az övet.”

H.Ákos

Nevezzetek a X. BJJ Hungarian Open versenyeire!

2014.10.27. 20:26 td_axl

tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a Brazil Jiu Jitsu Hungarian Open, mely immáron a jubileumi 10. a sorozat életében. November 15-én ismét a Vasas Sportcsarnok ad otthont a rendezvénynek, mi pedig terveink szerint ismét élő USTREAM adásban sugározzuk majd az egész napos történéseket. Már nem maradt sok hátra a nevezési határidőből, regisztráljatok mihamarabb, mi pedig eredményes és fair versenyzést kívánunk!