TOTALDAMAGE Hírlevél

TOTALDAMAGE cuccok

td_cikk_sapka_banner_odaldoboz.gif

Facebook

Scitec POW3RD! 2.0

Írj nekünk!

kapcsolat.jpg

Utolsó kommentek

Fedor és a meg nem valósult UFC szerződés története

2014.09.17. 21:14 td_Emree

fedor-emelianenko.png

Fedor Emelianenko az MMA világának megkerülhetetlen alakja. Tíz éven keresztül veretlen volt és uralta a nehézsúlyt. Karrierje végén ugyan belefutott több vereségbe, azonban ezek nem homályosíthatják el azt a dicsfényt, amit Fedor a korábbi évek alatt megszerzett. Az AXS TV ült le és készítettek vele interjút, ami egyedülállóan hosszúra, majd egy órásra sikeredett. A teljes interjút pénteken adja le a fenti tv csatorna. Promónak, pedig feldobtak egy részletet, amiben arról kérdezgetik az Utolsó Császárt, ami minden MMA rajongót foglalkoztat, miért nem küzdött Fedor sosem az UFC égisze alatt?

Fedor a tőle megszokott tisztelettudó, alázatos stílusában válaszolt a feltett kérdésekre.

„Teljesíthetetlen feltételeket szabtak, így nem tudtunk egyezségre jutni. Abban az időszakban, amikor a PRIDE-ban harcoltam, ott voltak a legjobb harcosok, miközben az UFC több komoly krízissel is küzdött. Igazán nehéz időszakon mentek át, hogy sikerüljön leigazolniuk igazi top harcosokat, hiszen a legjobbak már a PRIDE-ban voltak. Később, ahogy a PRIDE nem tudta tovább folytatni a működését, az UFC-nek nem sikerült azonnal odacsábítania a legjobb bunyósokat.”

Hát igen a PRIDE egyeseknek a régi szép időket jelenti, én még kicsit fiatal vagyok, hogy így emlegessem ezt az időszakot, az azonban érdekes sztori, hogy milyen körülmények között is húzta le a rolót és vásárolta fel végül az UFC. Itt és itt olvashatod.

„Jelenleg az UFC egy kiváló szervezet, talán a legjobb. Minden súlycsoportban van néhány versenyző, aki a világ elitjéhez tartozik. De általánosságban azt mondanám, hogy nehéz megítélni a teljes képet. Van pár harcos, akiket nagyon szeretek küzdeni látni, de a többiek nem igazán foglalkoztatnak.”

Ez velős volt. A teljes interjú pénteken kerül adásba az AXS TV-n. Én kíváncsi lennék, hogy kik azok a bunyósok, akikre még Fedor is kíváncsi, ugyanis az arckifejezéséből kiindulva sosem gondoltam volna, hogy bármi is túlzottan mozgatná. De mégis mik lehettek, azok a teljesíthetetlen feltételek?

otlncg.jpg

 

Nurmagomedov oroszból korrepetálná Pettist

2014.09.17. 10:42 td_interim

khabib-haters.jpg

A UFC könnyűsúlyának egyik legnagyobb ígérete meniscus szakadásból lábadozik, de így iskolakezdéskor megígérte, hogy rövidesen szárnyai alá veszi jó barátját, az idegen nyelvekkel nehezen birkózó Anthoy Pettist. Showtime ugyanis újabb nyilatkozataiban rosszul ejti Nurmagomedov nevét.

„Most még nem tudja, hogy kell kimondani a nevem. Jövőre megtanulja.”

A dagesztáni harcos az MMAfighting.com-nak nyilatkozva „könnyű fizunak” nevezte Pettist, aki „sem birkózásban, sem védekezésben nem jó.”

anthony-pettis-wec-48-w-450x260.jpg

Nagyon bízik a UFC Nurmagomedovban, és a legjobb kezekben akarja tudni. Amikor nemrégiben a szervezet fülébe jutott, hogy a dagesztáni saját zsebből fizeti a rehabilitációs kezeléseket, rögtön Los Angelesbe reptették. Azóta ugyanaz az orvos felügyeli gyógyulását, aki Georges St-Pierre és Conor McGregor térdproblémáit is rendbe tette. A kezelés költségeit teljes mértékben a UFC állja. A Sas jövő februárban térne vissza a ketrecbe.

Ázsia felé tartanak a magyar MMA tehetségek

2014.09.17. 10:42 td_axl

kina-mma.jpg

A januári túra után most ősszel újra Ázsia veszi az irány Sárközi Robi, és ha már megy, akkor magával visz pár tehetséges harcost itthonról, akiknek jó esélye nyílik egy szép pályafutás megalapozására Forró László, Ifj. Gönczi János, Kovács László és Szabó Gábor lesznek Robi útitársai október elsején, és kezdik meg az egy hónapos időszakot, melynek leteltével egy hosszabbtávú szerződés lehet az elvégzett munka gyümölcse.

Folyatjuk kint az év elején megkezdett munkát. Akkor nagyon elégedettek voltak velünk, és azóta is rendszeresen tárgyaltunk a közös szakmai munkáról. Mostanra érett be a sztori annyira, hogy a mi versenynaptárunkkal is össze tudtuk egyeztetni az utat. Ázsia nagy lehetőségeket hordoz a magyar tehetségeknek, ezt kívánjuk kihasználni. Keményen fogunk edzeni, hogy ennek eredményeként tovább bővüljenek a lehetőségek a kontinensen számunkra.  Más térségek egyesületeivel is tárgyalásban vagyunk és persze nem szabad elfelejteni, hogy idén még Amerika is szerepel a naptárban a hazai versenyek mellett. Nincs idő pihenni, de az eredmények minket igazolnak. Rövid időn belül a Sárközi Promotions is megalakul majd, melynek égisze alatt a hasonló projektek futnak majd azután. Célunk a szoros együttműködés a klubokkal, és a versenyzők érdekeinek szem előtt tartása.

-mesélte az előszerződések aláírása után Robi, aki ezúton is szeretné megköszönni a segítséget a Prémium MMA Ligának és az MMA Országos Szövetségnek.

Buakaw kihívás nélkül a GLORY szervezeten kívül

2014.09.16. 17:36 td_axl

buakaw_1.jpg

Buakaw Banchamek 2014-ben is folytatja előző évben tapasztalt masszív aktivitását, idén ugyanis már hat bunyónál tart. A Por. Pramuk klubot/edzőjét - egyben nevét is - elhagyva újabb, vagy inkább más motivációt találva darálja be a leginkább névtelen ellenfeleket, legutóbb hétvégén Minskben dominált ellenállhatatlanul Zhang Chunyu ellen (videó alább), a Top King World Series torna első körében. Legközelebb október 11-én megy a K-1 World Max címért Enriko Kehl ellen. Azt azért érzed, hogy ezek a srácok nem Ristie, Kiria vagy Petrosyan szintet képviselnek, vagyis a GLORY-n belül Buakaw teljesen más kihívások elé tekinthetne. Talán erre is sor kerül, túl nagy név ahhoz, hogy az ingatag lábakon álló K-1 szervezet (?) hajóját egyedül vigye. 

Paul Daley ismét pusztított

2014.09.16. 17:21 td_axl

paul-daley.jpg

Paul Daley 2014-ben mindent megtesz, hogy vissza kússzon a küzdősport elitbe, vagy inkább olyan pozícióba kerüljön, hogy újra a legjobban ellen küzdhessen. Mindezt nagy aktivitással teszi, hiszen idén kick-box és MMA szabályrendszerben hat bunyót hozott le, ami pedig igazán impozáns, hogy mindegyiket TKO/KO befejezéssel. A Bellator szerződtette is őt, hamarosan várható bemutatkozása a szervezetnél, valamint párhuzamosan a K-1 is lekötötte őt az októberi K-1 World MAX Finals tornára egy superfight-ra. Daley hétvégén hangolásképpen, vagy inkább könnyű pénzszerzési lehetőségként a BAMMA 16 főmeccsén zúzta szét Marinho Moreira da Rocha máját. A célja egyértelműen az UFC-be való visszajutás, ott meccsenként keresne annyit, mint idén ennyi haknival, és a TKO-kat sem kéne pazarolnia. Daley, egy hiba miatt szopod már annyi éve...

Anderson Silva: Még mindig kísért a lábtörésem pillanata

2014.09.16. 17:06 td_axl

anderson-silva_1.jpg

Anderson SIlva az UFC 168 során szenvedett katasztrofális lábtörést Chris Weidman ellenében, mely után sokan pályafutásának végéről beszéltek. Az UFC történetének legsikeresebb bajnoka azonban már a sérülést követően azonnal jelezte, hogy nem hagyja így abba, januárra fixáltak is neki egy Nick Diaz elleni szupermeccset. Diaz ugyan a napokban bajba került, de nem feltétlenül ez zavarja a korábbi középsúlyú bajnokot:

Már rég edzésbe álltam, az erőm és a kondim visszanyertem, ezzel nincs gond. Az önbizalom az, ami nem állt helyre még, félelem nélkül ismét úgy rúgni, mint korábban. A mozdulatok jönnek maguktól, de a félelem is ott van a gondolataim között. Pszichológusra van szükségem, hogy a sérülés pillanatainak emlékét fel tudjam dolgozni, hogy el tudjam felejteni. Persze, tudom, hogy nem sérülök meg még egyszer így, de akkor is, sosem akarom újra átélni azt a fájdalmat. 

 

Láthattok még küzdeni a ketrecben, de az övért már nem megyek. Nincs türelmem már ehhez az úthoz, úgy érzem, hogy a visszavonulás pillanata napról napra közelebb van. Csak egy Ayrton Senna volt, csak egy Pelé és csak egy Anderson Silva. Aki látott bajnokként, az így jegyezzen meg, mert többé már nem leszek az, ez már a múlt. 

Kiss Balázs birkózó naplója #6: Magyarok a kötöttfogás harmadik napján

2014.09.15. 22:08 td_axl

kiss balazs.jpg

taskenti birkózó-világbajnokság pénteki versenynapjától kezdődően léptek a küzdőtérre a kötöttfogású magyar birkózók, melynek apropóján Kiss Balázs világbajnok magyar birkózó értékel és blogol oldalunkon a történésekről. Balu összefoglalja a világverseny magyar kötöttfogású mérkőzéseit a harmadik nap mérkőzései kapcsán:

98 kg Varga Ádám-Avanisyan (israeli) 16 közé jutás

Ádám nagyon taktikus birkózással mutatkozott be élete első felnőtt világversenyén. Simán 3-0 ra győzte le izraeli ellenfelét.

 

59kg Módos Péter-Fonesbek (dán) 16 közé jutás

Peti komoly könyöksérülés után tér vissza az elit mezőnybe. Nagyon nehéz feladat várt rá, hiszen mind a súlycsoportját, mind az eddig neki fekvő szabályokat megváltoztatták. Szépen sikerül a visszatérés, 3-1 re verte a dán versenyzőt.

 

71kg Korpási-Vardanyan (ukrán) 16 közé jutás

Mackó iszonyatos nehéz sorsolást kapott, ennél nehezebb ágat össze sem lehetett volna állítani. Ennek ellenére gyönyörűen kezd és 2-0 ra múlja felül az ukránt.

 

71 kg Korpási-Labazanov (orosz) 8 közé jutás

Hatalmas iramba kezdenek. Jó karberántás kísérletek Mackótól, meg is intik az oroszt passzivitásért. Bálint lentről 1 pontért csodálatosan eldobja melléugrós emeléssel. Jaaj ne… A menet vége előtt 1 mp-el leviszi az orosz és mögé kerül. 2-1. Sajnos a 2. menetben nem hagy alább az orosz lendülete. Mackót küldik le, de ügyesen kivédekezi a lenti helyzetet. Nagy rakkolás következik ezután, de akció nem születik. Marad végeredményként a 2-1-es vereség. Véleményem szerint, az orosz bemegy a döntőbe és akkor Bálint mehet a vigaszágon.

98 kg Varga-Aleksanyan (örmény) 8 közé jutás

Az örmény ezen a világbajnokságon nem mutat kirobbanó formát, ennek ellenére állásban nagyon erős és stabil. Közepes iramban kezdődik a meccs, majd Ádámot intik először. Lentről csak nagyon nehezen tudja megpörgetni az örmény. 0-2. Ezután nem sokkal az örményt küldik le, de kivédekezi. Ádám még mozgosítja maradék erejét, de kevésnek bizonyul. Bízunk a vigaszágban.

59 kg Módos-Mango (USA) 8 közé jutás

Csonti agresszíven kezd, jól mozgatja, billenti ellenfelét. Lassan alább hagy a lendülete, és az amerikai kezd aktívabb lenni. A 2. menetben meg is intik Petit, és sajnos parter helyzetbe fejlefogásból beszorul a feje, amit az amerikai kihasznál és 4 pontot csinál belőle. 0-4. Állásból megpróbál mindent Csonti, de alacsonyabb ellenfelének folyamatosan alatta van a keze, így nem fogják meginteni az amerikait. Ez a vége. Meglátásom szerint Csontinak ezzel véget ért a VB, mert nem sok esélyt látok, hogy az ellenfele bemegy a döntőbe. Ezt követően ki is kapott az amerikai a következő mérkőzésén, ezzel Csonti kiesett…

71 kg Korpási-Maximovics (szerb ) Vigaszág

Jó iramban kezdődik a mérkőzés. Továbbra is karberántásokkal operál Mackó, ezt a bírok honorálják és leküldik a szerbet. Ez aaaz! Meg is pörgeti. 2-0. Jaaaj, már megint! Egyből válaszolt a szerb egy levitellel. 2-2. Aztaa, parázs a meccs. Újra Macinál az előny, levitel. 4-2. Juhúú, ki is tolja Mackó! 5-2. A szerb rohamoz, zónába beindít egy fejlefogást, de belefog Bálint. 7-2! Csodás győzelem.

98 kg Varga-Saparmammedov (tadzsik) vigaszág

Kiegyensúlyozott a meccs. Tadzsikot küldik le először, Ádám meg is pörgeti. 2-0. Ádi jól megy előre, végig kontrollálja a meccset. A következő menetben megintik ismét ellenfelét, 3-0. Lentről megint csak megpörgeti. 5-0. Szép győzelem.

 

71 kg Korpási-Byabangard (iráni) Vigaszág 2. meccs

Ismét szenzációsan kezd Bálint. Karberántás, 2-0. Eszméletlen jól megy Bálintnak. Le is telik az első menet. A következő etapban újra pont, kitolja ellenfelét. 3-0. Most Mackó megy le passzivitás miatt. Ki kell védeni!! Sajnos 2 pontért megpörgetik Bálintot. 3-2. Fél percet kel kibírni! Neeee, ezt nem hiszem el!!! Mackót levitték. 3-4. A fene essen bele! Ezért nagyon kár. Egy pillanatnyi figyelmetlenség azonnal megbosszulja magát. Ezzel Macinak véget ér a VB.

98 kg Varga-Hravobik (fehérorosz) Vigaszág 2. meccs

Teljesen kiegyenlített a küzdelem. Ádám megy le először parterba. Uhh… a fehérorosz emelésből nagyot dob rajta. 0-4. A 2. menetben sem áll le ellenfele. Immáron másodjára intik meg Ádámot, 0-5. A lenti helyzetből ismét eldobja, most csak 1 pontért. Így alakul ki a 0-6-os végeredmény. Ezzel Ádám is befejezte a VB küzdelmeket.

Velasquez: Még mindig fejlődöm

2014.09.15. 13:47 td_hriczuakos

543887_471286496243154_696695842_n.jpg

November közepén, az UFC 180 alkalmával találkozik majd egymással a regnáló nehézsúlyú világbajnok, Cain Velasquez, és újdonsült kihívója, a brazil Fabricio Werdum. A felek leforgattak időközben egy TUF: Latin America szériát, ennek lezárásaként pedig szokásosan kerül sor a két kapitány csatájára. Mióta Cain visszaszerezte bajnoki címét JDS ellen, másodjára is átgázolt Bigfoot Silva-n, majd Cigano következett ismét, akit az ötödik menetben sikerült megállítania Velasquez-nek. A bajnok ezzel tehát visszavágók sorozatát hagyja maga mögött, és új trónkövetelő ellen készülhet, melyet nagyon vár már a mexikói származású Velasquez, legalábbis ez szűrhető le legutóbbi nyilatkozataiból. Nemrégiben a Bleacher Report csapatával beszélgetett:

„Egyértelműen jó dolog, hogy egy új ellenfél ellen készülhetek, de egyébként meg nem igazán számít ez nekem. Aki kiharcolja a címmérkőzést, az ellen meccselek, ilyen egyszerű. Nem izgat, ha mindig ugyanazokkal a harcosokkal kell kiállnom újra meg újra, nekem ez rendben van így.”

 

„Izgatott vagyok, egy Werdum elleni találkozó már régóta esedékes volt, és már nagyon közeledünk a mérkőzéshez. A rajongók támogatása elképesztő volt, előbb Mexikóban leforgattuk a TUF: Latin America-t, majd itt is fogunk bunyózni. Ez a következő lépés a számomra, és ezt is akarom folytatni. Folyamatosan nyerni akarok, és ebben a pozícióban szeretnék maradni. Nekem most a Fabricio elleni meccsre kell összpontosítanom. Werdum egy nagyszerű harcos, nagy tapasztalattal rendelkezik, de mindig egyre jobb bunyóssá válik. Remek a földön, illetve az állóharc terén is, jó meccs lesz.”

 

„Mindig fejlődni próbálok, és jobb harcossá válni, amilyen gyorsan csak lehet. Folyamatosan azon dolgozom, hogy képzettebb legyek, erre fókuszálok folyamatosan.”

H.Ákos

Shogun még nem vonul vissza, a családja legnagyobb bánatára

2014.09.15. 13:44 td_hriczuakos

149707200.jpg

November 8-án újabb kemény teszt vár majd a korábbi Pride és UFC bajnok Shogun Rua-ra, aki az angol nehézbombázó, Jimi Manuwa ellen lép majd ketrecbe. Rua legutóbb Hendo ellen szenvedett el egy brutál kiütéses vereséget, és ismerve Manuwa-t, erre most is megvan az esély. Shogun még mindig TOP 10-es harcosnak mondhatja magát, bár a súlycsoport legjobbjai ellen már ritkán sikerül bizonyítania, ráadásul egyre távolabb kerül Jones koronájától, pedig a brazil számára nemrégiben még az tűnt elsődleges célpontnak. Rua pár napja a Brazilian TV csatornáján szerepelt, ahol arról beszélt, hogy az édesanyja és a felesége már alig várja, hogy a harcos befejezze pályafutását:

„Az anyukám folyton megkérdezi: tényleg kell ez neked? Én erre pedig csak azt mondom: ez a munkám, anyu. 13 éve csinálom már ezt. Az anyukám és a feleségem minden hónapban megpróbálnak engem lebeszélni róla, de mindig mondom nekik, hogy én ezt élvezem csinálni.”

Shogun egyébként a napokban írta alá az új szerződését az UFC-vel, vagyis esze ágában sincs szögre akasztani a kesztyűket.

H.Ákos

Kiss Balázs birkózó naplója #5: Magyarok a kötöttfogás második napján érmekért harcolva

2014.09.14. 11:14 td_axl

kiss balazs.jpg

taskenti birkózó-világbajnokság pénteki versenynapjától kezdődően léptek a küzdőtérre a kötöttfogású magyar birkózók, melynek apropóján Kiss Balázs világbajnok magyar birkózó értékel és blogol oldalunkon a történésekről. Balu összefoglalja a világverseny magyar kötöttfogású mérkőzéseit a második nap éremmérkőzései kapcsán:

66kg Lőrincz- Stabler (német) bronzmérkőzés

Nagyon jól ismerik egymást,sokszor küzdött már együtt a tavalyi VB 3. érmessel. Iszonyatos gyors iramban és agresszívan kezd Szöcsi és már 10 mp után levisz 2 pontért a németet, majd ahogy felállnak, szinte azonnal ki is tolja ellenfelét. 3-0.Ezután passzívitásért parterbe küldik a németet, de jól védekezik. Most a német támad derékra ,de megkontrázza Szöcsi és kitolja!! Ezzel már 4-0!! Még a végén kitolja egyszer ellenfelét és ez is lesz a vége 5-0!!!!!

Lőrincz Tamás VB 3. helyezett!Szenzációs!! Megszerezte első érmét felnőtt világbajnokságon! Pazar évet zárt, mert az Európa bajnokságot is meg tudta nyerni, illetve a bakui Golden Grandprix-et is.

80kg Bácsi – Saleev (orosz) döntő

Eddig egyszer találkoztak egy granpinxen, akkor az orosz nyert. Taktikai harc nagy irammal. Először az oroszt küldik le passzivitás miatt, de kivédi Peti emelését. Továbbra is Peti megy előre állásból, ennek ellenére őt küldik le parterbe, nem is értem miért?! Az orosz megpörgeti, de Peti bele is fogja, 1-1, jogos. A második menetben mint két dúvad esnek egymásnak, de Peti sokkal jobban bírja és kitolja az oroszt 2-1. Peti nem ál le, megy előre rendületlenül.

FANTASZTIKUS!!!!! Bácsi Péter Világbajnok!!!!

Hihetetlen sikeres évet zárt Peti, hiszen az EB után a VB-t is megnyeri ugyan abban az évben. Szép volt fiuk, gyönyörű sikert arattatok, teljesen megérdemelten!

UFC Fight Night 51: Bigfoot vs Arlovski mérkőzések videói

2014.09.14. 11:03 td_axl

bigfoot_arlovski.jpg

Ma hajnalban rendezték Brazíliában az UFC Fight Night 51: Bigfoot vs Arlovski gálát, melynek mérkőzéseit itt nézheted vissza, a gála eredményeit pedig itt olvashatod.

Kiss Balázs birkózó naplója #4: Magyarok a kötöttfogás második napján a birkózó vébén

2014.09.13. 15:00 td_axl

kiss balazs.jpg

taskenti birkózó-világbajnokság pénteki versenynapjától kezdődően léptek a küzdőtérre a kötöttfogású magyar birkózók, melynek apropóján Kiss Balázs világbajnok magyar birkózó értékel és blogol oldalunkon a történésekről. Balu összefoglalja a világverseny magyar kötöttfogású mérkőzéseit alább:

kotottfogásu-csapat.jpg

 

80kg Bácsi Péter – Rofiev (Tadzsik) 16 közé jutásért

Bugs nyitotta meg a magyarok második kötöttfogású napját. Szerencsére viszonylag könnyű ellenfelet kapott kezdésnek. Tadzsik ellenfeléből bohócot csinált, gyakorlatilag bemutatta a teljes repertoárját  Mind állásból, illetve lentről és 8-0-nál két vállra fektette, így nagyon lazán tovább jutott. Következhet a svéd Pettersson a nyolc közé jutásért!

66kg Lőrincz Tamás – Margaryan (francia) 16 közé jutásért

Tavaly már Tomi egyszer simán leverte az EB-n az örmény-franciát. Most is jól kezd ellene, nagyon agresszíven támad majd egy akna szerű válldobással odavágja ellenfelét és utána ki is tolja. 5 – 0. Tovább hajtja ellenfelét, meg is intik a franciát, lenti helyzetből emeléssel próbálkozik de a francia ráakaszt a lábára. 2 pont intés, így már 7 – 0 végül egy 2 pontos pörgetéssel fejezi be a meccset. Bravó Tomi!

130 kg Lám Bálint – Kayaalp (török) 8 közé jutásért

Hatalma bravúr lenne toronytól ha megverné a világ- és Európa-bajnok törököt, de erre elenyésző az esély. A török szokásához szerint kezd. Hajtja Bálintot, majd 4 pontért eldobja egy válldobással és tussoló helyzetben tartja, de torony kijön belőle. Bálint összekapja magát és próbálja hajtani a nála jóval alacsonyabb törököt, de nagyon erős az ellenfél. Nagy dulakodás további akció nélkül. Bízzunk a vigaszágban, szerintem a török bemegy a döntőbe, és akkor viszi magával a Bálintot.

80kg Bácsi Péter - Peterson (svéd) 8 közé jutásért

A svéd már jóval nehezebb ellenfélnek ígérkezik. Peti karberántásokkal operál, végig irányítja a meccset. Le is küldik a svédet passzivitásért. Gyönyörű felrugós emelés 4-0, még egybe beleáll, dobja 1 pontért, de azzal a lendülettel bele is fogja a svéd 5 -2. A második menet egy nagy rakkolást hozott, a svéd kitolja a zónából 5 – 3. Erre válaszul Peti is kitolja a svédet 6-3. Szép volt Pít, jöhet a litván!

66 kg Lőrincz – Kurak (orosz) 8 közé jutásért

Nagyon durván kezd az Európa-bajnok orosz, rettenetes iram. Tomi nehezen tud megállni előtte. Meg is intik, de lentről ügyesen kivédi az orosz támadását. Most Szöcsi próbál derékra támadni, de sajnos ő lép ki 0-1. A második menetben az oroszt intik. Tomi partelból fordított emeléssel próbálkozik. Gyönyörűen visszavágja, 2-1, majd ismét megcsinálja az áthúzást, de most 4 pontért, 6 -1. Megvan a meccs!!! Szenzációs volt Tomi! Az orosz kap a végén még 1 pontot, de az már senkit nem érdekel. Jöhet az örmény!

80 kg Bácsi – Kazakievics (litván) negyeddöntő

Peti okosan, taktikusan végig kontrolálva a meccset végül 4-0-ra (kitolás és intés) nyert nagy ellenfele, az Olimpiai bronzérmes litván ellen. Gyönyörű volt Bugs!!! Jöhet a lengyel, akin szerintem szintén át fog gázolni az eszméletlen formában birkózó magyar!!Hajráááá!!

66 kg Lőrincz-Harutunyan (örmény) negyeddöntő

Jól kezdődik, Tomi egyből majdnem leviszi karberántással ellenfelét, hoppá, fél percnél ezt már meg is teszi, 2-0, onnan egyből mellé ugrós emeléssel felhúzza és 4 pontért visszavágja. Ez hihetetlen, önkívületi állapotba bírkózik Tomi, egyszerűen nem lehet megállítani. Még a végén 6-4 re felzárkózik az örmény, de a továbbjutását nem veszélyezteti. Jöhet az Olimpiai bajnok iráni, aki tűz forró lesz!

80kg Bácsi – Michalik (lengyel) elődöntő

Úgy alakult a meccs, ahogy arra számítottam. Lehengerlő birkózással végül is rendkívül simán 10 -2 re verte a fiatal lengyel ellenfelét Bácsi. Eszméletlen birkózással Bácsi Péter világbajnoki döntős! A döntőben orosz ellenfél vár rá

66kg Lőrincz – Noroozi (irán) elődöntő

Sajnos nem indul jól a meccs, az iráni kitolja az elején a zónából, 1- 0, de Tomi beindul, rátesz egy lapáttal és egymás után 2 szer meg is intik az iránit, 1 -1. Leküldik az iránit, Tomi gyönyörűen mellé ugrik, felkapja. Neeeeeee, ezt nem hiszem el. Tomi kilép miközben el akarja dobni az iránit. 2-1 az iráni javára. Tomi elkezd rohanni az eredmény után és ez megbosszulja magát, 2-szer kitolja az iráni. 4-1, sajnos ez a meccs elment. Rettenetesen sajnálom. Szöcsi nagyon megérdemelte volna hogy bejusson a világbajnoki döntőbe. Szenzációsan birkózott egész nap. Bízom benne, hogy megszerzi a bronzot és ezzel első világbajnoki érmét.

130kg Lám – Nabi (észt) vigaszág

Közepes irammal kezdődik a mérkőzés. Először Bálintot küldik le parter pozícióba, de simán kivédekezi. Bálint rákapcsol és kőkeményen megindul. A világbajnok észt tiszta erőből hátrál. 2-szer meg is intik, 1-0. Sajnos az észt is észhez tér, összeszedi magát és irtózatos iramváltással kitolja 2-szer Bálintot. 2-1 . Úgy látom, Bálint teljesen elkészült erejével, még a végén meg is intik passzivitásért. 3-1. Azt kell mondjam, a végére sima győzelmet aratott az észt, így nem jut tovább Bálint, hozzá kell tenni, hogy Torony minden tőle telhetőt megtett, de ez most sajnos ennyire sikeredett, Halál csoportba húzott, innen reális továbblépési esélye nem nagyon volt. Rengeteget kell még erősödnie, de jó úton jár. 

Maradjatok még velünk, hátra van még Bácsi Peti döntője és Lőrincz Tomi bronzmérkőzése, szurkoljunk együtt!

Nick Diaz ismét bajban, ennek ellenére laza a rendőrségi fotón

2014.09.13. 14:39 td_axl

nick-diaz.jpg

Nick Diaz ismét a törvény szelével szemben vezetett, egészen pontosan vezetés közben tudatmódosító hatása alatt állt, ami ugye alkohol és drog is lehet. Na vajon melyik lehetett? Ezt kérdezték a rendőrök is tőle, mikor megállították Lodiban. Diaz nem működött velük együtt, ki akarta hányni a korábban fogyasztott cuccost, ráadásul a jogsija sem volt még érvényes korábbi felfüggesztése miatt. Szóval annyira nem állt fényesen a szénája, vagy a füve, ennek ellenére nagyon laza rendőrségi fotót nyomatott, alább láthatod. Egy éjjelt bent volt, de aztán kiengedték, majd a törvény malmai között őrlődik a dolog. Remélhetőleg ez az eset nem befolyásolja az Anderson Silva elleni januárra tervezett meccset! 

Newton gyönyörű KO-val védte meg Bellator félnehézsúlyú címét

2014.09.13. 14:20 td_axl

newton-beltran.jpg

Emanuel Newton hajnalban érkezett a Bellator ketrecébe, hogy a Végh Pumukli Attila ellen megszerzett félnehézsúlyú címét megvédje az UFC-veterán Joey Beltran ellen. Hogy ki ellen? Ezt a kérdés már mi is feltettük korábban, Rampage Jackson nyerte a félnehézsúlyú tornát, neki járt volna a lehetőség, de Jackson ezzel nem élt. Egyrészt Newtonnal spanok, másrészt ellene nem tud akkor pénzt keresni, mint mondjuk Tito ellen, akit azonban lestoppolt Bonnar. Szóval szép csendben a Newton vs Beltran bekúszott címmecssre, Newton meg megmutatta, hogy nem lucky punch volt részéről a King Mo ellen fordulós KO, ugyanis szinte lemásolva azt altatta hajnalban Beltrant. Merre tovább? Emanuel mégiscsak nyitott egy Rampage elleni meccsre, hát hogyne, ha csak nem tolják be neki ismét King Mo-t addig. 

UFC Fight Night 51: Bigfoot vs Arlovski mérlegelés

2014.09.13. 14:03 td_axl

silva-arlovski.jpg

Csak úgy jönnek futószalagon az UFN rendezvények, most épp a tesztoszteron szint miatt korábban eltiltott Bigfoot tér vissza az ismét UFC-ben vitézkedő - vagy valami olyasmi - Andrei Arlovski ellen. Már találkoztak 2010-ben a Strikeforce égisze alatt, akkor felejthető meccsen Silva pontozással nyert. Jön még az elnyűhetetlen Gleison Tibau is a cardban, szóval az ATT patinás nevekkel képviseli magát az est folyamán, és hát ne feledjük, hogy a Brazil főváros ad otthon a bulinak, a hangulatra nem lesz majd panasz valószínűleg. 

Kiss Balázs birkózó naplója #3: Ez vár a magyarokra szombaton a birkózó vébén

2014.09.12. 21:20 td_axl

kiss balazs.jpg

taskenti birkózó-világbajnokság pénteki versenynapjától kezdődően lépnek a küzdőtérre a kötöttfogású magyar birkózók, melynek apropóján Kiss Balázs világbajnok magyar birkózó értékel és blogol oldalunkon a történésekről. Balu a szombati meccsekre való sorsolást követően blogolt, itt olvashatod, szerinte mi vár a magyar birkózókra holnap.

kotottfogásu-csapat.jpg

 

66kg Lőrincz Tamás

A 66 kg-ban Lőrincz Tamás a felső ágra sorsolt. Ennek ellenére kaphatott volna könnyebb ágat is. Nem lesz egyszerű, nokedli meccse egy sem lesz. Olimpiai ezüstérmesünk a 38 fős mezőnyben a francia Eb-bronzérmes Margaryan ellen kezd a 16 közé jutásért, ahol ha nyer, minden bizonnyal az idei év 66 kg-os orosz EB-bajnok Adam Kurak lesz az ellenfél. A négy közé jutásért várhatóan az örmény (korábban orosz színeket képviselt) Harutyunyan vagy a török Yüksel következhet majd. Az elődöntőre a legnagyobb esélye a világ- és olimpiai bajnok iráni Noroozinak és talán a német Európa-bajnok Stäblernek van!

80kg Bácsi Péter

Petinek viszonylag elég jó a sorsolása,kaphatott volna sokkal rosszabbat is. De nem elég a jó sorsolás azzal élni is kell!! A tadzsik Rofijev ellen kezd, aki ellen ha hozza a kötelezőt, következhet minden bizonnyal a svéd Pettersson! A folytatásban az ellenfél sorsa várhatóan a két olimpiai bronz érmes, a litván Kazakevic és az azeri Ahmadov között dől el. Ennek a győztesével negyeddöntőzhet Peti!

 

130 kg Lám Bálint

Torony sajnos kőkeményen belehúzott.Innen szinte kilátástalan tartom a továbbjutást.A 23 fős mezőnyben Lám ellenfele a nyolc közé jutásért a török Eb és vb-győztes, olimpiai bronzérmes Riza Kayaalp lesz. A folytatásban várhatóan a világbajnok észt, Heiki Nabi jön, majd a döntőbe jutásért amerikai, dél-koreai, kínai és bolgár négyesből érkezhet valaki.Ha kikapna a töröktől ami elég valószínű akkor ha bemegy a török a döntőbe….akkor meg azt Észt következne….nagyon nehéz dolga lesz!

Dana White: Ha GSP úgy akarja, azonnal mehetne a címért

2014.09.12. 21:05 td_titusz

7744275-750x340-1404135538.jpg

Az UFC.com-on heti rendszerességgel megjelenik egy interjú Dana White-tal, melyben az MMA világának aktualitásait feszegetik. A műsor címe, „The Download”. Sok mindenről szó eset Eddie Alvereztől Jon Jonesig, és mint a címben olvashattátok, GSP is kapott pár sort. Bár a korábbi váltósúlyú királyról továbbra sem tudjuk, hogy végleg szögre akasztotta-e a kesztyűt, vagy csak pihen egyet, egy biztos, ha visszatér azzal küzd meg, akivel csak akar.

Dana White: „Ha GSP visszajönne elég nehéz lenne megtagadni tőle, hogy egyből a címért menjen, értitek nem? GSP azt csinál amit csak akar. Ha visszajön, és az övért akar menni, akkor az övért fog küzdeni. Azt csinál, amit csak szeretne.”

Érdekesen hangzik, főleg annak tükrében, hogy St-Pierre edzője, Firas Zahabi azt mondta, hogy véleménye szerint a korábbi bajnok 2015-ben visszatér:

Személyes véleményem, hogy még mindig rengeteg küzdőszellem maradt benne. Azt hiszem, hogy 34 éves koráig nem igazán fog újra formába lendülni. Szerintem van benne még néhány meccs, de nem akarok helyette nyilatkozni. Lehet, hogy visszavonul, és akkor sem okolhatjuk őt semmiért”.

Egy biztos, sokan látnák ismét az Oktagonban a kanadai harcost, reméljük, ha valóban visszatér, azt a régi formájában teszi, mármint a régi régi formájában, és ismét lehengerlő győzelmekkel fog szórakoztatni minket. Azonban lábjegyzetként érdemes megjegyezni, hogy Dana White mindenek előtt figyelembe veszi, hogy a harcos karrierje ne befolyásolja egészségi állapotát, és jó példa erre a kopasz barátja, Chuck Liddell. Liddell lehengerlő harcos volt, de amikor sorra kapta a kiütéseket, barátja és főnöke közölte, hogy jobb lenne visszavonulót fújni. GSP jelenleg térdműtétjéből lábadozik, és vélhetően októberben kezdheti meg MMA edzéseit. 

Jon Jones népszerűségéről

Joe Rogan mindenhol a címlapra került azon kijelentésével, hogy véleménye szerint Jon Jones sokkal népszerűbb harcos lenne, ha fehér bőrrel született volna. Rogan nem érti, hogy Jones miért nem sokkal népszerűbb az eredményei tükrében. Joe egyetlen PPV mérkőzését sem szalasztaná el, és így adott hangot csodálkozásának, hogy vajon ebben mennyi rasszizmus lehet.

jon-jones.jpg

Whitenak más álláspontja van:

„Ki mondta, hogy Jones nem népszerű? Amennyire az üzlet engedi, Jones nagyon népszerű. Szerintem Joe arra gondolt, hogy miért nem egy kimondott szupersztár a srác. Tehetséges, két testvére NFL játékos, és így tovább. Semmi kétség, hogy Jonnak voltak ballépései mióta bajnok, de azt nem mondanám, hogy nem népszerű."

 Rogan kijelentése után twitteren magyarázta a bizonyítványt:

„Azt mondtam, hogy eltűnödöm, hogy ebből mennyi lehet a rasszizmus. Kulcsszavak: CSODÁLKOZOM ÉS ELTŰNŐDÖM. Én nem azt mondtam, hogy Jones nem népszerű, mert aki nem szereti az rasszista. Ez egy téma, amit meg kell beszélni és vitatni. Ennyi.”

Dana White szerint ehhez semmi köze a bőrszínhez:

„Mike Tyson és Muhammad Ali is fekete. Lebron James is fekete. Rengeteg srác van, aki fekete és az emberek imádják. Vannak, akik nem. De emberi lények vagyunk. Vannak, akik szeretni fognak, vannak, akik nem. Én fehér vagyok, sokan szeretnek, de sokan nem.”

Eddie Alvarez bemutatkozása a ranglistán

Eddia Alvarez nem vesztegette az időt, és egyből a könnyűsúly elitjébe ugrik fejest, hiszen Donald „Cowboy” Cerrone ellen fog megküzdeni az UFC 178-on, szeptember 27-én. A 30 éves harcos a 14. helyen debütált a z UFC ranglistán, melyet sokan nem hagytak szó nélkül. Véleményük szerint Alvarez sokkal nagyobb név ennél. Dana is meglepődött:

„Mi a pi**a, nem is tudtam. Szerintem is kicsit alacsony, de tudjátok mit? Ez egy elég rossz helyzet Eddienek. Véleményem szerint karrierje legjobb éveiből vesztegetett el időt, mert ahol volt, ott nem foglalkoztak vele. Már csak hetek választanak el attól, hogy megtudjuk hova is tartozik.

Imádom Cowboy Cerrone-t, egyike a kedvenc bunyósaimnak. Eddia Alvarez évek óta erre a lehetőségre várt, és végre ideért. Szerintem jó kis meccs lesz. Eddie-t tenném esélytelenebbnek, mert elég nehéz dolgokon ment keresztül, és Cowboy ellen megy, akinek nagyon fut most a szekér. Cerrone mentálisan, érzelmileg, és fizikailag is ott van, szóval komoly meccs lesz. Sok mindent meg fog válaszolni.”

alvarez.jpg

Szóval GSP kapcsán továbbra is egy hírre várunk, hogy mi fog történni vele, míg Jon Jones 2015 januárjában öregbítheti hírnevét. Eddie Alvarez sok huzavonán ment keresztül, hogy bekerüljön a legnagyobb szervezethez, kérdés, hogy nem-e jár majd úgy, mint Hector Lombard, aki nagy várakozásokkal és elvárásokkal ékezett, de nagy csalódást okozott.