TOTALDAMAGE Hírlevél

TOTALDAMAGE cuccok

td_cikk_sapka_banner_odaldoboz.gif

Facebook

Scitec POW3RD! 2.0

Írj nekünk!

kapcsolat.jpg

Utolsó kommentek

Nem fog súlycsoportot váltani Barao

2014.09.02. 11:14 td_hriczuakos

UFC_Barao_AL-22.jpg

Az UFC 177 mérlegelés előtt lett rosszul a korábbi bajnok, Renan Barao, akinek így ugrott a visszavágó mérkőzése TJ Dillashaw ellen. A főmeccsre így Joe Soto ugrott be, és tisztes helytállást mutatott, egészen az 5-ik menetig tartotta magát, akkor viszont TJ ismét egy bődületes fejrúgással kezdte meg a pusztítást. White nem örült neki, hogy Renan órákkal a gála előtt kiesett, TJ meg folyton hangoztatta, hogy a rosszullét csupán egy ürügy volt Barao számára, hogy elkerülje az újabb vereséget. Andre Pederneiras, a Team Nova União csapatának vezetője, és Barao edzője a napokban úgy nyilatkozott, hogy a szerencsétlen incidens ellenére Renan nem megy egy súlycsoporttal feljebb, hanem továbbra is marad a 135 fontos mezőnyben. A korábbi bajnok 10-12 alkalommal fogyasztott már ebbe a súlyba, és sosem volt gond azelőtt. Renan fizikai sérülést nem szedett össze, viszont nagyon letört, mivel keményen készült az összecsapásra, amely végül nem valósult meg. Még mindig csak 27 éves, vagyis bőven van ideje ebben a sportban, ráadásul az elmúlt időszakban a kelleténél többször volt aktív, ami Pederneiras szerint szintén döntő faktor volt az első mérkőzés alkalmával.

H.Ákos

Dana: Greg Jackson, mit csinálsz ember?

2014.09.01. 19:34 td_hriczuakos

hi-res-8039506_crop_exact.jpg

Nyilván értesültél már róla, hogy Jones sérülésében nagy szerepet játszott az, hogy Overeem volt a bajnok edzőtársa. Egyik edzésükön Jon térde felmondta a szolgálatot, pont akkor, amikor a holland csapattárs volt a soros. Ennek következménye, hogy „Bones” legközelebb a jövő év elején térhet vissza, Cormier és Gustafsson pedig várakozó állásponton lesz addig, hacsak a kopasz be nem szervez nekik egy összecsapást. White amúgy tiszta ideg lett, amikor meghallotta, hogy Jones megsérült, pláne akkor, amikor azt is megtudta, hogy miért.

Dana szerint Greg Jackson óriási f*szságot csinált, amikor hagyta, hogy Jones és Overeem egymás ellen meccseljen, hiszen alapvetően mindketten más stílust képviselnek. Ráadásul Cormier fizikálisan nincs akkor darab, mint a holland, vagyis elvileg könnyen lehetett volna DC-hez hasonló edzőpartnert találni. White már éppen emelte volna a telefonját, hogy felhívja Greg Jackson-t, és megkérdezze tőle, hogy mégis mit csinál, miként végzi a munkáját, ám végül mégsem tette meg, helyette lenyugtatta magát. A továbbiakat tudjuk, a Jones vs Cormier 2015 januárjában jön majd, már ha addig Alistair nem gondolja úgy, hogy nyomatna ismét egy kemény felkészülést Jones-szal.

H.Ákos

Bellator: UFC és TUF veterán került a csapatba

2014.09.01. 18:34 td_hriczuakos

Stephan-Bonnar-Feature-940x626.jpg

Tito Ortiz aktivizálta magát jelenlegi kenyéradójánál, és elintézte, hogy a korábban TUF 1-ben, majd az UFC-ben is megfordult Stephan Bonnar odakanyarintsa nevét egy Bellator szerződésre. Furcsa volt ez nekem, függetlenül attól, hogy Rebney távozása és Coker kinevezése után enyhült a két szervezet közti kapcsolat, megnyílt az átjáró, de Bonnar annak idején jó kapcsolatot ápolt a kopasszal, és saját döntése volt a visszavonulása. Most pedig azzal indokolta döntését, hogy szét kell rúgnia Ortiz hátsóját, melyet törvényesen csak úgy tehet meg, ha a Bellator-ba igazol. Dana meg nem haragszik rá, sőt, reméli a főnök, hogy Tito most megkapja a magáét, nem hiába váltak el útjaik nehezen egymástól. Bonnar szerint Tito vírusként fertőzi meg az MMA világát, ő viszont megtisztítja az embereket ettől a kórokozótól. Coker ugyan elengedett néhány embert a roster-ből (számunkra sajnálatos, hogy a listán Pumukli is szerepelt), de kétségtelen, hogy a nagy nevek húzóemberként messzire tolhatják a Rebney uralkodása idején léket kapott csónakot.

H.Ákos

Aldo: Megint le fogom győzni Mendes-t

2014.08.31. 17:10 td_hriczuakos

josé-aldo.jpg

A Team Alpha Male és a Team Nova União közötti házi háború hamarosan folytatódik, amikor José Aldo másodjára teszi kockára bajnoki címét Chad Mendes ellen. A két harcos 2012-ben találkozott egymással legutóbb, akkor Aldo 1 menetet engedélyezett Mendes-nek, majd egy kemény térdes után már rohant is a tomboló brazil rajongók közé. Mendes veresége után ismét felkapaszkodott a ranglétrára, miután impozáns győzelmi sorozatot rakott össze, közben meg cukkolni kezdte a bajnokot. Aldo korábban elmondta, hogy felspannolva érkezik majd a mérkőzésre, és esélyt sem ad majd Chad-nek. Íme egy hasonló nyilatkozat a braziltól:

„Nem hiszem, hogy le tud majd vinni a földre, de azért remélem, hogy megpróbálja. Valójában ez az egyetlen esélye, nem sok választása van. Számára a birkózás a legnagyobb erősség, de engem nehéz levinni, úgyhogy állva kell majd harcolnia ellenem.”

„Még ha a kettőnk ügye személyes is, vagy sem, nekem ezzel egyáltalán nincs problémám. Csupán menni fogok előre, ismét le fogom őt győzni, csak ez számít.”

H.Ákos

UFC 177: Dillashaw vs Soto eredmények és videók

2014.08.31. 11:16 td_hriczuakos

177-poster.jpg

Hajnalban lezavarták az UFC 177: Dillashaw vs Soto gálát, mely Barao kiesésével számomra érdektelenné vált egy picit. A mérkőzések eredményeit itt találod, a videókat pedig itt tudod visszanézni. Jó szórakozást!

H.Ákos

Hiába a Bisping féle kampány, Machida vs Rockhold következik

2014.08.30. 14:01 td_titusz

d26c412ff04475398297485a51c84d8f_crop_north.jpg

Úgy néz ki, hogy lassan tisztán láthatunk az UFC középsúlyú mezőnyében. Michael Bisping visszatért győzelmi szériájához, amikor is egy komoly teljesítményt mutatva kiütötte a macaui gálán Cung Le-t, a negyedik menetben. Bisping nem volt rest, azonnal kihívta az ötödik helyezett Luke Rockholdot.

Talán kevesen tudják, de a két harcosnak van némi múltja egymással, amikor is egy régebbi sparringra hivatkozva Bisping azt mondta, hogy ő a nem hivatalos Strikeforce bajnok. A tűz újra felgyulladt, és a két fél ismét elkezdett üzengetni egymásnak, amiből is sokan azt gondolták, hogy a 3. helyezett Machida parkolópályára kerül és az angol megkapja régi "álmát".

Azonban az UFC-t nem abból a fából faragták (najó, néha igen), hogy a harcosok kénye kedve szerint szervezzenek meccseket, és Dana White bejelentette, hogy továbbra is Machida ellen megy Rockhold, méghozzá idén, feltehetően Brazíliában. A "kopasz" szavai:

"Továbbra is a Rockhold-Machida van tervben Brazíliában. Ez az, amit össze akarunk hozni. Bármi meglehet. Bisping a nyolcadik helyezett, Rockhold az ötödik. Előbb utóbb találkozni fognak, de Rockholdnak előbb ott van Machida."

Kis történelem: Luke Rockhold idén könnyedén keresztülsétált Costa Philippoun és Tim Boetschen, és egy Machida elleni impozáns teljesítmény, egy győzelem sokat dobhat ázsióján, és egy-kettőre a kihívói pozícióban találhatja magát.

Másik oldalról meg kell említeni, hogy Bisping meggyőzően gázolt keresztül Cung Le-n, de a sztorihoz hozzátartozik, hogy Le 42 éves, és egy hosszú kihagyás után tért vissza, így nem lehet tudni, hogy valóban mennyi potenciál maradt az benne. Emlékeztetőül, a "The Count" becenevet viselő bunyós visszatérése előtt egy gyenge teljesítményt mutatva kikapott Tim Kennedy ellen, aki birkózásával könnyedén kipontozta az angolt.

Machida kapcsán érdemes megemlíteni, hogy legutóbb egy nagyon szoros küzdelemben maradt alul a jelenleg regnáló bajnok, Chris Weidman ellen.

Amennyiben Rockhold legyőzi Machidát, és Weidman is elbukik Belfort ellen, akkor egy nagy álma válhat valóra: egy visszavágó Belfort ellen.

Egy biztos, kezd alakulni a rangsor a létrán, nemsokára itt a Mousasi - Souza összecsapás, ott is sok minden eldőlhet. Szerintetek ki fog legközelebb menni a címért?

UFC 177: Dillashaw vs Barao 2 mérlegelés

2014.08.30. 08:54 td_hriczuakos

177-poster.jpg

Hajnalban lehozták az UFC 177 mérlegelését, ahol 2 harcos kivételével senkinek nem nagyon akadtak gondjai a fogyasztással. Voltak itt kőkemény farkasszemek, merész ruhaköltemény, és a végén jött a csattanó: Dillashaw ellenfele az eredetileg prelim card-ban küzdő Joe Soto lesz, Barao elvileg kórházba került, állítólag fogyasztás közben lett rosszul. TJ szerint a brazil nem akarja ezt már, leginkább a csapata erőltette rá Renan-ra mindig is a visszavágót. És hogy így is izgalmas lesz-e ez a gála? Majd kiderül. Alább a mérlegelés.

H.Ákos

Weidman: Bisping nem érdemli meg, hogy címmeccset kapjon

2014.08.29. 17:26 td_hriczuakos

Chris-Weidman-via-Chris-Weidman-via-facebook-630x600.jpg

Az UFC középsúlyú bajnoka, Chris Weidman az UFC Tonight című műsor vendége volt, ahol többek között arról is megkérdezték, mit szól Bisping legutóbbi brutális győzelméhez:

„Szerintem Machida keményebb harcos, mint Bisping. Michael egy Kennedy elleni nehéz meccsből érkezett, aztán szétszedte Cung Le-t, aki viszont hosszú ideig inaktív volt. Nem érdemli meg, hogy bajnoki címmérkőzés közelében legyen.”

Erről alighanem más véleményen van az angol, aki hetek, sőt, talán hónapok óta kölcsönös adok-kapokban van Luke Rockhold-dal, egyelőre azonban még csak verbális formában. Komolyan feszegetik a határt a fiúk, aminek az lehet a vége, hogy összerakják őket, és még kihívói pozíciót is beígérhetnek nekik. Chris pedig Belfort-ra fókuszálhat legközelebb, aki ellen az év végén találkozik majd, bár a bajnok és csapata azon a véleményen vannak, hogy ennyi idő is kevés Vitor-nak, hogy visszatöltsön a betiltott TRT-kúra után. Weidman már beszélt egy Jones elleni meccsről is, de azért lesz még neki dolga középsúlyban, ahol Mousasi vagy épp Jacaré is komoly veszélyt jelenthet rá.

H.Ákos

MMA Motivation Highlights

2014.08.29. 12:50 td_hriczuakos

És neked milyen motivációra van szükséged?

H.Ákos

Hamarosan visszavonul Minotauro Nogueira

2014.08.29. 11:50 td_hriczuakos

274001_Papel-de-Parede-Minotauro-Nogueira_2048x1536.jpg

2 mérkőzés maradt hátra Big Nog szerződéséből, aki lehet, hogy már a jövő évben ezzel be is fejezi legendás karrierjét. Erről az Ag Fight csapatával beszélgetett, ahol elmondta, hogy ideje nagy részét most az öccsével közösen vezetett edzőtermek működtetése teszi ki. Véleménye szerint a teste már csak 1 évet bír ebben a sportban, aztán a helyes lépést kell megtenni, vagyis szögre akasztani a kesztyűt. Bár a brazil drukkerek rendkívül kritikusak vele kapcsolatban, mindenképp kitöltené a szerződését, hogy elhallgatassa a kétkedőket, és 2 győzelemmel zárja le nem mindennapi pályafutását. Nem érti, hogyha Randy Couture 2 verességgel a háta mögött hős lehetett Amerikában, akkor rá miért verik a port a brazilok, amely egyébként a sportolókra is rossz hatással van.

H.Ákos

Rumble Johnson: Felmegyek nehézsúlyba, és kiütöm Overeem-et

2014.08.28. 09:42 td_hriczuakos

Anthony-Rumble-Johnson.jpg

Nem zajlott le zökkenőmentesen Alistair Overeem csapatváltása, miután a napfényes Floridát maga mögött hagyva úgy döntött, hogy inkább Új-Mexikó felé veszi az irányt. Hallani lehetett olyan pletykákat, hogy a Blackzilians háza táján a holland harcos nem bánt épp kesztyűs kézzel edzőpartnereivel, aminek jó néhányan megitták a levét. Most pedig elvileg Jones sérüléséhez is köze van The Reem-nek, aki majdnem Arlovski soron következő fellépését is elintézte, de a képek tanulsága alapján nincs harag a felek között. Viszont Boca Raton-ban néhányan nem felejtenek, köztük Rumble Johnson sem, aki meglepő kijelentést tett korábbi csapattársával kapcsolatban:

„Ha Joe Silva felhívott volna, és felajánlotta volna ezt a meccset, akkor elfogadtam volna az ajánlatot, mindenféle hezitálás nélkül. És nem csupán azért, mert egyébként is nehézsúlyban képzelem el a hosszú távú karrieremet. De mielőtt visszavonulnék – amit egyébként nem mostanában tervezek – szeretnék néhányszor nehézsúlyúként harcolni.”

 

„És most, Alistair Overeem lenne a tökéletes ember. Nagyon szeretném kiütné őt, méghozzá egy hatalmas mosollyal az arcomon.”

H.Ákos

McGregor: Új király van a városban

2014.08.28. 09:42 td_hriczuakos

ConorMcGregor.jpg

Az ír bunyós, Conor McGregor sosem csinált titkot abból, hogy kellő magabiztossággal rendelkezik, melyet mérkőzéseire is igyekszik átmenteni. Eddig az UFC is vevő erre a politikára, ráadásul Conor elintézte a kopaszéknak, hogy Írországba jó néhányszor ellátogassanak, nem csupán a bevétel, de a hangulat miatt is. Soron következő mérkőzése Dustin Poirier ellen lesz, a bukik pedig McGregor-t tartják a találkozó esélyesének. Conor nemrégiben nyilatkozott a pehelysúlyú mezőnyről, és a Poirier elleni mérkőzéséről is:

„Vannak azok a pehelysúlyú bunyósok, akik csak rinyálnak, mint a kislányok, arról hogy: miért kaptam főmeccset a saját hazámban? Miért küzdhet az év legnagyobb gáláján? Ami engem illet, az év 365 napján mindig formában vagyok, 0-24-ben, és ezt meg is szoktam mutatni a mérkőzéseimen. Nem fagyok le, csak megyek előre és elrendezem az embereket. Ismerem magam, és tudom, hogy ki a király. Mert új király van a városban.”

 

„Nincs semmi bajom Dustin-nal, rendes srác, egy kisvárosból jött, de semmit nem tud majd tenni ellenem. Csúnya este elé néz majd, és amikor arra tér magához, hogy az orra teljesen elferdült az arcán, akkor majd rájön, hogy én egy magasabb színvonalat képviselek.”

H.Ákos

TUF 20 promo

2014.08.28. 09:42 td_hriczuakos

Pettis és Melendez irányítása alatt jön a The Ultimate Fighter 20-ik évada, mely a korábbi szezonokhoz képest csak női versenyzőket foglalkoztat majd. Szerencsénk van, mivel Dana nem követte el ugyanazt a hibát, hogy a szériát a Fight Pass rendszeren keresztül sugározzák, így szokásosan jön majd a FOX csatornán az amazonok viadala. Alább láthatod a műsor promóját, ütős cucc lett, mint mindig.

H.Ákos

Bellator: Mayhem Miller is az érkezők táborát gyarapíthatja

2014.08.27. 12:45 td_hriczuakos

jason-miller.jpg

Persze csakis abban az esetben, ha minden sínen megy a magánéletével kapcsolatban. Legalábbis így nyilatkozott Scott Coker, a Bellator új fejese, aki már eddig is impozáns harcosokat szerződtetett a szervezetbe, de ezen törekvései folytatódnak, és Mayhem is kiköthet a roster-ben. Coker szerint Miller fantasztikus harcos, de fejben nincs minden rendben nála, és amíg ezeken a dolgokon nem tud változtatni, addig felesleges egy esetleges szerződésről beszélni. Mayhem rövid karriert futott be az UFC-ben, 2 vereséget követően repült a kopaszéktól, meg aztán úgy hírlik, hogy nem is voltak túlságosan jó viszonyban egymással. Kirúgását követően Miller szembekerült a törvénnyel is, valamint sérülést is beszedett, és bár korábban hangoztatta, hogy kész visszatérni, nem igazán kapkodtak érte még a kisebb szervezetek sem. A tornarendszer eltörlésével könnyen odaérhetne Shlemenko elé Mayhem, mert azért van még benne fantázia, a trash talk meg elég lehet arra, hogy kilobbizzon magának egy címmeccset, akárcsak Sonnen tette azt nem is egy alkalommal.

H.Ákos

Ezért vonult vissza Krzysztof Soszynski

2014.08.27. 12:44 td_hriczuakos

07_Soszynski_Pokrajac_05.jpg

Amennyiben megnézted a TUF 8-ik évadát, vagy a 2008-as évtől követed az UFC-t, akkor biztosan ismerős lehet számodra Krzysztof Soszynski. A kanadai-lengyel harcos 9 meccset nyomott le az UFC-ben, felemás mérleggel, de olyan neveket is le tudott győzni, mint pl. Brian Stann vagy Stephan Bonnar. Krzysztof 2011 decemberében lépett be utoljára az Oktagonba, ahol kiütéses vereséget szenvedett a horvát Igor Pokrajac ellenében. Soszynski nemrégiben az Inside MMA műsorának vendége volt, ott beszélt többek között visszavonulásának okairól. A Pokrajac elleni veresége után az agya kb. 40 percig nem ébredt fel, szinte semmire nem emlékszik abból az időszakból.

Csináltak vele egy interjút a találkozó után, de erről sem maradtak emlékei, később jött rá, miután visszanéztek a felvételeket, hogy mi is történt valójában. Edzés közben is előfordult vele, hogy komolyabb ütéseket szedett be, majd az egyik ilyen történés után az agya azt mondta: elég, ne legyen folytatás. Azóta Krzysztof állapota nem lett jobb, de rosszabb sem, ugyanakkor még mindig érzi néha a sport következményeit. Manapság filmes karrierjét egyengeti, szerepelt többek között a Maflás című vígjátékban is, Bas Rutten és Mark DellaGrotte oldalán.

H.Ákos

UFC 177: Dillashaw vs Barao 2 Countdown

2014.08.27. 12:44 td_hriczuakos

177-poster.jpg

Az UFC jó szokásához híven ismét elhozta visszaszámlálós videóját a hétvégi UFC 177 gáláról. Ebben az epizódban a Dillashaw vs Barao 2, valamint a Castillo vs Ferguson meccsekhez kapsz egy kis ízelítőt. Jó szórakozást kívánunk!

H.Ákos

Végh "Pumukli" Attila kikerült a Bellator keretéből

2014.08.26. 12:08 td_Emree

1378650_attila-vegh-zapasenie-crop.jpg

Nem tudom ki, hogy ébredt ma reggel, de én elég nehézkesen. Aztán meg is bántam a korai kelést, amint robbant a hír, Végh „Pumukli” Attilát a Bellator FC torna győztesét, és korábbi félnehézsúlyú bajnokát menesztette Scott Coker a szervezet új igazgatója, több más harcossal egyetemben.

A hírt az mmajunkie.com robbantotta és a Bellator is megerősítette. Ha felnéztek az oldalukra a harcosok közt már nem találjátok meg Pumuklit. A harcosok többsége – összesen 13 embert tett lapátra Coker – nem muzsikált túl fényesen mostanában, azonban nem egy van köztük, akinek a teljesítménye nem indokolja ezt a lépést. A Bellator nem is tett közzé hivatalos indoklást az ügyben.

Pumukli 2012-ben megnyerte a Bellator félnehézsúlyú tornáját, ahol a döntőben kiütéssel diadalmaskodott Travis Wiuff felett. Christian M’Pumbutól tavaly februárban szerezte meg a Bellator félnehézsúlyú övét. Az övet idén márciusig birtokolta, amikor is egy megosztott pontozásos vereséget követően elvesztette azt, Emanuel Newton ellen. Newtont még a félhenézsúlyú tornán megosztott pontozással győzte le korábban. Kettejük második csatája igen véleményesre sikeredett, maga Newton sem értette, hogyan hozhatták ki őt győztesnek. A sherdog.com a legutóbbi félnehézsúlyú ranglistájában is megemlítette Attilát közvetlenül a Top 10 után, emellett nemrég írtak alá vele egy új szerződést, ezek fényében a történtek eléggé érthetetlenek.

Ahogy írtam nem csak Attila neve az egyetlen a listán, akinek a kirúgása fejtörésre ad okot. Des Green öt alkalommal küzdött a Bellator égisze alatt, és beverekedte magát a tízedik évad pehelysúlyú döntőjébe.

Shahbulat Shamhalaev szintén pehelysúlyú és szintén ötször küzdött a Bellatorban. Megnyerte a hetedik évad pehelysúlyú tornáját. A lista még ezeket a neveket tartalmazza:

Bryan Baker, Mighty MoSiglia, Mark Godbeer, Justin Torrey, Egidijus Valavicius, Sergio Junior, Rodney Wallace, Ron Sparks, Patrick Cenoble, Austen Heidlage

Pumukli korábban azt nyilatkozta, hogy a cél az UFC, és nem akar Rampaggel, vagy Tito Ortizzal bunyózni, de egy Emanuel Newton elleni trilógia kedvére való lenne.

Mielőtt, azonban csakis az árnyoldalát látnánk a történteknek, vegyük figyelembe, hogy ez akár egy lehetőség is lehet. Coker korábban a Strikeforce igazgatója volt, ami a UFC-nél kötött ki. Mostani Bellatoros kinevezése körül is voltak, olyan pletykák, hogy ő az UFC trójai falova, amivel igyekeznek a szervezetet magukba olvasztani, megszerezve a legjobb harcosokat és ezzel lényegében egyeduralkodóvá válni az amerikai piacon.

Egyelőre nem lehet tudni, mi lesz Pumukli sorsa, de reméljük a legjobbakat, az ő tehetségével nem lehet gond új szervezetet találni magának. A fejleményekről, amint lesznek, természetesen azonnal beszámolunk.