TOTALDAMAGE Hírlevél

TOTALDAMAGE cuccok

td_cikk_sapka_banner_odaldoboz.gif

Facebook

Scitec POW3RD! 2.0

Írj nekünk!

kapcsolat.jpg

Utolsó kommentek

The Cage előtt: TD_Fruska is ketrecbe lép Pápán

2014.09.30. 20:24 td_fruska

 fruzsi.jpg

Október 11-én lehetőséget kaptam az MMA Premium Liga pápai The Cage gáláján a második női négyestornájában is részt venni. Az első körben, idén áprilisban az elődöntőben megosztott pontozással maradtam alul Rácz Irénnel szemben egy döntetlen közeli mérközésen. Nagyon várom már ezt a gálát, nem hiszek a véletlenekben, ennek így kellett alakulnia. A miértjére majd úgyis fény derül a ketrecben.

fruzsi.gif

A felkészülésem most élesedik igazán, eredetileg nem kalkuláltam ezzel a megmérettetéssel, de edzésben vagyok így nem hiszem, hogy gond lesz a formával. Vigyázok magamra, hogy most ne jöjjön közbe betegség vagy sérülés, nagyon motivál a novemberi szuperdöntő és az esetleges bajnoki öv megszerzésének lehetősége, de egyelőre a soron következő mérkőzésre összpontosítok, ami számomra egy revans fight lesz. Vincze Lilla lesz az ellenfelem.

Soltész Laci: Egyik legnehezebb ellenfelemre készülök

2014.09.30. 20:03 td_axl

Soltész Laci az október 18-én megrendezésre kerülő moszkvai Octagon FS gálán, a helyi csapat, a Fight Nights Team harcosával, az eddig veretlen, a Piranha becenévre hallgató Marif Pirajevvel ütközik majd. A 22 éves, 175 cm magas, 77 kilogrammos orosz srác 2011-ben kezdte MMA-karrierjét, eddig 9 mérkőzést vívott, mérlege: 8 győzelem, egy döntetlen, szóval kemény kihívásnak tekinthető előzetesen. Laci értékelt a meccset megelőzően:

A Piranha előző küzdelme Luiz Cado Simon ellen

Az utolsó három meccsét láttam Pirajevnek – kezdte Laci. – A régebbi bunyóival nem foglalkoztam, mert úgy is az számít, mostanában mit nyújtott. Mint azt az eredményei mutatják, kitűnő mérleggel rendelkezik, orosz, német, brazil nemzetiségű sportolók szerepelnek legyőzöttjei között. Mindenképpen a legnehezebb ellenfeleim közé sorolhatom majd Pirajevet, ha létrejön a mérkőzés, de nem hiszem, hogy erősebb lenne annál a Damir Dado Mihajlovicsnál, akivel Szerbiában meccseltem. 


A videók alapján nagyon komplex tudással rendelkezik Pirajev, ám mégis a földharcot mondanám fő erősségnek. Állva is jó, folyamatosan üt, rúg, szóval nem lesz könnyű ellenfél. Fiatal, mindössze 22 éves, a nagyobb rutin mellettem szólhat.  Valószínű, hogy ő a 77 kilogrammos kategóriát nem tudja úgy „kitölteni”, mint én. A fizikai felkészültség sokat nyomhat a latban, ha eljutunk a harmadik öt percig. Persze, ahogy az lenni szokott, úgy is a ketrecben derülnek ki a dolgok. 

Soltész Laci nem csak fizikálisan van kitűnő formában, de az eddig erősségét jelentő földharc mellett állásból is egyre magabiztosabb, köszönhetően a Hosszú Ferivel folytatott közös tréningeknek. 

Úgy érzem, sokat fejlődtem állóbunyóban, de hogy igazán mennyit, azt majd a moszkvai küzdelemben lemérhetem. 

forrás: hungarianpitbullfighters.hu

Ben "The Smooth" Henderson felmegy váltósúlyba

2014.09.30. 09:10 td_titusz

012314-10-UFC-Benson-Henderson-OB-PI.jpg

Benson Hendersont – aki korábban a WEC és az UFC könnyűsúlyú bajnoka volt – legutoljára Raphael dos Anjos ellen láthattuk küzdeni, amikor is kiütéses vereséget szenvedett. Ezzel legutóbbi négy meccséből a második olyan vereséget könyvelhette el, ami idő előtt ért véget.

A korábban „Anderson Silva-i” magasságokról ábrándozó Bensonnak eljött az idő, hogy leüljön, és elgondolkodjon arról, hogy milyen irányban is szeretné folytatni karrierjét. A jelenlegi bajnoktól, Anthony Pettissel eddig kétszer mérkőzött, mindkétszer kikapott, így nem tűnik csábítónak ismét kiállni „Showtime”-al. Ben jelenleg 4-dik helyen van rangsorolva a könnyűsúlyú divízióban. Az esetleges revansról szőtt álmait szertefoszlatta dos Anjos-tól elszenvedett veresége, továbbá a súlycsoport tele van fiatal, tehetséges harcosokkal, így Henderson kikerült a bajnoki öv közeli körből.

Korábban már lehetett arról hallani, hogy Benson tervezi váltását a 170 fontos, váltósúlyú mezőnybe (igaz, akkor úgy képzelte el, hogy könnyűsúlyú övét többször is megvédi, úgymond kitisztítja a mezőnyt, majd kihívja a regnáló váltósúlyú bajnokot, George St. Pierre-t), és úgy néz ki, hogy egyedül ez az opció volt elfogadható számára. Az UFC Tonight műsora arról számolt be, hogy Benson Henderson még egy mérkőzést szeretne könnyűsúlyban vívni, onnantól a 170 fontos csoportot tekintené otthonának. Elmondása alapján sokkal egyszerűbb lenne ebben a súlyban harcolni, mert a 155 fonthoz rengeteget kellett fogyasztania.

benson-henderson.jpg

Az jól látható volt, hogy ő volt a legnagyobb, és legerőssebb könnyűsúlyú harcos az UFC-ben, de váltóban a mezőnyhöz képest meglehetősen átlagos fizikális adottságokkal fog rendelkezni, így a korábbi erőfölénye biztosan elvész. Ennek ellenére ez egy egészen járható útnak tűnik számára, hiszen a csalódottságot okozó vereségeit követően a könnyűsúly purgatóriumába került.

Új otthonában talán ismét magára talál, és felébred benne a tűz, hogy még egyszer nekiinduljon a bajnoki öv megszerzésének. Sokszor olvashattatok arról, hogy harcosok „esnek áldozatául” a fogyasztásnak, és végre egy olyan döntésről hallani, hogy egy MMA harcos abbahagyja teste sanyargatását, és feljebb lép egy súlycsoportot. Én nagyon szerettem Hendersont, bár tény, hogy beragadt a pontozásos győzelmek körébe. Kíváncsian várom, hogy hogyan fog tudni teljesíteni az eggyel nagyobb méretű harcosok körében, és bele tud-e szólni, a jelenlegi mezőny viaskodásába.

Török Dani győzelemmel tért vissza

2014.09.29. 19:31 td_axl

torok-dani_1.jpg

Ahogy arról korábban olvashattatok nálunk, Török Dani barátom elég komoly magánéleti válságon ment keresztül az elmúlt időszakban. A profi EB- és VB-címszerzését követően Dani 2013 végén visszavonult, ezt követően pedig balul sikerült üzleti vállalkozása némi árulással fűszerezve kitörési lehetőség keresésére ösztönözte. Ismét a Masters égisze alatt lehetőséget kapva hétvégén a Masters Mega Gala keretén belül bunyózott Sava Bosic korábbi szerb boxoló ellen. Dani elmondása szerint minden frusztrációjával és dühével érkezett, és valamit úgy érez, hogy vissza kapott a ringben. Egy győzelmet mindenképpen elkönyvelhet, de lesz folytatás? Dani gondolatai:

torok-dani2.jpg

Mindent bele adtam abba a pár rúgásba, amivel korán eldöntöttem a meccset! Lábfejeim is feketék. Az első rúgással meg lett törve a boxoló alapú srác. Annyira megzavarodott, hogy rúgásokkal akart válaszolni nekem. Nem is készültem box edzővel a meccsre, de viszont szinte csak boxolókkal sparringoltam. Jót tett, hogy fogytam 12 kg-t, gyors voltam tőle! Most a felkészülés alatt nem dolgoztam az éjszakában, mint az utóbbi 4 évben. Ez most nagyon érződött! Tényleg leadtam a dühömet, meg az egész keserűségemet, motivált voltam. Mint mondtam, ez egyszeri alkalom volt. Megmutattam magam, hogy az emberek mihez tartsák magukat.

 

Sava nem volt gyenge ellenfél, ha ő talál először, ha elér párszor fejen, akkor egy sokkal nehezebb bunyó is kialakulhatott volna. Nagyon sokan írtak nekem privatba az első cikk után, köszönöm, hogy gondoltátok rám!

Dana White: McGregor nagyobb, mint Lesnar vagy GSP

2014.09.29. 19:04 td_axl

mcgregor_3.jpg

Szóval itt tartunk. Nem is oly rég Conor McGregor nevét mi magyarok megismerhettük némi keserűséggel, mikor Buchinger Ivánt altatta 2012 Szilveszterén a CWFC könnyűsúlyú címmeccsén. Ez a győzelem akkor belépőt jelentett az UFC-hez számára, én pedig már akkor arról írtam, hogy Conor tehetsége, karizmatikussága és nem mellesleg egy ország fanatikus támogatása mögötte nem csupán egy halk visszhangra lesz elég az UFC kissé lapos súlycsoportjában. Az viszont, ami ezt követően történt, egészen hihetetlennek hat mind a mai napig.

Conor olyan elemi erővel hódít ketrecen belül és kívül is, amire csak nyomokban volt példa az UFC története során. Lesnar jött a WWE táborral és ellentmondásos személyiségével, mindenkinek volt véleménye vele kapcsolatban, így mindenki meg is nézte meccseit. Aztán Chael Sonnen pár évnyi radar alatti média mozgással felismerve napjaink kommunikációs keresletét, berobbantotta magát a köztudatba, de ő sem volt képes teljes hitelességet elérni. Amennyire hangos volt a ketrecen kívül, annyira adós maradt az egyenrangú teljesítménnyel a küzdőtéren az Anderson elleni "majdnem" megnyert címmeccs ellenére is. Pontosabban Sonnen ebből élt, dopping- és pénzügyi csalással kapcsolatos balhéi pedig tovább árnyékolták a képet. 

Ezzel szemben Conor McGregor úgy tűnik, hogy definiálta napjaink tökéletes bunyós és szórakoztató karakter ötvözetének csomagját, továbbra is a média kereslet vonalán maradva. Ami alapjaiban más, hogy nem játssza meg magát, vállalja egóját, vagy inkább mérhetetlen önbizalmát, mely ugyanakkor visszahatva önmagára folytonos önerősítő spirálban mozog. Emellé társul egy hiteles technikai repertoár is, melyet az említett önbizalom mellett látványosan használ. Teheti mindezt, mert az a hatalmas energia pszichés vonalon már akkor szétzúzza ellenfeleit, mikor azok még a ketrec közelébe sem mentek ellene. A bunyó után pedig maradnak a büszkeségükben megtört legyőzöttek, akinek pontosan elmondta, hogy mi történik majd velük, mégsem tudtak mit tenni ez ellen. Dustin Poirier konkréten arról ír a bunyó után, hogy megszakadt a szíve. 

Beszélhetünk is hiányosságokról a bunyójában, várhatunk fejben, rutinban és technikában érettebb ellenfelekre ellene, kereshetjük az ellenszerét, de ekkor abban a csoportban találjuk magunkat, akik egy ilyen kivételes sikersorozat bukását várja ilyen, vagy olyan okokból. Mindegy, hogy a csodáló vagy elutasító táborba tartozunk Conor kapcsán, egy biztos, láttuk eddigi meccseit és a következőket is megnézzük. Hogy új szintre tudja majd emelni az MMA-t? Korábban erre csak tippeltem, most pedig biztos vagyok benne. Egy országot már sikerült teljesen megbolondítania, a hétvégi UFC 178 jegyeladásainak 10%-át csak az írek tették ki, akik Vegasig repültek kedvencük kedvéért.

Dana White pedig behúzta az Ászt a hétvégi gálát követően, elmondása szerint McGregor olyat erőt képvisel jelenleg a sportban, melyet sem Brock Lesnar, sem pedig Georges St-Pierre nem tudott korábban hozni. Legitim szent-szar, mindent elsöprő vihar, aki önmagát táplálja és a körülötte zajló hiszti, felhajtás és egyre növekvő figyelem nem hogy nem zavarja, hanem további erővel vértezi fel. 

Te melyik sorban ülsz a McGregor moziban?

UFC 178: Johnson vs. Cariaso összefoglaló

2014.09.28. 13:46 td_axl

mcgregor_2.jpg

Nah szóval, őszintén szólva ezen a héten úgy sikerült az UFC-nek felspanolni minket a hétvégi gálájukra, hogy elismerésem, vagy inkább ehhez elég volt egy a modern kori média igényeit tökéletesen kielégítő harcos/karakter, vagyis Conor McGregor. Ki beszélt itt Mighty Mouse címvédéséről, a visszatérő Dominck Cruz-ról és Cat Zingano-ról, vagy éppen a Bellator-tól frissen érkező, az UFC-n kívül legjobb könnyűsúlyúnak tartott Eddie Alvarezről? Mindenki az ír harcos mögé szorult, Conor pedig eredendően táplálkozik ebből a hype-ból, nem erőfeszítés számára fenntartani, nyomást sem gyakorol rá. Ez tökéletes csillag együttállás számára és az UFC PPV-eladási igényei kapcsán.

Johnson vs Cariaso

Demetrious Johnson talán érezve, hogy ha már főmeccset kell vinnie, és az est előző meccseinek pörgését neki is hoznia kell, keményen tolta a tempót Cariaso ellen. Az első menet végén majdnem le is zárta a küzdelmet, mikor egy jobb csapot után szinte tökéletes térdessel szált Chris arcába. A kihívó túlélt, de a másodikban elég volt egy pillanatra megcsúsznia, hogy Mighty Mouse rárepüljön és crucifixből előbb sorozzon, majd kimurával vigye a meccset.

Cerrone vs Alvarez

Cowboy Cerrone fogadta Eddie Alvarezt az UFC-nél és valljuk be, igencsak kemény fogadtatásnak tűnt elsőre a párosítás. Cerrone talán karrierje csúcsán van, noha ezt mondhattuk volna korábban is a Bendo elleni WEC megameccsek idejében. Sokak szerint ezzel szemben Alvarez legjobb éveit pazarolta el a Bellator-ban, a Chandler elleni meccsek sokat kivettek belőle.

Ez az elképzelés igazolódni is látszik, az első menetben ugyan clinchből jól dolgozott Cerrone ellen, komoly megdolgozta ellenfelét, de a másodiktól Cowboy azonban iskolakönyvbe illő muay thai bunyót mutatva őrölte rúgásaival és térdeseivel Alvarezt, a harmadikban pedig half guardból tolt egy komoly GnP-t. Az est mérkőzése gyanús meccsen a pontozók egyhangúan Cerronet látták jobbnak, aki ezzel a győzelemmel igencsak közel került egy címmeccshez. 

McGregor vs Poirier

Conor McGregor gőzerőre kapcsolt hype-vonatán, melyre eddig sikerült szinte bárkit felszállítania, ezalatt pedig értem az ellenfeleit is. Dustin Poirier megette a csalit a meccset megelőzően, teljesen átrágta az agyát Conor pszichés hadviselése. Szerette volna olyan stílusban vinni a bulit, ahogy McGregor teszi, nyíltan, keményen, partner lenni a szórakoztatásban. De Conor magabiztossága és Andersont és Nick Diazt idéző karaktere a ketrecben megbénította őt is.

Conor hozta a szokásos nyitott védekezésű, pörgőrúgásos showt, kiemelte magát pár előre törő támadás elől, majd agresszíven lopta a távot és támadott. Egy fültőre irányuló támadás, vagy a fene tudja mi után, Poirier lement, ott kapott még párat és Dean meg leállította a meccset. Conor már nem köntörfalazott, a címet akarja Aldo ellen, a hype-vulkán meg tombol, akár meg is kaphatja ezt legközelebb. Véleményem szerint Dustin is összetört, ahogy Brandao pár hónapja, fejben kapott eddig mindenki ki Conor ellen. Erről mesélt Buki is, na de ki ismeri ezt fel és győzi le az ír harcost?

Kennedy vs Romero

Yoel Romero a középsúlyban látszatra nehézsúlyú fizikummal tolja és a súlycsoport nagy ígéretének tartják, nem véletlenül. Korábban már mi is írtunk az Ausztriát is megjáró, nem éppen fiatal kora ellenére sokat fejlődő srácról, aki hajnalban a korábbi ejtőernyős mesterlövész Tim Kennedy bunyózott. Romero az első menetben gyors balosainak köszönhetően többször zavarba hozta Kennedyt, aki azonban a második végén csúnyán elkapta elegy felütést követően ellenfelét.

A rácsoknál nyelte az ütéseket Romero, lábon volt kiütve, de a gongszó megmentette őt. A szünetben próbálták újra éltre kelteni, aztán nagyot trükközve, nem ment ki a Romero csapat időben a pihenőt követően, balhé közeli helyzetben Yoel csak ült a széken, szinte úgy kellett kirúgni alóla, hogy folytassa a meccset. Persze folytatta és egy brutális egyenessel szinte betörte Kennedy arccsontját, aki menekült, de Romero levadászta ás a földön kivégezte. Kennedy az öltözőben őrjöngött, Yoelt is elkapta egy baráti eszmecserér, valószínűleg lesz még folytatása a dolognak. 

Cat Zingano és Dominick Cruz is visszatért súlyos sérülésüket követően, mindketten meggyőző teljesítményt bemutatva TKO-val hozták a meccsüket, legközelebb pedig címért mehetnek, Dana tutira beígérte nekik.

 

UFC 178: Johnson vs. Cariaso mérkőzések videói

2014.09.28. 10:58 td_axl

ufc-178-countdown.jpg

Hajnalban rendezték a nagy érdeklődéssel várt UFC 178: Johnson vs Cariaso gálát, melynek hype vonatát kétségtelenül McGregor tolta. A mérkőzések videóit itt vagy itt nézhetitek vissza, a gála eredményeit pedig itt olvashatjátok

Semmy Schilt is ott lesz a Budo és Küzdősport Gálán!

2014.09.27. 21:00 td_axl

schilt.jpg

Illusztris vendége lesz a Syma csarnokban szeptember 28-án megrendezésre kerülő Budo és Küzdősport Gálának: a Hell Energy meghívására Budapestre érkezik a négyszeres K-1 világbajnok holland Semmy Schilt! A holland klasszisok kedvelt úti célja Magyarország, járt már hazánkban Remy Bonjasky, Ernesto Hoost, Peter Aerst, most pedig a több mint kétméteres világsztár, Semmy Schilt teszi tiszteletét a Syma csarnokban. A németalföldi óriásnak nem lesz idegen a környezet, megfordult már Magyarországon.

Nagyon tetszik az ország, azt tapasztaltam, az emberek kedvesek és türelmesek egymással – fogalmazott Semmy. – Az ételek igazán finomak, csak jó emlékeim vannak az országról, biztos vagyok benne, hogy a szeptember 28-i gála után a pozitív tapasztalataim csak gyarapodnak. Nagy hagyománya van a K-1-es viadaloknak Budapesten, több ízben is rendeztek már K-1 európai selejtezőket. Most a rendvédelmi szervek budo gálájára érkezem, nálunk is van hasonló, de ott nem övezi ekkora érdeklődés a viadalt, mint Magyarországon. Csak jókat hallottam a versenyről, megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek.

A holland versenyzők kimagasló eredményeket érnek el K-1-szabályrendszerben, Semmy szerint nincs különösebb titok, persze, nem hátrány, ha két méter fölött van az ember...

Nálunk nagy hagyománya van a sportágnak, az edzőtermek tömve vannak, folyamatos az utánpótlás. Nekünk, hollandoknak jók a testi adottságaink, magasak és erőteljesek vagyunk. Csak rám kell nézni! – érkezik a poén.

Semmy Schilt a K-1 legnagyobb klasszisai közé tartozik, négyszer hódította el a világbajnoki címet. Azt mondják, sokkal nehezebb megtartani, mint megszerezni a bajnoki övet, több alkalommal csak a kiemelkedő tudású fighterek tudnak a csúcsra jutni.

Amikor az ember megnyeri a világbajnoki címet, azzal együtt az erőt is megnyeri, ami tovább hajtja az edzéseken, motivációban nincs hiány! Ha pedig befejezzük a karriert, a vb-cím kötelez a tapasztalatok, a tudás továbbadására. Nagyon szeretek szemináriumokat tartani, ahol nem csak érdekes embereket, de sok különböző kultúrát is megismerhetek.

A szakma úgy tartja, ha a holland óriás formában volt, csak saját maga volt az ellenfele…

Nos, egy igazi harcos mindig ezt kell, hogy gondolja magáról, amikor ringbe lép. Természetesen mindig tiszteltem az ellenfeleket, soha nem becsültem le őket. Nekem erre különösen oda kellett figyelnem a méreteim miatt is.

S bár az egykori extraklasszis 2013-ban szögre akasztotta kesztyűit, nem zárta ki a folytatás lehetőségét, akár egy magyar felkérést is megfontolna.

Mindig azt szoktam mondani: soha ne mondd, hogy soha… 

tek.jpg

IRÁNY A LELÁTÓ HOLNAP
BUDO ÉS KÜZDŐSPORT GÁLA 2014
Időpont: 2014. szeptember 28.
Helyszín: SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ
(Budapest XIV., Dózsa György út 1.)

A TEK küzdősport gála selejtezői reggel 9.00-kor, a döntők délután 14.30-kor kezdődnek, a gála 17 órakor veszi kezdetét. A verseny fővédnökei Dr. Pintér Sándor belügyminiszter, Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Dr. Simicskó István Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért és ifjúságért felelős államtitkár.

forrás: K-1.hu

 

Shlemenko 35 másodperc alatt bukta a Bellator övét

2014.09.27. 15:28 td_axl

shlemenko.jpg

Alexander "Storm" Shlemenko a Bellator középsúlyú bajnokaként legutóbb beáldozta magát, hogy Tito Ortiz-nak legyen ellenfele a Bellator első PPV-gáláján. A hatalmas méretkülönbség, meg mondjuk talán a vega étrend, megbosszult magát Tito ellen, hajnalban Alex próbált visszaülni a nyerő vonatra. A legutóbbi tornagyőztes Brandon Halsey meg úgy volt vele, hogy ahol Tito befejezte, ott folytatja ő, vagyis a földön mattolja a bajnokot. Csakhogy ehhez csupán 35 másodpercre volt szüksége, Shlemenko meg ájultan maradt a tatamin. Halsey az új bajnok, Alex meg gondolkodhat azon, hogy mennyire érte meg az Ortiz elleni bunyó.

Napi WTF: Rousey olimpiai aranyat szerezne ökölvívásban

2014.09.27. 15:17 td_axl

Edmond Tarverdyan, Ronda Rousey edzője szerint az UFC női predátora az Olimpián bokszolóként indulva aranyat nyerne, sőt az újonnan igazolt Holly Holm korábbi öklözőt is egy ringben nagy kesztyűvel szétszedné. Innentől komment nélkül .................................................heh, csak kibírtam, de azért nehéz volt.

Keményen büntette Nevada Jonest és Cormiert, örökre eltiltotta Wanderlei Silvát

2014.09.27. 14:53 td_interim

 

Jon-Jones-Daniel-Cormier-NSAC-poster2.jpg

A Nevadai Sportbizottság keddi ülésén két nagy horderejű MMA-ügy került terítékre: a Jones-Cormier balhé és Wanderlei Silva doppingteszt-fiaskója. Mindhárom sportolónak komoly büntetést ítélt meg a Bizottság: Jonesnak és DC-nek a következő meccsre megállapított alapfizetésük 10 százalékát kell befizetniük. Ez a félnehézsúly bajnokánál 50 ezer dollárt, kihívójánál 9 ezer dollárt jelent. Ezen felül mindkettejüket közösségi munkavégzésre kötelezték, Jonest 40 órára, Cormiert 20-ra. A nemrég sértetten visszavonult Wanderlei Silva a kútba esett, Sonnen elleni meccsére megállapított fizetésének 35%-át, 70 ezer dollárt köteles befizetni, emellett élethosszig tartó eltiltást kapott a sporttól Nevadában.

 

Jones és Cormier

 

nsac-jones-cormier-750x400.jpg

Jon Jones elismerte bűnösségét, és vállalta a felelősséget, hogy ő volt a támadó fél. Cormier azt vallotta, hogy nagyrészt önvédelemből cselekedett, mert Jones támadólag az övéhez nyomta a homlokát. Azt, hogy a torkon ragadás és az ellökés védekezés lett volna, a NSAC elutasította, de abban egyet értettek, hogy Jones felelőssége nagyobb az ügyben. Cormier nemrég a UFC Tonightban azt mondta, hogy a balhé jót tesz a fizetésének. A Bizottság puszta formalitásból magyarázatot kért erre a kijelentésre: „Valószínűleg több pénzt kapunk, ha több PPV-t adunk el” – fejtette ki a nyilvánvalót DC. A Bizottság persze megrótta ezért is, hiszen „rossz üzenetet küld a többi harcosnak.”

A balhé talán jót tett az előzetes PPV-eladásoknak, Jones viszont óriásit bukott vele. A Bizottság kérdésére, hogy milyen negatív hatásai voltak a verekedésnek, Bones elmondta, hogy elesett egy meg nem nevezett cég hatszámjegyű szerződésétől, és főszponzorát, a Niket is elveszítette. A Bizottság ezután Cormiernek is feltette a kérdést, aki azért valamivel olcsóbban megúszta: pár gyerek otthagyta a birkózó csoportját.

 

 

Ami a közmunkát illeti, Jonest arra kötelezték, hogy Las Vegasban végezze el, Cormiernek szülővárosában, San Joséban kell majd ledolgoznia. Ez elég jelentős különbség, hiszen DC klubja, az American Kickboxing Academy San José-i, tehát a büntetés aligha befolyásolja majd a kihívó felkészülését, ellenben a bajnokkal, akinek központja, a Jackson's Winkeljohn's MMA Albuquerque-ben van, több mint 900 km-re Vegastól.

 

Wanderlei Silva

 

005wanderleisilva.0_standard_730.0.0_standard_730.0.jpg 

Silvát azon emlékezetes esetéért idézték be, amikor májusban elmenekült egy szúrópróbaszerű doppingteszt elől, ezzel romba döntve Chael Sonnen ellen tervezett meccsét. Sonnen ugyan megcsinálta a tesztet, de meg is bukott rajta a világ összes szerével, és még nyáron vissza is vonult. Azóta Wandy is nyugdíjba ment, és ahogy arra a UFC-t ekéző, hektikus monológja alapján számítani is lehetett, nem jelent meg a meghallgatáson. A harcost ügyvédje, Ross Goodman képviselte.

 goodman_1.jpg 

Silva, amikor a májusi esetet követően kérdőre vonták, azzal védekezett, hogy vízhajtón és gyulladásgátlókon volt, melyet a TUF házban állítólag elszenvedett csuklósérülésére írt fel neki a UFC orvosa. Az igazi aduásza az volt, hogy a doppingvizsgálat idején amúgy sem volt érvényes engedélye, így nem is vizsgálhatták volna.

 

Goodman ismét ezzel védte Silvát, és ez ugyan jogilag meg is állja a helyét, Bill D. Brady biztos mégsem fogadta el. A Bizottság ugyanis sokszor csak nagyon későn, akár a meccs előtti napon állítja ki az engedélyt a harcosoknak (ez főképp persze akkor szokott előfordulni, ha valaki kidől, és beugrós helyettesíti). Brady szerint nem szabad megengedni egyetlen harcosnak sem, hogy kibújjon a szabály alól, pusztán azért, mert még nem állították ki az engedélyüket: ez akadályozná a Bizottságot a munkavégzésben. „Az az érv, hogy nincs hatóságunk az ügy felett, mert szúrópróbaszerűen végeztetjük a doppingteszteket a harcok előtt, nem működik.”

A legrosszabb dolog amit tehetsz, hogy elmenekülsz egy teszt elől. Próbálom kigondolni, mi lehet még ennél is rosszabb. Talán ha hamis vizeletmintát ad le valaki. Nyilván az önmagában elég rossz, ha valakinek a szervezete tele van szteroidokkal, de elmenekülni egy doppingvizsgálat elől egyszerűen borzalmas a sportnak. Borzalmas az összes tiszta sportolónak, és hogy elrettentő üzenetet küldjünk, azt kell mondanunk, soha ne gyere vissza

– érvelt a végleges eltiltás mellett Christopher Eccles helyettes legfőbb ügyész.

 

A meghallgatás után Goodman azt mondta, hogy a járásbíróság elé viszi az ügyet, és szerinte három-négy hónapon belül igazságot is tesznek Wanderlei ügyében.

„Ami ma történt az csak megerősíti azt, hogy mennyire arrogánsan járnak el ezekben az ügyekben. A járásbíróság majd megteszi azt, amit a Bizottságnak kellett volna megtennie ma.”

 

UFC 178: Johnson vs. Cariaso mérlegelés

2014.09.27. 14:45 td_axl

ufc-178-weigh-in.jpg

Nos, a tegnapi farkasszemes story után nem sokat változott a forgatókönyv a ma hajnali UFC 178: Johnson vs Cariaso mérlegelésre: McGregor és Poirier ellopta a showt, Conor nagyon komolyan bele mászott Dustin agyába. Valaki pottyanni fog holnap, na de ki? A külföldi sajtó képként is ezt a párosítást használja a cikkekben, ahogy mi is, Mighty Mo és Cariaso majdhogynem érdektelenül lépett fel bemérni. Mindenki hozta a súlyt, Alvarez nagyon fel van pörögve, holnap jön a gála, mi meg várjuk marhára, igaz, Vincent?

Birics Tamás véres küzdelemben kapott ki

2014.09.26. 17:07 td_axl

birics_3.jpg

Birics Tamás tegnap a ReGym képviseletében Rehák György tanítványaként  Pozsonyban mérkőzött a Hanuman Cup 23 programjában Marco Novák ellenében. Marco Euroliga bajnok és WKU junior Európa bajnok, előzetesen arra lehetett számítani, hogy kemény kihívás elé állítja Tomit. Birics a mérkőzésre készülvén az IFMA EB-re készülő keretével edzett együtt, Rehák György sajnos nem tudott most ott lenni Tomi sarkában Pozsonyban, miután a válogatottal Lengyelországba utazott. Vörös Roland kísérte a magyar harcost. Az előzetes sejtés bejött, kemény és véres csatában Tomi pontozással kikapott. Birics gondolatai facebook oldaláról, mi pedig gratulálunk a tisztes helytálláshoz:

Véres küzdelemben pontozással kaptam ki.  A 3. menetben szakadtam egy könyöktől, amit Roli nagyon jól kezelt az 5.menet végéig. Hosszú, erős és fiatal volt az ellenfelem, kemény ütésekkel a kis Benlee kesztyűjében. Nem tudtam érvényesülni ellene. Köszönöm a rengeteg bíztatást! Mindent megtettem! Egy varrás még vár a kb 4 cm-es sérülésemre, a kötelező zúzódásokkal együtt is jól vagyok!

UFC 178: Johnson vs. Cariaso farkasszemek

2014.09.26. 16:52 td_axl

ufc178staredowns.jpg

Ha PPV-éhes és sorszámozott UFC gála, akkor van média nap, és ha van média nap, akkor van farkasszemes rész is bunyósok részéről. Hétvégén jön az UFC 178, mely kapcsán a főmérkőzés résztvevőiről szinte mindenki megfeledkezve a main card egyéb bunyóira fókuszál.

Johnson címet véd Cariaso ellen, ok, tök jó, de azért csak jobban várjuk Eddie Alvarez érkezését a szervezethez Cowboy Cerrone ellen bemutatkozva, vagy mondjuk elragadott minket a Poirier vs McGregor hype-vonat az elmúlt hetekben. Tim Kennedy és Yoel Romero is komoly párosításnak ígérkezik,ahogy a hosszas kihagyás után visszatérő Cat Zingano is bizonyítaná, hogy Rousey ellen neki kell következni a sorban. Csóri Dominick Cruz nem hogy címmeccsel nem térhetett vissza, hanem a felvezető bunyók között kapott helyet, nesze neked welcome drink. Amúgy ez a gála kötelező darabnak ígérkezik, hétvégi program?

Cruz: Még mindig én vagyok a legjobb harmatsúlyú bunyós a világon

2014.09.26. 16:52 td_hriczuakos

405A1786.jpg

Közel 3 évnyi kihagyás után hétvégén, az UFC 178 programjában tér vissza a korábbi harmatsúlyú világbajnok, Dominick Cruz. Cruz legutóbb 2011 októberében védte meg bajnoki címét Demetrious Johnson ellen, majd folyamatos sérülései a partvonalon kívül tartották őt. Barao bezsebelt egy interim címet, majd az UFC-től megkapta Dominick övét is, mivel úgy gondolták, hogy a többi versenyzővel szemben nem lenne fair, ha továbbra is várakozó állásponton tartanák az eredeti cím birtokosát. Renan-tól nemrégiben Dillashaw vette át az övet, melyet Joe Soto ellen sikeresen meg is védett. Cruz tehát visszatér a hétvégén, méghozzá a súlycsoport egyik elitje, Takeya Mizugaki ellen, akinek legyőzésével Dominick közel kerülhet ahhoz, hogy visszaszerezze egykori ereklyéjét. Cruz gondolatai:

„Az én szememben még mindig én vagyok a legjobb harmatsúlyú bunyós. Erre kell gondolnom, akárhányszor kimegyek a ketrecbe, hogy megküzdjek az ellenfeleimmel. Rég volt már, hogy utoljára harcoltam, de ha nem hinnék magamban, már befejeztem volna. Ha nem hiszel abban, hogy te vagy a legjobb a világon, akkor mi értelme van az egésznek?”

 

„Az övet akarom célba venni. Ha valaki az MMA-ban nem akar bajnok lenni, akkor valószínűleg rossz sportágat választott. De most lépésről lépésre kell haladnom, nem akarok elszalasztani egyetlen lépést sem. Ha ezt tenném, az azt jelentené, hogy átnézek az ellenfeleimen.”

H.Ákos

A "Gróf" odaszólt, avagy öltözködési tanácsok Bisping-től

2014.09.26. 12:22 td_Emree

UFC+Fight+Night+Rockhold+v+Bisping+Press+Event+QHa-3z0IO6Xl.jpg

Az nevet, aki utoljára nevet?

Michael Bisping a „grófi” címe mellé minden bizonnyal szeretné begyűjteni az UFC középsúlyú címét is. Az ehhez vezető utón, azonban le kell győzni Luke Rockholdot. Bisping mindeddig ígéretes tehetségként szerepel a középsúlyú mezőnyben, akinek azonban eddig nem sikerült UFC címmeccset nyernie. Nos, Bisping következő ellenfele a középsúlyú címért vezető úton Luke Rockhold lesz. November 8-ára van kiírva a találkozó. Az üzengetések már meg is kezdődtek. Rockhold már korábba kifejtette véleményét Bispinggel kapcsolatban.

Most pedig Bisping adott hangot gondolatainak, a maga szokásos stílusában. A teljes képhez nem árt megjegyezni, hogy még szó sem volt a Bisping – Rockhold bunyóról, amikor az amerikai harcos már kijelentette, hogy az első menetben lenyomná az angolt. Bisping, ismerve a közmondásos angol jó modort, fogadási tanáccsal látta el Rockholdot.

„Kezdjük azzal, hogy még sosem veszítettem az első menetben. Amikor elverlek, ne gyere nekem azzal a kifogással, hogy azért történt a dolog, mert arra figyeltél, hogy lenyomj az elsőben és emiatt történt a dolog. Ha ránk nézel, nyilvánvalóan látod, hogy Luke-nak pénzre van szüksége. Én a legjobb öltönybe vagyok öltözve, Luke… Luke te meg felvehetnél, valami rendes öltönyt, ez mégis egy sajtótájékoztató!”

„Véletlenül négyszer, ötször annyit keresek, mint te (Luke Rockhold). Ennek oka is van. Talán adakozni fogok neked, hogy vegyél magadnak egy öltönyt, amikor november 8-án szétrúgom a segged.”

Nagy szavak, kíváncsi vagyok a végkifejletre. Én bírom Bispinget minden hülyesége ellenére. Ugyanakkor Rockholdot komplettebb harcosnak tartom, aki könnyen meglepheti a földön, ahogy tette azt Tim Boestch ellen.

 

00.gif_480x270

Állásból, azonban érvényesülhet Bisping fölénye.

Michael_Bisping__vs._Jorge_Rivera_1.gif_320x180

November nyolcadikán, még az alábbi párosítások kerülnek terítékre:

  • Hector Lombard vs. ???
  • Robert 'The Reaper' Whittaker vs. Clint 'Headbussa' Hester
  • Soa 'The Hulk' Palelei vs. Daniel Omielanczuk
  • Jake 'The Celtic Kid' Matthews vs. Vagner 'Ceara' Rocha
  • Anthony 'The Hippo' Perosh vs. Carlos Augusto 'Guto Inocente' Filho
  • Dylan 'The Villain' Andrews vs. Sam 'Smilin'' Alvey
  • Vik 'The Spartan' Grujic vs. Chris 'The Menace' Clements
  • Daniel Kelly vs. Luke Zachrich
  • Jumabieke 'The Wild Wolf' vs. Patrick 'The Animal' Williams

Metamoris 5: Renzo Gracie vs Sakuraba megameccs jön!

2014.09.25. 21:31 td_axl

metamoris-5.jpg

A Metamoris eddig sem sz*rral gurigázott, gáláról-gálára nagyobb dobással jönnek. Legutóbb Chael Sonnent tudták a tatamira csábítani André Galvao ellen. A következő gálára aztán egy esetleges Couture vs Fedort pletykáltak be, ami azért meredek ahhoz, hogy nyomban tető alá hozzák, helyette kapjuk Renzo Gracie és Kazushi Sakuraba visszavágóját. De sz*r mi? Konkrétan eldobtam az agyam, és alig várom november 22-ét, mikor ismét találkozik a Pride Fc 10 után a két legenda. Saku, vagyis a Gracie vadász, a Gracie család nagyobb neveit kapta el karrierje során MMA szabályrendszerben, most Renzo kapja meg a lehetőséget, hogy jiu jitsu feltételek között vegyen revánsot. 2000 augusztusában Saku eltörte a kezét, de Renzo nem kopogott, azóta felnőtt egy fan generáció, különösen szerencsésnek érzem magunkat, hogy ismét egymás ellen láthatjuk őket. Can not wait...