Veszélyzóna

Totaldamage Cage Grappling 2014

td_cage_grappling.jpg

Facebook

Írj nekünk!

kapcsolat.jpg

Utolsó kommentek

UFC On Fox 11: Werdum vs Browne eredmények

2014.04.20. 13:57 td_adamrepa

UFC-on-Fox-11-Poster.png
Kezdjük azzal, hogy egy igen komoly estét és cardot zártunk tegnap/ma hajnalban. Jobbnál jobb meccsek, párosítások és az év eddigi legjobb nehézsúlyú küzdelme jellemezték a UFC on Fox 11-et. A prelimek a lentebbiekbe nem is nagyon férnek bele, pedig..

Thiago Alves nem úgy nézett ki, mint aki két éve nem versenyzett - ellenfele, Seth Baczynski az elején még próbálkozott elkörözni a gyilkos jobb lábtól, de Alves belőtte a távot és komoly lábrúgásokat vitt be. A második menetben még sebességet is váltott és ütésekkel, további durva rúgásokkal puhította Baczynski-t, aki kicsit szétnyílt, lábain pedig látszott a rúgások által kivetett könyörtelen "adó". Megpróbált mindent, hogy földre vigye Alves-t és az utolsó menetben beleadott apait-anyait, de Alvesnak mindenre megvolt a válasza. A pontozólapokon végül egyértelművé vált az eredmény: 30-27 Alves javára.

Jorge Masvidal nem csak, hogy a legjobb formáját hozta, de Pat Healy-t saját erősségeiben is legyőzte. a ketrecnek szorításos fárasztás, levitel taktikája nem vált be, mivel Masvidal újra és újra kiszabadult, az oktagon közepén pedig szétszedte Healy-t. A harmadik menetben már egyértelmű volt, hogy Healy-n csak a csoda segíthet, de az elmaradt. A bíróknál Masvidal egyértelmű, 30-27, 30-27 és 29-28 pontokkal nyerte a találkozót.

Khabib Nurmagomedov és Rafael dos Anjos utóbbi 5 meccsüket mind megnyerték. Ahogy egy bizonyos filmben elhangzott: csak egy maradhat. Dos Anjos párszor megvillant az első menetben, de a "szerencse" hamar fordult. Khabib az agresszor szerepére váltott, sorra hozta a földre-viteleket és a GNP-t. Ha valami, az mindenképp egyértelművé vált, hogy a súlycsoportban mindenkinek nagyon komolyan rá kell feküdnie a birkózás gyakorlására, aki még ne tette volna ezt meg. Nurmagomedov egyértelmű pontozással, 30-27-re vitte a találkozót.

Yoel Romero. Mit lehetne mondani? A 36 éves kubai, aki 2000-ben ezüst érmes volt az olimpián birkózásban, bár nem épp a fiatalok közé tartozik, tán épp az idő szorító fogai miatt rohamléptekkel fejlődik. A tehetséges, nála jóval fiatalabb Brad Tavares-t egyszerűen lehengerelte. Világszínvonalú birkózás, szinte ijesztő ütőerő jellemzik a kubait, aki folyamatos levitellel puhítgatta, idegesítette ellenfelét az első menetben. A másodikban Tavares beugrott a trükknek, előre támadt, mire egy nagyon kemény könyökösbe szaladt bele, ami fel is nyitotta. A harmadikban Tavares már érezte, hogy gond van, de a menet felénél körülbelül Romero megint levitte, a záró pillanatokban pedig egy újabb nagy dobás következett, ami végleg megpecsételte Tavares estéjét és a találkozó végkimenetelét. Romero egyértelműen, 30-27-re vitte a meccset.


Donald Cerrone és Edson Barboza találkozóján nagyjából három percig úgy tűnt, hogy egyszerűen a két harcos nincs egy szinten. Barboza mindenben jobbnak tűnt és ízekre tűnt szedni Cowboy-t. De ez az MMA, ahol klisé vagy sem, tényleg egyetlen pillanat alatt minden megváltozhat. Egy balos jab-vel Cerrone leküldte Barboza-t, rápattant és a hátára tekeredett. Az eredmény: első menetes RNC, 3:15-nél. Akik szeretjük, többek között ezért szeretjük Cowboy-t - egyetlen hiba és máris két kézzel kap a lehetőség után, mindent megtéve azért, hogy  befejezze meccseit.


Miesha Tate és Liz Carmouche találkozójának az érdekessége, hogy az egyébként rendkívül piszkosan küzdő Tate két menet után ébredt fel saját bevallása szerint is és kapcsolt sebességbe. Az utolsó öt percben mindent megtett, hogy befejezze, de az RNC kísérlet nem vált be, mert a rendkívül ellenálló Carmouche egyszerűen nem adta magát. A pontozólapokon Tate felé billent a mérleg, egy 30-27 képében.

Fabricio Werdum és Travis Browne meccsével kapcsolatban bizony igen sokan tévedtek. Rég láthatták Werdumot és tán elfelejtették mennyit fejlődött, valamint bizonytalankodtak, hogy melyik Werdum érkezik a meccsre: az Overeem ellen magát eldobáló és hátán fetrengő Werdum, a már-már inkább kickbox irányba elmozdult Werdum (akit Roy Nelson ellen láthattunk) vagy a Nogot suboló verzió.

Nos, Werdum minden értelemben irányította a küzdelmet - az elején egy Brown levitel és némi "kalapácsos" puhítás után hamar fordult a kocka. Werdum felkelt és onnantól a kormány az ő kezében volt. Browne-t UFC karrierje során először levitték. Ugyan felkelt, de szédítő egyveleg fogadta: ütések, térdesek a clinch-ből és pörgő visszakezesek. A második menetben testrúgásokkal, gyomorszájasokkal, belső combra mért rúgásokkal puhította tovább 'Hapa'-t, akinek nem igazán volt válasza a rá záporozó büntetésre. A harmadik menetre Browne lefulladt, köszönhetően a módszeres fárasztásnak - a testrúgások, az ütések száma, a levitelek mind kivettek Browne tankjából.

Nem viccelek, ha azt mondom, hogy ez eddig az év nehézsúlyú meccse, sőt, lehet, hogy az is marad. A kardió, a technika, a kitartás, ami mindkét harcost jellemzi, az apróbb és finomabb, szubtilisebb technikai dolgokkal együtt könnyen lehet, hogy a súlycsoport jövőjévé teszik mind Werdumot, mint pedig Browne-t. Sokan vártunk már erre: nehézsúlyúakra, akik mindenre képesek: jók a földön, jó a technikájuk és kibírnak több menetet is.

Hol van már az a bizonyos 'új faj', azok a 240+ fontos Shane Carwinok vagy Brock Lesnarok? Azzal a fizikummal, kardióval lehetetlenek az ilyen teljesítmények. Carwin a második menetben azonnal lefulladt (összesen két meccse jutott el odáig), Lesnar pedig összecsuklott a nyomás alatt, amit egy másik olyan ember ütése jelentett, aki súlyban nem volt messzebb tőle 30 fontnál. Ez az új generáció - a Werdumok, Browne-ok, akik átlagos méretűek és nem 300 fontos gorillák. Akik képesek több menetre és a visszatérésre, a meglepetésre, mikor ellenfelük esetleg elfárad és lelassul.


A pontozólapok egyértelműen mutatták, amit mi is láthattunk: 49-46, 50-45 és 50-45 Werdum javára, akinek következő ellenfele a már korábban garantált Cain Velasquez lesz, Mexikóban. White kicsit kritizálta ugyan a brazilt, hogy túl biztonságosra vette a figurát és befejezhette volna a találkozót, amit Werdum kicsit el is ismert, de nagy butaság lett volna gondatlanságból belerohanni valamibe. Korábban már garantált volt a címmeccse, de Cain sérülése és az elhúzódó rehab miatt kényszerült a Browne elleni meccs bevállalására, így pedig nagy kár lett volna, ha egy apró hiba miatt elúszik a lehetősége, hogy az övért küzdhessen.

GLORY 15: Isztambul - a kulisszák mögött

2014.04.20. 11:52 td_adamrepa

A gáláról volt már szó párszor, láthattátok a videókat, interjúkat, az összefoglalót - most nézzünk be kicsit a függöny mögé is!

UFC on FOX 11: Werdum vs Browne mérkőzések videói

2014.04.20. 09:39 td_axl

Hajnalban rendezték Floridában az UFC on FOX 11: Werdum vs Browne gálát, mely mérkőzéseinek eredményeit itt olvashatjátok, a bunyók felvételeit pedig itt nézhetitek vissza.

Rogan: Rousey elintézné Mayweather-t

2014.04.19. 16:33 td_hriczuakos

Screen-Shot-2014-03-03-at-12.48.21-PM.jpg

Az UFC szakkommentátora, Joe Rogan nemrégiben az ESPN SportsNation című műsorának volt a vendége, ahol többek között arról faggatták, hogy egy esetleges Rousey vs. Mayweather mérkőzésnek milyen lehetséges végkifejlete lenne:

„Minden azon múlna, hogy Mayweather-nek mennyi ideje lenne a felkészülésre, mert nagyon sokat kellene dolgoznia a földrevitelek kivédésében. Ez lenne a lényeg. Ha Rousey befogná clinch-be, akkor nem csak a földrevitel miatt kellene aggódnia, hanem a testére mért térdesek miatt is. Tartania kellene attól, hogy Rousey olyan mozdulatokat csinálna, melyeket ő nem igazán ért. És nagyon nehéz elkerülni a clinch-et. Ha megnézed Floyd Mayweather meccseit, nagyon ritkán érnek véget együtéses KO-val. Törékeny kezei vannak. És az MMA-ban kisebb kesztyűt használnak, amelyekben még jobban eltörheted a kezedet. Ronda sok olyan mozdulatot vinne véghez, melyeket Floyd nem értene.”

Ronda-Rousey-vs-Floyd-Mayweather-fight.jpg

A beszélgetés során Rogan arra is kitért, hogy minimum 6 hónap felkészülési idő kellene egy bokszolónak ahhoz, hogy az ökölvívásból átálljon az MMA-ra. Mivel az állótechnikájával Floyd-nak nincs baj, ezért csak a grappling-re kellene figyelnie, de azokat világklasszis edzők segítségével kell elsajátítania. Ki sajnálja még, hogy ez a meccs sosem jön létre?

H.Ákos

UFC on FOX 11: Werdum vs Browne mérlegelés

2014.04.19. 16:01 td_axl

werdum_browne2.jpg

Hajnalban rendezték az UFC on FOX 11: Werdum vs Browne gála hivatalos mérlegelését. Mindenki hozta profin a súlyát, a main card elsőre nagyon pofás és húzós meccseket tartogat magában. Werdum kiütné Brownet, aki ezen azért jót röhögött, Cerrone és Barboza mészárolni fognak, stílusukban kódolt ez előre, Tate meg nyerhetne Carmouche ellen, ha a tűzközelben akar maradni formás kis popsija nélkül is. A felvezetők között az ATT-körutamról pár jó emléket összegyűjtve örömmel látom, hogy Mirsad Bektic végül sikeresen landolt a szervezetnél és bemutatkozhat 145 fonton, Thiago Alves pedig hosszú kihagyás után tér vissza Baczynski ellen. 

UFC on FOX 11: Werdum vs Browne fakasszemek

2014.04.18. 21:04 td_axl

werdum_browne.jpg

Hétvégén jön a következő nagyobb UFC gála, mely ismét a FOX műsorán kap helyet. Ahogy ilyenkor lenni szokott, jött a sajtótájékoztató és a farkasszemes, fotózkodós történet. A főmeccsen Fabricio Werum és Travis Browne találkozik egymással, hogy a győztes Velasquez ellen mehessen a címért Mexikóban. Jön még hétvégén a Tate vs Carmouche, Cerrone vs Barboza és a Tavares vs Romero párosítás, melyekek mindegyike parázs kis bunyót sejtet. Jó lesz ez. 

Kempos éremeső Portugáliában

2014.04.18. 12:47 td_soleado

Újra itthon a Zen Bu Kan Kempo válogatott a portugáliai World All Styles Championship versenyről, ahol fantasztikus eredményekkel gazdagították országunk sportsikereinek számát, összesen 32 (!) éremmel tértek haza Vagosból, amiből 22 arany lett.

10169261_641016355935864_6622488609167532635_n.jpg 

Lévai László beszámolóját olvashatjátok:

„Az első napon, csütörtökön, éjszaka 11 re értünk be a mérlegelésre, az egész napos utazás után, mindenki sokat stresszelt a súlya miatt, nekem nem volt különösebb gondom vele, soha nem kellett a súlyomra figyelnem, én 92,5 kg-mal mérlegeltem.
Az első napon nem történt semmi, hajnalban ébredtünk, és mentünk be a csarnokba, miközben több órát csúszott a rendezvény. Kimerítő és fárasztó volt. A második nap mozgalmas volt szerencsére, mind küzdöttünk, egymást segítettük, erőt merítettünk egymásból. Én már alig vártam, hogy küzdhessek. Közben sajnos a K-1 mérkőzéseket le kellett mondjam, mert akkor szólítottak, amikor már küzdöttem Knock Down-ba az elődöntőben. 
A Knock Down szabályzatilag olyan volt, mint nálunk a pusztakezes viadal, tehát abszolút feküdt a csapatnak, aki elindult, az meg is nyerte tőlünk. Olyan, mint az MMA szabályrendszer, fejre viszont nem lehet ütni, köríves rúgásokat viszont annál inkább. Az elődöntőben az ellenfelemre mindig ránehezkedtem, így sikerült befogni őt egy nyaklezárásba, és kopogtatni. A döntőben egy igazi görög "színésszel" volt dolgom. Amint be kapott valami nagy ütést, könyököst testre, egyből jelezte a bíróknak, hogy az fejre ment, vagy nyakra. Sőt, a meccs vége felé sikerült lekopogtatnom karfeszítéssel, ám itt is sikerült elhitetnie a bírókkal, hogy előtte tökön rúgtam... Szóval, rá tettek még egy percet a küzdelemre, rá soroztam párat, aztán engem hoztak ki győztesen, pontozással.
Az utolsó nap majdnem olyan fárasztó volt, mint az első. A enyhe kényelmetlenségek ellenére, nagyon nagy tapasztaltra tettem szert, azt látom, hogy a magyarok ott vannak az élmezőnyben. Rengeteg külföldi jött oda hozzám, elismerni a csapatot, és a küzdelmemet is. Köszönöm a ZBK Kemponak, hogy elértem ideáig és a Totaldamage-nek is, üdv Mindenkinek!”

10156089_760827493957652_3389204409176574676_n.jpg

A zenbukankempo.com oldal helyszíni jelentése alapján a válogatott hölgy tagjai is nagy sikernek örvendtek, Kovács Alexandrát győzelme után „motivációs” fotózás céljából kapták lencse végre, míg Csókási Zsuzsával egy helyi televízió készített interjút.

Az eredmények számokban: 22 arany, 3 ezüst és 7 bronzérem.Gratulálunk a válogatott tagjainak és vezetőinek!

fotók: zenbukankempo.com

Tyrone Spong máris talpon lábtörését követően

2014.04.17. 21:24 td_axl

spong-saki-leg.jpg

Tyrone Spong hétvégén brutális lábtörést szenvedett Gökhan Saki ellenében Isztambulban a GLORY félnehézsúlyú torna döntőjében. Spong mindjárt másnak Floridába repült, ahol műtétet hajtottak végre rajta. Az orvosok szerint szerencsés törést szenvedett Spong, ha lehet ilyet írni, az operáció komplikáció nélkül lefolyt, a rehabilitációnak pedig optimistán néznek elébe a felek. Olyannyira, hogy fél éven belül már edzhet a dokik szerint Spong, aki ezt maximálisan ki is használná. Ez azért korainak hangzik, de láthattuk már Anderson esetében, milyen bámulatos gyorsaságú felépülés érhető el megfelelő orvosi felügyelet mellett. Mindenesetre Spong kidobott egy videót, melyben 40 órával műtét után mankó nélkül biceg és Supermant emleget, középső névként. Van benne valami, Tyrone a meccse előtt barátját és nagybátyát veszítette el, mindkettőt meggyilkolták, Saki pedig lábát törte, de innen kell felállni, kicsit morbid végpoénnal. 

The Notorious - Conor McGregor dokumentumfilm

2014.04.17. 17:03 td_adamrepa

Az ember, aki szinte berobbant Európából az UFC-be. Conor tartja a tempót, és hamarosan címközelbe ér?

KSW 27: Khalidov vs Falcao előzetes

2014.04.17. 17:02 td_adamrepa

KSW 27.jpg

Közeledik a május 17, a KSW pedig kezdi felpörgetni a promókat, hogy legújabb gáláját minél inkább beharangozza a lehetséges fórumokon. A 28-4-2 mérlegű és valószínűleg a UFC felé tartó Mamed Khalidov és a UFC-ből anno, jogi problémák miatt csúnyán kicsapott Maiquel Falcao összecsapásán kívül látható lesz még Pudza is, aki Oli Thompsonnal találkozik majd, Piotr Strus, Virgil Zwicker, Aslambek Saidov és két hölgy is - Karolina Kowalkiewicz és Jasminka Cive az egyéb neveken kívül.

Ellenberger: Hendricks egy évnél tovább nem lesz bajnok

2014.04.17. 17:01 td_hriczuakos

Jake-Ellenberger1.jpg

Az UFC váltósúlyú mezőnyét 2009 óta erősítő Jake Ellenberger-t jelenleg az 5-ik helyre rangsorolják súlycsoportjában, így tehát akár egy címmérkőzésre is lehetőséget kaphat, amennyiben sikerül begyűjtenie még 1-2 skalpot a nagy nevek közül. Legközelebb a nemrégiben Hendricks ellen elbukó Robbie Lawler várja majd a ketrecben, az összecsapásnak pedig nagy tétje is lehet. Egy esetleges győzelemmel mindkét fél jogosan bizakodhatna egy bajnoki meccsért Johny ellen. Jake gondolatai:

„Ahhoz, hogy legyőzd GSP-t, mindennek precízen a helyén kell lennie. Johny stílusával, hogy te diktálod a mérkőzés iramát, egyértelműen legyőzhető. Nem látom, hogy Hendricks 1 év múlva is bajnok lenne, túl sok jó bunyós van körülötte. Elég nagy lehetőségek vannak a TOP 10-es harcosok előtt. Most nem fűzök komoly reményeket a bajnoki cím iránt, mert a következő meccsemre kell összpontosítanom, de nagyon izgalmas időszak következik.”

H.Ákos

Wanderlei és Sonnen bunyó a TUF Brasil 3 forgatásán

2014.04.15. 18:13 td_axl


Wanderlei Silva vagy nagyon jó színész, vagy egyszerűen nem tudja profin kezelni az érzéseit Chael Sonnen ellenében. A TUF Brasil 3 soron következő epizódjában tetlegességig fajult a szópárbaj a két csapatfőnök között, mely egy Sonnen-féle földrevitellel végződött és pár földön eleresztett ütéssel. Valószínűleg a mérkőzés forgatókönyve is ez lesz, de ott legalább nem fogja még Sonnent megcsapkodni Wanderlei segítője is. Andre Dida ezért repült is a show-ból, na de döntsétek el ti, hogy műbalhéról, vagy igazi hirigről volt szó ebben a szituációban!

Munoz: A levegőbe fogom emelni Mousasi-t

2014.04.15. 18:00 td_hriczuakos

123_2-GYI0062552452.jpg

Az UFC az Egyesült Arab Emírségek után Németországba is visszatér, méghozzá nem is oly sokára, hisz május végén Berlinben rendeznek meg egy Fight Night gálát. 2009 és 2010 után tehát megint kapnak egy kis ízelítőt a német fanok, méghozzá egy egész pofás kis fight card keretein belül. Az est főmérkőzésén Mark Munoz találkozik majd Gegard Mousasi ellen, a győztesnek pedig esélye lesz feljebb lépni a ranglistán, ezáltal kicsit közelebb kúszva Weidman trónjához. Munoz gondolatai közelgő meccsével kapcsolatban:

A Gegard elleni meccsről:

„Nagyon jó állóbunyós, aki leginkább ezt a stílust fogja erőltetni. Szeret folyamatosan előrejönni, én pedig kedvelem az ilyen bunyósokat. Jó esély lesz arra, hogy valaki a földre kerüljön.”

Mit tanult Mousasi legutóbbi mérkőzéséből:

„Amíg Lyoto körbe mozgott, addig Mousasi-nak néhol meg kellett állnia, hogy előkészítse a nagy ütéseit. Amikor ezt fogja tenni, én ott leszek az arcában, és fel fogom őt emelni.”

Az USA-n kívüli mérkőzésről:

„Ez megadja nekem az esélyt, hogy utazgassak egy kicsit. Szeretek az USA-n belül harcolni, de sohasem voltam még Berlinben. Ez egy történelmi város. Szeretném meglátogatni a berlini falat, és ha lehet, akkor megpróbálom lerombolni Mousasi falát is.”

Ki az esélyesebb a Weidman vs Machida meccsen:

„Chris számára az veszethet győzelemhez, ha megpróbálja zárni a távolságot, és a földön eldönteni a meccset. Machida-nak pedig a kontrákra kell figyelnie, kézzel és lábbal egyaránt. Ez az, amiben ő igazán jó, nagyon nehéz őt lent tartani a földön. Mégis azt mondom, hogy Chris-nél van az előny, ha zárni tudja a távolságot, és leviszi a brazilt a földre, aki viszont a hátán is veszélyes.”

H.Ákos

A Bellator középsúlyú bajnoka ellen tér vissza Tito Ortiz

2014.04.15. 18:00 td_hriczuakos

ufc133_pc_012.jpg

Eredetileg tavaly novemberben dobbantott volna a Bellator a PPV irányába, ám akkor Ortiz sérülése miatt Beltran ugrott be Rampage ellen, így pedig a gála maradt ingyenes a Spike TV-n. Azóta meg Rampage elindult a félnehézsúlyú négyes tornán, ahol a döntőbe jutott, ott pedig King Mo ellen találkozik, szóval egy ideig biztos nem találkozik egymással a két fél. De hogy Ortiz se maradjon ki a jóból, kijelölték neki soron következő ellenfelét, akivel majd a Bellator 120 gáláján találkozik, ami PPV-csomagban jön.

Bellator-Alexander-Shlemenko.jpg

És hogy ne legyen túlságosan könnyű dolga, Tito majd Alexander Shlemenko ellen találkozik, aki a szervezet középsúlyú bajnoka. Az orosz bunyós brutális mérleget tudhat magáénak, hisz 7 veresége mellett 50 győzelmet gyűjtött be, ráadásul ebből 37-et idő előtt fejezett be. 13 győzelmet számlál zsinórban, legutóbb Hector Lombard kapta el, még a 2010-es évben. A „Vihar” becenévre hallgató Shlemenko a megüresedett bajnoki címet Maiquel Falcao ellen gyűjtötte be, és idáig 3-szor védte meg, egyszer pontozással, egyszer kiütéssel, legutóbb pedig submission-nel. A felek egyébként félnehézsúlyban találkoznak majd, így tehát Alexander bajnoki címe most nem lesz terítéken, és Tito-nak sem kell vért izzadnia, hogy bemérjen 185 fontba.

A Bellator tehát megint komoly neveket pakolt össze a PPV miatt, hisz a fent említett párosítás mellett jön majd a Rampage vs. Kin Mo meccs, aminek győztese majd Newton ellen mehet a bajnoki címért. Az est főmérkőzésén pedig Alvarez és Chandler immáron harmadjára találkozik, hogy eldöntsék, ki is a legjobb. Ezen meccsek miatt pedig igazán várós már a gála, reméljük ezúttal nem történik semmilyen meglepetés, és az eredeti terveknek megfelelően megy le Rebney-ék első PPV húzása.

H.Ákos

UFC 172: Jones vs Teixeira kiterjesztett előzetes

2014.04.15. 15:23 td_adamrepa

Legend III: eredmények

2014.04.14. 11:06 td_adamrepa

legend-3.jpg

A K-1 szabályok szerinti gála harmadik felvonásáról nemrégiben adtunk hírt. Némileg kapcsolódva ehhez bemutattunk egy fiatal, tehetséges olasz harcos profilját is, most pedig a mérkőzések videóival kedveskedünk nektek. Annyit elöljáróban is elárulhatunk, hogy Groenhart vagy Paul Daley meccseit most is érdemes megnézni. ;)

Murthel Groenhart vs. Dzhabar Askerov

 Paul Daley vs. Alexander Surjko

 Pavel Zhuravlev vs. Michal Turynski

 

 Andy Souwer vs. Yuri Bessmertny

 Sitthichai Sitsongpeenong vs. Mohamed Khamal

Alim Nabiev vs. Armen Petrosyan

Enrikho Gogokhia vs. Alessandro Campagna

 

Abu Dhabiban versenyeznek a magyar jitsusok

2014.04.14. 10:59 td_soleado

A római sikerek után máris újabb versenyre utaznak sportolóink. Április 15 és 19 közt rendezik Abu Dhabiban a World Professional Jiu Jitsu Championship versenyt, ahol a felnőtt kategória mellett gyermekek is tatamira lépnek majd.

Abu-Dhabi-World-Professional-Jiu-Jitsu-Championship-2014.jpg 

A mieink közül elsőként a kecskeméti Szűcs Kristóf szerzett jogot, hogy a versenyen részt vegyen, az ő költségeit teljes mértékben a verseny szervezői állják majd. Kristóf idén folytatja a tavalyihoz hasonló kiváló szereplését, idén minden versenyen érmekkel tért haza, legutóbb épp Rómából egy arany és egy bronz társaságában. Kimondatlanul is jó esélyekkel vág neki ennek a megmérettetésnek is.

 976325_798323433528702_1070062147_o.jpg

Egy másik magyar résztvevő is lesz, a szintén kecskeméti Lakatos Sándor, aki ugyancsak remekül hangolt Rómában, egy arany éremmel alapozta meg az önbizalmát erre a hétre. Sanyi teljesítménye folyamatosan ível felfele, köszönhetően a Kecskeméten Berkes László és Fekete Sándor keze alatt elvégzett munkának, és a Gracie Barra Hungary vezetőjének, Max Carvalho mesternek, aki a csapat vezetőjeként szintén indul majd Abu Dhabiban, de a csapattal tart még Tereza Souza is.

A versenyt természetesen nyomon követjük majd mi is, és beszámolunk Nektek a Gracie Barra Hungary –remélhetőleg eredményes- szerepléséről!