TOTALDAMAGE Hírlevél

TOTALDAMAGE cuccok

td_cikk_sapka_banner_odaldoboz.gif

Facebook

Scitec POW3RD! 2.0

Írj nekünk!

kapcsolat.jpg

Utolsó kommentek

Új videó került ki Thiago Silváról, csőre tölt benne egy pisztolyt

2014.09.23. 13:54 td_interim

thiago_silva2.0_standard_730.0.jpg

A UFC-ből ismét, és ezúttal véglegesen kirúgott Thiago Silváról eddig két videót töltött fel a YouTube-ra ex-felesége, Thaysa Kamiji, most viszont érkezett egy újabb. A harmadik videó a már ismertekkel egy időben készült, és ugyanaz látható rajta: Silva nem teljesen tiszta tudattal (a kamerát tartó Kamiji szerint bekokainozva), pisztollyal a zsebében veszekszik volt partnerével, viszont az előző felvételekkel ellentétben a képsor végén itt már elő is húzza a fegyvert, és csőre is tölti.

Thiago Silva: A zsebemben van a fegyver. Semmit sem csináltam.
Thaysa Kamiji: De a kezedbe fogod. Az isten szerelmére! Miért csinálod ezt? Add oda a fegyvert.
Silva: Ok, odaadom. Állj, állj, itt a rendőrség.
Kamiji: Sohasem hívnám rád a rendőrséget.
Silva: Állj le, tudom, hogy kihívtad a zsarukat!
Kamiji: Engedd el a kezem! Állítsd le magad! Sohasem hazudtam neked!
Silva: Tessék, vedd el, neked adom a fegyvert. Töltve van, töltve van.
Kamiji: Állj le, Thiago, állj le! Az isten szerelmére!

A UFC először február hatodikán rúgta ki Silvát, miután előző nap őrizetbe vették Kamiji, és új partnere, Pablo Popovitch fegyveres megtámadásának vádjával. A harcost később bizonyíték híján felmentették, és a UFC újra szerződtette. Nemrég azonban egy interjúban Silva hazugnak nevezte Kamijit és vádjait. Az asszony ekkor kezdte el nyilvánosságra hozni a felvételeket, és ennek hatására bocsátotta el a UFC végleg a harcost.

Machida igent mondana egy Jacare elleni meccsre

2014.09.23. 13:53 td_hriczuakos

073_dan_henderson_vs_lyoto_machida_gallery_post.0_standard_730.0.jpg

Hamarosan brazil belharc alakulhat ki a középsúlyú kihívói címért, amennyiben az UFC is rábólint Lyoto ajánlatára, mely egy Jacare elleni találkozóról szól. Ez persze nem azt jelenti, hogy a „Sárkány” nyílt kihívást intézett honfitársa irányába, hanem azt, hogy igent mondott arra a kérdésre, miszerint kiállna-e Souza ellen. Lyoto szerint ugyanis Jacare egy kiváló harcos, aki ellen régóta szeretné letesztelni a tudását. Machida várja az UFC hívását, és amennyiben felkínálnak neki egy meccset a korábbi Strikeforce bajnok ellen, akkor azonnal igent mond majd a felkérésre. A két harcos egyébként ugyanabban a csapatban készül, de ez úgy látszik, hogy nem riasztja el Machida-t, míg Jacare válasza eddig nem ismert. Lyoto egy elveszített címmérkőzés után próbálna meg visszakapaszkodni egy újabb Weidman elleni meccsért, míg Jacare legutóbb dominált Mousasi ellen, aminek egy harmadik menetes szub győzelem lett a vége. Bár Souza szíve szerint Rockhold ellen venne revansot, Luke lezárja majd verbális csatáját Bisping ellen, így tehát nincs kizárva, hogy létrejön a Machida vs Jacare küzdelem.

H.Ákos

UFC 178: Johnson vs. Cariaso Countdown

2014.09.22. 20:36 td_axl

ufc-178-countdown.jpg

Lopódzik a hétvégi UFC gála a kertek alatt, és talán nem is sejtjük, hogy mennyire fasza meccseknek nézünk elébe. Na jó, sejtjük, csak már nem merjük beleélni magunkat a sok sérülés és alibi meccs miatt. De ezek a nevek, szóval ezek a srácok képtelenek alul teljesíteni. Valami ilyesmi jut eszembe, mikor próbálok összerántani Joe Silva gyakornokaként képzeletben egy megnyerő cardot a főnök szabadsága alatt. Hehh, és még a kasszát sem ürítettem ki, csóri Alvarezt biztosan nem árasszák el zsetonnal Bellator érkezése után, pedig Cowboy ellen fog némi vér folyni, úgy hiszem. Ahogy Conor is a vénáiban érzi, hogy kell egy meccset eladni az első gongszó előtt. Ezt a gyereket egyszerűen zabálja a média és engem is behúzott a hype: mindegy mit tesz, kíváncsi vagyok rá, mert hiteles. Hitelesen nagyképű és nem csak mondja, tényleg bunyózik, még a jelenleg nem túl kiforrt módján. Poirier vajon mennyire bírja ezt a játékot, hogy csak mellékszereplő ebben a játékban, noha korábban őt is Conor szerepében emlegették?! Nehéz ez. És persze ne feledjük el, hogy Jon Jones sérülésével Mighty Mousenak kell elvinnie az estét hivatalosan a főmeccsel, de róla esik a legkevesebb szó, ugye-ugye? Önmagában nehéz mutatvány ez egy Chris Cariaso ( hogy kicsoda, kérlek?) név ellen. Alább a countdown videók, nagyon faszentosak, én már felspanolva várom a hétvégét!

Nehézsúlyú nedves álom lesz a UFC on FOX 13

2014.09.22. 10:27 td_interim

Nanoszekundumok alatt véglegesítik a bunyókat az év végi rendezvényre, ami így papíron már most szörnyen szórakoztatónak ígérkezik. Oké, a címben egy kicsit túloztam, hiszen a főmeccs két résztvevőjét leszámítva a decemberi gála nagyfiúi közül jelen állás szerint senki sem tartozik a szűken vett elitbe. Attól még a nyakam rá, hogy minden MMA-rajongónak összefut a nyál a szájában az eddigi felhozataltól, ami egyelőre így fest:

Junior dos Santos vs Stipe Miocic

Alistair Overeem vs Stefan Struve

Gabriel Gonzaga vs Matt Mitrione

Ízlelgessük csak – ugye, nem is rossz? További örömhír, hogy bár dos Santos kifejezetten kérte, hogy hosszú kihagyása után, visszatérésként még ne öt menetre zavarják vissza a ketrecbe, a UFC végül meggyőzte, így – ha csak előbb be nem fejezik – huszonöt percen át gyűrhetik egymást Miocic-kal. A gálán természetesen nem csak tankok lépnek a ketrecbe, egyelőre a Jamie Varner – Drew Dober és a Joe Ellenberger – Bryan Barberena könnyűsúlyú, valamint a Derek Brunson – Ed Herman középsúlyú találkozót erősítették meg. Idén már december 13-án megjön a Jézuska!

Decemberben jöhet a Dos Santos – Miocic meccs

2014.09.22. 08:30 td_interim

junior-dos-santos-vs-stipe-miocic-620x400.jpg

Úgy tűnik, hogy a többször elhalasztott Junior dos Santos – Stipe Miocic meccset végre sikerül tető alá hozni a december 13-i UFC on FOX 13 gálán. Az MMAfighting.com jelentette, hogy egy Miocic-közeli forrás szerint „több mint valószínű,” hogy a tárgyalások eredményesen zárulnak. A dátumban állítólag Cigano is benne lenne, de a hosszú kihagyására való tekintettel inkább egy hárommenetes összecsapást szeretne az ötmenetes main event helyett.

Dos Santos azóta nem küzdött, hogy a tavalyi UFC 166-on Cain Velasquez elleni trilógiája befejező meccsén brutális TKO-vereséget szenvedett a világbajnoktól. Eredetileg a május 24-i UFC 173-on mérkőzött volna Miocic-kal. A találkozót végül áttették az egy héttel későbbi TUF Brazil 3 döntők főmeccsévé, itt viszont már nem tudott kiállni, mert idő közben megsérült a keze. Miocic ellen végül Fabio Maldonado ugrott be, és dőlt is ki teljesen simán, KO-val.

Ha sikerül összehozni decemberre a meccset, akkor a UFC on FOX 13 main cardja bivalyerős lesz, még akkor is, ha furcsa módon a nehézsúly – vicces ezt így leírni, de attól még igaz – toronymagasan második legjobb harcosának, és az egyre nagyobb tempóban fejlődő, mindig megbízhatóan erős teljesítményt szállító ellenfelének találkozója lesz a bemelegítés egy botladozó reklámfelület és egy szívbeteg srác ötmenetes főmeccséhez.

Update: ... és már meg is egyeztek a felek, ráadásul sikerült Ciganót is jobb belátásra téríteni: a dos Santos - Miocic lesz a decemberi UFC on FOX 13 ötmenetes főmeccse!

Nevada kivizsgálja a Jones – Cormier balhét

2014.09.22. 08:29 td_interim

f8b73344253b309e3aaa197737a4c60a_crop_north.jpg

A Nevadai Sportbizottság a soron következő, szeptember 23-i ülésén kivizsgálja az incidenst, ami komoly hisztériát keltett az MMA-világban, és amitől az utóbbi évek legjobban várt találkozójává lépett elő a félnehézsúlyú címmeccs. A Bizottság mindkét harcost behívta az ülésre. Daniel Cormier elemzőként vett részt a UFC Tonight előző adásában, ahol viccelődve mesélt beidézéséről.

Megkaptam a levelet, alá is írtam, aztán megpróbáltam visszaküldeni, de nem lehetett, úgyhogy azt hiszem, ott leszek jövő kedd este.

Jones és Cormier augusztus 4-én, az MGM Grand Arena előcsarnokában verekedett össze. A meccsüket promózó sajtóeseményen, a farkasszemeknél Jones – rá nem jellemző módon – Cormier homlokához szorította sajátját, aki erre torkon ragadta és ellökte magától a világbajnokot. A két fél ezután egymásnak esett, ledöntötték a színpad mögé állított molinót, és a földön próbálták gyepálni egymást. Jones megpróbálta megütni Cormiert (nem tudni, hogy eltalálta-e), Cormier később – szétválasztásukat követően – Jones után dobta az egyik cipőjét.

Sérülés akkor nem történt, a várakozásokat pedig még jobban fokozta a páros tévéinterjúja, és főleg az a kiszivárgott felvétel, ahol az élő adásba kapcsolás előtt savazták egymást, és Jones életveszélyesen megfenyegette riválisát. Azóta a bajnok térde megsérült, és a meccset a január 3-i UFC 182-re halasztották. Egyelőre nem tudni, hogy a NSAC-vizsgálat csak a bunyóra vonatkozik-e, vagy érinteni fogja a fenyegetést is.

Rampage: Veled vagyok Wanderlei!

2014.09.21. 20:32 td_axl

Tegnap Wanderlei SIlva hivatalosan egy videón keresztül bejelentette visszavonulását, egyben jelezte, hogy az UFC jelenlegi bunyós menedzsmentje ellen akar tenni. Elmondása szerint az UFC elvette a küzdelem iránti szenvedélyét, tiszteletlen és kizsákmányoló üzletpolitikájától pedig undorodik. Ekkor azt latolgattam, hogy mely bunyós kollégája fog csatlakozni hozzá legelőször, és őszintén szólva nem pont Rampage Jacksonra gondoltam. Bár Rampage is hasonló kritikát fogalmazott meg korábban Dana White irányában, ismerve Wanderlei és Rampage közös múltját, aligha volt opció ez a forgatókönyv. Rampage és Wanderlei a Pride Fc időkben kétszer találkozott egymással, elmondásuk szerint való ellenszenvvel viseltettek egymás ellen ringen kívül és belül. Jackson mindkétszer kikapott Silva ellenében, az UFC-ben végzőző trilógiájuk során azonban Quinton brutálisan kicsapta Wanderleit. Szóval Silva tegnapi visszavonulása kapcsán Rampage a videó anyagához hasonuló képet posztolt Twitterén, melyen Wandyt támogatja az alábbi megjegyzéssel: 

Annak ellenére, hogy ellenségek voltunk a ringben...a rajongód voltam. Veled vagyok, hasonló fájdalmakon megyek keresztül. 

Ismét kirúgták Thiago Silvát

2014.09.21. 14:01 td_interim

3364415_G.jpg

Alig fogadta vissza, máris újra kitette a UFC Thiago Silvát. A brazil félnehézsúlyút pénteken bocsátotta el megint a szervezet, miután ex-felesége, Thaysa Kamiji videókat töltött fel a YouTube-ra a bedrogozott, felfegyverzett Silváról. A harcost február hetedikén rúgta ki először a UFC, miután előző nap Floridában letartóztatták. Kamiji vallomása szerint Silva fegyvert nyomott a szájába, később Pablo Popovitch, Kamiji új partnere (azóta már új férje) MMA iskolája ellőtt azzal fenyegetőzött, hogy vérengzést rendez az akadémián. Letartóztatásakor ellenállt, a kiérkező SWAT osztagnak sokkolóval kellett a földre kényszerítenie.

24892-7062.jpg

Silva ellen először kétrendbeli gyilkossági kísérletről szóltak a vádak, ezt később módosították kétrendbeli fegyveres támadásra, és egyrendbeli hatósággal szembeni, nem erőszakos engedetlenségre. Megindult a vizsgálat, Kamiji viszont annak kellős közepén Popovitch-csal Abu Dhabiba költözött. A vádakat nem sokkal később – bizonyíték híján – ejtették, a felmentett Silvát pedig visszafogadta a szervezet. A frissen feltöltött videók viszont érvényes hangi és képi bizonyítéknak számítanak Silva bűnösségéről, így a UFC ismét – és vélhetően véglegesen – szerződést bontott a brazillal.

Az MMAfighting.com megkereste Kamijit, aki azt nyilatkozta, hogy azért döntött a videók nyilvánosságra hozatala mellett, mert Silva az MMAhour aktuális adásában hazugnak nevezte őt és a vádjait. Kamiji szerint önmagában az, hogy Silva eddig megúszta, csakis annak volt köszönhető, hogy ő elhagyta az országot. Állítsa szerint költözésében nem játszott szerepet a fegyveres fenyegetés – még korábban felajánlottak neki egy állást Abu Dhabiban, amit elfogadott, ezért utazott el. Az emigrálás tehát régebb óta tervben volt, és erről a rendőrség is tudott. Silva pedig a jelen fejleményeket csakis a nagy szájának köszönheti.

Azért álltam el végül a távoltartó határozattól, hogy ne kelljen visszajönnöm a tárgyalásra és ne kelljen a munkám elvesztését kockáztatnom, így végül is segítettem Thiagón. De feldühített, amikor úgy döntött, kinyitja a száját. Meg kéne köszönnie nekem (amit érte tettem), de az emberek soha nem változnak.

A videók, alatta a párbeszéd leiratával:

Thiago Silva: Miért hívtad a rendőrséget, drágám? Nem csináltam semmit. Miért videózol?
Thiago Silva: Drágám, miért csinálod ezt? Mondd el.
Thaysa Kamiji: Kimennél a konyhából? Főzök. Takarodj a házból.
Thiago Silva: Miért csinálod ezt?
Thaysa Kamiji: Takarodj a házból. Takarodj a házból. Nem akarom, hogy egy drogos legyen a házamban.
Thaysa Kamiji: Thiago, ne nézz így rám. Kérlek, add oda a fegyvert.
Thiago Silva: Akkor kapcsold ki a kamerát. Tudom, hogy bújtatsz valakit az emeleten. Azt hiszed, hülye vagyok?
Thaysa Kamiji: Kit bújtatnék, Thiago?
Thiago Silva: Nem vagyok hülye. Drágám, a szemembe világítasz, nem látok semmit. Kapcsold ki!
Thaysa Kamiji: Nem, Thiago. Ez bizonyíték.
Thiago Silva: Bizonyíték mire? Nem öllek meg. Hazudsz, valaki itt van, és készül valamire. Nem vagyok hülye!
Thaysa Kamiji: Thiago, egy nap megölsz a függésed miatt.
Thiago Silva: Nem öllek meg, és valamire készülsz ebben a házban.
Thaysa Kamiji: Mire készülök, Thiago?
Thiago Silva: Valakit idehívtál, Thaysa. Tudom, mert nem vagyok hülye.
Thaysa Kamiji: Senkit sem hívtam ide. Thiago, csak te vagy itt. Felveszlek.
Thiago Silva: Miért csinálod ezt?
Thaysa Kamiji: Azért, hogy amikor kijózanodsz, lásd, mit csináltál. Fegyvert fogtál.
Thiago Silva: Nem csináltam semmit. Fejezd be a hazudozást, Thaysa.
Thaysa Kamiji: Hazudozás? Fegyver van a kezedben!
Thiago Silva: A zsebemben van. Semmit sem csináltam.  

Anthony Johnsont gyerekei anyjának bántalmazásával vádolják, a UFC határozatlan időre eltiltotta a versenyzéstől

2014.09.21. 10:52 td_interim

20140726092425_IMG_8787.JPG

Lehet, hogy Anthony Johnson soha nem lép már UFC-ketrecbe. A félnehézsúlyú harcos egyik volt partnere, két gyerekének anyja néhány napja azzal hívta fel a rendőrséget, hogy névtelen fenyegetéseket kap telefonon, szóban és sms-ekben – nem Johnsontól, de gyaníthatóan Johnson barátaitól. A neve elhallgatását kérő nő ezek után arról is beszámolt, hogy Johnson még 2012-ben, egy elfajult veszekedés során kiütötte két fogát, idén augusztusban pedig megjelent a házánál, és elvitte a kutyáját.

A vádak között a legsúlyosabb természetesen a háztartáson belüli erőszak, melynek kapcsán a volt partner azért nem hívta ki a rendőrséget két éve, mert lebeszélték róla, viszont elmondása szerint bizonyítéka van arra, hogy megtörtént. Az incidens ugyanis a nő akkori munkahelyén, egy fitnesz/táplálékkiegészítő boltban történt, ahol a biztonsági kamera mindent rögzített, és a nő állítása szerint birtokában van a felvételeknek. A nő védelmében távolságtartási végzést állítottak ki. Az ügyben még semmi sem bizonyított, a UFC viszont azonnal kiadott egy közleményt:

Értesültünk az Anthony Johnson ügyről. Ennek eredményeképpen határozatlan időre eltiltjuk. Egy külsős ügyvédi irodát kérünk fel arra, hogy vezesse le a hivatalos vizsgálatot, és amint több információ áll a rendelkezésünkre, eldöntjük, szükségesek-e további lépések.

A szükséges további lépések valószínűleg Johnson végleges kirúgását jelentenék. Az ügyet Johnson hivatalosan nem kívánta kommentálni. Ügyvédje a következő közleményt bocsátotta ki:

Anthony kategorikusan tagadja az összes vádat, és várja a bírósági tárgyalást, ahol döntenek az igazságról és a hazugságokról.

Facebookon viszont kifakadt Rumble:

johnsonfb.jpg

A sok szar, amit az emberek képesek összehordani, és az erőfeszítés, amit képesek tenni azért, hogy elmondjanak egy kibaszott hazugságot, nevetséges. Ez minden, amit mondani akarok, és köszönöm a támogatást és a pozitív üzeneteket.

Johnsonnak nem ez az első rendőrségi ügye. 2009-ben már letartóztatták egy másik nővel való konfliktusa miatt. Akkor háztartáson belüli erőszak, tettlegesség, és halálos fenyegetés vádjával állították elő, valamint azzal, hogy széttörte az áldozat telefonját, amin az segítséget hívott volna. Johnson akkor a vádakat nem tagadta, de nem is erősítette meg, így 2010-ben három évnyi próbaidőre ítélték, közösségi munkát kellett végeznie, és el kellett járnia háztartáson belüli erőszakot megelőző tanácsadásra.

Johnson most van karrierje csúcsán, egyetlen győzelem választja el a félnehézsúlyú címmeccstől. Már csak a papírmunka lett volna hátra, hogy leszervezzék a jövő év egyik legjobban várt összecsapását a súlycsoportban, ahol Rumble Alexander Gustaffson ellen lépett volna ketrecbe. Szó volt egy Overeem elleni köztes súlycsoportú mérkőzésről is. Ha igaznak bizonyulnak a vádak, egyikből se lesz semmi, és Anthoy Johnson végleg búcsút mondhat a UFC-nek.

Arlovskival meccselne Mitrione

2014.09.21. 10:49 td_interim

475561577.0_standard_730.0.jpg

Matt Mitrione szeretne előre lépni, és végre a nehézsúly krémjéhez tartozó ellenfelekkel összecsapni. Terveiről a UFC Tonight-ban beszélt, ahol elárulta: kiszemeltje Andrei Arlovski, és tiszteletből döntött a kihívás helyett a körbeudvarolás mellett. Az ex-NFL játékost legutóbb a UFC Fight Night 50-en láttuk a ketrecben, ahol gyors TKO-val verte Derrick Lewis-t. Mitrione eredetileg az ugyanazon este harcoló Alistair Overeem-et hívta volna ki, amennyiben ő is nyer. Mivel a Reem-et megint kiütötték, Mitrione figyelme az egy héttel későbbi gála főmeccsének résztvevői felé fordult, így lett új kiszemeltje a Fight Night 51-en fölényes győzelmet arató Arlovski.

A fehérorosz exvilágbajnok kétéves mélyrepüléséből magára találva, egy több szervezeten át vezető, javarészt sikeres kirándulást követően júniusban tért vissza a UFC-be, ahol a Brendan Schaub elleni szörnyű meccsen még csak egy véleményes győzelmet sikerült összekaparnia, Bigfoot Silva ellen viszont abszolút domináns teljesítményt nyújtott, és KO-jával jelezte, hogy újra számolni kell vele a top 10 felsőbb rétegeiben is.

Mitrione szemérmes pillarezgetésére Arlovski még nem reagált, de meccsre a közeljövőben valószínűleg úgysincs esély. Pitbullt ugyanis akár fél évre is eltilthatják a ketrectől az orvosok, mert bármennyire kevés pofont szedett is be Silva ellen, a háromperces zsákolás alatt valószínűleg sikerült teljesen szétcsapnia a kezét Bigfoot betonfején. A legutóbbi információ az, hogy az orvosi stáb várja a csuklóröntgent további elemzésre.

Update: már le is fixálták Mitrione következő meccsét - nem kap egyelőre igazán nagy nevet, Gabriel Gonzaga ellen megy majd a decemberi UFC on FOX 13-on.

The Cage profi ketrecharc gála Pápa beharangozó

2014.09.20. 18:17 td_axl

the-cage.jpg

Az idén útjára indult Magyar MMA Prémium Liga által rendezett MMA gálák soron következő buliját október 11-én rendezik Pápán a Pápa Sportcsarnokban. Kókai Kokó Gábor (Győri KOKO Gym) barátom mellett Mihályfi Ákos (Ronin HSE) és Korpics Gábor (Pápai KOKO Gym) szervezésében láthatunk majd egy minden bizonnyal izgalmas mérkőzéseket felvonultató rendezvényt, melynek keretén belül női: -60 kg négyes torna, valamint férfi: -65kg, -77kg, -84kg, -93kg és +93kg négyes torna kerül lebonyolításra. Jegyek elővételben kaphatók az N Tours utazási irodájában, további részletekkel hamarosan jövünk, addig alább a trailer. 

Wanderlei Silva megtörten visszavonult, keményen ekézi az UFC-t

2014.09.20. 17:20 td_axl

wanderlei_1.jpg

Wanderlei Silva 2014-es éve nem alakult túl pozitívan a brazil számára. A TUF Brazil reality leforgatása után a Sonnen ellen olyannyira áhította meccsre nem kerülhetett sor, a cucc-tesztes fiaskója pedig ki tudja, hogy is áll jelenleg?! Wandy nem adott mintát, mikor kértek tőle, azután pedig kicsit groteszk bizonyítgatósdi indult, de a mai napig nem tudni, hogy versenyezhet-e Wandy, vagy sem. Silva ezt egy videó üzenettel tisztázta ma hajnalra virradóra, melyben könnyes szemekkel elbúcsúzik rajongóitól és bejelenti visszavonulását. Teszi mindezt egy rendkívül emocionális monológ közepette, mely haragot, bánatot, keserűséget, hálát és fogadalmat is magában hordoz. 

Wanderlei szerint az UFC (nem mondja ki egyértelműen, de mi tudjuk ugye) roppant mód kihasználja a harcosokat. Barao példáját hozza, akit rendszeresen bunyóztattak, teste nem bírta a megterhelést, elvesztette címét, majd a visszavágó előtt megtört az ismételt testi és lelki terhelés alatt. Wandy szerint nem elég, hogy kihasználják őket, de fizetni sem akarnak nekik, ha bárki ellenállni próbál, akkor a médián keresztül a rajongóikat fordítják ellenük. Szerinte ez történt vele is, miután nem vállalta először a májusi, majd júliusi felkérést küzdeni. Még úgy sem, hogy extra pénzt ajánlottak neki, ezt követően jött a cucc-botrány és a Wandyt kikezdő cikkek, pályafutásának tisztaságát megkérdőjelező okfejtések.  A brazil legenda elmondása szerint elveszítette a motivációját, hogy újra küzdjön, ezt követően pedig harcostársai védelmében akar fellépni, szennyest teregetni, lerántani a leplet az őket kihasználó, bunyóikból, sérüléseikből, áldozataikból meggazdagodókról, aki elvesznek tőlük mindent, fikarcnyi tiszteletet sem mutatva. 

Kicsit jobban csomagolva hallhattunk már hasonló nyilatkozatokat, Wandy vajon elindít egy forradalmi hullámot? Itt elsősorban a nyugdíj előtt álló nagy nevekre gondolok, akik megélhetése már nem feltétlenül függ az UFC-től. Mondjuk Hendo újra elsütheti a Strikforce-váltás idején pedzegetett kritikáit. Őszintén belegondolva azonban, ez a videó egy egykoron borzasztóan sikeres, élő legenda megkeseredett üzenete a modern kori MMA marketing gépezet számára, mely alap logikájából kifolyólag sosem kezelhette úgy őt, mint a Pride Fc monumentális, de hosszú távon életképtelen modellje. Szomorú így búcsúzni Wandy-tól, hiszen sokad magammal miatta is szerettük meg ezt a sportot, tündöklését követően tiszteletteljesen követtük bizonyítási vágyát az UFC-ben, harcát az új renddel, mellyel már tudott versenyezni. De mindvégig megkapta tőlünk a tiszteletet, amiért hálás is nekünk, ezt a tartja a legfontosabbnak, sikereinek közösen megélt pillanatait.

Melvin Manhoef még mindig tud aprítani

2014.09.20. 16:26 td_axl

manhoef_1.jpg

Hajnalban jött a Bellator 125, mely card-jának számunkra legismertebb neve Melvin Manhoef volt. Igen, a 38 éves holland romboló egy újabb lehetőséget kap az MMA komolyabb vizein, hogy begyűjtsön pár szép győzelmet. Direkt nem címet írtam, véleményem szerint ahhoz már túl késő Melvin számára, plusz Japán után az USA-ban cucc nélkül nem pöröghet úgy, mint korábban tette. Az viszont tisztán látszik a hajnali Doug Marshall elleni meccse után, hogy Melvin nagyon jól elvan a középszerű, vagy annál kicsit erősebb MMA mezőny ellen. Marschall ugyanis arccal szkennelte a tatamit Manhoef jobbosa után, alább a gif-en ezt vissza is nézheted. Hogy ezzel a győzelemmel Melvin megindul a Bellator középsúlyú címért? Lehetséges, bármi megtörténhet szerintem most a szervezetnél. Amúgy a párosításokat nagyon jól rakják össze, a Bellator gálák sorozatban hozzák a TKO/KO/szub kimenetelű main card bunyókat, a hajnali Bellator 125 és egész élvezetes volt. Ez persze köszönhető annak, hogy nincs olyan letisztult, klónozott, alibi győzelmekre hajtó bunyós állományuk, mint az UFC-nek. 

UFC Fight Night 52: Hunt vs Nelson mérkőzések videói

2014.09.20. 15:54 td_axl

ufn-52.jpg

Ma délelőtt rendezték Japánban az UFC Fight Night 52: Hunt vs Nelson gálát, melyet élőben követhettetek facebook oldalunkon. A mérkőzések felvételeit itt tudjátok visszanézni, a meccsek eredményeit pedig itt olvashatjátok

BJJ edzések a Google fellegvárában

2014.09.19. 19:58 td_axl

google-bjj.jpg

A Googleplex, vagyis a Google vállalati központja körül eddig is mitikus legendák keringtek a humán erőforrás menedzsment érettségi szintje kapcsán. Biztosan te is hallottál már relax szobákról/fotelekről, ahol hangszigetelt környezetben chillout zene mellett lazíthatsz pár percet munka közben, ilyeneket olvasva meg kiesik a kebab a kezedből, melyet épp a sarokról rendeltél és az asztalodnál kell megenned két telefon között. A magyar mérnök közösség (is) útja nyugat felé tendált, a szűk elit pedig pontosan ilyen helyre próbál benyomulni,a Mountain View California, azaz Googleplex a szakmai fejlődés és kihívás fellegvára. Mit szólnál ha azt mondanám, hogy munkaidőben Brazil Jiu Jitsu edzéseket is tartanak?

Ha a TOTALDAMAGE oldalt olvasod, akkor azért a cikk címét olvasva beleért a kezed a magyar valóság bilijébe és párás tekintettel mélázol el. Persze azért nem kell megtérdeltetnünk magunk minden nyugatról befolyó hír kapcsán, de pár pillanatra adjuk át magunkat annak a képnek, hogy két megbeszélés, két műszak, vagy mondjuk két tanóra között lemegyünk gurulni a többiekkel. A Googleplex-ben ugyanis a kollégák testi, ezáltal közvetve szellemi frissességét, ill. versenyszellemét az eddigi sportolási lehetőségek mellett BJJ edzésekkel is megtámogatták. A foglalkozásokat Milton Bastos tartja, aki  világ- (2010),  pánamerikai (2009, 2012) és NO GI világbajnok (2009, 2012, 2013). Bastost nem lepte meg a Google megkeresése, elmondása szerint a  Silicon Valley így is bővelkedik a különböző cégekben dolgozó (Apple, Facebook, YouTube) BJJ kiválóságokkal, viszont az, hogy munkaidőn és cégen belül történnek az edzések, nem volt jellemző eddig.

Bastos és Google BJJ csoportok

A július 7-i első órát követő két napon belül teljesen betelt Bastos minden csoportja a Google-nál. Az edző szerint különleges hangulata van az edzéseknek, ugyanis a résztvevők tudatosan stresszoldásra és fittségük megtartására használják a foglalkozásokat, mely miatt laza és felszabadult minden gyakorlat. A Google pedig pontosan emiatt biztosítja ezen lehetőségeket, ugyanis mérhetően nő a problémamegoldó képessége az alkalmazottaknak ilyen edzéseken való részvételt követően, visszatérvén asztalaik mögé. 

Érdekesség továbbá, hogy a Silicon Valley-ben dolgozók nagy százalékáról elmondható, hogy férfi, a Google BJJ edzéseken a nők részvételi aránya 25% körüli, ami egészen magas aránynak tekinthető. Az első osztály résztvevői már kisebb házon belüli versenyekben gondolkodnak, amolyan baráti megmérettetésben a részlegek között. Sőt, a Facebook BJJ-közeli alkalmazottaival is körvonalazódik egy Google vs Facebook BJJ verseny. 

UFN 52 előtt: Rin Nakai a női MMA új arca?

2014.09.19. 13:47 td_axl

rin-nakai_1.jpg

Holnap jön az UFC Fight Night 52 Japánból, melynek apropóján az UFC szerződtette a lassan az ázsiai wmma arcává váló Rin Nakait, hogy Miesha Tate ellen menjen. Az ellen a Tate ellen, aki az utóbbi időben okosan ráérzett arra, hogy bajnok Rousey mellett nem lesz, de finom nőies vonalon vereségek ellenére is fog meccseket kapni az UFC-ben, na meg szponzorok is jönnek majd a mosolyára. Valami hasonló történetet játszik Rin Nakai is a számunkra kicsit furcsa japán környezeti hatásokat ötvözve. Mostanra a netre feltöltött erotikus fantáziákat megmozgató tartalmaival komoly követő tábort rántott össze magának elsősorban Ázsiában, de a hullám már a nyugatot is elérte. Hogy azonban ne csak ezt a vonalat lássuk Nakai-ból, az alábbi kisfilm igyekszik a veretlen sportolót is bemutatni, aki 3 éves kora óta szinte minden nap keményen dolgozik a sikereiért, intelligensen harcol és ügyesen csomagolja magát a közönségnek. Rin Nakai minket is meghódít? 

Edzésnapló: Rousey Rióban hozott egy hangulatos szemináriumot

2014.09.19. 11:42 td_axl

rousey-ronda.jpg

Ronda Rousey Brazíliába látogatván Rio de Janeiroban adott szemináriumot Flavio Canto Judo iskolájában. Big Nog is emelete a rendezvény színvonalát, Ronda pedig pár alap dobást bemutatva tanította az első sorban fiatal növendékekből álló klubot. A nagyon hangulatos, jól összevágott anyag alább látható.