TOTALDAMAGE Hírlevél

TOTALDAMAGE cuccok

td_cikk_sapka_banner_odaldoboz.gif

Facebook

Scitec POW3RD! 2.0

Írj nekünk!

kapcsolat.jpg

Utolsó kommentek

Szűcs Kristóf a londoni IBJJF aranyak után: Az idei a legsikeresebb évem

2014.10.22. 21:16 td_axl

Múlt héten a Londonban megrendezésre került IBJJF Open indulói között találhattuk a magyar jiu jitsu fiatal titánját ,Szűcs Kristófot, aki fiatal kora ellenére kiegyensúlyozott teljesítményt hoz folyamatosan hazai és külföldi jitsus versenyeken, a sportág hazai nagy reménységének tekintem őt. Ha egyáltalán reménység jelzőt kell használni esetében, hiszen júniusban világbajnoki arannyal is gazdagodottGracie Barra Hungary növendék. Kristóf múlt héten Londonban is arany szerzett Gi-ben és NoGi-ben is, Lakatos Sándor harmadik, Cselőtei Tamás pedig ezüstérmes lett!  Kristóf gondolatai:

Hétvégén Londonban versenyeztünk, a London Open az európai IBJJF openek közül talán a legszínvonalasabb versenynek számít, elég jó mezőny jött össze idén is. Ez volt a második versenyem lila övben és úgy érzem sikerült ismét jól helytállni. Súlyomban (94kg) sikerült elhozni az aranyat Gi-ben és NoGi-ben is.

 

Összesen 9 meccsem volt, nagy része idő előtt befejeződött. Egyedül a Gi abszolút döntőben maradtam alul 1 előnyponttal. A felkészülés nem ment a legsimábban, vállsérülés, illetve ínhüvelygyulladás némileg hátráltatott, de ettől függetlenül igyekeztem minél többet kihozni magamból. Idén még van pár komolyabb verseny előttem, szeretnék indulni a X. BJJ Hungarian Openen, illetve még egy IBJJF versenyen, München vagy Madrid, még nem tudom és a szerb Abu Dhabi kvalifikációs tornán, hogy jövőre is biztosítsam kinn a helyem.

 

Ezen kívül Szegeden a Global Grapplingen lesz valószínűleg pár Superfight-om és ennyi. Az idei évet az eddigi legsikeresebbnek tartom természetesen. Rengeteg dolog összejött amiért egész eddig dolgoztam, gondolok itt az eb-re, vb-re, hogy kijutottam Abu Dhabiba, és ennek nagyon örülök.

Ernesto Hoost győzött Peter Aerts ellen egy gentlemanes öregfiús meccsen

2014.10.22. 17:42 td_axl

hoost.jpg

Hétvégén Japánban küzdött meg egymással Ernesto Hoost és Peter Aerts a WKO nehézsúlyú övért, ahogy arról korábban már olvashattatok nálunk. Nem sok infó szivárgott eddig a rendezvényről, ami furcsa kissé, hiszen két legenda csapott össze, ráadásul hatodjára. Ez sem mellékes, hogy a nézőtéren olyan illusztris vendégek voltak, mint Kazuyoshi Ishii, a néha K-1 alapítója, bár lehet, hogy vele nem túl előre mutató promózni manapság a börtönévek és yakuza kapcsolatai miatt.

Szóval Hoost megnyerte a meccset Aerts ellen, melyről a fenti, nem túl jó minőségű felvétel áll rendelkezésre. A pletyka szerint Aerts visszavágót kért, miután elmondása szerint csak három hete volt felkészülni a meccsre, valamint épp térműtét előtt áll, mely miatt baráti megegyezés folytán nem is támadták egymás lábát. Szóval egy öregfiúk, óvatos, barátságos meccs volt, ami talán illik is abba a képbe, ahogy elképzeltük ezt a bunyót.

José Aldo: Én vagyok az MMA Alija, McGregor egy fos

2014.10.22. 17:27 td_axl

aldo_mendes.jpg

Közeledik a hétvége, José Aldo pedig visszatér. Folytatódik az embedded sorozat is, ami a kulisszák mögé kalauzol minket, vagyis az UFC 179 Rio de Janeiroban rendezett gálája előtti nyilvános edzések és sajtós napok pillanatait kaphatjuk el. Chad Mendes, Aldo kihívója szerint ő az MMA Mike Tyson-ja, erre Aldo magát pedig Muhammad Alinak nevezi. Conor pedig egy fos, hogy a szórásból az új hype-bálvány se maradjon ki.

Velasquez megsérült, Hunt vs Werdum jön az ideiglenes UFC nehézsúlyú címért

2014.10.22. 11:20 td_axl

cain-velasquez.jpg

Nincs új a nap alatt: ha UFC és címmeccs, akkor szinte kötelező érvényűen sérülést szenved legalább egyszer a címvédést megelőzően a bajnok. GSP, Jones, Aldo, Pettis…olvashattál már ilyen híreket bőven és most is fogsz. Cain Velasquet térdsérülést szenvedett edzésen, így nem tud kiállni Fabricio Werdum ellen november 15-én. Ráadásul otthon, Mexikóban, az UFC nem titkoltan egyik legnagyobb virítás-kísérletén. Ehhez egy külön TUF showt is hoztak, szóval a beetetés megvolt, de Cain kidőlt. Borzasztóan csalódott a bajnok és miután Werdum közel másfél éve vár a lehetőségre, még Browne ellen is kockáztatta a kihívói poziját, így az UFC úgy döntött, hogy a november 15-i beugró Mark Hunt lesz, a bunyó pedig interim címeccsnek felel majd meg. Ezzel Hunt újra a tündérmeséje kiteljesedéséhez érhet, a Nelson elleni elsétálós KO-ja legitimált kihívót csinált belőle. Nem rossz ez a párosítás, de a sérülési tendencia aggasztó és frusztráló egyben.

UFC 179: Aldo vs Mendes 2 Countdown

2014.10.21. 16:20 td_axl

ufc179-countdown.jpg

Október 25-én, vagyis a hétvégén jön az UFC 179: Aldo vs Mendes 2 gála Brazíliából. Ha Brazília és az utolsó brazil UFC bajnok, akkor nagy lesz a hype, ebben biztosak lehettek. Money Mendes élete formájáról beszél, Aldo kicsit talán beszürkülve, motiváció hiányában, de legalább otthon küzdhet. Teixeira visszaülne a lóra (nem az Overeem által hátrahagyottra) a Jones elleni vereséget követően, Phil Davis jön ellene, aki meg nem akar megrekedni a címmérkőzés kvalifikáló poszton, ő is menne már az övért. Aztán itt van még a brazil piacot megcélozó Ferreira vs Dariush anyag is. Ha sorszámozott UFC gála, akkor Countdown, alább láthatod a videókat.

 

Rutinos harcosok küzdöttek meg egymással a Senior Kempo Bajnokságon

2014.10.21. 16:05 td_axl

kempo-senior.jpg

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Nyílt Senior Kempo Bajnokság október 19-én, ahol különböző harcművészeti stílusok versenyzői mérték össze erejüket, tudásukat. A küzdelmekben a 35 év feletti sportolók életkor, súly, harcművészeti tapasztalat alapján kategorizálva vettek részt. Kemény mérkőzéseket láthattak a nézők rutinos harcosoktól.

A rendezvény fő meccseként harangozták be Kormos László 3.danos mester küzdelmét, aki a kiírás szerint Sanyimanóval bunyózott volna „A full kontakt” versenyszámban. Azonban Gulyás Zsolt váratlanul lemondta a mérkőzést, így a TEK gáláról már ismert Fodor Istvánnal lépett tataminra. A mérkőzést a Rakéta Dojo vezető mestere nyerte, egyhangú pontozással. Kormos Lászlóval beszélgettünk.

- Hogyan készültél a senior bajnokságra?

– Ez a hétvége jónak ígérkezett számomra, mert az ellenfél egy régi kempós lett volna, akivel utoljára 1998-ban edzettem együtt az akkori BSE- edzőtermében. Gulyás Zsolt (Sanyimanó) egy igazi harcos és tiszteletre méltó ellenfél, akinek sok és jelentős mérkőzés van a háta mögött. A család, a munka, a megfelelő edzéstartás és egy kis pihenés mellett mindig akad egy aprócska szelet, amit a tudásom, illetve a kondícióm javítására tudok fordítani. De azt hiszem, ebben a kategóriában és a senior kivitelezésben – ahogy szokták mondani – a „rutin és az évek” az, amire fekteti az alap bizodalmát a versenyző.

- Igényelt-e külön felkészülést részedről ez a mérkőzés?

– Fejben volt egy elképzelésem arról, hogy milyen taktikára építem majd a küzdelmet. A verseny napján azonban sajnos egy váratlan bejelentést kaptunk, miszerint Sanyimanó nyomós ok miatt nem tud megjelenni a rendezvényen. Kicsit kedvemet szegte a hír, de akadt egy súlyban és magasságban hozzám való ellenfél, aki szívesen vállalta a küzdelmet. Rövid beszélgetés után kiderült, hogy az ellenfelem Fodor István lesz, aki a K1 –és MMA szabályrendszerben már számos mérkőzést tudhat a háta mögött, és rutinos versenyző, aki résztvevője volt a 2014-es TEK gálának is.

- Hogyan értékelnéd a meccset? Számomra sokatmondó volt az, hogy a nézők lélegzetvisszafojtva figyelték a mérkőzést, csend volt a teremben.

– Tetszetősnek ígérkezett a küzdelem. Számomra ez nem egy élet-halál küzdelem volt, sokkal inkább nevezném egy jó hangulatú adok-kapok hétvégi kikapcsolódásnak. Az új ellenfél hozzáállása azonban nem tükrözte ezt a remek véleményemet a mérkőzésről. Az öltözőben jelezte, hogy a földrevitel az egyik erőssége, amit alkalmazni is fog, valamint közölte, hogy a kiütést tűzte ki céljául. Alapos bemelegítés után nem volt más hátra, mint tiszta fejjel megoldani 3×2 percben egy újabb helyzetet: egy újabb ellenfél stílusán felülkerekedni és udvariasan a cél felé venni az irányt. A cél számomra az az eredmény, amit a küzdelem során vívott pillanatok adnak össze.

- Az ellenfél tartogatott-e számodra meglepetést?

– Már az első menetben többször próbálkozott földrevitellel, amit kimért térdrúgással vagy villámgyors felütéssel próbáltam megfékezni illetve távol tartani. A Kempó alap tanítása: használd az ellenfél gyengéit és alkalmazd azt ellene. Ezzel a segítséggel a folyamatos elmozgás, váratlan visszatámadás és a láb folyamatos támadása tűnt a leghatékonyabb stratégiának. Az ellenfél megpróbált mindent megtenni az igen erős és folyamatos bombázásaival, amik a célt ugyan elvétve mindig utat nyitottak egy kontra technikának és így a kiütéses győzelmét próbáltam elkerülni. Próbáltam figyelni arra is, hogy az ütőtávolság határait súroljam az elmozgások és a leforgások során. Erre szükség is volt, mert egyetlen pillanatot nem hagyott megállni az erős és kitartó előre nyomuló támadásaival. A második és a harmadik menetben is sikeresen tudtam tartani a taktikámat. A megelőző ütések és első lábbal indított megállító testrúgások kicsit megzavarták, amikor kivitelezhettem egy combra irányított rúgást.  Jó erőben lévő ellenfelem igen keményen helyt állt és a küzdelem heves szellemében az utolsó menetben egy-két szabálytalanabb ütés is elindult részéről, de egy kis szemöldök ráncolással és figyelmeztető erősebb balegyenessel ez gyorsan orvosolva lett. Számomra remek küzdelem volt és örültem, hogy megismerhettem az erős és igen harcias ellenfelemet, akinek ezúton is köszönöm a küzdelmet. Az eredményhirdetés és a dobogó felső fokának elhagyása után az előttem bicegő léptek és a vérző orr egy kis visszaigazolást adott a hirtelen választott taktika sikerességére.

forrás: Jurák Kata

GSP megkapta az orvosi engedélyt, hogy visszatérhessen az edzésekhez

2014.10.21. 14:05 td_hriczuakos

gsp_03-950x626.jpg

Jó hír a GSP-fanoknak, valamint az MMA szerelmeseinek, hogy a kanadai harcos megkapta az orvosi engedélyt, így folytathatja az edzéseket. Ez persze nem jelenti azt, hogy a korábbi bajnok rögtön fejest ugrana a visszatérés irányába, de azért mindenképp vannak pozitív jelek. GSP bal térde szorult komolyabb kezelésekre, de a kopasz szerint kezd minden sínen lenni, így a népszerű bunyós teljes értékű edzésmunkát végezhet a továbbiakban. Dana így vázolta a helyzetet:

„Rendbe tették GSP térdét. Az ilyen műtétek után még kb. 30 nap kell ahhoz, hogy mentálisan is jól érezd magad, de ő nagyszerű helyen van. Újra edzésbe áll majd, és hamarosan olyan jó formában lehet, mint korábban. Értesít majd minket, ha úgy érzi, hogy kész visszatérni.”

Mint ismert, GSP tavaly novemberben vonult vissza, miután vitatható körülmények között védte meg bajnoki címét Hendricks ellen. A kanadai a meccs utáni interjúban elmondta, hogy kell egy kis idő számára, amely az MMA körén kívül esik, kissé motivációját is elvesztve akart rendet rakni elsősorban a magánéletében. Azóta folyamatosan téma volt a visszatérése, ahol többször is hangoztatta, hogy nincs kizárva, hogy látjuk még őt a ketrecben. Firas Zahabi is megszólalt a mostani történéseket követően:

„Még mindig rengeteg versenyszellem van benne. Szerintem maradt még benne pár mérkőzés, de nem szeretnék az ő nevében beszélni.”

A bajnoki cím jelenleg Hendricks birtokában van, aki az év végén igyekszik majd megvédeni az övet Robbie Lawler ellen, a következő kihívó pedig borítékolhatóan Rory MacDonald lesz, aki ráadásul saját hazájában, Kanadában szerezheti meg a hőn áhított trófeát. Rory és GSP csapattársak, mindketten úgy nyilatkoztak, hogy sosem küzdenének egymás ellen, ám erről a kopasz más véleményen van:

„Erről még nem nagyon beszéltünk, de mindig is azt gondoltam, hogy mivel mindketten profi sportolók, valahogy csak megoldanák a helyzetet.”

Jones és Evans esetében láthattuk, hogy ráment a cimboraságuk a bajnoki címre, Rashad ráadásul még csapatot is váltott. GSP és Rory esetében azonban más helyzet, véleményem szerint kevés az esély arra, hogy valaha is találkozzanak egymás ellen, maximum egy laza sparring alkalmával, melyre talán nem megy rá a barátság.

H.Ákos

TOTALDAMAGE X BP Clothing együttműködés

2014.10.20. 20:41 td_axl

tdlifestyle-vegh-pumukli-attila.jpg

Örömmel tudatjuk Veletek, hogy a TOTALDAMAGE fejlődése ismét egy komoly mérföldkőhöz érkezett. Nagyon sokan közületek érdeklődtek már termékeink iránt, majd vásároltak tőlünk megannyi TOTALDAMAGE pólót, snapback és beanie sapkát. Szinte minden alkalommal jött a visszajelzés: bakker, ez nem csupán a blogot népszerűsítő marketing cucc, annál sokkal frankóbb dolog. Minőségében, tervezésében és viseletében prémium márkát képvisel. Valóban, ez volt a célunk, mindebben pedig a BP Clothing a partnerünk. Magyarország streetwear divatstílusát jelentősen befolyásoló BP Clothing értékei és meghatározó brand-képe a TOTALDAMAGE törekvéseihez hasonlóak, így örömmel fogadtuk az együttműködést és további közös munkát tervezve dolgozunk. Mit jelent ez? 

Miután a BPShop kínálatában is megtalálható a TOTALDAMAGE snapback, a TOTALDAMAGE pólóval és beanievel egyetemben limitált darabszámról révén szó, immár csak pár darab maradt a raktáron. Nem titkolt célunk, hogy a TOTALDAMAGE a nemzetközi és magyar küzdősport világának hírközlése mellett Magyarország meghatározó streetwear brandje legyen, kiváltképpen a küzdősportot űzőinek vagy annak követőinek, termékeink képviseljék a sport szeretetének testre öltött képét, életstílust, melyet bárki és bárhol büszkén viselhet. Hamarosan új tervezésű termékekkel és további meglepetésekkel lepünk meg Titeket! Ne feledjétek: #TDLifeStyle!

AKCIÓ!!! TOTALDAMAGE Snapback + TOTALDAMAGE Póló= 11980 Ft helyett 9990 Ft (vásárlás itt) azoknak, aki regisztrálnak hírlevelünkre alább az űrlapon, most Magyarországon belül a szállítási díjat is átvállaljuk! Az akció 2014.10.27-ig tart. A fekete TOTALDAMAGE póló a kisebb méretekben máris elfogyott! (L, XL, XXL méretben van még). A megrendelés menetében és a visszaigazolásban a normál ár lesz benne, de csak a kedvezményes összeget kell megfizetni, erről küldünk megerősítést majd e-mailben a hírlevél regisztrációt csekkolva. 

td_misi naplója: Új élet és bunyós sikerek Németországban

2014.10.20. 17:21 td_axl

td_misi.gif

A régi TOTALDAMAGE követők, olvasók még minden bizonnyal emlékeznek a War Machine börtönnapló sorozatra, melyet td_misi írt pár évvel ezelőtt. Akkor War Machine még nem verte halálra barátnőit, a kóter falain belülre kaphattunk autentikus betekintést a napló révén. td_misi eltűnt a blog felületéről ezt követően, élete naplójának új fejezetét nyitva külföldön próbált szerencsét. A sors úgy hozta, hogy a bunyót kint is folytathatta, most pedig ismét olvashattok td_misi-től, de ezúttal magáról, sikereiről és reményeiről ír:

Sziasztok! Talán emlékeztek még, War Machine börtönnaplóját fordítottam, amikor még jó arc volt, és nem verte a nőket. Nyilván kellemetlenül érintett ez a történet... Szóval otthon annyira nem gurult jól a szekér az utóbbi időben, bármennyire is próbálkoztam, és itt most olyan a téma, amiről nyilvánosan nem beszélhetek, de a végzettségemben nem tudtam elhelyezkedni szűkös határidőn belül, szóval egy régi barátom hasonló pályáról felkínált egy lehetőséget egy bajor faluban. A fizetési ajánlattól viszont leszakadt az állam, szóval egy hétre rá (pontosan 1 évvel ezelőtt) kint is voltam külföldön.

 

Már itt elkezdtünk edzeni, szerencsére hamar megtaláltam a megfelelő támogatást és a nyelvi hiányosságaim ellenére a 4. edzésem után leigazoltak, és meghívtak az ISKA Német Bajnokságra, ahol 86 kg-ban 2. helyezést értem el Muay Thai kategóriában. Utána munkahely váltás és két költözés után jóval több időm maradt a versenyzésre, szóval edzőmmel megbeszéltük, hogy 76 kg-ban állok neki a mostani szezonnak. Egyetlen különlegessége a termemnek, hogy a nagy német tehetség,  Stephan Pütz is innen indult el, a fő edző volt az első managere, aztán átment a frankfurti MMA Spirit-be, ez a terem Buki neve miatt csenghet ismerősen. Az MMA Spirit egyébként egyértelműen a legjobb managementtel rendelkező terem Németországban.

hegedus-misi-2.gif

Aztán pár hete Plauenben egy bútoráruház tetején kb. 3-400 fős közönséggel csináltak egy fullházas rendezvényt K-1 szabályrendszerű bunyókkal, ahová engem is meghívtak küzdeni. Ellenfelemről semmit nem tudtam, csak azt hogy "adminsztrácios hiba" miatt 7 kilóval nehezebb volt, de nyilván nem léptem vissza. Elég erősen nekiindult az elején, kicsit ellőtte hamar a puskaport, nyugisan kivártam, fogtam a clinchet, testre párszor betérdeltem, elég könnyen adta magát a súlykülönbség ellenére, szóval felhúztam egy térdest fejre is, ami szerencsésen állon találta, valószínűleg ez nyitotta szét az állát. A 2. kontrám egy egyenes eltartó megfogása volt, amit kicsit kivárattam, és egy jobb egyenessel felborítottam, ekkor már az orvos leállította a meccset, látványosan véres volt a srác. Egyszer újra indították még a meccset, mivel az orvos egy sebtapasszal betapasztotta a közel 3-4 cm-es sebet, amit semmiképp nem gondoltam jó ötletnek, az első komolyabb ütés során elengedett, szóval orvosi megállítással nyertem.

hegedus-misi-3.gif

Egyébként a németek nagyon korrektek, de további rendezési hibának említeném, hogy az ellenfelemmel egy öltözőt kaptunk (és még sokan másokkal), de újabb meglepetésre adott okot, hogy a táblás lányok is itt öltöztek. Ez kicsit kellemetlenül érintett 22 EUR beugrós gálán, ne értsétek félre, nem a lányokra gondolok itt :)

November 15-én Münchenben is kapok mérkőzést egy gálán, remélem, hogy oda pár magyar ki tud jönni majd! Felkeszitö edzőim: Skrobár Róbert (Szentendre VSE), az Impact Fight Academy Münchentől pedig Mio Markotic, Fafa Stiegler da Silva és Patrick "Badass" Simon. Szurkoljatok és jelentkezem még. Sziasztok!

Jones vs Cormier hidegháború: Nagy a csend, de nagyot fog robbanni?

2014.10.20. 16:16 td_axl

jones-cormier.jpg

Csak hogy ne feledjük a Jones vs Cormier hidegháború árnyait, Jones sérülése csak elodázta ezt a bunyót, január elején találkoznak, itt egy briliáns rajongói anyag.

UFC 178: Johnson vs. Cariaso, lassítva a legszebb pillanatok

2014.10.20. 14:36 td_axl

Magunk mögött tudjuk már az UFC 178 gálát, a szervezet pedig menetrendszerűen kidobta a slow mo' anyagot, mely a legszebb pillanatokat gyűjti a rendezvényről. A meccsek befejezéseit azért nem pakolják bele, hogy zsetonért nézd vissza náluk, de ettől függetlenül jó anyag. A videó profilképén pedig természetesen Conor McGregor, akkor mi is használjuk őt a cikk képeként. Peace!

Mir egy mindent eldöntő meccset szeretne Lesnar ellen

2014.10.20. 13:00 td_hriczuakos

Frank-Mir.jpg

Mióta február elején kikapott Overeem-től, a korábbi nehézsúlyú bajnok, Frank Mir nem sok vizet zavart a médiában. Frank nem vonult még vissza, és továbbra is az UFC kötelékében van, azonban 4 zsinórban elszenvedett vereségei nem nyitották meg számára a bajnoki címhez vezető kiskapukat. Senki sem tudta biztosra, hogy mi lesz Mir karrierjével, talán maga Frank sem gondolkodott a folytatáson. Az biztos, hogy Brock Lesnar ellen remire áll a mérlegre, hiszen a két harcos közötti első meccset Frank, míg a másodikat Lesnar nyerte. Mir pár napja adott egy interjút, melyben leszögezte, hogy amennyiben Brock megunná a bohóckodást a WWE-ben, szívesen várja majd vissza az UFC-be:

„Szerintem az ő visszatérése igenis jót tenne az MMA-nak. Még mindig nagy népszerűségnek örvend, az emberek tudják, hogy kicsoda, mindig képes felhívni magára a figyelmet. A kettőnk közötti párharc döntetlenre áll, szóval örülnék egy mindent eldöntő meccsnek. Ha visszatérne az UFC-be, nagyon szívesen látnám a ketrecben.”

H.Ákos

Buchinger Buki Iván: Álmomban sem gondoltam, hogy M-1 Global világbajnok leszek!

2014.10.19. 18:31 td_axl

Buchinger Buki Iván pénteken az M-1 Global pehelysúlyú bajnoka lett, miután a negyedik menetben TKO-val legyőzte Tural Ragimov-ot. A küzdelem látványos és izgalmas volt, ahogy azt Bukitól megszokhattuk, a szervezők ezt az Est Mérkőzése címmel honorálták. A pénteki örömünnep után Buki haza utazik, ezalatt sikerült beszélni vele, alább olvashatjátok Iván gondolatait a meccsről és címszerzésről: 

Sziasztok! Nagyon-nagyon boldog vagyok, ez az öv valahogy sokkal többet jelent számomra, mint a CWFC VB-cím, álmaimban sem mertem gondolni, hogy egyszer nálam lesz az M-1 Global világbajnoki öve,megmondom őszintén. Azt főleg nem, hogy nem egész egy év alatt két világbajnoki övet nyerek a két legjobb szervezetnél Európában!

 

A meccsről annyit, hogy számítottam azzal, hogy nem lesz egyszerű, mint ahogy már mondtam korábban, mert az orosz srác elég szívós és nyers,  ez be is bizonyosodott, láthattátok, harcolt a végsőkig. Igen, ahogy írtátok itt TOTALDAMAGE oldalon,  az első menetem, mint mindig, gyengébbre sikeredett, de utána már sokkal jobban éreztem a bunyót. Aki ért az MMA-hoz, az láthatta, hogy sokszor kerültem olyan pozícióba, hogy feladásra kényszerítsem az ellenfelem, de mindenből ki tudott jönni. 

A negyedik menetről annyit, hogy Turalnak az egyik keze eltört, a másikban ínszakadása lett, de ez már csak egy kis plussz,  ami miatt fel kellet adnia a küzdelmet,  mert igazából abban az adok-kapokban éreztem, hogy megfogtam őt.

 

Az orosz nezőkről annyit, hogz ők a legjobb közönség az egész világon,  mert nekik mindegy hogy ki nyer, az otthoni vagy a vendég, sokkal többet számít az, amikor a jobbik nyer, ez az igazi sportszeretet. A végén úgy ünnepeltek és tapsoltak, ahogy egy bajnokot kell éltetni.

 

buki_ov.gif

Ezennel szeretném megköszönni minden kedves szurkolómnak, rajongómnak a buzdítást, a gratulációkat, amiket kapok, nagyon sok erőt adnak a küzdelemhez, mint pedig küzdelem után! Nagyon jól esik köszönöm! Természetesen köszönöm családomnak,a barátoknak, barátnőmnek, kisfiamnak és a szponzoraimnak: a K.N.  Stavnak, akik egyben nagyon jó barátaim, onlinestavba.sk, Gagako Stav és persze csapatomnak és menedzseremnek, vagyis az MMA Spiritnek!

 

Igyekszem haza, rendben vagyok, kicsit összetörve, izomláz meg ilyenek, szemem nem veszéllyes, hamar beforr majd. Egy kis pihenés jön, és folytatom tovább az edzéseket, hogy minél többször meg tudjam védeni az övemet!

TDMozi: Odaverős lesz a Foxcatcher

2014.10.19. 18:31 td_axl

foxcatcher.jpg

Szóval most az van, hogy ezentúl jövünk nektek pár mozis tematikájú cikkel is, igen, ahogy gondoljátok, elsősorban küzdősport, kemény, fasza gyerekes vonalon mozogva. Nem akarunk okoskodni, rendezést, vagy színészi teljesítményt értékelni, meghagyjuk ezt a hozzá értőknek, csak korábbi, vagy várható filmeket hozunk nektek trailer formájában. Ajánlani estére, hétvégére, lazuláshoz, vagy éppen motiváció forrásaként. Here we go!

Legyen az első cucc a hamarosan mozikba kerülő Foxcatcher. A film igaz történet alapján egy olimpiai aranyérmes birkózó testvérpár, Dave Schultz és Mark Schultz (Channing Tatum és Mark Ruffalo) történetéről szól, akiket John DuPont (Steve Carell), a DuPont vegyi birodalom kissé zakkant örököse beszervez a Foxcatcher csapatba. 1995-ben John DuPont máig megmagyarázhatatlan módon lelőtte Dave Schultzot, akinek emlékére az amerikai birkózó szövetség évente emlékversenyeket szervez azóta is. A film nagyon erős drámai anyagnak néz ki, egyben érezhetően Oscar-jelölést hajtó elemekkel dolgozik, Steve Carell-től így elsőre félelmetes alakítás várható. Amúgy a tengerentúlon Channing Tatum esetében pletykálták eddig is, hogy Tom Hardy után őt tudná leginkább autentiksan eljátszani napjaink bunyós, egészen pontosan MMA tematikájú filmjeit. 

Sárközi Robi kínai naplója #4: Kovács Laci november 29-én címmérkőzést vív

2014.10.19. 14:37 td_axl

Folytatódik Sárközi Robi kínai edzőtáborból küldött hangüzenet naplója, melyből ezúttal megtudhatjuk, hogy Kovács Laci egy éves szerződést írhatott alá Kínában, november 29-én pedig egy komoly bunyóra, címmérkőzésre készülhet. A többi magyar srác, azaz Forró László, Gönczi János, Imre Zsolt és Szabó Végrehajtó Gábor az MMA mérkőzésekre való felkészülésre koncentrál. 

Dennis Siver: Kiütném McGregor-t

2014.10.19. 14:10 td_hriczuakos

UFC-2012-12-08-01200.jpg

Szinte sosem látott őrület kering Conor McGregor körül, amióta betette lábát az UFC vizeire. A kopasz pedig tolja rendesen a megtömött ír szekeret, hisz Conor révén szép kis zsugákat akaszt le, mondjuk ezzel eddig sem volt baj. McGregor pedig odaszól mindig valamit a súlycsoportjában lévő harcosoknak, nyílt kihívást rendez gyakorlatilag bárki irányába, hisz saját elmondása szerint azért ment az UFC-be, hogy a mezőnyt kitakarítva legyen vitathatatlan bajnok. Ehhez jó úton jár, bár Aldo-nak, vagy Mendes-nek is lesz szava a történethez, Fertitaék meg locsolják az olajat a tűzre, külön repülővel viszik le Conort Brazíliába konfrontálódni Aldoval és Mendessel. 

Az orosz-német bunyós, Dennis Siver is kapott pár kedves szót az McGregortól, aki azért móresre tanítaná Conor-t:

„Tudom, hogy McGregor mit művel, és elég jó harcosnak tűnik. Láttam már pár videót a sráctól, és azt is hallottam, hogy miként nyilatkozik a többi bunyósról. Conor stílusa picit különbözik a többiekétől, viszont ha lehetőségem adódna, elvállalnék ellene egy mérkőzést. Nagyon boldog lennék, ha ez összejönne, mert tudom, hogy kiütném őt.”

Siver egyébként egy kötelező győzelemmel tért vissza eltiltásából, mivel legutóbbi meccsén Manny Gamburian ellen, finoman szólva is „felturbózott” állapotban érkezett. Dennis ott van az UFC TOP 10-es listáján is, már ami a súlycsoportban lévő besorolást jelenti. Conor jól összehozta magának az ellenfelek listáját, gyakorlatilag saját maga választhatja ki, hogy ki ellen menne szívesen, a bajnok koronája egyre közelebb van hozzá, jövőre talán Aldo ellen is befér egy gigameccsre.

H.Ákos

Nem sikerült Bácskai Dávid orosz kalandja

2014.10.19. 12:58 td_axl

bacskai4.jpg

Tegnap Orenburgban, Oroszországban mérkőzött Bácskai Dávid a Totalfight Team csapatát képviselve Damir Ismagulov ellen. Dávid és edzője, Kovács Supras Attila nagy reményekkel indult ki a bunyóra, a mérkőzésen azonban Dávid elmondása szerint nem tudta hozni a tőle elvárt formát, élete első, komolyabb vereségét szenvedte el. A magyar harcos nincs letörve, külföldön megmérettetve magát immár viszonyítási alappal rendelkezve látja, ilyen irányban kell fejlődnie. Dávid gondolatai a meccs után:

Elszenvedtem életem első igazi vereségét! A meccs előtt minden rendben volt, de a ketrecben valamiért leblokkoltam. A helyi bajnok nagyon erős és magabiztos volt. Nem tudtam mit kezdeni vele, pályafutásom leggyengébb formáját hoztam. Sajnálom, ha valakinek csalódást okoztam, de nekem ez jó tanulság volt, hogy még keményebben kell edzenem. Egyáltalán nem vagyok sem megtörve, sem szomorú, de még csak kudarcnak sem éltem meg! Egyszerűen nem tudtam hozni a formámat, és most a másik volt a jobb! Nem baj, ez nem vette el a kedvem, hétfőn edzés. Aki nem volt lent, az igazán fent sem lehet soha.