TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Hivatalos: ösztrogén blokkolókkal bukott meg Jon Jones

2016.07.19. 14:49 td_interim

13718743_1220371017975179_6329067539025485398_n.jpg

A bunyós büntetéséről ősszel születhet meg a végső ítélet, addig fenntartják az ideiglenes eltiltását.

 

tdmg_banner.png

 

A Nevada Állami Atlétikai Bizottság (NSAC) hétfői ülésén megnevezte azt a két szert, mellyel Jon Jones június 16-i, versenyidőszakon kívüli tesztjén megbukott. Bones mintáiban hidroxi-klomifent és letrozol metabolitot találtak. Előbbi anti-ösztrogén, utóbbi aromatáz-gátló.

Múlt héten, amikor még csak találgatni lehetett a tiltott szerekről, Chael Sonnen és Rashad Evans is biztosan állította, hogy Jones anti-ösztrogének miatt bukott meg, és ezért kellett kivenni a UFC 200 programjából. Ez tehát most nem szarkavarás volt, hanem valódi, belsős információ.

Ösztrogén blokkolókat jellemzően két céllal szednek. Az egyik az, hogy csökkentsék a test ösztrogénszintjét, és élénkítsék a természetes tesztoszteron-termelést anabolikus szteroidhasználatot követően, a másik az, hogy meggátolják, hogy a tesztoszteron ösztrogénné alakuljon, és így biztosítsák a test nagyobb természetes tesztoszteron tartalmát. Utóbbira használják az aromatáz-gátlókat.

Az NSAC várhatóan szeptemberben vagy októberben tartja majd Jones meghallgatását, akkor állnak majd elő a büntetéssel, de addig is fenntartják a bunyós ideiglenes eltiltását.

Jones a védelemre Howard L. Jacobs ügyvédet kérte fel, aki rutinos a doppingügyekben. Ügyfelei között volt Marion Jones női sprinter is.

Bones, amikor kiderült a doppingvétsége, azzal védekezett, hogy tudtán kívül kerülhettek a szervezetébe a tiltott szerek, szennyezett táplálékkiegészítők formájában. Ezt az NSAC-ülés után is fenntartja.

Bár a szennyezett táplálékkiegészítő népszerű kifogás a UFC-ben, és emiatt sokan szkeptikusan fogadják, idén két alkalommal is működött már: Yoel Romero és Tim Means is be tudta bizonyítani, hogy ezek miatt buktak meg a doppingteszten, így az USADA csak hat hónapra tiltotta el őket a szokásos két év helyett.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr308900842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d00m 2016.07.19. 23:27:29

Komolyan ez nagyon gaz, ezzel vedekezni. Eddig semleges volt szamora, de ez utan meg inkabb vicc kategoriaba sorolnam. Tokosen el kellene ismernie es kesz - Lesnarnak is, de o legalabb nem allit ilyen faszsagokat - aztan megkapja a ket evet, addig vegig es tisztan ujra bajnok lehetne, megvan a tehetsege hozza, es nem is oreg a srac.
süti beállítások módosítása