TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MAGYAR: Robin van Roosmalen vs. Turai Zoltán lesz az FFC 26 főmeccse

2016.07.12. 16:26 td_interim

robin-van-roosmalen-turai-zoltan-ffc-26.jpg 

A világ egyik legjobb kick-boxolója ellen léphet ringbe a magyar fiú, de MMA szabályrendszerben.

tdmg_banner.png

Sokkot kaptam: az FFC délután ezt a képet állította be hátterének a Facebookon:

13606961_839649492839001_7656847698101369662_n.jpg 

Azaz Robin van Roosmalen Turai Zoltánnal fog megverekedni a horvát szervezet 26. gálájának főmeccsén. Beszarás.

Van Roosmalen a világ egyik legjobb kick-boxolója, bő két hete még a Glory könnyűsúlyú bajnoka volt. Régóta kacsintgat az MMA-felé, kevert szabályrendszerben a februári FFC 22-őn, Athénban debütált. Itt az első menetben meggyűlt a baja a görög Athinodoros Michailidis-szel, de a másodikban kiütötte.

Turai „Vaddisznó” Zoltánnak ez lesz a harmadik FFC-s jelenése. Eddig két vereséget számlál a szervezetnél: két évvel ezelőtti debütjén első menetes szubmisszióval kapott ki az akkori pehelysúlyú bajnok Antun Racictől, tavaly októberben pedig szintén az első menetben focirúgással KO-zta az azóta a UFC-be egy gyors vereségért belekóstoló Filip Pejic. Turai legutóbb június elején lépett ketrecbe profi körülmények közt, az RXF 23-mon, akkor a harmadik menetben fojtással kikapott a kanadai Kyle Nelsontól.

A párosításnak természetesen nem Turai az esélyese, hiszen van Roosmalen a világ egyik legjobb állóharcosa, de az, hogy MMA-ban még tapasztalatlan, reményt adhat a magyar drukkereknek.

Az FFC 26 programjában egyelőre Turai az egyetlen magyar. Van viszont még egy párosítás, ami számunkra érdekes: a Halmi Viktor megverésével már könnyűsúlyú bajnok Ahmed Vila a fent említett Filip Pejic-csel csap össze a szervezet pehelysúlyú bajnoki övéért. Mint ismert, a 145 fontos címért eredetileg Borics Ádám verekedett volna meg Vilával az USA-ban, de a bosnyák bunyós nem kapott vízumot, és az FFC addig-addig kavart a beugrós ellenfelekkel meg a repjegyekkel, míg Borics kénytelen volt visszalépni a meccstől.

Még egy érdekesség: ezen a gálán debütál az FFC-nél a UFC-veterán „Stormin'” Norman Parke Vlado Sikic ellen egy könnyűsúlyú meccsen.

Az FFC 26-ot az ausztriai Linzben, a TIPS Arenában tartják, szeptember 23-án.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr258883066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása