TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Jon Jones B mintája is pozitív lett, akár két évre is eltilthatják

2016.07.09. 14:47 td_Emree

gettyimages-545393498_0.jpg

A tiltott szereket viszont még mindig nem nevezték meg. 

tdmg_banner.png

A napokban felpörögtek az események az UFC 200 körül, és nem a jó értelemben. Rengetegen várták ezt a gálát és talán, leginkább a Jon Jones vs. Daniel Cormier bunyóra voltunk kíváncsiak. Arra, hogy a félnehézsúly korábbi egyeduralkodója visszaszerzi-e címét, amit az oktagonban sosem veszített el, ellenben a való életben már korán sem volt ennyire sikeres. A címet pedig egy olyan arctól próbálta meg visszaszerezni, akit egyszer már legyőzött. Az, hogy kinek a kezét emelnék fel egy újabb Bones vs. DC bunyó után, viszont jó ideig nem fog kiderülni.

Ugyanis szerdán Jon Jones kivették az UFC 200 programjából, révén az általa, június 16-án adott mintában az USADA tiltott teljesítményfokozó szerek nyomait mutatta ki. Jones csapata nem hagyta annyiban a dolgot és kérte, hogy újra ellenőrizzék a dolgot és várták a B teszt eredményét. Ezzel leghamarabb csütörtökre készülhettek el. Közben az USADA értesítette az illetékeseket, az UFC-t és a Nevada Állami Atlétikai Bizottságot.

Az UFC elnöke valószínűleg nem hisz a tündérmesékben és nem hagyta bent Jonest, az UFC 200 főmeccsén, hanem kivette és végül Daniel Cormier Anderson Silvával fog összecsapni.

Arra az esély, hogy a B teszt más legyen, mint az előző annyi esély van, mint megnyerni a lottó 5-öst.

– kommentálta a helyzetet White.

Jones támogatói kiálltak a bunyós mellett. Menedzsere azt mondta, Jones sosem csalna, és ha erre utaló nyomokat is találnak, akkor az azért lehet, mert valahogyan „szennyezett” szerek kerültek a korábbi bajnok birtokába. Ha tényleg „csak” arról van szó, hogy nem direkt módon kerültek tiltott szerek a szervezetébe az csökkentheti az eltiltás mértékét, amire már volt példa Yoel Romero esetében is.

Nem sokkal később – csütörtökön – Jones egy sajtótájékoztató keretében, könnyes szemmel kért bocsánatot mindenkitől. Még nem jött meg a B minta eredménye, ő mégis elnézést kért, akitől csak lehetett. De, miért tenne ilyesmit egy ártatlan ember?

Elsőként az engem támogató rajongóktól szeretnék elnézést kérni, valamint az UFC-től és a Fertitta testvérektől, hogy nem tudok ott lenni az UFC 200-on. Tudom, hogy nagyon sokat tettek ennek az estének a promótálásáért. Daniel Cormier, szeretnék tőle is bocsánatot kérni, tudom, mennyit jelentett neki ez a küzdelem. Ez a bunyó számomra is fontos volt, de nem fog megtörténni. Elnézést kérek mindenkitől!

Csütörtök este közben befutottak a B minta eredményei is. Jonesnak lehet, hogy nem volt bátorsága bevallani, hogy cuccolt és, azért volt a csütörtök délelőtti sajtótájékoztató vagy valóban nem tudta, hogy tiltott szereket szedett, de ez nem változtat a lényegen.

Az USADA közleménye szerint,

 … a B minta eredményei megerősítik az, A minta – pozitív – eredményeit.

Bones 2 tiltott szerrel bukott meg, hogy ezek pontosan mik nem hozzák nyilvánosságra, amíg először a korábbi bajnok nem teszi ezt meg.

Jones nagyon sokat veszített a szabályok semmibevételével/figyelmetlenségével, mindenki döntse el maga, melyik verzió a szimpatikusabb neki. Bukta a címegyesítő mérkőzést Daniel Cormierrel. Egy 2 éves eltiltás is kinéz neki, nem beszélve arról, hogy mennyi rajongót veszíthetett a héten.

A magam részéről csak annyit tennék hozzá, hogy nagyon csalódott és döbbent vagyok. Nem értem, hogy valaki, hogy nem figyelhet oda komolyan arra, milyen táplálék kiegészítőket szed be, amikor az UFC egyik legjobban propagált törekvése a doppingszerek elleni küzdelem. Nem értem, hogy Jon Jones az elmúlt év sz…r lavináját miért tetézte még ezzel is.

Ugyanakkor remélem, hogy mihamarabb tisztázódik az ügy és mihamarabb össze rakja az életét, mert ha így folytatja Jon Jones menthetetlenül el fog tűnni a süllyesztőben és ezzel a bunyó rajongók is sokat veszítenének. Ahogy Daniel Cormier üzente neki az Anthony Johnson elleni győzelme után „szedd össze magad!”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr438876036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d00m 2016.07.09. 16:02:37

Azért a UFC 200-as mezőnyben fele biztosan használ teljesítményfokozókat, de szerintem nagyon jóindulatú voltam most ezzel a feltételezésemmel. Annyi, hogy az ő szervezetükből idejében kikerült a tiltott szer és már nem kimutatható, vagy nem is vizsgáltak mindenkit? Mert, ha nem vizsgáltak és csak a főmeccs szereplőit, az igen nagy geciség, hisz szándékosság lehet ebben. Pl. ha legkisebb súlycsoportban történik ez? Nem hiszem, hogy bármilyen - komoly - negatív ráhatása lenne az UFC-re. Mostanában árulták az UFC-t, Dana nem adta, rossz akarói nem akarhátták ezzel visszakínálni? Csak feltételezés természetesen.
Valamint ez az USADA nevű szervezet, mennyire hatákony az államokban? Kíváncsi lennék, hány top olimpikont buktatnak, buktattak meg Rio előtt. Erről tud valaki adatot? Pedig azok is tele vannak, mint a déli busz, e felől nincs kétségem. Persze külön sportágakat is említhetnék, súlyosan fertőzött az NFL és NHL még sincsenek tömeges bukások. Akkor tényleg, ellenőrizzenek szúró próba szerűen egyszerre akár több tucat embert, de ne így. Ennek semmi értelme, ettől nem tisztul meg egyetlen sport sem, ha egyáltalán meg tud tisztulni valaha.

chuck-d 2016.07.09. 17:50:21

Jones az ámokfutások után elhatározta, hogy csak pozitív hírekkel fog szolgálni.
süti beállítások módosítása