TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Szeptemberig tiltották el B.J. Penn-t, épp időben fog visszatérni egy GSP-bunyóra

2016.06.28. 14:10 td_interim

bj-penn-suspension.jpg

Legalábbis ő így képzeli el a következő hónapokat. 

tdmg_banner.png

Megszületett az ítélet a B.J. Penn vs. infúzió ügyben: a UFC doppingügyeit felügyelő Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökség (USADA) fél évre tiltotta el a bunyóst hétfőn. A tiltás visszamenőleges, március 25-től számolják, így a hawaii legenda szeptember 25-én akár már ketrecbe is léphet.

Penn március 25-én, egy versenyidőszakon kívüli doppingteszt során beismerte, hogy 50 ml-t meghaladó folyadékot töltött vissza hatórás perióduson belül, ez pedig a UFC doppingellenes programjában vétség, mert hat órán belül 50 ml-nél több sóoldat szervezetbe juttatásával elfedhetők a tiltott szerek nyomai. Bizonyos körülmények között ugyanakkor szabad 50 ml-nél több oldatot betölteni infúzióval, de ehhez terápiás alkalmazási kivételt kell kérvényezni, mely szigorú elbírálásban részesül. Penn-nek nem volt ilyenje, el is tiltották, akkor még csak ideiglenesen. Egyébként valóban csak sima sóoldatot töltött vissza, tehát ezzel még nem sértett volna szabályt.

Penn eredetileg a UFC 199-en tért volna vissza alapból Dennis Siver, majd Cole Miller ellen, de a vétség miatt kivették a gáláról. Tegnap még a szintén visszatérőben lévő Georges St-Pierre-t is kihívta, miután a kanadai klasszis az MMAHour-ban elmondta, simán tudná hozni akár a 155 fontos, könnysúlyú súlyhatárt is.

Ha akarnék, könnyűsúlyban is verekedhetnék. Könnyen. Könnyen. Nem vagyok egy nagy váltósúlyú. 187 font körül mozgok. 186, 187 vagyok, amikor felébredek reggel, és könnyedén tudnám hozni a súlyt diétával, mert egy csomó könnyűsúlyú nagyobb nálam. A váltósúlyról ne is beszéljünk, mert ott a legtöbben nagyobbak nálam, és természetesen középsúlyban meg sokkal nagyobbak. De ez nem igazán a méretről szól. Hanem a készségekről.

GSP szövegére Penn a Twitteren reagált azzal, hogy akkor csináljanak egy könnyűsúlyú bunyót a novemberi UFC 205-re, New Yorkba:

A két nagyágyú már kétszer összeverekedett, a kanadai vezet 2-0-ra, bár St-Pierre az első meccset megosztott pontozással hozta el, a másodikat pedig TKO-val nyerte ugyan, de Penn állítása szerint fiatalabb kollégája csalt, mert nem csak az arca, de a háta is be volt kenve vazelinnal, ami megakadályozta, hogy fogást találjon rajta.

Mégsem lenne indokolt egy harmadik felvonás, mert amikor Penn utoljára a ketrecben járt, úgy viselkedett, mint egy zombi, úgy nézett ki, mint egy kísértet, és csúfos, kiütéses vereséggel is zárt Frankie Edgar ellen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr128851938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása