TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|KICKBOX: Saenchai belépett a ringbe, és jól érezte magát

2016.06.26. 17:41 td_interim

2_1.jpg

Napjaink legnagyobb thai bokszolója nem okozott csalódást a Glory 31-en. 

tdmg_banner.png

Bár két bajnoki cím – egy igazi és egy ideiglenes – is terítékre került a tegnap esti Glory 31-en, mégsem ezen volt a fókusz, hanem Saenchai PKSaenchaimuaythaigym debütálásán. Ami aztán úgy sült el, ahogy mindenki várta: pörgős volt, könnyed, szórakoztató, és a thai fenomén domináns győzelmével zárult.  

Pedig sokan azért megkérdőjelezték, mennyire jó ötlet Saenchainak a Gloryba igazolnia, hiszen itt nem a megszokott, thai boksz szabályok szerint küzdhetett, hanem a Glory kick-box szabályrendszerében. Nyolc helyett hat fegyvere maradt, odavesztek kedvenc fogásai, a klincs és a másikat a fejére ejtős lábsöprés, és ilyen körülmények között volt is már veresége a K-1-ben, három évvel ezelőtt. De ez tegnap nem számított, Saenchai győzelme egy pillanatig sem volt kérdéses, bár a thai beidegződések miatt akadtak problémák.

Stefano Valenti bíró mindent megtett azért, hogy éles határvonalat húzzon a kick-box és a thai boksz közé, ez pedig azzal járt, hogy sokszor túltolta a szigort, és olyan dolgokért intette meg Saenchait, amiket lehet, hogy simán megengedett volna pl. egy holland iskolás bunyósnak. Az első menetben mondjuk még jogosan figyelmeztette a thait, amikor az elkapta ellenfele, Eddy Nait-Slimani rúgó lábat, az állót pedig kisöpörte, mert ez itt nem szabályos, de a másodikban már pontot is levont Saenchaitól, amire az ember csak a fejét vakarta. A thai ekkor szintén elkapta ellenfele rúgó lábát, de most nem söprés, hanem pofon következett – Valenti viszont úgy ítélte meg, hogy túl sokáig tartott a kapaszkodás, így büntetett. Ezektől az esetektől eltekintve baromi szórakoztató volt a meccs.

Nait-Slimani vadul bekezdett az elején, és igyekezett érvényre juttatni jelentős fizikai fölényét, de Saenchai majdnem teljes profi karrierje során nála nagyobb emberekkel küzdött, így egyáltalán nem billent ki. Mindjárt az első menetben összehozott egy leütést: fejbe rúgta a franciát, aki erre reflexből előre lendült, egyenesen a thai bal öklébe. Kábé ezután érkezett meg az igazi Saenchai a ringbe. Beindult a show: Saenchai elkezdte cukkolni fiatal ellenfelét, jöttek a szokásos grimaszok, és a pontlevonás sem vette el az élő legenda jó kedvét. Egy ponton még meg is puszilta a francia kobakját.

A legnagyobb pillanat a harmadik menetben jött el, amikor Saenchai végre előrántotta a kalapból legnépszerűbb és leglátványosabb húzását, a cigánykerék-rúgást is. Kicsivel rá a vicc kedvéért Slimani bevitt Saenchainak egy forduló könyököst is – látszott, hogy frusztrált a fiú, ami nem is volt csoda, alig-alig talált tisztán.

Saenchai minden menet végén megünnepeltette magát a közönséggel a ringköteleken állva, és ezt persze az eredményhirdetés után is megismételhette. A pontlevonás ellenére is egyhangú pontozással győzött egy egyoldalú, laza, látványos, Saenchai-os meccsen. Vajon most egy bajnoki címmeccs jön? 

A Glory 31 másik főszereplője egy másik thai bunyós volt, csak nem a veterán, hanem a fiatal alomból. Sittichai Sitsongpeenong visszavágott Robin van Roosmalennek tavaly novemberi vereségért: szoros küzdelemben, megosztott pontozással legyőzte a hollandot, és ezzel elhódította tőle a Glory könnyűsúlyú világbajnoki övét. Sokan úgy érzik, már első alkalommal is ez lett volna a helyes eredmény, mert a Glory 25-ön nem haladtak így, fej-fej mellett a felek – most az első és második menetet Sittichai vitte, a negyediket és az ötödiket RvR, a necces harmadikban pedig a thai tett többet a győzelemért. 

Zack Mwekassa gyors munkát végzett. Kábé az első ütésével padlóztatta Mourad Bouzidit, majd a még mindig szédelgő tunéziait további két alkalommal is leütötte az első meneten belül, így Bouzidit leléptették, és Mwekassa villámgyors TKO-győzelemmel lett a Glory ideiglenes félnehézsúlyú bajnoka. Majd címegyesítőt vívhat, ha meggyógyul az igazi bajnok Artem Vakhitov – és ne feledjük, hogy a még igazibb bajnok, Gökhan Saki is itt van még, csak ő is sérült.

Murthel Groenhart a váltósúlyú kihívói négyestornán kiütötte Karim Benmasourt, majd egyhangúan kipontozta Yoan Kongolót, így ismét kiverekedte magának a jogot ahhoz, hogy megküzdjön a bajnok Nieky Holzkennel. Az első ütközetük a van Roosmalen-Sittichai első felvonásához hasonlóan szintén vitatott eredményt hozott, többen érezték úgy, hogy tavaly decemberben Groenhartnak kellett volna adni a pontozásos győzelmet, Holzken bajnoki övével együtt. Hát most majd ő is újrázhat.

Josh Jauncey és Anatoly Moiseev meccse fantasztikus volt: egyszerre volt taktikás és ütős. Annyira ugyan nem volt tiszta, mint a műfaj etalonja, az áprilisi Nikey Holzken vs. Yoan Kongolo, cserébe vadabb volt annál. Az orosz győzött egyhangú pontozással: az első két menet lezárultával még 1-1-re álltak, de az utolsó felvonásban Moiseev komolyan megrengette a kanadait, aki a bunyó végét már kocsonyalábakon húzta ki.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr668844828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása