TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|KICKBOX: Dobj el mindent: a Glory leigazolta Saenchait

2016.06.02. 11:57 td_interim

saenchai-profil.jpg

Az élő thai bokszlegenda júniusban, az amszterdami Glory 31-en debütál a szervezetnél. 

tdmg_banner.png

 

Tegnap este óriási bejelentést tett a Glory a közösségi médiában, ezt:

A június 25-i Glory 31: Amszterdamon ringbe lép Saenchai PKSaenchaimuaythaigym, ismertebb nevén A Kibaszott Saenchai, és megküzd Eddy Nait-Slimanival. Megáll az ész.

Saenchai glorys debütálását a véletlenek összjátékának köszönhetjük. A szervezet a háttérben biztos tárgyalt már vele egy ideje, de eredetileg nem volt képben nála az amszterdami gála. A tervek szerint Nait-Slimani Mosab Amranival küzdött volna meg, de a holland-marokkói dinamó megsérült, és pótolni kellett – ez enyhén szólva jól sikerült.

A Saenchai-Nait-Slimani összecsapást a Glory 31 felvezető kártyáján rendezik meg pehelysúlyban, azaz 65 kilóban. Ez nehezebb, mint ami Saenchai jelenlegi versenysúlya (az 60 kiló), de ő sosem csinált problémát abból, hogy magasabb súlyokban küzdjön – mert annyira elcseszettül jó. Természetesen most is ő az esélyes, ezt az is beláthatja, aki nem foglalkozik a kick-boxszal, elég csak ránézni a mérlegekre: a thaié 315-43-2, 55 KO-val, a fiatal franciáé 62-1, 17 KO-val. Saenchai raklapnyi győzelme közül kiemelkednek azok, melyekkel a muay thai egyik legáhítottabb címét hódította el: a Lumpinee Stadion bajnoka lett 52, 53, 59 és 61 kilóban is. Ugyanakkor tegyük hozzá: a Glory nem thai boksz, itt nincsenek könyökösök, a klincseket felbontják, és a térdhasználat is limitált, bár ekkora tapasztalatbeli különbségnél ez valószínűleg nem fog bezavarni a thaiföldinél.

Saenchai leigazolása nem csak önmagában nagy fegyvertény – vezető nyugati kick-box szervezetnél ő még nem küzdött – de lehet, hogy megnyitja a kaput a thai boksz másik két szupersztárja, Buakaw Banchamek és Yodsanklai Fairtex előtt is.

Ha kellően kiörömködtük magunkat, akkor zárásként vessünk egy pillantást a Glory 31 teljes programjára, mert az Saenchaitól függetlenül is erős:

Robin van Roosmalen (c) vs. Sitthichai Sitsongpeenong könnyűsúlyú bajnoki címmeccs
? vs. ? váltósúlyú kihívói tornadöntő
Ismael Londt vs. Hesdy Gerges nehézsúly
Yoann Kongolo vs. Harut Grigorian váltósúlyú kihívói torna elődöntő
Murthel Groenhart vs. Karim Benmansour váltósúlyú kihívói torna elődöntő

Zack Mwekassa vs. Mourad Bouzidi ideiglenes félnehézsúlyú bajnoki címmeccs
Saenchai PKSaenchaimuaythaigym vs. Eddy Nait Slimani pehelysúly
Josh Jauncey vs. Anatoly Moiseev könnyűsúly
Isis Verbeek vs. Irina Mazepa női kispehelysúlyú grand prix negyeddöntő
Maximo Suarez vs. Eyevan Danenberg váltósúly

Kajak!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr448770132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása