TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Alistair Overeem ellen védheti meg először bajnoki címét Stipe Miocic

2016.05.26. 11:59 td_interim

66z45hth65h.jpg

UFC 203, szeptember.

tdmg_banner.png

 

A UFC tegnap bejelentette azt, amire mindenki számított: Stipe Miocic Alistair Overeem ellen kell, megvédje nehézsúlyú bajnoki övét. Kettejük összecsapása a UFC 203 főmeccse lesz, a gálát szeptember 10-én rendezik a bajnok városában, Clevelandben, a Quicken Loans Arenában.

A UFC tehát nem adja meg Fabricio Werdumnek az azonnali visszavágó lehetőségét, ami nagyszerű hír, egyrészt azért, mert Miocictól elszenvedett UFC 198-as, villámgyors KO-veresége ezt annyira nem is tenné jogossá (igen, tudom, sokan kapnak brutális verés után egyből javítási lehetőséget, de nekik sem kellene), másrészt meg azért, mert így végre-valahára kiszakadunk abból a gyakorlatból, hogy az öv és megszerzésének lehetősége ismét ugyanazon két-három ember között pattogjon évekig.

Ha túltesszük magunkat azon, hogy egy valóban friss párosítást kapunk, akkor is bőven marad még okunk örvendezni. Nincs olyan bunyós a súlycsoportban, aki Miocicnál és Overeemnél jobb formában lenne: legutóbbi két meccsét a horvát-amerikai nagy, első menetes kiütésekkel fejezte be (Anderi Arlovski és Werdum), a holland meg nagy, második menetesekkel (Junior dos Santos és megint csak Arlovski). Overeem a szervezet legjobb kick-boxolója, Miocic meg a legjobb bokszoló a súlycsoportban. Szóval úgy néz, ki hogy most tényleg ez a legerősebb párosítás, ami csak létezik 205 fonttól Északra.

A bunyónak további jelentősége is van: ha Overeem nyerne, akkor a Dream, a Strikeforce és a K-1 után begyűjtené a UFC nehézsúlyú bajnoki övét is, és ezzel végigvinné a játékot, azaz ő lenne a súlycsoport történetének abszolút legkitüntetettebb harcosa.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr118748244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása