TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Új súlyszabályozási programot hirdetett a UFC, az HFC csatlakozott hozzá

2016.05.24. 17:09 td_interim

xanthony-johnson1-550x350_jpg_pagespeed_ic_kq5xvudbk5.jpg

Cél az extrém fogyasztások megelőzése és az egészségmegőrzés. 

tdmg_banner.png

 

A UFC új lépést tett sportolói egészségének megőrzése irányába. Bejelentették: a UFC 200-zal kezdődően minden harcostól megkövetelik, a mindenkori bunyóhét kezdetére úgy érkezzenek meg, hogy az aktuális testsúlyuk, és a mérlegelésen megcélzott testsúly közti különbség ne haladja meg a nyolc százalékot. Tehát ne a mérlegelés célegyenesében, testük víztartalmát extrém módon kihajtva akarják hozni a súlyt, hanem kezdjenek el időben, ésszerű diétát követve fogyasztani.

Ha a bunyóhét kezdetén a sportolók súlya és a súlycsoportjuk felső határa között több mint 8 százalék az eltérés, akkor a gála napjáig minden nap monitorozni fogják a súlyukat és az egészségi állapotukat. Mérni fogják a testhőmérsékletet, a vérnyomást és a pulzusszámot. Ha a sportolónál kiszáradást állapítanak meg, akkor nem fogják engedni bunyózni. Ha a nyolc százalékos határ nincs meg, akkor kötelező súlyszabályozási tanácsadásra küldik őket a következő mérkőzésük előtt, akkor is, ha megúszták a kiszáradást, és ketrecbe léphettek. Ez a UFC 200-zal kezdődik, de lesz türelmi időszak az átállásra.

A javasolt, 8 %-os határok súlycsoportonként a következők:

8percent_0.jpg

Tehát egy váltósúlyú bunyós (súlyhatár: 170 font) hét nappal a meccse előtt nem lehet nehezebb 185 fontnál, egy középsúlyú (súlyhatár: 185 font) 202-nél, és így tovább.

A kezdeményezéshez a Hungarian Fight Championship is csatlakozott, melyet a szervezet Facebookon jelentett be:

További újdonság, hogy a UFC a mérlegelési gyakorlatát is átvariálja, szintén az egészségmegőrzés érdekében. Az eddig megszokott, helyi idő szerinti délután négyes mérlegelés helyett áttérnek a helyi idő szerinti délelőtt tíz óraira, hogy a bunyósoknak több ideje legyen visszatölteni. Ez a gyakorlat a UFC 199-cel indul el.

Az extrém fogyasztás visszaszorítása az MMA egyik legfontosabb feladata: a folyamatot megsínylik a belső szervek, a sportolóknak csökken a teljesítőképessége, ráadásul a tavaly óta érvényben lévő infúziós korlátozások miatt a visszatöltés sem lehet maradéktalanul sikeres, ami növeli a kiütéses vereségek, agyrázkódások és maradandó agykárosodások esélyét.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr478744114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása