TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Egy detronizált és egy elengedett bajnok, emlékösztöndíj és gála – ez a hétvége mérlege a Bellatornál

2016.05.16. 14:56 td_interim

vre45gr.jpg 

Sűrű napok voltak.

 tdmg_banner.png

A UFC 198 őrületének árnyékában teljesen elfonnyadt a második számú MMA-promóció hétvégéje, pedig ott is történtek dolgok jócskán. Lement a Bellator 154, és születtek egész nagy horderejű döntések is: haladjunk sorban.

Elengedték a könnyűsúlyú bajnokot

Will Brooks nem a Bellator 155 fontos bajnoka többé. Az amerikait nem győzte le senki, viszont lejárt a szerződése a szervezettel, és mivel kijelentette: ki akarja próbálni a szabadügynökséget, Scott Coker Bellator-igazgató a kedvére tett, és fel sem kínálta neki a hosszabbítást.

Az American Top Team-es bunyós 17-1-es mérleget visz a piacra, jelenleg nyolcmeccses győzelmi szérián ül. 2014. májusában megosztott pontozással legyőzte a Bellator könnyűsúlyú ex-bajnok Michael Chandlert az ideiglenes bajnoki övért, majd az év novemberében a visszavágón negyedik menetes TKO-val megint nyert: akkor már a rendes bajnoki öv lett a jussa. Ezt kétszer védte meg egyhangú pontozással, utoljára tavaly novemberben.

Brooks egyértelműen a UFC-ben akarja kipróbálni magát. Távozásával sajnos ugrik a nagyon izgalmas, ex-UFC könnyűsúlyú bajnok Benson Henderson elleni meccs lehetősége.

A 155 fontos trón Brooks távozásával megüresedett, az övért máris kiírták a Michael Chandler vs. Patricky „Pitbull” Freire 2-t a június 24-i Bellator 157: Dynamite 2-re, a Missouri-beli St.Louisba. A hibrid, kick-box/MMA gála főmeccsén Quinton „Rampage” Jackson csap össze Satoshi Ishii-vel köztes súlycsoportban, és itt debütál a szervezetnél az ex-UFC nehézsúlyú Matt Mitrione Carl Seumanutafa ellen.

Megfosztották övétől a nehézsúlyú bajnokot

A Bellator elvette Vitaly Minakov nehézsúlyú bajnoki övét, az orosz sportoló szervezetbeli inaktivitása miatt. Minakov eddig egyszer védte meg a címét, 2014. áprilisában, a Bellator 115-ön. Azóta már háromszor is küzdött az orosz Fight Nights promóciónál. Hát, ez a nem exkluzív szerződések veszélye. Ezzel együtt Minakov továbbra is a Bellator harcosa marad.

Megalapították a Jordan Parsons Emlékösztöndíjat

A Bellator emlékösztöndíjat alapított nemrég elhunyt bunyósa, Jordan Parsons tiszteletére. A Jordan Parsons Emlékösztöndíj keretében a Bellator minden évben elküld egy fiatal birkózó tehetséget a J Robinson Intensive Wrestling Camp-be, mely Amerika egyik legjobb birkózóképzését nyújtja, és ami Parsons nagy kedvence volt.

Bellator 154: Phil Davis pontozással győzött, Evangelista „Cyborg” Santost az első menetben kiütötték

És akkor mindezek mellett volt még egy gála is a San Jose-i SAP Centerben, melynek főmeccsén az ex-UFC-s Phil Davis egyhangú pontozással legyőzte Muhammed „King Mo” Lawalt, és ezzel már megint bebiztosította a félnehézsúlyú címmeccset a bajnok Liam McGrary ellen.

Az előmeccsen az előző gálán villámkopogtatásos győzelmet arató váltósúlyú Cyborg Santost most nagyon megverték, az alapól könnyűsúlyú, erre a meccsre nem is fogyasztó Saad Awad 4:31 alatt kalapálta el a brazil veteránt a TKO-ig.

A gála hivatalos összefoglalója:

És pénteken már itt is van a Bellator 155.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr138721922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása