TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Szenzációs párosításokon dolgozik a UFC, itt vannak a tervek

2016.05.05. 12:08 td_interim

rtte5he.jpg 

Ha ezek összejönnek, akkor nekünk nagyon-nagyon jó lesz.

tdmg_banner.png

Mára virradóra kaptunk egy rakás tűzforró sajtóértesülést az MMAFighting.comtól és a Bloody Elbowtól. A portálok UFC-vezetőség-közeli forrásokra hivatkozva írtak négy nagyon izgalmas párosításról, melyek, ha összejönnek, kábé borítékolhatóan megkapják majd az est mérkőzése és/vagy az est kiütése bónuszokat. Nézzük, mire csorgathatjuk a nyálunkat már így, jó előre.

Robbie Lawler vs. Tyron Woodley, UFC 201, július 30, a helyszín még nem eldöntött

Hogy lehetne a szenzációsnál akár csak egy fél fokkal is rosszabb az a meccs, melyen a váltósúlyú bajnok Robbie Lawler lép a ketrecbe? Elég nehezen, a mai Ruthless nem véletlenül az egyik legnagyobb közönségkedvenc bunyós: megy és öl, más üzemmódot nem ismer. Lawler utolsó négy meccse egyszerűen mindenki agyát felrobbantotta, a Johny Hendricks elleni első, még sikertelen akcióját 2014-ben az év mérkőzésének választották, a visszavágó, melyen elnyerte az övet,szintén betonkemény volt, első címvédése pedig, melyet Rory MacDonald ellen sikerrel teljesített, a 2015-ös év bunyója lett. Az idei első UFC-gálán meg Carlos Condittal nyomtak le olyan öt menetet, ami, basszus, megint csak év meccse-esélyes. Ez az ember nem normális, általában a kihívói sem azok.

Tyron Woodley sem az unalomról ismert manapság, bár ő manapság leginkább semmiről sem ismert. T-Wood 2015 januárja óta nem küzdött, akkor Kelvin Gastelumot mosta le a pályáról úgy, hogy közben sérült volt. Az év októberében Johny Hendrick-szel vívott volna minden bizonnyal kihívói selejtezőt, de Hendricks szervezete az utolsó pillanatban összeomlott az elszúrt fogyasztás miatt, így végül a párosítást törölték. Woodley akkor szóbeli ígéretet kapott, hogy ő lesz Lawler következő kihívója, és bár ami nem írott, az nem életbiztosítás, most úgy tűnik, mégis megkapja azt, mi azért tényleg jár neki. Várhatóan a Lawler-Woodley lesz a UFC 201 főmeccse, a gálának ugye még nincs meg a helyszíne, de valószínűleg Atlanta lesz a befutó.

A másik három kiszagolt párost mind egy gálára tervezik, erre:

UFC on FOX 20, július 23, Chicago, United Center

Anthony Johnson vs. Glover Teixeira

Attya. Úr. Isten. Ez itt két emberszörny, nyomasztó stílussal, és bődületes, együtéses KO-erővel. Ennek megfelelően nem is várhatjuk, hogy a meccsük végigmegy majd. Rumble Johnson tavaly májusban hátsó fojtásos vereséget szenvedett Daniel Cormiertől az akkor betöltetlen félnehézsúlyú bajnoki övért vívott mérkőzésen, utána viszont két durva kiütéses győzelemmel talált újra magára. Először a szinten nagyütő, de tanácstalanul totyogó Jimi Manuwát offolta a UFC 191-en a második menet elején, majd Ryan Bader következett most januárban, ő másfél percig bírta.

Teixeira április közepén győzte le karrierje eddigi legnevesebb ellenfelét, bár igazából már csak a névvel kellett megküzdenie, az ember, aki mögötte áll, már rég nem az, aki valaha volt. Rashad Evans hagyta, hogy a brazil beszorítsa a ketrecdróthoz, aztán jött egy durva pofon és a villanyleó. Teixeira a meccs utáni interjúban megragadta az alkalmat, és nekiállt meccsmékerkedni: barátságosan kihívta Evans barátját és edzőtársát, a közönségből figyelő Rumblet, szóval ez a remek párosítás itt indult. A tervek szerint ez a csörte lesz a gála előmeccse.

Holly Holm vs. Valentina Shevchenko

Két pengés kick-boxer néz egymással farkasszemet. Holm a UFC 196-on veszítette el a női harmatsúlyú bajnoki övét, amikor Miesha Tate az utolsó menetben elkapta, földre gyűrte, és hátsó fojtással elaltatta. Ha a bunyó végigmegy, még mindig Holly a bajnok, mert a pontozókártyákon magabiztosan vezetett – de akkor már nem működött az a remek levitel-védelem, ami Ronda Rousey ellen olyan jól muzsikált. Holm nevéhez fűződik a női MMA történetének egyik legemlékezetesebb pillanata: a UFC 193-mon nagy fejrúgással terítette le Rouseyt, és nyerte el tőle a bajnoki övet.

Shevchenko többszörös kick-box és thai bokszvilágbajnok, tavaly decemberben debütált a UFC-ben. Első meccsére beugrósként érkezett, és pontozással legyőzte Sarah Kaufmant, a UFC 196 főkártyájának nyitányában viszont Amanda Nunes kipontozta. Shevchenko MMA-karrierjének ez lesz az első ötmenetes mérkőzése. A Holm-Shevchenko a rendezvény főmeccse lesz, és egyben a UFC történetének első olyan harmatsúlyú női összecsapása, ami nem címmérkőzés, és mégis a gála élén kap helyet.

Edson Barboza vs. Gilbert Melendez

Barboza épp most aratta karrierje legnagyobb győzelmét, először sikerült lenyomnia egy igazi top embert. A UFC 197-en végig dominálta, és pontozással legyőzte Anthony Pettist. Gilbert Melendez UFC 188-as, Eddie Alvareztől elszenvedett megosztott pontozásos veresége óta nem küzdött. A mérkőzés után megbukott a doppingteszten, és egyéves eltiltást kapott. Ez júniusban jár le.

Szóval ezekre lehet várni mostantól, szerintem érdemes is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr638688538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása