TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BOX: Coming out: Roy Jones Jr. is MMA-rajongó

2016.05.04. 17:21 td_interim

roy_jones_jr_thumb.jpg

Üdv a klubban.

tdmg_banner.png 

A „Roy Jones Jr.” és az „MMA” kifejezéseket legutóbb akkor írhattuk le egymás mellé, amikor a korábbi pound-for-pound bokszkirály néhány hónapja kiütötte ketrecharcos kihívóját egy igazán fura cirkuszgálán. Előtte meg azon alkalmakkor, amikor legnagyobb csodálója, Anderson Silva újra és újra kijelentette, hogy össze akarja vele mérni a tudását ökölvívásban. Szóval Royt eleget csesztették már ezzel a ketrectémával, tudtuk, hogy tud a sportról, de csak most bújt elő a szekrényből, és vallotta magát MMA-rajongónak. Mondjuk egyvalami nem tetszik neki benne.

Vannak, akik még most sem fogadják be (az MMA-t). Az egyetlen dolog, ami nekem nem tetszik benne – mert amúgy rajongó vagyok, és mindenféle küzdősportot szeretek – szóval, az egyetlen, ami nem tetszik benne, az az, hogy ha az egyik fickót leütik, és eléggé elveszíti az eszméletét, a másik ráugrik, és még kétszer-háromszor megüti, mielőtt leállítják a meccset. Nem szabadna hagyniuk, hogy eszméletüket vesztett embereket bántalmazzanak. Az igazán nagy sérüléseket tud okozni, és valaki egyszer még nagyon pórul jár.

 

Ezen túl is megértem az emberek érzéseit, erőszakos sport, és majdnem érvényes a kérdés, hogy „ha a kutyaviadalok szervezőit börtönbe csukják, akkor az miért lehet szabadon, aki hagyja, hogy eszméletlen embereket verjenek tovább? A kutyák élete most már fontosabb, mint az embereké?” Ezt mondják az emberek. Mindkét oldalt megértem, de csak az eszméletlen emberek bántalmazásával van problémám. Ez az egyetlen bajom van. Amúgy viszont, ha két fickó harcolni akar, miért ne tehetnék meg? Ha így akarnak harcolni, miért ne lehetne nekik?

Jones Jr.-nak igaza van, eszméletlen embert verni tényleg gáz, és persze ezt elvileg MMA-ban sem szabadna csinálni. Csak hát a bírók néha egy-két ütéssel később tudnak csak az akció közepébe vetődni, és leállítani a meccset, és ebbe valaki nemrég sajnos valóban bele is halt. Aztán vannak olyan bírók is, akik szenvedéspornóra maszturbálnak otthon, és csak száz megválaszolatlan ütésnél méltóztatnak lefújni az akciót, hogy mennének börtönbe inkább.

Zárjuk egy vidámabb témával: Jones Jr. Mike Tysont és George Foremant követve csatlakozott azon klasszis bokszolók táborához, akik, ha most lennének fiatalok, belevágnának a kevert harcművészetekbe.

Ha gyerek lennék, igen. Akkor meg akarnék tanulni birkózni, és minden egyebet is egyszerre. Ha ez kellett volna ahhoz, hogy megmutassam, én vagyok az abszolút legjobb fickó, akkor megtettem volna. De mivel olyan sokat vártam vele, ezt már nem tudtam megtenni. Odaértem a csúcsra, és nem volt birkózótudásom. Szóval ez nem olyan dolog volt, amiben meg akartam volna mártózni, mert nem éreztem, hogy elég időm lett volna arra, hogy felfejlesszem a földharc-tudásom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr638686730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása