TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Machida tiltott szert szedett, oda a Hendo-meccs

2016.04.14. 11:07 td_interim

006_lyoto_machida_0_0.jpg

A brazil karatéka maga jelentette be a vétséget.

tdmg_banner.png

Lefújták a hétvégi UFC on FOX 19 előmeccsét, a Lyoto Machida vs. Dan Henderson 2 középsúlyú bunyót, mert a brazil sportoló önként beismerte: tiltott szert fogyasztott. És nem, nem a saját pisije volt az.

Machidát múlt héten vetette alá versenyidőszakon kívüli doppingtesztnek az amerikai doppingellenes ügynökség (USADA). A vizsgálat során a brazil beismerte a doppingvétséget, és azt mondta, nem volt tisztában azzal, hogy a szer, amit használt, versenyidőszakon kívül és versenyidőszakban is tiltott.

A hír hallatán ellenfele, Henderson a Twitteren reagált, egy darab szarnak titulálta Machidát, és kijelentette, hogy ezek után már nem tiszteli.

Machida problémás szere a 7-Keto táplálékkiegészítő. Ez a készítmény az anyagcserét pörgeti fel, így gyorsítja a zsírégetést. Alapból teljesen ártalmatlannak tűnik, de a DHEA nevű összetevőjét az USADA nemrég hozzáadta a tiltott szerek listájához. A brazil Facebookon közzétett videójában azt mondta, erről nem tudott, de vállalja a hibáért a felelősséget.

Azért vagyok itt, hogy elmondjam: megleptek a hírek. Nagyon nehéz volt feldolgoznom. Nagyon sokat edzettem erre a meccsre, nagyon sok áldozatot hoztunk a csapattársaimmal. El akarom mondani, hogy tényleg nem tudtam, hogy problémás ez az anyag, így felírtam a bejelentőlapra az összes többi táplálékkiegészítővel, amit szedek. Ezt az anyagot nemrég, 2016-ban tiltották be, szóval vállalom a felelősséget azért, mert nem tudtam róla, és szeretném elmondani, mennyire sajnálom, és szeretnék bocsánatot kérni a rajongóimtól, a csapattársaimtól és a családomtól... mindig próbáltam a szabályok betartásával játszani, de sajnos most ez történt.

A Henderson-mérkőzés kiesésével tovább variálódik a UFC on FOX 19 menetrendje. A főkártya négymeccsesre slankul: a főmeccs továbbra is a Glover Teixeira vs. Rashad Evans öt menetes félnehézsúlyú összecsapás, de az előmeccs most már Rose Namajunas és Teica Torres szalmasúlyú női bunyója. Előttük rendezik meg Khabib Nurmagomedov visszatérő meccsét a beugrós Darrell Horcher ellen 160 fontos, köztes súlyban, a főkártya nyitányának pedig Cub Swanson visszatérését emelték át az ültetők közül. A pehelysúlyú harcos Hacran Dias ellen küzd.

Machida ügye rövid időn belül a második nagy figyelmet kapó doppingvétség. Múlt héten a nehézsúlyú Frank Mir bukott meg Mark Hunt elleni vereségéhez kapcsolódó versenyidőszakon belüli tesztjén orális turinabol anabolikus szteroiddal. Mir még Alistair Overeem legendás „nem kokszolok, lovat eszek”-magyarázatára is rátett egy lapáttal, és azt állította, hogy az ausztrál gála előtt fogyasztott kenguruhús volt a ludas.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr128604674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása