TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MAGYAR: Buki Tomi Kid csapatával edzőtáborozott Kubában

2016.03.31. 19:41 td_axl

buki_kuba.jpg

Buchinger "Buki" Iván a szintén szlovákiai magyar bokszbajnok Kovács "KID" Tomi vezette ökölvívó csapattal Kubában edzőtáborozott.

Iván az M-1 Global pehelysúlyú címét eredetileg márciusban védte volna a szervezetnél, de mérkőzését előre láthatólag májusra tolták. Az így fennmaradt időt Buki hasznosan igyekszik tölteni, így Marko Majstrovic invitálására csatlakozott a galántai ökölvívó csapathoz és március 15 és 26 között részt vett egy ökölvívó edzőtáborban havannai és varaderoi állomásokat beiktatva. A roppant tehetségeket körében tudó csapat olimpikon és világbajnok edzők és versenyzők között gyakorolt, elsősorban lábmunka és támadó, ill. védekező kéztechnikákat. Talán mondanom sem kell, hogy a kubai boksziskola az egyik legerősebb a világon, ez a közel két hetes tábor hatalmas lehetőség volt fejlődés szempontjából. És persze kvázi egy másik világ megismerése közepette kultúrsokk is egyben, hiszen Buki és Tomi Kid élménybeszámolója szerint borzasztó szegénység közepette edzenek kint a versenyzők.

tomi-kid_buki.jpg

fotó: Tomi Kid Kovács

Roskadozó ring, az udvaron található víztartályból való zuhanyzás, foszladozó kesztyűk és cipők. Mégis barátságos és segítőkész emberek fogadták a csapatot, akik a mi szemünkben szegényes feltételek mellett minden lehetőséget és időt kihasználnak a sportolásra. A sport. mint életstílus is valóban értelmet nyer Kubában, nem a világ fejlettebb országaiban divatosan használt szolgáltatásokat és termékeket kell érteni alatta, hanem a vidáman és közösségben sportoló embereket. Ezek az emberek mezítláb járnak futni, és végtelen hálálkodásba kezdtek, mikor Tomi Kid csapta használt cipőiket, vagy védőfelszereléseiket adott nekik az edzések után. Az ökölvívás egy jobb élet reményét hozza el az embereknek ebben az országban, minden súlycsoportban hemzsegnek az igazi harcosok, aki kubai bajnokságot nyer, az világviszonylatban is meghatározó öklöző. Nos ebbe a közegbe kóstolt bele Buki is, csiszolta láb- és kéztechnikáit, amit remélhetőleg sikeresen kamatoztat majd következő címvédésén.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr988548920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása