TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: McGregor még Diazt is lenyomta a UFC történetének leggengszterebb sajtóeseményén

2016.02.25. 13:16 td_interim

cuwl7bjg8bpwjgqvljwf.jpg

Persze azért Nate-et sem kellett félteni. Szupernehézsúlyú szövegek és videók a kattintás után.

8_corners_banner_blog.gif 

Ilyet se láttatok még, az tuti.

Tegnap este a UFC az utolsó pillanatos változások miatt nyílt edzés helyett sajtókonferenciát tartott a március ötödikén érkező 196-os gála kapcsán: a könnyűsúlyú bajnok Rafael dos Anjos lábtörés miatt visszamondta a főmeccset a pehelysúlyú bajnok Conor McGregor ellen, a brazil helyére Nate Diaz érkezett, a küzdelmet pedig áttették váltósúlyba, hogy az amerikainak ne kelljen belehalnia a 155 fontra való lefogyasztásba.

McGregor és Diaz a UFC jelenlegi mezőnyének két legnagyobb trash talkere, komoly marakodásra lehetett számítani – és így is lett. A dolgot csak tetézte, hogy a konferencia a rajongók számára is nyitott volt, akik a legkeményebb szövegeknél bekiabáltak, tapsoltak, húúztak és füttyögtek, többször pedig skandálni is kezdték a két bunyós nevét, szóval elég focimeccses volt a hangulat.

A két bunyós száját elképesztő mennyiségű szarság hagyta el, nehéz a beszólások közt válogatni úgy, hogy egy aranyat érő se maradjon ki, úgyhogy végül is alább szinte az egészet legépeltem szóról-szóra, témakörönként csoportosítva a marakodásokat.

Mielőtt belecsapnánk, jöjjenek a benyomásaim. McGregor arról híres, hogy ezeken a közös sajtájokon felmossa a soros ellenfél önbecsülésével a padlót. Most nem ez történt: érzésem szerint a „párbajt” megnyerte ugyan, de nem olyan jelentős előnnyel, és néhány pillanattól eltekintve nem is tudott hülyét csinálni Diazból. Nem mintha nem lett volna formában az ír, mert sziporkázott, csak hát a Nate-féle leszarombazmeg-hozzáállást nehéz aláásni. A Diaz-féle 209 WUT?! árnyoldala viszont az, hogy a pengeéles személyeskedéseket nem lehet sima káromkodásokkal legyőzni. Más szóval, a pletykák, spekulálások és poénok szellemében: ha egy kokaintól pörgő és egy fűtől eltunyult ember vitázik, akkor azért egyértelmű, hogy melyik oldal lesz a meggyőzőbb. Itt is így működtek a dolgok. Diaz ezt a kört elveszítette, de sokkal-sokkal jobban tartotta magát, mint eddig bárki McGregor ellen. Meg hát lehet, hogy pont le is szarja az egészet.

Na, jöjjenek végre a szövegek!

Leszarom – én is leszarom – de én jobban leszarom – nem, én szarom le jobban, stb.

Igen, nem tévedés, nem kitaláció, nem paródia és nem is mese, tényleg volt egy olyan szakasz tegnap, amikor azon versenyezett McGregor és Diaz, hogy melyikük szarja le jobban az egész világot. És ez olyan szép volt, hogy muszáj videóban is kiemelni. 

 

A fedett pályás szinkronleszarási különversenyt a mérkőzés súlycsoportját illető kérdés gyújtotta be. 155 font? 160? 165? 170? Nem mindegy?

ND: Leszarom.

 

CM: Én is leszarom!

 

ND: Leszarom!


CM: Én is leszarom!

Itt tartsunk lélegzetvételnyi szünetet, és készüljünk fel az év eddigi legvitriolosabb és legviccesebb beszólására, copyright by McGregor:

Őszintén szólva kedvelem Nick kisöccsét. Hogy is ne kedvelném? Olyan, mint egy kis cholo a gettóból. De ugyanakkor vasárnap reggelente gyerekeket tanít jiu-jitsuzni, meg bicajozni megy az idősekkel. A jobb kezével bandajeleket csinál, a ballal meg lufiállatkákat. Hasznára válsz a közösségednek!

És akkor: 

ND: Baszódj meg.


CM: Baszódj meg te is! Nick büszke lehet rád.


ND: Baszd meg az övedet. Leszarom, mit mondasz, te fasz. Baszd meg a kurva övedet is.

 

CM: Leszarom az övemet!


Itt megint álljunk meg, mert ez volt az a pillanat, amikor Nate feltett egy olyan kérdést a bajnoki övről, ami egy pillanatra kizökkentette Conort, és villámgyors újratervezést tett szükségessé.

ND: Akkor miért viszed magaddal mindenhová?


(...)


CM: Leszarom az övem, mindent leszarok, csak a csekkjeim súlycsoportja érdekel. És ők szupernehézben vannak.

Fuhh, jó móka volt, mi? Azért a többi szöveg se lesz kutya, csak figyelj:

Dos Anjos, Edgar és a vaginafájdalmak

Ez sajnos nem egy punkegyüttes neve, de nagyon remélem, hogy ezek után hamar alapítanak egy ilyet. Conort megkérdezték, mit szól a lábtöréssel kidőlt 155 fontos bajnokról, meg a helyére jelentkezőkről, akik végül mind visszamondták a beugrós lehetőséget.

Dos Anjosról ez hangzott el:

Megnéztem a képet, amit dos Anjos felrakott, és az egy horzsolás. Úgy hallottam, a jég csodákra képes. Most erre mit mondjak? Láttad? Egy horzsolás. Jég. Ibuprofen. Ha egy ilyet elvinnék a röntgenbe, az orvos pofán vágna és azt mondaná, „Mit csinálsz, gyerek? Takarodj innen, fejezd be!”

Az igazsághoz hozzátatozik, hogy a brazil lába így néz ki:

Nehéz lenne újra beleélnem magam dos Anjosba. Remélhetőleg második nekifutásra sikerül majd neki összekaparnia a bátorságát. De ha egy ilyen sérüléssel mondod le a szereplést, egy horzsolt lábbal, akkor nem nagyon tudok már rajtad segíteni, hogy visszahozzalak a befutók közé. Szóval, ez egy kicsit megváltoztatja a dolgokat, de meglátjuk, mi lesz a vége.

Frankie Edgar ágyéksérüléssel bajlódik, ezért nem vállalta el a fellépést. Ha ágyéksérülés, akkor Conor csak egyvalamire tud gondolni:

Újabban mindegyiknek fájós a vaginája, kész őrület. Valami van a levegőben, nem tudom. Dos Anjos ugyanaznap törte el a lábát és a vagináját, ugyanúgy, ahogy Edgar. Nem hittem el, hogy ilyen megtörténhet.

Aldo

Jose Aldo, akitől McGregor tavaly decemberben kiütéssel elvette a 145 fontos bajnoki övet, néhány hete jelezte, hogy bármikor kész kiállni újra Conorral, akár úgy is, hogy nincs terítéken öv. Most mégsem vállalta a meccset, mert edzője elmondása szerint nincs formában. Ezen a ponton extra mennyiségű savat vártam az írtől, ehhez képest teljesen komolyan beszélt a kiütés okozta agyrázkódás veszélyeiről:

Ha egy embert kiütnek... ha valaki velem küzd, 10 hónap – egy év szünetre van utána szükséged. Nem pattanhatsz rögtön vissza verekedni, és ez nem vicc. Nem lehet agyrázkódás után rögtön visszamenni a terembe sparringolni. Ezek az ember azt hiszik, nekik lehet. Mendes ezt csinálta, és az álla már sohasem lesz a régi azután a meccs után. Túl hamar tért vissza (és megint kiütötték).

 

Úgy pattogtattam Jose fejét a vásznon, mint egy kosárlabdát. Egy-másfél év szünetet kéne kivennie, pusztán az egészségügyi állapota érdekében. Aztán ehhez képest, amint lement a meccs, elkezdett nyilatkozni, hogy „megküzdök Conorral bárhol, bármikor”, az edzője meg azzal jött, hogy „már edzőtáborozunk, arra az esetre, ha dos Anjos visszalép.” Mire én: ez rossz lépés, de felőlem oké. És akkor dos Anjos visszalép, ő meg nincs sehol.

 

Szóval nem tudom, de szerintem nem is szabadna még a visszatérésről gondolkodnia. Ezt nem szabad siettetni. Ha agyrázkódást szenvedsz, akkor visszamész a sor végére és pihensz, míg egészséges nem leszel megint.

A közönség valamiért ezt a részt is végigröhögte. Nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy a terem tele volt írekkel, akik be voltak baszva.

Meccsstratégiák

Tisztelem Nate-et, félreértés ne essék. Tényleg tisztelem. Sok punci van ebben a sportban, de ő nem az. Ne érts félre, van köztünk tisztelet, de ami odabent (a ketrecben) történik, az üzlet. És az üzlet az üzlet. Kiütöm az első menetben.

 

Úgy érzem, hogy a repetitív lábmunkája és a szegényes mozgása túlzottan olvasható és előre látható. Túl lassú lesz. A sebessége lesz a veszte. A puha testével és a felkészülés hiánya miatt képtelen lesz kezelni a kegyetlenségem.

Ezt jósolta Mystic Mac. Megkérdezték 209-et, hogy ő jósol-e valamit. Diaz csak nemet intett a fejével. Később a konkrét stratégiájáról érdeklődtek, hogy kihasználja-e majd a jiu-jitsubeli fölényét. Nate ezt sem spilázta túl, leszarom, WUT:

Ja, én csak ölni fogok vagy engem ölnek meg. Én ezzel készülök.

Ez a válasz McGregornak is nagyon tetszett.

Pénz

Komolyan azt gondoltátok, hogy ezen a témán fognak összeveszni? Diaz:

Baszottsok pénzt adtak. És tudod, mit mondtam nekik? Azt, hogy „még többet akarok abból a szarból.” Ehhez mit szólsz, baszadék?

McGregor egyetértően pillant.

Mondom, elvállalok valami bunyót. Baszok én rá. Fizess.

Ezt a kört Mac azzal zárta, hogy felidézte az emlékezetes Red Panty Night-szövegét: hogy ha megkapja a Conor-meccset, minden ellenfél boldogan telefonál haza a nőjéhez, hogy "Elő a piros bugyival, ünneplünk! Megcsináltuk, gazdagok vagyunk, bébi! McGregor gazdaggá tett bennünket" Na, Conor szerint Nate a bátyját, Nicket hívta.


Szteroidokon feszítették keresztre Diazt

Ez volt az a szakasz, ahol Nate veszített, jellemző módon önhibáján kívül. Fentebb kiemeltem, hogy volt egy olyan pillanat, amikor a másodperc tört részéig McGregorba fojtotta a szót, a sok leszaromozás közben pellengérre állítva a hiúságát a kérdéssel, hogy ha annyira nem érdekli a bajnoki öv, akkor miért hurcolja magával mindenhova. Ezt sokszorosan kapta vissza, amikor – valószínűleg nem komolyan, csak hadd szóljon-módra – kokszolással vádolta meg McGregort. Aki ezen teljesen felháborodott, majd kegyetlenül lecsapott Nate-re egyik legjobb barátján keresztül.

ND: Mindenki szteroidokon van. Az egész UFC, mindenki.



CM: A csapattársaid, Gil (Melendez) és Jake (Shields) azok, akiket elkaptak szteroidokkal, nem én...



ND: … és téged, és dos Anjost és Pettist és mindenki mást is.

Ekkor McGregor felállt és ordibálni kezdett.


CM: Engem?! Miről beszélsz?! Én nem vagyok szteroidon. Mi a faszról beszélsz? A két csapattársad volt szteroidon. A két haverod. A Skrap Pack. Emlékszel? Tudtál róla, hogy cuccoznak? Tudtál róla?

 

(…)

 


(…)

 


(…)

 


ND: Szteroidokon vagy.

 

CM: Hát persze. Én csak egy állat vagyok.

Ekkor komolyan megsajnáltam Nate-et. Ő nem kokszol, viszont a barátja igen, és McGregor világában már ez is ajtó-ablak helyzet.

Belevágni egymás szavába, az megy

Végül jöjjön egy kis téma-vegyesvágott, törpékkel, gyerek-jitsuval és pénzzel, csak győzd követni:

CM: Úgy jövök majd a pályára, mint egy agár. Mint egy bajnok agár, 100 km/órás sebességgel, és nem állok meg...



ND: Kivel edzel?



CM: Szóval majd kiderül, milyen fából faragták, ha becsengetnek.



ND: Nincsenek is edzőpartnerei.



CM: Nekem világbajnoki címeim vannak és több millió dollárom, neked 20 ezer volt a legutóbbi meccspénzed...



ND: A kisember súlycsoportban...



CM: Gyerkőcöknek tanítasz jiu-jitsut...



ND: … a kicsi, alacsony súlycsoportban....



CM: … gyerkőcöknek tanítasz jiu-jitsut vasárnap reggelente....



ND: …. a törpe súlycsoportban.



CM: … te a pelenkások jiu-jitsu edzője vagy.



ND: Én felnőttekkel küzdök. Már 10 éve felnőttekkel küzdök.



CM: Pelenkások jiu-jitsu edzője vagy, és szemináriumokat tartasz, hogy teljen kajára. Egész kurva Kaliforniában szemináriumokat kell tartanod, hogy kijöjj pénzben, úgyhogy törődj a magad...



ND: Törpékkel verekszel...



CM: … mert én világbajnok vagyok, egy multimilliomos...



ND: … törpékkel verekszel.



CM: … és ennyi.



ND: Kiütöttél három törpét és erre vered magad.

Mindketten, egyszerre: NVUIRHEGGUREHGREKJGIBNEBFNBJFNBEHIOJOAPKD

A sajtókonferenciáról Tommy Toe Hold készített paródiát, ami nem is paródia, mert tulajdonképpen majdnem pontosan így történt minden: 

De a legjobb, ha visszanézitek a teljes sajtóeseményt, mert ilyet tényleg ritkán látni: 

Kilenc nap és bunyó.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr678418084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása