TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Állad a padlón: Junior dos Santos vs. Ben Rothwell a zágrábi UFC-n!

2016.02.08. 13:25 td_interim

12715721_10153802300966276_3341715070913321564_n_0_0.jpg

Nem pletyka, nem sajtóhír. Hivatalos.

 8_corners_banner_blog.gif

Azt hiszem, erre senki sem számított: amikor január elején a UFC bejelentette, hogy gálát szervez Zágrábba, persze mindenki fellelkesült, hogy élőben, a helyszínen hallhatja Bruce Buffert vonyítani, de alighanem mindenkiben feltámadt a rosszmájú énje is, hogy biztos tragacs/fejvakarós párosításokkal fogják kiszúrni a szemünket. Ez látszott beigazolódni akkor is, amikor felfedték az első neveket: vagy ígéretes, de ismeretlen bunyósokat raktak a kártyára, vagy nagyobb, de már kiégett neveket. Azt most meg tessék: jön a volt nehézsúlyú világbajnok, hogy összecsapjon a mezőny egyik legveszélyesebb kihívójával. Itt a Junior dos Santos vs. Ben Rothwell.

Rothwell alig néhány héttel ezelőtt sokkolta a világot, amikor legyőzte az ex-bajnok Josh Barnettet: a második menetben gogo fojtással kopogtatta a földharc-legendát, aki profi pályafutása során még soha nem adta fel a küzdelmet fojtásra vagy feszítésre. Ezzel a korábban bukdácsoló Big Ben sötét lóból végleg olyan bunyóssá lépett elő, akivel komolyan számolni kell az övért folyó versenyben – és azt se felejtsük el, hogy nem Barnett az első nagyvad, akit kilőtt, hiszen Alistair Overeem trófeája is ott virít a szobája falán. De Rothwell nem csak mint bunyós érdekes, újabban imádnivaló főgonosz-személyiséget növesztett magának a színpadra, a humora meg egyszerűen hisztérikus.

Big Bennel szemben Junior dos Santos nem új keletű közönségkedvenc: érte tulajdonképpen azóta őrül meg mindenki, hogy UFC-s debütjén kiütötte a regnáló bajnok Fabricio Werdumöt, aztán a lelkesedés csak fokozódott, ahogy a továbbiakban bedarálta a mezőny legveszélyesebb arcait, míg végül Cain Velasquez villámkiütésével a bajnoki övet is elhódította. Aztán fordult a kocka, Cigano utolsó hat meccsén győzelmet vereség vált, és ha kikap, akkor bizony olyan durván, hogy évekkel csökken az élettartama. Velasquez a trilógiájuk második és harmadik felvonásában is zombivá verte, Alistair Overeem pedig tavaly decemberben óvatos taktikával altatott-altatott, aztán meg egy hirtelen lőtt beugrós balhoroggal... öö... szó szerint is altatott.

JDS, úgy tűnik, már lefelé baktat a hegyről, de még mindig nem lehet teljesen leírni, még mindig releváns bunyós, még mindig óriási érdeklődés kíséri mérkőzéseit, és azt is tudja, hogy most kell megállítani a lejtmenetet, leginkább egy highlight-KO-val. Rothwell meg azt tudja, hogy ha most is győz, akkor 99%, hogy címmeccset kap. A tét mindkét oldalról óriási, szóval igen, a zágrábi UFC-n lesz egy atompárosítás. Ki hitte volna ezt még január elején?

Természetesen a JDS vs. Big Ben lesz a gála főmeccse, öt menetesre tervezik – de aligha ér majd meg annyit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr338370350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása