TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Újabb doppingbotrány hozta el a UFC legviccesebb párosítását

2016.02.05. 10:49 td_interim

oliveira-cerrone.jpg

Tulajdonképpen köszönettel tartozunk a kokszolónak.

varsity_blog.gif 

Kovbojpárbaj jön a UFC Fight Night 83-mon, hála egy potenciális doppingvétségnek.

Egészen szerdáig úgy volt, hogy Tim Means lesz Donald Cerrone ellenfele a két hét múlva érkező UFC Fight Night főmeccsén. Aztán Means bebukott egy szúrópróbaszerű doppingtesztet: az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) osztarint, az anabolikus szteroidokhoz hasonló hatású szert talált a mintáiban. Bár az USADA egyelőre csak „potenciális” szabálysértőként nevezte meg Meanst, mivel nincs elég idő arra, hogy még a gála előtt véglegesen is megbizonyosodjanak a csalásról, a UFC elővigyázatosságból kivette a párosításból a megjelölt versenyzőt. Nem maradt azonban sokáig egyedül Cerrone: mára virradóra a Dana White-vezette szervezet bejelentette, hogy Cowboy következő ellenfele Means helyett... Cowboy lesz.

Igen, tényleg meghúzták: a beugrós a Cerronéhoz hasonlóan szintén Cowboy becenévre hallgató brazil Alex Oliveira lesz. Ez nem csak a nevek miatt vicces, hanem azért is, mert a dél-amerikai sok minden másban is nagyon hasonlít amerikai kollégájára. Ugyanúgy látványos, szórakoztató és kemény bunyós, és hasonlóan beleszarós/hadd szóljon a hozzáállása is. Oliveira tavaly érkezett a UFC-be, de máris lenyomott négy meccset, melyből rögtön az első kettőt kései beugrósként vállalt el. A debütjén hiába dominált végig, a harmadik menetben veszített karfeszítéssel, utána viszont egy fojtásos, egy egyhangú pontozásos és egy kiütéses győzelem következett. Alex nem csak 155, de 170 fonton is küzd, ha épp ott adódik lehetősége, és a Donald elleni meccset is váltósúlyban rendezik. Cerronének ez lesz a váltós debütje, mint hogy a bajnok Rafael dos Anjostól elszenvedett villám-TKO után most nem nagyon kínálkozik neki semmi egyértelmű lehetőség könnyűsúlyban.

Means közben ezerrel tagad, állítása szerint azt sem tudja, mi az az osztarin – de ennél a sztorinál most sokkal édesebb az, hogy a vadnyugati redneck összecsap a pampák királyával.

A Cowboy vs. Cowboy meccset öt menetesre tervezik, magát a UFC Fight Night 83-mat pedig február 21-én rendezik, a pittsburghi Consol Energy Centerben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr738362292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása