TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Állat: a Bellatorban folytatja Sergei Kharitonov

2016.02.04. 10:52 td_interim

12654400_1110997228912559_6702718055749102495_n.jpg

Az orosz májusban debütálhat.

 8_corners_banner_blog.gif

Tovább izmosodik a Bellator bunyósállománya: belsős források azt mondják, Scott Coker vezető leigazolta a nehézsúlyú Sergei Kharitonovot. Az MMAFighting.com azt írja, az orosz exkluzív, többéves szerződést írt alá, másutt azt mondják, Coker belement abba, hogy MMA mellett Kharitonov folytathassa kick-box karrierjét.

Mindenképpen az utóbbi tűnik valószínűnek, hiszen a Paratrooper korábban arról beszélt, hogy szép dolog a UFC, de ha mellette nem lehet tiszta állóbunyóban is mérkőzni, akkor annyira mégsem neki való. A Bellator-szerződés részleteiről közelebbit egyelőre nem tudni, de logikusnak tűnik, hogy az „exkluzivitás” csak a kevert szabályrendszerben kötné a szervezethez Kharitonovot. Inkább az a kérdés, hogy csak a Bellatoron belül élhetné-e ki magát kéz-lábban (a papíron a Gloryval közösen lehozott Dynamite!! az erre való terep, de az inkább volt majdnem tiszta Coker-termék, mint kiegyensúlyozott együttműködés), vagy mehetne-e amerre lát.

Karithonov dolgozott már együtt Cokerrel, 2011-ben két meccset is lehozott a Strikeforce-ban. Először kiütötte Andrei Arlovskit, aztán kopogott Josh Barnett karháromszögére. És bár az utóbbi öt évben eléggé eltűnt a nagyközönség szeme elől – Oroszországban küzdött, 5 meccs – 5 győzelem – 5 finish mérleget összekalapálva – korábban nagyon impresszív volt a teljesítménye. Bunyózott a Pride-ban és utódszervezetében, a Dream-ben is, kiütötte Semmy Schiltet, Pedro Rizzót és Alistair Overeemet is, a UFC nehézsúlyú bajnok Fabricio Werdumöt pedig megosztott pontozással győzte le 11 évvel ezelőtt.

Overeem-mel egyébként 1-1-re áll, első találkozójukon Kharitonov szenvedett kiütéses vereséget. Ez azért fontos, mert ezzel máris meglehet a Bellator történetének legnagyobb nehézsúlyú összecsapása, feltéve, ha sikerül a szervezethez csábítani Alistairt. A holland Junior dos Santos kifektetésével lebunyózta UFC-szerződését, jelenleg szabadügynök, és Coker elmondása szerint nagyon rástartolt. Egy Overeem vs. Kharitonov 3 pedig sokkal izgalmasabb lenne, mint a UFC legtöbb jelenleg elérhető nehézsúlyú párosítása.

Kharitonov 35 évesen már nem számít mai csirkének, de 265 fontban a kor kevésbé számít, úgyhogy az orosz várhatóan még néhány évig jó formában fog verekedni. Azon túl, hogy a belsős források azt mondják, Coker májusra akarja neki lekötni a bemutatkozó meccset, több infó nincs a debüt kapcsán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr148358910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása