TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BRAIN: Így ne akadj guillotine-ba levitelkor!

2016.02.03. 17:16 td_interim

 

A fenti videón a UFC fiatal könnyűsúlyúja, Jake Matthews mutatja meg, hogyan lehet levinni az ellenfeled úgy, hogy közben nem teszed ki a nyakad a guillotine kockázatának. Matthews tudja, miről beszél, tavaly májusban maga is guillotine-nal szenvedett vereséget – azután kezdett komolyabban ráfeküdni a technika ellen való védekezésre.

Matthews kétlábas levitel esetén mutatja meg, mi a teendő, és hogy mit kell elkerülni. A legfontosabb, hogy rögtön az elején meg kell előzni, hogy az ellenfél a testünkre zárja a lábkulcsot. A megelőzés többlépcsős folyamat: Jake először kiveszi a játékból ellenfele egyik lábát. Már szintváltás után, az ellenfél térdhajlatait hátulról megragadva, de még a földre döntés előtt a fiatal bunyós a hátsó, azaz szabadon mozgatható lábával befogja a partnere lábát, így a következő kanyarban, már a földön fekve nem kattanhat a guard. Innen azonban még tovább kell menni. Matthews célja, hogy side controlba kerüljön, ehhez viszont még útjában van az imént semlegesített láb. Jake átfordul oldalra, a csípőjével/combja tövével végleg kipöccinti az útból az akadályt, aztán ugrik is tovább az áhított pozícióba. Rögtön dolgozhat a szubmissiön-kísérletein, míg a nyaka megmenekül a guillotinetól.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr578357506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása