TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Bas Rutten: Conor McGregorral van az ír szerencse!

2016.01.21. 16:05 td_Emree

bas-rutten.jpg

Az elmúlt napok sem múlhattak el Conor McGregor nélkül. Az UFC Hírességek Csarnokának tagja, a korábban úttörő szerepet játszó Bas Rutten, nemrégiben feltűnt a Submission Radio műsorában, ahol a műsorvezetők kérdéseire válaszolva, többek közt a kelta harcos neve is előkerült. Nem is húzom tovább az időt, következzenek „El Guapo” gondolatai.

varsity_blog.gif

Szerinted, az UFC könnyűsúlyú bajnoka Rafael dos Anjos, a jó választás a pehelysúlyú bajnok, Conor McGregor számára?

Ember, igazán magasra kapaszkodik (McGregor). Ha nyerni akar, akkor most a csillagokat kell lehoznia, mert dos Anjos nagyon kemény harcos. Nem gondoltam volna, hogy legyőzi Pettist és, amikor megtette csak felkiáltani tudtam. Aztán következett a Cerrone elleni bunyó – Cerrone, aki győzelmet, győzelemre halmozott és mindenkit félelemben tartott – és kiütötte őt, mintha ez volna a világ legtermészetesebb dolga. Pedig Cerrone igazán, olyan arc, akit nagyon nehéz megverni.

 

Másrészről, ott van egy nagyon magabiztos bunyós, aki egy súlycsoporttal feljebb fog ketrecbe lépni. – Bas itt, mintha elfeledkezett volna róla, hogy McGregor korábban már küzdött könnyűsúlyban, sőt övet is szerzett más szervezetnél - Emiatt sokkal erősebbnek fogja érezni magát, mint a legutóbb, mert akkor nagyon dehidratáltnak tűnt. Komolyan mondom, ha láttátok volna az utcán a mérlegelés napján, nem hinném, hogy felismertétek volna. Azt kell, mondjam nagyon SZÁRAZ volt. Ezért is gondolom úgy, hogy az, hogy egy súlycsoporttal feljebb fog küzdeni, segíti őt és erősebb harcossá teszi.

Eddie Alvarez korábban úgy nyilatkozott, hogy McGregor menekül a pehelysúlyból, mert fél Frankie Edgartól. Ha hinni lehet Rutten állításának és „Notorious” tényleg olyan keserveset fogyasztott – aminek még mi is hangot adtunk, akkor előfordulhat, hogy az ír valóban menekül, de nem a bunyó, hanem a kilók elleni harc elől.

Meglátjuk, hogy mit kezd Rafael dos Anjos folyamatos nyomásgyakorláson alapuló stílusával. Mert ott lesz, végig az arcában, a Pettis elleni győzelmének is ez volt a kulcsa és valószínűleg Conor ellen is ezt a taktikát fogja hozni, az állóképessége is megvan, hogy kitartson az ötödik menet végéig. Ha, mégis McGregor nyerne… ember az, az valami hatalmas lenne. Még sosem történt meg – hogy valaki egy időben, két súlycsoportban legyen bajnok. Különösképpen a jóslatait várom a bunyó kimenetelével kapcsolatban, mert mindig van valamilyen jóslata.

– ha valaha, találkozom Conor McGregorral biztos megkérdezem tőle a lottószámokat!

Conor McGregor lesz-e az a harcos, aki áttörést ér el a szervezet népszerűsítésében?

Úgy gondolom, hogy mindene megvan hozzá. Ő annyira…mindenki látni akarja típus. Teljesen mindegy, hogy kedveled-e vagy sem, győzni akarod látni vagy azt, hogy megverik, látni akarod. Nem tudom mennyi pay-per-view csomagot adtak el az utolsó gálára, sosem kapom meg őket. Nektek esetleg megvan?

Becslések szerint 1,1 és 1,2 millió ppv csomagot adtak el McGregor utolsó fellépésén.

Értitek már? Fél millióval többen vették meg a ppv-t, mint az utóbbi időkben. A régi szép időkben voltak gálák, amik 1,3 ;1,6 milliós nézettséget generáltak, azt hiszem ezek a csúcstartók. Ha, azonban Conor megküzd dos Anjossal és úgy promótálja kettejük összecsapását, ahogy eddig, akkor azzal rekordot dönthet.

 

És bunyósként miért állna meg itt, miért ne mondaná, hogy alap esetben 4 dolcsit vagy 3.75-öt kapsz minden ppv után – bár nem ismerem pontosan a szerződések ide vonatkozó részleteit, ő viszont azt mondaná, hogy ha elérjük az egymillió kétszázezer eladást, akkor a felét kéri a ppv-ből befolyó összegnek. Hülyék lennének nemet mondani neki, mert ha megtennék, búcsút mondhatnának egy csomó lóvénak. Amennyiben rábólintanának a dologra az nagyszerű volna a döntéshozóknak és McGregornak is, és ezzel megnyitnák az utat a nagyobb fizetések előtt is.

Itt álljunk meg egy pillanatra. Az USA nagy sportligái (NFL, NBA, MLB, NHL) – ide akar tartozni az UFC is – mind-mind nagy hangsúlyt fektetnek rá, hogy az ott játszó csapatok egyenlő arányban tudjanak pénzt költeni a szezonban, ezzel is biztosítva, hogy a gazdagabb csapatok ne vásárolják be a legjobb játékosokat. Így olyan környezetet alakítanak ki, ahol valóban szinte bármelyik csapat legyőzheti bármelyik csapatot. Az európai fociban látjuk a következményét annak, hogy mi van akkor, ha egyes csapatok számolatlanul szórhatják a pénzt.

Ugyanakkor ezek csapatsportok, így ezeket a sémákat nehéz volna ráhúzni az MMA-ra, ami egyéni sport. Sokan, azonban a profi ökölvívás modernkori leáldozását is annak tudják be, hogy míg egyesek – Mayweather, Pacquiao – hatalmas pénzeket tesznek zsebre, mások szemét aprópénzzel szúrják ki. Ennek csírái pedig már az UFC-be is begyűrűztek. Nemrégiben az egyik harcos azon akadt ki, hogy Sage Northcutt a második UFC bunyójára már 80.000 dolláros fizetést kapott. Másrészről, ha valaki többet dolgozik – értsd ez alatt, nézettebb gálákat csinál – akkor nem kéne több pénz is kapnia? Nehéz kérdések ezek, de az ötletelés helyett térjünk vissza Bas Ruttenhez.

Most már mindenkinek megvan a „McGregor terv”. Hallottam, ahogy Nate Diaz azt nyilatkozta, ők voltak azok, akik megmutatták, hogyan futtassa magát. Ez egyáltalán nem felel meg a valóságnak. McGregor nem használ nyomdafestéket nem tűrő szavakat, nagyon gondosan megválogatja mondandóját. Nagyon okosan szúr oda a másiknak és ez teljesen különbözik attól, amit a Diazok csinálnak. Szerintem egyre több bunyósnak kellene elgondolkodnia azon, hogy rendben ez egy bunyó, de álljunk meg egy percre, több pénzt akarsz csinálni, akkor egy kicsit adjunk más színt a dolognak.

 

Az USA imádja a trash talkot, azonban azt is bebizonyította az MMA-t követők közössége, hogy ebből is a minőséget részesítik előnyben. Hiszen, ha elég volna, hogy a sz…r ömlik valaki szájából, akkor a Diaz tesók lennének a királyok. Ők ugyan sokak kedvencei – így az enyémek is -, de Conor McGregor vagy Dominick Cruz beszólásai, hecckampánya sokkal emészthetőbb a nagyközönség számára és valljuk be, igényesebb is, mint a stocktoniak próbálkozásai. Amik ettől függetlenül nem kevésbé szórakoztatók.

Ti, hogy látjátok? Conor ismét nyerni fog vagy Rafael dos Anjosnak megvan az ellenszere az ír hódítás ellen? Bas Rutten korábban megjósolta Jon Jones felemelkedését is, most mégsem foglalt állást egyértelműen. Megérdemlik a bunyósok a nagyobb pénzt? És hogyan kellene elosztani azt?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr538299016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Greenscape 2016.01.21. 22:51:26

Ha Sage 80 ezret sokalljak akkor ugy 40-60 kozott kaphatnak az "atlag" bunyosok. Ami nem tul sok ha azt nezzuk, hogy 2-4 meccsuk van egy evben. A felkeszules penzbe kerul es ha beut egy serules akkor no many plusz a rehab sincs ingyen. Raadasul miota a Reebok a kizarolagos sponzor meg az a love is megcsappant kemenyen. Mas elsportolokkal osszehasonlitva nagyon is alulfizetett a bunyosok 80%-a.
süti beállítások módosítása