TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BRAIN: Pusztakezes amerikai underground bunyók nyomában

2015.12.27. 15:33 td_axl

underground.jpg

Az amerikai underground pusztakezes küzdelmei a mainstream reményében.

Emlékeztek még az angol szalmabálák közötti Guinness leheletű pusztakezes küzdelmekre? Egy rendkívül megosztó, napjaink TV-képernyőin nehezen lehozható sportra, mely kapcsán nehéz eldönteni, hogy az agresszió ok, vagy okozat a mai társadalmi rendszerben? Mert ugyan évszázados hagyományokkal rendelkezik ez a sport, de mégis pincék, csarnokok, vagy sötét kertek adnak teret ezeknek a küzdelmeknek, olykor nyomasztó alvilági vonzásban. 

Nincs ez másképpen az USA-ban sem, ahol az ország különböző pontjairól gyűlnek össze időről-időre az öklözők, hogy garázsokban, vagy sikátorokban mérjék össze az erejüket. A fenti mini-doku ebbe a világba enged betekintést. Bobby Gunn az arca ennek a sportnak, nehézsúlyú világbajnoknak tekintik őt, aki a korábbi Danny Provenzano nevű gengszterrel azon van, hogy billió dolláros sporttá tegye a pusztakezes bunyókat, a profibox és az UFC mellé zárkózva. Elmondásuk szerint 1-2 mérkőzésen a bunyósok akár 50.000 dollárt is kereshetnek. Ugyan az UFC is mélyről indított annak idején, New Yorkban még mindig nem sikerült legalizálniuk az MMA rendezvényeket, a pusztakezes bunyók kifehérítése és profi szervezettek formájában való térhódítása még nagyobb falatnak tűnik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr148202546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása