TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Az év facepalmja: mégis Jaideep Singh-gel bunyózik szilveszterkor Fedor

2015.12.18. 15:29 td_interim

fedor-emelianenko-bellator-142.jpg

Kár érte.

varsity_blog.gif 

Jaideep Singh indiai és japán felmenőkkel rendelkezik, de most már egészen biztos, hogy csordogál az ereiben egy kis bumerángvér is. Elhajították, de visszajött: mégis ő lesz az MMA-ba három év szünet után visszatérő Fedor Emelianenko ellenfele a Rizin Fighting Federation szilveszteri gáláján. Az agyrobbantó bejelentést tegnap tette a Rizin egy sajtótájékoztatón.

Október elején, sajtóértesülések alapján terjedt el a hír, hogy a közepesen sikeres kickboxer, abszolút zöldfülű MMA-s Singh köszönti majd újra a ringben Fedort. Miután mindenki üvölteni kezdett a fájdalomtól, a Rizin-főnök Nobuyuki Sakakibara hivatalos megerősítés helyett gyorsan, három napos értesítéssel lekötött a ketrecharcban akkor még csak egymeccses Jaideepnek egy újabb bunyót, a DEEP 73-ra, hogy felmérje, tényleg olyan szar-e az élet, mint ahogy azt a hőbörgő rajongók mondják. Tényleg olyan szar volt: bár Singh TKO-val behúzta a mérkőzést, a Rizin-vezetőségnek nem tetszett, amit látott, így kivette a szilveszteri forgatókönyvből Jaideepet, és átrakta B-terv kategóriába. A szervezők részéről vad castingolás, a rajongók részéről egyre nagyobb megrökönyödés következett.

A Rizin – ismét csak sajtóértesülések szerin – ezután Tsuyoshi Kosakát próbálta meg leakasztani Fedornak, hogy kiteljesedjen a trilógiájuk, ám a japán végül James Thompson-nal kötött ki egy párosításban. Később úgy hírlett, Sakakibaráék egy Bigfoot Silva elleni visszavágón dolgoznak. Ez persze nem valósulhatott meg Silva UFC-szerződése miatt. Ugyanez volt az oka annak, hogy az eredetileg kiszemelt bunyósok közül mindenki kénytelen volt elhárítani a közeledést: Wanderlei Silva, Randy Couture és az azóta már vissza is vonult Mirko Cro Cop sem bólinthatott rá a Rizin-ajánlatra. Az idő rohamosan fogyott, pont, mint az ötletek, míg végül egyikből se maradt semmi, szóval életbe lépett a B-terv. Hát így lett Jaideep Singhből bumerángember.

Sakakibara emlékezetes módon azt nyilatkozta a Rizin indításakor, hogy Fedor ellenfele „jelent majd valamit az MMA jövője szempontjából,” Fedor meg még leszerződése előtt azt, hogy „a legjobb ellenfelekkel akar megmérkőzni,” és hogy ezek alapján dönt majd az érte versengő szervezetek közt. Emelianenko persze a pénzért – ha igaz, minden idők legnagyobb MMA-s meccspénzéért – ment a Rizinbe, ez mindig is tiszta volt, de most maga is beismerte, hogy azért nem a UFC ajánlatát fogadta el, ahol pedig a legjobb ellenfelek várnák, mert az amerikaiak által kínált feltételek előnytelenek voltak. Mint mondta, ez a „drákói” és „elnyomó” szerződés „rabszolgaságba taszította volna,” és úgy érezte, nem is kapta meg azt a tiszteletet Dana White-éktól, amit Japánban megkap. Érthető. Ugyanakkor, Sakakibarához visszanyúlva, ha Jaideep Singh bármit is jelenteni fog az MMA jövője szempontjából, akkor én komolyan mondom, elsírom magam. Mondjuk lehet, hogy majd magán a Fedor - Singh meccsen is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr668182162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása