TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|HISTORY: Pattanj be velünk az időgépbe: itt egy teljes Shooto MMA gála 1990-ből (videó)

2015.11.24. 17:12 td_interim

 shooto1990.jpg

Egy órányi klasszikus küzdelem vár a kattintás után – még a hőskor előttről.

 black_friday_tdmgstore_blog_article.jpg

Tele van a YouTube a japán MMA-történelem kincseivel, és most nem csak a Pride-sztárok agyrobbantó reklámjaira gondolunk. Vannak fent régi meccsek és régi rendezvények szép számmal, de ennél régebbi teljes gálát még nem találtunk: itt a Shooto 1990. július hetedikei jelenése.

Ez még nem a modern, vagyis inkább a legmodernebb értelemben vett MMA – ne felejtsük el, három évvel a UFC, és tíz évvel a sport egységesített szabályrendszerének megszületése előtt járunk – így aztán, bár láthatunk csapásokat, birkózást, fojtásokat és feszítéseket is, leütéskor simán rászámolnak a bunyósokra, hogy legyen idejük összeszedni magukat.

A videó vágása sem az igazi, néha kimaradnak jelenetek, de az okostelefonok, meg a minden egyes mozzanat szarrádokumentálásának korában ez tulajdonképpen még plusz bájt is kölcsönöz a képsoroknak. Ennek tudatában bontsatok egy üveg minőségi bort, dőljetek hátra és élvezzétek az időutazást: 

A Shooto-t 1985-ben alapították, először csak amatőr rendezvényeket rendeztek, majd 1989-től már profi gálákat is. A fenti volt a szervezet hetedik profi gálája.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr558105684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása