TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Cirkuszizom befeszít: 150 kilós óriással mérkőzik Szilveszterkor Shinya Aoki – és nem a Rizinben

2015.11.04. 17:45 td_interim

galera-e-montanha.jpg 

Az Inoki Genome Federation hadat üzent az új japán szuperszervezetnek.

 

Shinya Aokinak december végén nyílt súlycsoportú meccse lesz. Ellenfele Kazushi Sakuraba. Ez volt a kotta – egészen eddig. Kiderült viszont, hogy nem ez lesz Aoki egyetlen jelenése nála nagyobb ember ellen a ringben szilveszter környékén. A fiatal japánt leigazolta az IGF is az Inoki Bom-Ba-Ye-re, és a Rizin FF-fel szemben ők egy ízig-vérig cirkuszi párosítással kínálták meg, mindössze két nappal a rizines meccs után.

Aoki riválisa az IGF-nél a brazil Montanha (Hegy) Silva lesz, és még mielőtt tovább mennénk, rögtön nézzük meg az adatait – lesz belőlük pár verzió. Montanha elvileg 227 centi magas és 175 kiló, de esélyes, hogy csak simán összekeverték a másik mutáns brazil Silvával, aki annak idején a Giant (Óriás, vagy ahogy mindenkinek ismerősebb, Dzsiánto) névre hallgatva rótta szomorú köreit a Pride ringjében. Montanha valószínűleg inkább 210-215 centi magas lehet és 145 kiló – minden kétséget kizáróan pontos adatok jelenleg nem elérhetőek róla. Azért így sem kicsi a srác, pláne akkor, ha mellé tesszük a 180 centi magas, 70 kilós Aokit.

Most, hogy a létező összes számmal kellemes zavart keltettünk, nézzük, mit alkotott eddig Montanha. Nem olyan sokat: volt K-1 kickboxer, 2-5-ös mérleggel – a debütje volt a legemlékezetesebb. Természetesen már rögtön ez is cirkuszi mérkőzés volt, a nála sokkal kisebb Musashi ellen, ami extatikusan röhejes módon ground and pounddal ért véget:

Ezek után biztos nem lep meg senkit, hogy Montanha pankrátor is, az IGF-ben vitézkedett sokat. Az Aoki vs. Silva bunyó elvileg „rendes” meccs lesz, de hát ne szórakozzunk már, rendes lesz a túrót. Főleg, hogy Aoki is pankrátorkodott már életében.

Ami sokkal érdekesebb, hogy hogy a fenébe is gondolja mindezt az IGF. Az idei Bom-Ba-Ye a „Kiütjük a Rizint”-néven fut, ami nem meglepő, hiszen a Pride-utód, Fedor Emelianenko-fémjelezte Rizin FF a szilveszteri piac letarolására készül háromnapos rendezvényével – azt a piacot akarják, amit az utóbbi években az IGF kisajátított magának. Csakhogy a Rizin december 29-re időzített Aoki-Sakuraba meccse nem színház lesz, hanem valódi MMA, amire két nappal újabb mérkőzést elvállalni akkor is irreális, ha az csak pankráció, és akkor is, ha Aoki nem szenved komoly sérüléseket Sakuraba ellen. Ha meg mondjuk az öreg Saku letépi a lábát, akkor nem is lesz miről beszélni.

Jöhetnénk most az összeesküvés-elmélettel, hogy a két promóció összejátszik, de nem: a harc a szilveszteri tévénéző közönségért valós és egyértelműen vérre megy. Szóval az IGF döntése kimeríti a hazárdjáték fogalmát. Egyre izgalmasabb ez az év végi japán freakshow-MMA-pankráció színtér. Ehhez hozzájárul persze a sok talány is, úgyhogy rögzítsük azt, ami biztos: a Rizin bulija a Saitama Super Arenában lesz december 29-31-ig, a Bom-Ba-Ye pedig a Ryogoku Sumo Hall-ból jelentkezik majd – ők csak 31-én. Mindkét banda Tokió leigázására készül. Mi lesz itt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr378050234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása