TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Soha nem látott, őrületes szuperringet ígér a Rizin FF, indítanának egy 45+-os master kategóriát is

2015.10.28. 13:56 td_interim

hi-res-c79b983eebe546e99b67cea2a23c2cff_crop_north.jpg 

Újabb infók a Fedor-Sakakibara cirkuszból.

otg2_article_banner_560.jpg

Tegnap már összegereblyéztük a Rizin Fighting Federation-hullajtotta hírmorzsákat, mára összegyűlt egy újabb kupac, és ez a termés sem kevésbé izgalmas, mint az előző. Nobuyuki Sakakibara elnök hétvégi, brazíliai tripjén sajtótájékoztatót tartott, ott beszélt az alábbiakról.

Szuperring

Oké, ezt mi nevezzük így, nem ő, de Sakakibara is eléggé lelkes a téma kapcsán. Szóval a Rizin FF első, december végi gálájának meccseit, eddig úgy tudtuk, hagyományos ringben tartják meg, de most kiderült, hogy ez csak félig igaz. 29-én még, a Pride-dal való folytatólagosságra utalva egy pontosan ugyanolyan ringben folynak majd a küzdelmek, mint a kétezres évek csúcsszervezeténél, de 31-én már egy új ringet vezetnek be.

31-én egy teljesen más építmény lesz. Olyan lesz ez, mint egy beavatási szertartás. Ring lesz, de nem egy normális ring. Olyasvalami lesz, amit még sohasem látott senki. Már építjük. Négyzetes lesz, de mindenki meg fog döbbenni rajta. A show semmiben sem fog elmaradni a régi Pride-tól.

Ebből vajon mi lesz? Mivel az előzetes infók alapján ez az egész Rizin-sztori egyre jobban hajaz egy videojátékra, mi abban bízunk, hogy minimum lángoló embereket fogak a sarokpárnákra láncolni. Show!

39742.jpg

Jöhetnek az öreg fiúk

Ahogy a sport a felnőttkorba lép, és lassan teljes egészében kiöregszik a kevert bunyósok első generációja, egyre többször merül fel egy MMA szenior liga ötlete. Az ötletből most jó eséllyel valóság válik.

Azon gondolkozunk, hogy hamarosan bevezetnénk egy master kategóriát. Ez a negyvenöt éven felüliek kategóriája lenne, esély adnánk azoknak, akik még harcolni akarnak. Dan Henderson még negyvenöt évesen is magas szinten bunyózik. Az USA-ban találkoztam Royce Gracie-vel, és azt mondta, kész küzdeni. Ken Shamrockot is érdekli a dolog.

Súlycsoportok? Még mit nem!

Arról ugyan nem szól a fáma, hogy a Rizinben úgy, ahogy van, elvetnék a testsúly-limiteket, de sokkal rugalmasabbak és megengedőbbek lesznek a témában, mint a modern MMA-szervezetek.

Az a személyes véleményem, hogy sok sportoló azért nem küzd, mert fennakad néhány kilónyi különbségen. Két-három kiló miatt nem tudunk lekötni olyan meccseket, amik nagyon érdekesek lehetnének. A japánoknak, akiknek ott a judó és a szumó, teljesen megszokott, hogy a súlycsoportjukban és abszolútban is versenyezzenek. Nekik az a furcsa, hogy harcosok két-három kilón aggódnak.

 

Meg akarjuk változtatni ezt a mentalitást. A rajongók rengeteg nagy meccsről lemaradnak, mint a Cyborg – Rondáról, pusztán egy kis súlykülönbség miatt. Felhozhatunk példákat arra, hogy a kisebb ember nem mindig veszít, ott van Fedor és Hong Man Choi, Minotauro és Sapp. És az embereket a mai napig lenyűgözik ezek a mérkőzések. Persze senkit sem kényszerítenénk harcra, de ha a sportoló néhány kiló különbség ellenére küzdeni akar, mi leszervezzük a meccset. Természetesen mindig szem előtt tartva a harcosok biztonságát.

Bunyóünnep

A UFC majdnem minden hétvégén rendez gálát, a Rizin ezzel ellentétben meg fog elégedni évi négy bulival. Mégpedig azért, mert a nagy események fényét a várakozás emeli igazán: Sakakibara kvázi a küzdősportok focivébéjévé akarja faragni a Rizint, amire mindenki izgatottan vágja a centit. Elképzelése szerint ez a harcosokat is jobban fogja motiválni a felkészülés során.

Kicsit fékez a cirkuszon az, hogy a Pride mindent bele-attitűdjétől eltérően itt elvileg oda fognak figyelni arra, hogy a bunyósok tisztán versenyezzenek: egy – még meg nem nevezett – amerikai céget kérnek fel arra, hogy bonyolítsa a doppingteszteket. Emeljük ki még egyszer (aztán majd kiderül, mennyire lesz mindez komolyan vehető): lesz doppingellenőrzés.

img_6009_0.jpg

A Barbár

A női jitsu terminátora, Gabi Garcia az év végi gálán debütál MMA szabályrendszerben. Ellenfeléről eddig azt lehetett tudni, hogy egy kilencven kilós japán karatéka lesz, ehhez képest most úgy tűnik, hogy egy százkilós pankrátor/modell a befutó. A Lei'D Tapa ringnéven szórakoztató, de Barbár névre is hallgató, amúgy Seini Draughn néven született, de végül származása felett érzett büszkeségében Seini Tongára átkeresztelkedő nő.. öö... -nek sok neve van. Bocs, tényleg csak ennyit tudok róla.

Fedor

Wanderlei Silva, Mirko Filipovic, Randy Couture, Soa Palelei, Shawn Jordan – őket mind megkereste a Rizin az ajánlattal, hogy legyenek Fedor Emelianenko ellenfelei. Ilyen-olyan okokból (leginkább UFC-szerződések miatt) ez nem jött össze, így kötöttek ki végül – lol – Jaideep Singhnél.

Singh egyből aláírta a szerződést a Fedor-bunyóra, de a Rizin, mielőtt még hivatalosan bejelentette volna, látni akarta, hogyan muzsikál a ketrecben a srác két évnyi távollét után. Lekötöttek neki egy meccset a Deep – 73 Impact gálára, melyet két hete meg is nyert TKO-val – ellenfelét sérülései miatt a harmadik menetre már nem engedték ki az orvosok – de Sakakibaráék nem voltak elájulva a teljesítményétől, így nekiálltak új embert keresni Fedornak.

A keresés még mindig tart – minden esetre Jaideep még mindig ott van B-tervnek, ha nem sikerül valaki érdemesebbet leakasztani. És azért ő a B-terv, mert a Rizinnek olyan ember kell, akinek komoly rajongótábora van a japán közönség köreiben. Ezek szerint Singh ilyen ember, feltehetően helyi K-1-es múltja miatt. Wanderlei és Cro Cop továbbra is istenek Japánban, de még egyszer: UFC-s szerződésük miatt ők nem jöhetnek.

Azzal együtt várható még régi ismerősök felbukkanása a Rizinben 45 év alatt is, mert Sakakibara szerint minden harcost meg akarnak szerezni, aki anno a Pride-ban ragyogott.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr608028752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása