TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Infúziós visszatöltés fertőzött még két UFC-bunyóst

2015.10.12. 16:04 td_interim

 20120803_jel_ooo_847_0.jpg

Vinny Magalhaes egy 2013-as történetet rángatott elő.

 12083734_1066589436685117_507807270_n.jpg

Október elsejétől a UFC-ben hat óránként legfeljebb 50 ml folyadékot lehet intravénásan visszatölteni fogyasztás után – azaz gyakorlatilag tilos az infúzió használata. Eddig úgy tűnik, jobbára zökkenőmentesen ment a bunyósok átállása – a UFC 192-n csak Johny Hendricks és Francisco Trevino rontott. A többi szervezetnél továbbra is igénybe vehető az infúziós visszatöltés, viszont vannak olyan bunyósok is, akik annak ellenére kihagyják, hogy nem köti meg a kezeiket a korlátozás. Az egyik ilyen az ex-UFC, jelenleg WSOF félnehézsúlyú harcos Vinny Magalhaes, aki a Three Amigos Podcastnek mesélte el, miért váltott. Az ok elég rémisztő.

Az utolsó UFC-s meccsemen meggyűlt a bajom az infúzióval. Ugyanaz a brazil orvosunk volt nekem és Bristol Marundének. A nő magával hozott egy nővért is, és szuperprofi volt. Három infúziós zacskót hozott nekünk, mert Brazíliában a zacskók csak 500 ml-esek lehetnek. Szóval felvágta a zacskókat egy körömvágóval – gondoltuk, ő az orvos, tudja, mit csinál.

 

Nade a mérlegelés után Bristol és én megkaptuk az infúziót tőle, és később nagyon szarul kezdtük érezni magunkat. Belázasodtunk, és úgy általánosságban kutyául éreztük magunkat, pont a meccseink előtt. A bunyók után kiderült, hogy bakteriális fertőzést kaptam, és ugyanez történt Bristollal is.

Az említett gála a UFC 163 volt, ahol meccsét mind Magalhaes, mind Marunde az első menetben elveszítette: Bristol 1:36 alatt, TKO-val, Vinny 14 másodperc alatt, KO-val.

Még sohasem kötött infúzióra harcosokat, és a hotelszobában kellett megcsinálnia az infúziót, úgyhogy elhozta a cuccait a szobába, de a rendes eszközök nem voltak nála, nem volt ollója, vagy mivel vágják fel azt a zacskót. Alkoholos vattával letisztította a körömvágót, úgyhogy úgy gondoltuk, biztonságos. Aztán másnap rájöttünk, hogy nem volt az, haha.

 

Ez egy olyan dolog, hogy nem hibáztathatod teljes egészében az orvost érte. Valamennyire az ő hibája, persze, de mi döntöttünk úgy, hogy kockáztatunk. Láttuk, mi történik, de nem szóltunk érte, úgyhogy valamennyire a mi hibánk is. Nem sokkal később úgy döntöttünk, közelebb hozzuk a hétköznapi súlyunkat a súlycsoportunk limitjéhez.

Magalhaes azóta 225 font körül mozog offszezonban, sőt, elmondása szerint jelenleg 220 fontot nyom. Azt mondja, 15 fontot könnyedén ledob, így elkerülheti az infúzió használatát, és annak veszélyeit. Azelőtt 235 fonton járkált, és nem csak a fogyasztás volt nehéz, de összességében is lassabbnak és nehézkesebbnek érezte magát, mint most. Nincs mese, vissza kell fogni a burger- és csokifogyasztást. Ennek előnyeiről Johny Hendricksnek is szólhatna valaki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr97961638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása