TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Korábban térhet vissza Jon Jones, mint gondolnánk

2015.10.06. 14:53 td_interim

jonescormier.jpg 

Hogy mikor, az tulajdonképpen csak a UFC-n múlik.

Ide másfajta munkavédelmi ruhában engedik be az embert - konstatálta barátunk, Szűcs Kristóf a lezárt utca előtt, aztán...

Posted by TDMG on Monday, October 5, 2015

Jon Jones múlt héten kapott kifejezetten kegyes ítéletet április ámokfutásáért: miután elismerte bűnösségét közlekedési baleset helyszínének elhagyása vádjában, 18 hónapos próbaidőre és 72 alkalmas jótékonysági munkára kötelezte az Albuquerque-i Második Bírósági Kerület Törvényszéke. Úgy tűnik viszont, hogy a próbaidő lejártánál jóval hamarabb visszatérhet a ketrecbe.

Amy Dardashtian jogi szakértő nemrég az Inside MMA vendége volt, ahol Bas Ruttenék arról kérdezték, elméletben milyen korán bunyózhat újra Jones. Dardashtian válasza reményt adhat a Bones-rajongóknak.

Ez tényleg a UFC-n múlik, az ügyvédeik most azt vizsgálják, hogy visszaengedjék-e egyáltalán. De szerintem vissza fogják, mert Dana White ott volt a meghallgatáson, hogy támogassa (Jonest). Szóval akár holnap is visszahozhatják, vagy várhatnak, amíg letölti a próbaidejét.

Utóbbinak jogi akadályai nem lennének, mert Jones az ítélet kihirdetésekor nem kapott semmiféle utazási vagy munkaügyi korlátozást. Az segítette ehhez, hogy elismerte bűnösségét, és Dardashtian szerint ezt „imádják a bírók.”

Ha Jones teljesíti az ítéletben kiszabott 72 alkalmas jótékonysági munkát, 18 hónap múlva teljesen szabad ember – sőt, a jogi szakértő szerint, ha korábban végez a feladatokkal, még a próbaidő lejárta előtt az lesz.

Ezek után nem is csoda, hogy a UFC még a múlt hétvégi gála előtt lefoglalta a Madison Square Gardent 2016. április 23-ra, annak ellenére, hogy a profi MMA - az ellenőrizetlen amatőr rendezvények hihetetlen veszélyeire fittyet hányva - továbbra is illegális az államban. Nagyon valószínű, hogy erre az időpontra szeretnék visszahozni Jonest, és megkínálni karrierje egyik legnagyobb visszavágójával, ami a UFC 192 fényében a Daniel Cormier elleni második derbi lenne – természetesen az Alexander Gustafsson elleni visszavágó lett volna a másik elképzelés, de a svéd veresége miatt ez tovább csúszik.

Van néhány bökkenő: Cormier hétvégi, extra brutális címvédését követően azt nyilatkozta, hogy bár újra meg akar verekedni Jones-szal, de kizárt, hogy ezt New Yorkban tegye, mert nem akar előnyt adni a hazai fiúnak. A másik probléma meg nyilván az, hogy semmi sem garantálja, hogy a UFC jövő évi, profi MMA legalizálásáért folytatott kampánya célba ér. Idén is lefoglalták az MSG-t, idén is koppanniuk kellett. A tervek, minden esetre, úgy tűnik, megvannak, már csak meg kellene valósítani őket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr697904850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása