TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Ki lesz az igazi második helyezett?

2015.10.03. 16:45 td_interim

maxresdefault_11.jpg 

Amíg az igazi bajnok távol van, csak a dobogó második fokáért mehet a küzdelem. Megmondjuk, szerintünk ki nyeri az éjjeli félnehézsúlyú címmeccset, és megjósoljuk a main card többi párosításának az eredményét is. Katt.

 12083734_1066589436685117_507807270_n.jpg

Súlyok: a tegnapi dráma miatt Johny Hendricksre ma nem számíthatunk, Bigg Rigg az elszúrt fogyasztást követően már a kórházban megkezdte a visszatöltést. Tyron Woodley elleni meccse így ugrott, Woodley pedig, mint ismert, kihívói selejtező nélkül, egyből megkapta a következő váltósúlyú címmeccs lehetőségét. Hogy teljes legyen a rojál flöss, T-Wood sikeresen be is mért, így a meccspénzt is hazaviheti. Ami a többieket illeti: mindenki hozta a súlyt, elszámítva Francisco Trevinót, aki könnyűsúlyúként 160 fonttal lépett a mázsára.

Esélyek!

eyepena_1.jpg 

Jessica Eye vs. Julianna Pena

Leslie Smith fülének szétrepesztése után Eye már épp kezdett darabolós gyilkosnak tűnni, és pattogós bokszával sikerült is neki elég komoly bajba sodornia Miesha Tate-et júliusban, a UFC koronázott csöcskirálynője viszont módosított a taktikáján, és ügyes szintváltásaival végül teljesen kisimázta Evilt a második és harmadik menetben. Eye tehát még nem áll készen arra, hogy a súlycsoport elitjébe lépjen, és ha ő nem tart még ott, akkor ez Penára hatványozottan igaz.

A Venezuelai Boszorkány baromi dominánsan nyerte meg a The Ultimate Fighter 18 döntőjét 2013 novemberében, aztán egy elképesztően súlyos edzőtermi térdsérülés miatt (ami szalag csak elszakadhat, mind el is szakadt neki) kénytelen volt másfél évet kihagyni. Ez meg sem látszott rajta: áprilisban négy percen belül a földbe gyalulta Milena Dudievát, és folytatta útját a közönségkedvenccé válás felé. Mindezt elképesztő fizikumával és szűnni nem akaró nyomasztásával érte el, mert technikailag finoman szólva is nyers még, ez pedig nagyon rossz hír számára egy Eye-hez hasonló mesterlövész ellen.

Ha Jessica képes elkerülni/túlélni Julianna első menetes úthengerét, akkor meg is nyeri a meccset, mert az ilyen nyomasztós bunyósok feje felett mindig ott lebeg a kifulladás szelleme – az eszemet félretéve viszont most a megérzéseimre hagyatkozom, és azt mondom, Pena ismét gyalulni fog, és első menetes TKO-val győz. Az elit viszont ezek után is messze lesz még neki.

benabaga.jpg 

Joseph Benavidez vs. Ali Bagautinov

Ők ketten Hendricks kidőlésének köszönhetik, hogy felfele buktak, a main cardra. Fejvakarós párosítás: néhány évvel ezelőtt egyértelmű Benavidez győzelemre voksoltam volna, de azóta történt egy s más. A Team Alpha Male-tag Demetrious Johnson elleni '13-as villám KO-veresége óta lelassult, és bár az azóta lement három meccsét kötelező jelleggel lehozta, Dustin Ortiz és John Moraga ellen sem volt olyan meggyőző, mint korábban. Kezdene eljárni felette az idő?

Bagautinovval is van baj rendesen: ő tavaly nyáron veszített Mighty Mouse ellen pontozással, aztán további egy évet is elveszített az életéből, mert megbukott EPO-val és eltiltották. Ez lesz a visszatérő meccse, és ilyenkor mindig felmerülnek a ketrecrozsdás kérdések. Annyi biztos, hogy az orosz a súlycsoporthoz képest elég erős és jó nagy pofonokat oszt. Joe B lassulása miatt valószínűleg el is kapja majd az amerikait, de finishre nem gyanakszom. Öregecskedő a rozsdás ellen? Nem biztos, hogy ezt mutatja majd a meccs képe, de előzetesen ez a valószínű forgatókönyv, így hát Bagautinov nyer, pontozással.

jordanmagomedov.jpg 

Shawn Jordan vs. Ruslan Magomedov

Jackson's vs. A.K.A.!!! Ja, csak nem az első vonal, hanem a második. Jordan frankóm muzsikál mostanában, hárommeccses győzelmi szérián tipor, ebből mindhármat kiütéssel érte el, ráadásul a legutóbbit a súlycsoportban igazi csodának minősülő horogrúgással (meg utána pár pofonnal). Emberevő az arc, nagyon veszélyes KO-erővel, ami, ugye, mindenhol mindent képes felülírni, de pláne a nehézsúlyban.

Magomedov az egyik legígéretesebb feltörekvő 265 fontos, nem is véletlen, hogy ő volt Daniel Cormier egyik fő edzőpartnere Alexander Gustafssonra készülve. Ennek egyik oka az orosz méreteiben rejlik, a másik meg az atletikusságában – utóbbinak a fonákja az, hogy KO-ereje neki bizony nincsen. A Jordan-feladatot elmozgással, kick-box-szal és jól időzített levitel végén egy szubmissiönnel oldhatja meg a legjobban, és én azt mondom, hogy sikerülni is fog neki.

baderevans.jpg 

Ryan Bader vs. Rashad Evans

Már megint arról beszélünk, hogy néhány éve, legyen mondjuk kettő, szemrebbenés nélkül Rashad Evansre szavaztam volna, de ez a mondjuk-két-év ugye pont annyi, amennyit Suga a ketrecen kívül kényszerült tölteni. Rashad Chael Sonnen ellen egy igazi kombájn volt – persze ehhez kellett a West Linn GOAT közreműködése is – de az isten szerelmére, ekkora kényszerpihenő után nem lehet megsaccolni, milyen formában tér vissza a korábbi félnehézsúlyú bajnok.

Badernek viszont kutya baja volt, mialatt Evans az ágyat nyomta, ő összekapart egy négymeccses győzelmi sorozatot. Már lassan ott tartottunk, hogy a UFC nem húzhatja tovább, és muszájból hozzávág egy címmeccset – ami, ha most is sikerül kiizzadnia a sikert, végképp elkerülhetetlenné válik. Evans elit, Bader csak jó – birkózásban és bokszolásban is Rashad felé billen a mérleg nyelve, de tekintve az ideálistól nagyon messze eső körülményeket, egy szűk, megosztott pontozásos győzelmet jósolok csak Evansnek.

 gusdc.jpg

Daniel Cormier vs. Alexander Gustafsson

Itt nagyon nehéz dönteni, és nem kifejezetten azért, mert két igazán elit bunyósról beszélünk, hanem azért is, mert az ember józan ítélőképességét 100%-osan összezavarja az, hogy milyen érzelmi nyomot hagytak maguk után Daniel Cormier és Alexander Gustafsson utolsó meccsei. DC Anthony Johnson személyében a UFC jelenlegi legfélelmetesebb szörnyetegét csinálta ki, hogy elnyerje a félnehézsúlyú bajnoki övet, míg Gus gyors és megsemmisítő KO-vereséget szenvedett, mikor legutóbb a ketrecben járt. Az, hogy ezt pont attól a Rumbletől kapta, aki teljesen kifulladva kopogott DC fojtására, nem mérvadó: az MMA-matek szórakoztató ugyan, de irreleváns.

Ha megpróbáljuk kihúzni az egyenletből az érzelmi hányadost, meglepően egyszerű megoldást kapunk: döntő Gustafsson fölényt. A svéd testi adottságait és bunyóját ugyanis – pusztán elméleti szinten – pontosan DC-re szabták. Gus gyors, remek a lábmunkája, jó a kardiója, éles a boksza és ragyogó a levitel-védelme. Az igazat megvallva ő az egyetlen a súlycsoportban, aki még Jon Jonesnál is jobb adottságokkal indul a húsgolyó ellen – a svéd a fentiek közül lábmunkában, bokszban és levitel-védelemben is jobb a jövőbeli GOAT-nál.

Mind láttuk januárban, hogyan végződött Cormier nagy kalandja Bones ellen: hiába nyomult ezerrel, hiába akarta lenyelni az ütőtáv-különbség miatt tátongó távolságot, az esetek többségében csak az érkező csapásokat fogyasztotta húzóra, míg a meccs végére, testileg és pszichésen is kifáradva, még a lefújás előtt beletörődött a vereségébe. Döntő tényező lehet viszont az, ami Gusból hiányzik, Jonesban meg szinte emberfeletti szinten van meg: a nyers testi erő. Nem ütőerőről beszélek (Bones saját bevallása szerint még egy szőlőszemet se tudna szétposszantani), hanem arról az erőről, ami az olyan cefetül súlyos dolgok megmozgatásához vagy megállításához kell, mint D fuckin' C. Cormier nem azért nem tudta levinni Jonest majdnem végig, mert rossz volt a technikája, nem mert nem volt elég erős hozzá. Na, többek között ezért írták anno Jones pólójára, hogy „Not quite human.”

Gus viszont human, nagyon is az, akiből azt sem tudni, mennyit vett ki a januári megsemmisülés. Illetve az biztos, hogy majdnem visszavonult utána. Most persze megy a szöveg, hogy full éles és éhes és maga mögött hagyta az armageddont és blablabla, de nem fog megint földbe gyökerezni a lába, mint Stockholmban? És ezzel megint visszakanyarodtunk az elejére: a dolgok jelen állása szerint DC óriási nyerésben van, Gus meg óriási szopón. Hát ez a legnagyobb szívás ebben a meccsben, vagy legalábbis az eredmény megtippelésében. Minden esély megvan arra, hogy a szőke cicafiú végigtáncolja az éjszakát, és elviszi a nagy blinget. De nem tudok szabadulni az érzéstől a gyomromban, hogy a húsgolyó lesz az, aki most összehozza, ami Bones ellen nem sikerült, és sorozatos levitelekkel és szétbirkózással, egyhangú pontozással megvédi bajnoki övét. 

A mérlegelés teljes eredménysora: 

Daniel Cormier (205) vs. Alexander Gustafsson (204)
Ryan Bader (206) vs. Rashad Evans (205)
Shawn Jordan (265) vs. Ruslan Magomedov (236)
Ali Bagautinov (125) vs. Joseph Benavidez (126)
Jessica Eye (136) vs. Julianna Pena (135)

Daniel Hooker (146) vs. Yair Rodriguez (145)
Alan Jouban (170) vs. Albert Tumenov (170)
Islam Makhachev (156) vs. Adriano Martins (156)
Angela Hill (115) vs. Rose Namajunas (115)

Sage Northcutt (156) vs. Francisco Trevino (160)*
Chris Cariaso (126) vs. Sergio Pettis (126)
Derrick Lewis (265) vs. Viktor Pesta (237)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr787886316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása