TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BOX: Mayweather és az USADA is tagadja a szabálysértésről szóló vádakat

2015.09.11. 17:04 td_interim

aaeaaqaaaaaaaajwaaaajdc1zti5ngy0ltbindutngi5mi1hodywltc5yja0yjfizddjzq.jpg 

Tovább bonyolódik az ügy.

 

Tegnap újabb fejezettel bővült a Floyd Mayweather – Manny Pacquiao meccs utóélete: egy új riport azt állította, hogy Money megsértette a szabályokat, és a mérkőzés előestéjén intravénásan töltött újra a fogyasztás után. Ez a módszer ugyan engedélyezett, de csak hat óránként 50 milliliterig, ennél nagyobb mennyiségű oldat visszatöltése a hat órás időkereten belül csak akkor lehetséges, ha a sportoló előre terápiás alkalmazási kivételt kérvényez a mérkőzést szentesítő atlétikai bizottságnál.

Floyd összesen 750 ml folyadékot töltött vissza egyetlen este alatt, és csak kb. három héttel a meccs után, utólagos kivételezést kért, amit meg is kapott – de nem a Nevadai Atlétikai Bizottságot kereste meg ezzel, hanem az USADÁ-t. A bokszoló azzal is szabályt sértett, hogy nem egészségügyi intézményben, hanem otthon, ellenőrizetlen körülmények között töltött vissza. Mindenki tajtékzik – most befutott Mayweather és az USADA reakciója is, de az ügy nem lett tisztább.

Az USADA közleményben tagadta a vádakat: szerintük ezek tévesek, és vagy „félreértés,” vagy „szándékos félrevezetés” eredményei. A szöveg szerint Mayweather valójában már az infúziós visszatöltés előtt értesítette az USADÁ-t a használati szándékról – hogy akkor miért csak hetekkel később, május 19-én érkezett be a kérelme, arról a közlemény nem beszél. Azt is írják, hogy az infúziós visszatöltés akkor sem ütközött, és most sem ütközik a NSAC szabályaiba, ezért Floydnak valójában nem is kellett volna kérvényeznie semmit, de ő önként vállalta, hogy részt vesz az USADA-programban és ezért tette meg ezt az extra lépést.

Hogy miért lett volna a kivételezési kérelem extra lépés, az nekem egyáltalán nem tiszta, hiszen ha a meccset a NSAC szentesítette, és a NSAC az USADA szabályai szerint jár el, akkor ezen szabályok értelmében a kérvényezés nem jófejség, hanem abszolút kötelesség. Az USADA közleménye azért is tűnik ködösítésnek, mert egyetlen szót sem ejt arról, ami a NSAC-nál kicsapta a biztosítékot: hogy miért osztogatnak ők mindenféle kivételeket, amikor ehhez csakis az Atlétikai Bizottságnak van joga. Ha ez nem így van, akkor az USADÁ-nak ezt a kérdést rögtön helyre kellett volna tennie, de erre még csak kísérletet sem tettek, inkább elkezdtek maszatolni. Arról sem beszéltek a közleményben, hogy Moneynak miért szabadott kórház helyett otthon visszatöltenie.

Mayweather is kiadott egy protokoll közleményt, a lényege:

Mint azt az USADA közleményben már megerősítette, semmiben sem sértettem meg Nevada vagy az USADA doppingszűrési irányelvét. Mindig is követtem és továbbra is követni fogom Nevada és az USADA szabályait, a doppingszűrés legmagasabb szintjét.

 

Ne feledjük, hogy én voltam az, aki már hat évvel ezelőtt is ragaszkodott az intenzívebb doppingszűréshez a meccsek előtt. Ennek eredménye, hogy ma a bokszban több a tesztelés és nagyobb figyelmet kap a folyamat, mint korábban bármikor. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy tiszta sportoló vagyok, és a továbbiakban is az ügy mellett állok.

Mint ismert, meccsük előtt Pacquiao fájdalomcsillapítót kért sérült vállába, amit megtagadtak tőle, mert nem vallotta be előre a sérülését, és mert „nem kérte az injekciót időben.” Michael Koncz, Pacquiao tanácsadója az ESPN-nek fakadt ki:

Ironikus. Mi teljesen legálisan próbáltunk injekciót kérni a meccs előtt, de a Bizottság elutasított minket, most meg jön ez a Mayweather-dolog. Fogunk még Vegasban mérkőzni, úgyhogy nem akarom bővebben kommentálni a helyzetet, de szokatlan, és nem is informáltak minket róla, csak jóval a mérkőzés után.

 

Talán az lenne a legjobb Floydnak, ha visszavágózna Mannyvel. De megdöbbentünk a kivételezésen. Nem szabadott volna megtörténnie.

Pacquiao promótere, Bob Arum is kiakadt:

Az USADÁnak sok mindent meg kell majd magyaráznia. Amikor megtudtuk, dühöngtem. De nem ugathatom a Holdat. Milyen jogorvoslattal élhetünk? Megkaptam az információt, az ügyvédeink is megkapták, de mit csináltunk volna vele? Kérvényeztük volna, hogy változtassák meg a döntést? Komolyan azt gondolom, hogy jobban kéne figyelni az USADÁ-t és utána nézni, mi folyik ott.

Arum elmondása szerint azért nem állt nyilvánosság elé az üggyel, amikor az USADA utólagos kivételezését követően megkapta az információkat, mert a Mayweather-szerződés titokvédelmi záradéka megkötötte a kezeit. De most, hogy nyilvánosságra került az ügy, már elmondhatta, mit gondol róla.

Az USADA közleményben azt írják, a botrányt kirobbantó szöveg a visszatöltős ügy mellett is „számos valótlanságot” tartalmaz, melyek mindegyikét érinteni fogják „a megfelelő időben.” A kérdéses szöveg többek között azt is állítja, hogy Mayweather több alkalommal is pozitív A mintát szolgáltatott a doppingtesztjeire, de az USADA mindegyik alkalommal elhallgatta az ügyet. Mayweather szombat éjjel vívja karrierje utolsó mérkőzését Andre Berto ellen.

TDMG SUMMER END SALE • MINDEN TRIKÓ 2990FThttp://goo.gl/HAZtt5#TDMG #TOTALDAMAGE #APPAREL #mma #bjj #kickboxing #grappling #lifestyle #streetwear #tanks

Posted by TDMG on Thursday, September 10, 2015

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr947778372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása