TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MAGYAR: Hazatér a Végrehajtó

2015.09.03. 10:23 td_interim

1526782_1002712866414927_5420660743755803329_n_1.jpg 

Szabó Gábor az elmúlt egy évet Kínában húzta le és nem tétlenkedett – bunyózott, amikor csak tudott, az edzőtermen és a küzdőtéren kívül pedig igyekezett a lehető legjobban megismerni a helyi kultúrát. Gábor hamarosan hazatér, ennek kapcsán küldött nekünk egy terjedelmes írást, melyben beszámol a kint szerzett élményekről és értékeli az elmúlt egy évet. Katt!

 

Eltelt egy év Kínában!

 

Először is szeretném megköszönni a családomnak és a szerető, csodálatos feleségemnek, hogy végig mögöttem álltak, és szeretetükkel erősítettek! Az edzőmnek, Kelemen Zsoltnak, aki energiát nem sajnálva nap mint nap folyamatosan koordinálta az edzéseimet, és felkészített a mindig soron következő ellenfél leküzdésében. A kijutásért a Magyarországon a legerősebb és a legkomolyabb MMA szervezetnek, a HFC ( Hungarian Fight Championship )-nek, így Sárközi Róbertnek. A sok szurkoló rokonnak, barátnak, ismerősnek is hálás vagyok, akik a figyelemmel kísérték a pályafutásom ezen szakaszát, és érdeklődve várták a fejleményeket. Ezúton köszönöm az otthoni média támogatását is, nem utolsó sorban.

 

Egy évvel és 25 mérkőzéssel a hátam mögött szeptember közepén utazom haza Ázsiából. "Szakmai" fejlődésnek első osztályú volt, és főleg a meccsrutin szerzése szempontjából. Profi sportolóként élni most volt lehetőségem először. Csak az edzéssel, versenyre készüléssel, pihenéssel teltek a napjaim, ahogy azt egy sportolónak kellene. Sajnos ebben a sportágban otthon nincsenek meg ezek a feltételek, dolgozni és keményen hajtani kell nap mint nap, és fáradtan, a nap végére, mire beesik az ember az edzőterembe... szóval az nem ugyanaz. Ilyen feltételek mellett sikerült szorítóba lépnem Kína legjobbjaival K-1 és MMA szabályrendszerben egyaránt, thai ellenféllel küzdeni, és megismerni más ázsiai országból származó, és Ázsiában versenyző más nemzetiségű nagyszerű sportolókat.

 

„...ha egyszer elindultam, nincs visszaút!" Ez lebegett a szemem előtt. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltak nehéz időszakok. Volt, hogy pár negatív befolyásoló tényezőt kellett leküzdeni, de mindig megpróbáltam kihozni a számomra legjobbat ezekből a dolgokból is. Feledteti mindezt, amit itt kaptam a WKFO ( World Kung Fu Organization ) csapatánál. Nyugodtan kimondhatom, hogy "családtagként" , a versenytársaim mind testvérként kezeltek.

 

Megismerhettem egy teljesen más kultúrát. Az európaitól eltérő életet élő emberek életét éltem itt. Az életfelfogásuk, összetartásuk, a külsőségek háttérbe szorítása a hétköznapokban... stb. Azt kell mondjam, ilyen téren lenne mit tanulnunk tőlük. Az ételek egzotikusak tűnhetnek számunkra, ugyanakkor egészségesek és változatosak. Az orvoslásban fantasztikus dolgokat tudnak művelni a gyógynövények és a természetes alapanyagok segítségével. A hagyományokhoz és a fennmaradt ősi kultúrához foggal-körömmel ragaszkodnak, a fennmaradt épületeket óvják és restaurálják, óvárosokat alakítanak ki. Itt szívesen töltik a különböző ünnepeket a múltat felidézve. Olyan érzése van az embernek, mintha egy régi kínai kung fu film közepébe cseppent volna. A hozzám hasonló felfogású srácok, akik gyermekként rongyosra nézték a Bruce Lee filmeket, szívük mélyén vágynak egy ilyen élményre, ami nekem most megadatott. Lehet azt mondani, bejártam egész Kínát, Mongóliától- Haikou-ig, még Malajziába is sikerült ellátogatnom.

 

A terveim között szerepel, hogy ezt a kapcsolatot továbbra is fenntartva számos versenyre kijussak még otthoni felkészülés mellett, és hogy segíthessem az utánpótlás kijutását is Kínába. Nagyon sok tehetséges és szorgalmas sportolót ismerek otthon, akik örömmel vállalnák a megmérettetést. Így hosszú távon, ilyen messze minden otthoni kapcsolattól nem könnyű. De egy-egy mérkőzésre elutazni és szorítóba lépni, kis országunkat képviselni Ázsiában több ezer, a televíziók előtt több millió néző szeme láttára felbecsülhetetlen érzés egy "Harcos" számára! Én már tudom: amit elérünk magunkban, megváltoztatja a világot körülöttünk!

Kihagytad az edzést? Károly szeme mindent lát. ⚠ Skipped a workout? Carl is silently judging you. #TDMG #TOTALDAMAGE #APPAREL #mma #bjj #lifestyle #streetwear #clothing #Karoly #Carl #spiritanimal #dontbeadnb

Posted by TDMG on Wednesday, September 2, 2015

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr527757506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása