TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Év végén visszatér Khabib, Bendo és #209 Nate is

2015.08.25. 15:20 td_interim

khabibugrik.jpg 

Mindhárom srácot izgalmas ellenfelekkel kínálja meg a UFC.

 

A könnyűsúly a UFC legmélyebb, legpezsgőbb és legizgalmasabb divíziója – sőt, akkor sem túlzunk, ha az egész MMA világ legerősebb karámjának nevezzük. Hemzsegnek benne a kiváló harcosok – feltörekvők és már befutott királyok egyaránt. Annyira mély a merítés, hogy fel sem tűnik, ha egy nagy név hosszabb időre kiesik a pikszisből – annál nagyobb ajándék, hogy év végén visszakapunk közülük hármat is, ráadásul majdnem egyszerre. Az elmúlt napokban a következő párosításokat jelentette be a UFC:

Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson, The Ultimate Fighter 22 döntők, december 11., Las Vegas

A Conor McGregor és Urijah Faber-vezette TUF évad záró gáláján tér vissza cirka ötezer éves kihagyásából a 155 fontos mezőny egyik legdominánsabb bunyósa, Khabib Nurmagomedov. A dagesztáni szambóász két térdműtét után hizlalná tovább tökéletes mérlegét.

Khabib még tavaly nyáron verekedett volna meg Donald Cerronéval, de a szerződés aláírása után percekkel kicsinálta a térdét az edzőteremben. A UFC 187-re újra lekötötték a meccset, akkor már a célegyenesben sikerült lesérülnie.

Tony Fergusonról csak az utóbbi időben kezdtek el beszélni az emberek – ő, bár nem fiatal, valóban a könnyűsúly új generációjának a tagja. Hatmeccses nyerő szérián szörfözik éppen, utoljára Josh Thomsont verte hülyére júliusban egyhangú pontozással – itt az volt a csoda, hogy nem jött össze a finish. Nagyon kreatív és unortodox állóharcos, aki remekül muzsikál a birkózók ellen is – Khabibot megoldani viszont élete feladata lesz.

A párosítás nem a gála főmeccse – a Nurmagomedov-csapat külön kérte a UFC-t, hogy Khabibnak ne ötmenetes küzdelemben kelljen visszatérnie, a kihagyás alatt lerakódott ketrecrozsda miatt.

A TUF 22 döntőire egyelőre ezen kívül a Joe Lauzon vs. Evan Dunham könnyű-, és a Mike Pierce vs. Ryan LaFlare váltósúlyú párosításokat jelentettéke be. A gálának még nincs meg a helyszíne.

nate209.jpg

Nate Diaz vs. Michael Johnson, UFC on FOX 17, december 19., Orlando, Amway Center

Ezen a meccsen is egy közönségkedvenc és egy borzasztóan ígéretes, feltörekvő harcos csap össze. Diaz már jó ideje aktívabb a ketrecen kívül, mint azon belül: utoljára tavaly decemberben küzdött, és szenvedett egyhangú pontozásos vereséget az azóta már bajnoki címet nyert Rafael dos Anjostól, nemrég viszont azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a WSOF 22-n tesójával együtt nekiment a Nurmagomedov csapatnak.

Johnson inkább a küzdőtéren aratja a babért, ha épp a bírók hagyják neki: hónap elején négymeccses győzelmi szériája ért véget egy botrányosan félrepontozott mérkőzésen, Beneil Dariush ellen. Menace rögtön nyilatkozta, hogy azonnal küzdeni akar, nagy név ellen. Most megkapja, a mi jussunk meg várhatóan tűzijáték lesz: mind Diaz, mind Johnson kiváló bokszolók és eszük ágában sincs földre menni.

A UFC on FOX 17 főmeccsén jön a Rafael dos Anjos vs. Donald Cerrone könnyűsúlyú címmérkőzés, és már bejelentettek két középsúlyú párosítást is: C.B. Dollaway vs. Nate Marquardt, Josh Samman vs. Tamdan McCrory.

hi-res-3eb1a93026c9068a7c2c7d5dddfce282_crop_north.jpg

Benson Henderson vs. Thiago Alves, UFC Fight Night 79, november 28., Szöul, Olimpiai Tornacsarnok

Ezzel a párosítással csaltam egy kicsit: igaz, hogy Benson Henderson a 155 fontos mezőny volt bajnoka, Thiago Alves pedig a megsemmisítő, horror-orrtöréses Carlos Condit-vereség után a könnyűsúlyba igyekszik lefogyasztani, de ezt a meccset attól még a váltóban rendezik. Néhány nappal ezelőtt jött a hír, hogy ezerrel dolgoznak ezen a felálláson, most tették hivatalossá, hogy minden el is van rendezve.

Bendo tavasszal bunyózott utoljára, akkor is váltósúlyban, ahol heroikus küzdelemben lefojtotta a nála jóval nagyobb Brandon Thatchet. Következő lépésként egy Michael Johnson-meccs volt terítéken, de Henderson egy közelebbről meg nem határozott sérülést szenvedett az edzőteremben, és hónapokra kidőlt. Egyre jobban van: hétvégén már részt vesz a legszínvonalasabb grappling versenyen, az ADCC világbajnokságon, Sao Paulóban.

Alvesnél már említettük, mi történt legutóbb, nála inkább az az érdekes, hogy véghez tudja-e vinni a tervét, le tud-e fogyasztani 155 fontra, és ha igen, mikor? Az ezzel a párosítással vált biztossá, hogy idén még nem.

A UFC Fight Night 79 további, már megerősített meccsei: Mirko Filipovic vs. Anthony Hamilton, Dong Hyun Kim vs. Jorge Masvidal, Yoshihiro Akiyama vs. Alberto Mina.

• TDMG

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr407733174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása