TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Charles Oliveirának elszakadt a nyelőcsöve

2015.08.24. 20:52 td_interim

2b9dad3200000578-0-image-a-18_1440431600346.jpg 

Csemegének ígérkezett a UFC Fight Night 74 fő attrakciója, aztán jött a horrorsérülés és a sokk.

 

Max Holloway vs. Charles Oliveira – nem csak a pehelysúlyban, de az egész UFC-ben nehéz lett volna találni olyan párosítást, ahol feltörekvő, fiatal harcosok csapnak össze, és ennél izgalmasabban hangzik. Szédítő, micsoda kickboxerré húzta fel magát az utóbbi időben az amerikai srác, a brazil fiú földharca meg boszorkányos – mindketten nagy meccseken aratott nagy győzelmekkel érkeztek ma hajnalban a ketrecbe, hogy sikeres szereplés esetén óriási lépést tegyenek a címmeccs irányába. Óriási mérkőzést vártunk, aztán Oliveira horrorsérülést szenvedett: az első menet másfeledik percében elszakadt a nyelőcsöve, és mindennek vége lett.

Atya. Úr. Isten.

Ha kicsit összeszedjük magunkat a sokkból, és tovább akarjuk sózni a sebeinket, akkor még meg lehet említeni, hogy mindketten nagyon élesnek tűntek, Holloway remekül táncolt, de Oliveira szorosan követte – előbbi testütéseire utóbbi röpke klinccsel, majd levitel-kísérlettel válaszolt – ebben a manőverben sérült meg a nyaka. Holloway szépen védte a próbálkozást, talpon maradt és elhátrált az életveszélyesen jitsuzó brazil elől, az viszont feltápászkodása után már csak a nyakát fogta, és feladta a meccset. Herb Dean 1:39-nél intette le a találkozót.

Nem nagyon lehet erről mit írni, aki látta, abban valószínűleg ugyanolyan tátongó űrt hagyott a meccs, mint bennem. Holloway győzött, a jegyzőkönyv szerint TKO-val, és most már nagy nevet akar magának – Frankie Edgart kóstolgatja, és valószínűleg meg is kapja. Ami Oliveirát illeti, azzal együtt, hogy már attól rosszul vagyok, hogy leírtam, mi volt a baja, én a meccs végeredményét nem tudom vereségnek tekinteni, és ami a rangsorolást illeti, egy ilyen aligha fogja visszavetni a brazil karrierjét – persze ennél sokkal kényesebb most az egészsége kérdése.

Az előmeccsen a beugrós Neil Magny végig dominálva győzte le Erick Silvát... megosztott pontozással? WTF? Az az egy szem bíró mégis melyik csatornát nézte? Rejtély.

Tipikusan kezdődött a meccs mindkét bunyós részéről, azaz Silva rongyolt, Magny aludt, az első jeleneteket leszámítva viszont egyszerűen nem maradt kérdés afelől, ki a jobb. A nyitó menet végére az amerikai szétdobálta a brazilt, a csapásaival is szépen talált, és összességében megmutatta, kettejük közül ki a túl- és ki az alulértékelt harcos. Még Rory MacDonald is elismerően biccentett Magny teljesítményére, neki meg azért csak hiszünk, nem?

Korábban Josh Burkman a gála legjobb meccsén remek mimikájával szórakoztatott:

Aztán a harmadik menetben csak szétverte Patrick Coté:

Francisco Trinaldónak viszont egy fél menet is elég volt ugyanehhez Chad Laprise ellen:

Olivier Aubin-Mercier úgy nyerte meg a meccsét, hogy összesen három darab jelentős ütést adott. A többi pontot szétbirkózással szedte össze egy egyhangú döntésért Tony Sims ellen.

Valérie Létourneau is egyhangúan pontozta ki Maryna Morozt, aki azzal keltett klassz hullámokat tavasszal, hogy a krakkói Fight Nighton Joanne Calderwood villámszubolása után rögtön kihívta a közönségből először elhűlve figyelő, aztán hevesen visszaugató szalmasúlyú bajnok Joanna Jedrzejczyket. Így siklik ki egy hájpvonat.

Az ültetők főmeccsén furcsa dolog történt: Frankie Perez egy percen belül TKO-zta Sam Stoutot:

Aztán az oktagon-interjúban rögtön vissza is vonult a versenyzéstől. A csupán huszonhat éves Pereznek ez volt az első UFC-győzelme, és összességében is csak a második meccse a szervezetnél.

… még mindig nem tudom lenyelni, hogy Oliveirának elszakadt a nyelőcsöve.

A gála teljes eredménysora:

Max Holloway def. Charles Oliveira TKO (nyelőcső sérülés) R1 1:39
Neil Magny def. Erick Silva megosztott pontozás (28-29, 29-28, 30-27) 
Patrick Côté def. Josh Burkman TKO (ütések) R3 1:26
Francisco Trinaldo def. Chad Laprise TKO (ütések) R1 2:43
Olivier Aubin-Mercier def. Tony Sims egyhangú pontozás (30-27, 30-27, 29-28) 
Valérie Létourneau def. Maryna Moroz egyhangú pontozás (29-28, 29-28, 30-27) 

Frankie Perez def. Sam Stout TKO (ütések) R1 0:54
Felipe Arantes def. Yves Jabouin szubmissiön (karfeszítés) R1 4:21
Nikita Krylov def. Marcos Rogério de Lima szubmissiön (hátsó fojtás) R1 2:29
Chris Kelades def. Chris Beal megosztott pontozás (27-30, 29-28, 29-28) 

Shane Campbell def. Elias Silvério egyhangú pontozás (29-28, 29-28, 29-28)
Misha Cirkunov def. Daniel Jolly KO (ütések) R1 4:45

• TDMG

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr917731498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása