TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Andersont egy évre eltiltották, kokszos győzelmét eltörölték és fizetnie is kell

2015.08.14. 12:28 td_interim

20150131115311_5d3_7043_1.JPG 

Továbbá: eltiltották Palharest, Shieldst és Magalhaest. Ülésezett a Nevadai Atlétikai Bizottság.

 

A NAC nem szopta be a turbóviagrás mesét.

Néhány napja derült ki, hogy Anderson Silva doppingbotrányában azzal fog védekezni az ezredik halasztás után tegnap végre-valahára megtartott fegyelmi meghallgatásán, hogy a mintáiból kimutatott kokszok szexuális teljesítményfokozója titkos összetevői voltak.

Ahogy várni lehetett, a bombabiztos védelemre válaszul a NAC egyhangúan megszavazott egy éves eltiltást, a doppingos győzelem eltörlését és egy komoly pénzbüntetést is, mely Silva 200 000 dolláros győzelmi bónusza és 600 000 dolláros fellépti díjának harminc százaléka, azaz összesen 380 000 dollár. Az eltiltás visszamenőleg, a meccs napjától számít, így Silva 2016 elején akár vissza is térhet a ketrecbe. A megítélt pénzbüntetés mellett pedig meg kell térítenie az eljárás jogi költségeit és az extra tesztek költségeit is.

Anderson Silva UFC 183-mas, Nick Diaz elleni meccse előtt bukott meg anabolikus szteroidokkal: január 9-i, versenyidőszakon kívüli vértesztjében drosztanolon metabolitokat találtak, és ugyanerre akadtak a január 31-i, meccsnapi vizeletmintájában is. A kilencedikei teszt során androsztánt (szintén anabolikus szteroid) is találtak a mintájában, csak úgy, mint temazepamot és oxazepamot. Utóbbi két szer nyugtató/altató, melyek versenyidőszakban tiltottak csak, illetve, ha papír igazolja, hogy szükségesek, akkor ott sem, Silva viszont nem tüntette fel őket azon a meccs előtt kitöltendő űrlapon, melyen a felkészülés során használt készítményeket kell felsorolni, így ezzel is szabálysértést követett el.

Anderson a bukástól fogva folyamatosan tagadta, hogy tudatosan szedett volna szteroidokat, ezt az álláspontját a meghallgatás során is fenntartotta. Az állítólagos drosztanolon tartalmú szexuális teljesítményfokozókról a következőket vallotta: ez egy folyadék volt, kék, jelöletlen fiolában. Volt edzőtársa, Marcos Fernades adta neki, aki Thaiföldön vette a szert, mert Brazíliában és az U.S.Á.-ban nem kapható. Silva többszöri kérdésre sem tudta felidézni az anyag nevét.

Michael Alonso, Silva ügyvédje azt állította, hogy a drosztanolon nyomait független tesztek mutatták ki a szerből, viszont nem hoztak semmifél bizonyítékot a meghallgatásra, amivel az állítást alátámaszthatták volna.

Silva azt mondta, az edzőtábora előtt kezdte szedni a cuccot, január nyolcadikán leállt a rendszeres szedéssel, de a meccset megelőző hétig időszakosan még bedobott belőle pár adagot. A teljesítményfokozót azért nem említette a meccs előtt kitöltendő űrlapon, mert kényelmetlenül érezte magát – ezzel viszont – csak úgy, mint a nyugtatók esetében – szándékosan félrevezette a NAC-ot.

Mindezen epikus sztorizás után a NAC Andersonnak szegezte a kérdést:

- Eszedbe jutott akár csak egyszer is, hogy nem jó ötlet bevenni egy kék üvegcsében tartott anyagot, amit egy barátod hozott Thaiföldről, főleg annak fényében, hogy mennyire neves harcos vagy, mennyi minden múlik a következő meccseden, és hogy honnan térsz vissza?

 

- Nem, nem jutott eszembe. Ember vagyok és hibázom, ez pedig egyértelműen hiba volt. Ha tudtam volna, hogy ez a készítmény, amit más célból szedtem, ilyen problémákat okoz, soha nem használtam volna.

Ok. Silva egyébként az eltitkolt a nyugtatókat, mint várható volt, azzal magyarázta, hogy segítettek neki az elalvásban a meccs előtti nap, az androsztánt pedig egyáltalán meg sem tudták magyarázni.

Silva védelme, hogy enyhítse a büntetést, iderángatta azt is, hogy az elvégzett tesztek eredményei egymásnak ellent mondtak: két labor vizsgálta a mintákat, és az egyik nem talált szteroidokat, de ez a NAC-t nem érdekelte, és a doppingvétség idején érvényben lévő szabályok alapján az első szabálysértőkre kiszabható lehető legszigorúbb, 12 hónapos eltiltással sújtották Silvát.

A szánalmasan vergődős, nagyon szomorú meghallgatást egy dolog azért feldobta: a kellős közepén egyszer csak becsörgött egy mobil, és a csengőhang a Salt-n-Pepa Let's Talk About Sex-e volt. Nem is lehetett volna ennél jobb forgatókönyvet kitalálni, mindenki röhögött: 

És hogy visszatér-e Silva az eltiltás lejárta után? Negyven éves, de kizárt, hogy így akarna visszavonulni, szóval én biztos vagyok benne, hogy igen.

730x382xshields-palhares_png_speedilic_ic_opv8tfbppa.png

Az ülés további része: mint az várható volt, a NAC ideiglenesen eltiltotta Rousimar Palharest és Jake Shieldset „sportszerűtlen viselkedésért.” A két harcos az augusztus elsejei WSOF 22 főmeccsén volt kretén. Palhares kimurával legyőzte Shieldset, de szokásához híven a kopogás után még tovább facsarta a feszítést. Shields szemeit is kikaparta a meccs közben, de ezzel a NAC egyelőre nem foglalkozott. Shields azért kapta meg az eltiltást, mert a meccs leintése után bevitt egy ütést a seggfej Palharesnek.

A mérkőzés legnagyobb seggfeje Steve Mazzagatti bíró volt, aki ahelyett, hogy egyből pontot vont volna le Palharestől a nyilvánvalóan szándékos szembenyúlások miatt, megmaradt a figyelmeztetéseknél, így aztán azoknak nem is lett semmi eredménye és ment tovább a piszkos játék. Mazzagatti az égvilágon semmilyen elmarasztalást nem kapott, úgyhogy izgatottan várhatjuk továbbra is, mikor hal meg egy bunyós az ő általa dirigált meccsek valamelyikén. Taps!

Palhares és Shields fegyelmi meghallgatását valószínűleg a szeptember 14-i héten tartják, várhatóan ugyanazon az ülésen, ahol talán végre-valahára Nick Diaz ügye is sorra kerül. Diaznak a Silva-meccs után leadott vizeletmintájában a megengedett marihuána-metabolit mennyiség kétszeresét találták. Az ügy most azért nem volt terítéken, mert a stocktoni ügyvédje „nem ért rá.” Hogy mit csinált közben Nick? Lenyomott egy Ironman versenyt:

nickiron.jpg

#dontbescaredhomie

+1: Caio Magalhaes is megkapta a maga ideiglenes eltiltását: ő emlékezetes módon vért köpött legyőzője, Josh Samman felé. Magalhaes és Samman július 12-én, a TUF 21 döntők utolsó ültető meccsén csapott össze, ahol az amerikai első menetes szubmissiönnel győzte le a brazil jitsu ászt, majd rövid ünneplés után kezet akart fogni a legyőzöttel, aki ezt hisztizve elutasította, aztán szájjal megeresztette a vörös permetet Samman felé. A barom.

• TDMG 󾠙 Weapon of Choice •Választott fegyvernemünk a jitsu, választott ruhaneműnk a WoC. Még senki sem mondta, hogy...

Posted by TDMG on Thursday, August 13, 2015

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr277705534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása