TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|KICKBOX: Győzelemmel vonult vissza Jerome Le Banner (videó)

2015.08.07. 12:00 td_interim

lebanner.jpg 

Huszonhárom éves profi karrierjét zárta le az egyik legnagyobb francia bunyóslegenda.

 

Három állomásosra tervezte búcsúturnéját – kettő lett belőle, de mindkét alkalommal az ő karja lendült a magasba, így happy enddel zárult a francia kickboxlegenda Jerome Le Banner pályafutása.

Le Banner április végi KO-győzelme után most egyhangú pontozásos diadalt aratott a kései beugró Karl Roberson ellen, és ezzel megvédte WKN bajnoki övét. JLB az első búcsúmeccshez hasonlóan most is otthon bunyózott – Saint Tropeznél szebb helyszínt aligha találhattak volna neki az elköszönéshez. A mérkőzés: 

Le Banner tagja a kickbox utolsó nagy generációjának. 1992-ben kezdte profi pályafutását, három évvel később már a a K-1-ben vitézkedett, ahol agresszív stílusának és KO-erejének köszönhetően hamar nagy népszerűségre tett szert.

A japán szuperszervezet krémjéhez tartozott, és bár bajnoki címet sohasem sikerült nyernie, olyan nagyágyúk felett aratott győzelmeket, mint Ernesto Hoost, Peter Aerts, Remy Bonjaski és Tyrone Spong, de többször legyűrte Mark Huntot és Musashit is.

2002-ben a K-1 WGP döntőjében Ernesto Hoosttal találkozott, mely majdnem végzetesnek bizonyult számára. Két kiegyenlített menet után a holland zseni a harmadikban rúgásaival eltörte Le Banner kezét, akit így leléptettek – sérülése pedig olyan komoly volt, hogy sokan azt hitték, karrierje végét jelenti. Le Banner kezét egy fémrúd és tizenegy csavar tartotta egybe.

Gyógyulása után csattanós választ adott a károgóknak, amikor fél évvel a törés után KO-győzelemmel tért vissza a ringbe. Még nyolc évig küzdött a japánoknál.

A K-1 földbe állása után három meccs erejéig a Gloryban is megfordult, ahol két győzelmet és egy vereséget számlált. Az utóbbi három évben már – egy találkozót leszámítva – csak otthon bunyózott.

Jerome Le Banner huszonhárom év alatt 106-szor lépett kötelek közé kickboxban, 81-szer győzött – ebből 65-ször kiütéssel – 22-szer szenvedett vereséget, kétszer döntetlenezett, egy meccse végződött no contestre. Pályafutása során belenyalt a profi bokszba és a pankrációba, sőt, összeszedett egy 3-2-1-es MMA mérleget is.

Többszörös WKN és ISKA világbajnokként akasztja szögre a kesztyűt. Kösz mindent és tisztelet!

• TDMG 󾭞 Tooth Fairy •Újraírjuk a szabályokat. Nálunk ilyen egy fogorvosi köpeny. TDMG Fogtündér póló a webstoreban:...

Posted by TDMG on Thursday, August 6, 2015

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr657688076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása